Tisdag

Väldigt lugn tisdag. Dagen har som alltid innehållt lek,bus,mys med världens bästa människa.
Hon förgyller verkligen mina dagar. Varje dag har vi så roligt ihop. Vi skrattar båda åt allt och ingenting. Hon tycker att jag är rolig och jag tycker att hon är rolig. Vi skrattar alltså åt varandra. Jonathan vet vad jag menar. Vi har redan växt ihop i varandra. Hon är min lycka och jag hennes. Åh vad jag älskar denna lilla människa. Hon är så fantasktisk på alla sätt. 

Efter maten fick hon sova ute. Den friska luften är så viktig för en god natts sömn så jag sövde hon i vagnen när hon var som tröttast och rullade ut den på bron. 30min senare var hon pigg igen. Ska försöka att få henne att minst 30min per dag få andas in frisk luft. Om det så blir en promenad eller bara sova på bron så blir det av. 
Det snöade idag också vilket gjorde att vi stannade inne. 
Innan läggdags fick lillan bada igen. Vill ha det som vana, att alltid bada henne innan läggdags men Jonathan orkar oftast inte det. Jonathan har nu jobbat över så läggningarna har varit precis som jag vill ha dom.

Idag ställdes sig Alina upp på alla fyra för första gången. Snart är krypandet här! :)

Bilder från dagen

Hon hade jeans först men fick sen en bekvämare mjukbyxa innan tuppluren ute, där av omatchande.

Alinas utveckling

Pratet
Hon babblar mycket mindre sedan hon blev 8mån. Det kan kanske bero på att hon är inne i en fas eller har blivit mer reserverad. Hon har iaf inte slutat helt vilket är bra. Vissa dagar babblas det ganska mycket och ibland är det bara puttljud och andra ljud som gäller. Hon är iaf väldigt duktig på att utveckla sitt stämband. När man gör något ljud eller säger ett ord så vill hon gärna härmas. Oftast lyckas hon.
Hon har börjat skricka av lycka då någon/något gör henne jätte glad. 

Förståelse
Hon förstår otroligt mycket. Allt från titta, lampan, katten, läsa boken, namnam, gröten, tutten, tittut, tack, varsegod, hej, "kan mamma få den", hejdå, nej, kom då, slut, hästen, bollen och god natt sov gott. Hon är också betydligt mycket mer nyfiken på världen nu när hennes hjärna är mer utvecklad. När man säger "Nejnej Alina, inte röra den" så skakar hon på huvudet precis som vi gör. Hon tycker att det är jätte kul.

Humör/beteende
Alina är en väldigt snäll bäbis. Hon är alltid glad, nyfiken och människo kär. Än har hon inte visat något tecken på rädsla för människor vilket är skönt. Men Alina är även bestämd och envis om hon inte får röra en viss grej. Men envishet i dagens samhället är en viktig egenskap. 
Ända gången Alina gråter är då hon är riktigt riktigt trött eller har svårt att finna ro under läggning. 
Hon älskar att skratta, busa och utforsta allt runt omkring henne. 
Något jag beundrar jätte mycket är Alinas snällhet. Hon är jätte snäll, försiktig och vänlig. 
Frågar jag om jag kan få det hon håller i så ger hon mig den direkt men vill sedan ha tillbaka den genom att strecka ut händerna eller strecka sig efter den försiktigt.

Sedan ungefär 1mån tillbaka har Alina börjat bli jätte mysig. Lutar sitt huvud mot ens axel eller ger en än stor varm kram. Hon älskar att vara i famnen och stå i knät på en. Pussar får jag nu också. Hon hade ett uppehåll av pussar men nu har hon börjat pussa min kind igen. Hon kan bara göra så med mig vilket är lite tråkigt. Jonathan behöver/vill ju också ha pussar från lillhjärtat hihi.
Hon vägrar nästan alltid sova i vagnen då vi är ute och går för hon är så nyfiken på bilarna, husen, människorna, träden osv.

Motoriskt
Hon ålar snabbt och överallt. Tex om jag lämnar henne i hennes rum för att gå och sminka mig på toan så tittar hon in efter ett tag. Alltså hon ålar sig överallt. Vill oftast inte stanna i bara sitt rum. Hon har sen idag börjat ställa sig på alla fyra men ramlar ihop snabbt. Nu är krypandet nära hihi. 
Hon kan snart även sätta sig upp själv från ryggläge till sittläge. Hon kommer halvvägs och förbi så eller ramlar bak igen. Hon sitter stabilt med få ramlande. Det händer bara om hon strecker sig snabbt efter något. 
Hon har börjat sedan helgen pincettgreppa små små saker och stoppa i mun..gah! Nu måste man städa 24/7 så gumman inte stoppar i sig något olämligt. Men det är ju även bra att hon lärt sig det för nu kan hon äta med handen själv. Ibland lyckas hon men oftast inte. Tekniken är ju så pass ny så snart är hon nog bäst på det hihi. 

Hon går själv om man håller i hon i händerna. Hon går dit hon vill och sätter sig ner om hon vill. Gåvagnen kan hon inte än men vi övar på med våran hjälp. Hon kan stå mot saker och har sedan förra veckan lärt sig att hålla hårt i bordet eller det hon står mot. Det går oftast ett tag sedan faller hon så vi står alltid redo bakom.
Gåstolen är hon helt galen. Går exakt dit hon vill och hur hon vill. Den är inget hinder. Hon älskar den. Hon går över dörrkarmarna så man får leta efter hon ibland. 

Alinas intressen, ogillar och mat
Hon älskar hästar, kaniner, gåstolen, bollar, hoppgungan, åla runt, mjuka gossedjur och närhet. 
Att jaga henne tycker hon är jätte roligt. Alltså Jonathan håller i hon och jag jagar dom.
Läsa böcker är fortfarande favoriten. Sitter jag och läser något så ålar hon fort till mig för att få sätta sig i mitt knä och höra. Hon brukar ibland gnälla för att jag börjat läsa innan hon ålat sig fram till mig.

Hon äter bra. Fortfarande fyra gånger per dag.
Mat hon älskar: Kyckling, köttbullar, korv, krabsticks och torsk. Typ bara protein. Pomfritt går bra. Hon hatar konsestensen från mosad potatis och ris. 
Hon dricker ersättning på morgonen 165 ml, lunch 1dl och 25 ml gröt med fruktpure, ibland mellanmål någon frukt i matsilen, middag lite mat och 165 ml bröstmjölk(sparat flera i frysen), kvällfika 220 ml välling.




Måndag

Idag väckte lilla mig kl 07:30. Var jätte utvilad vilket var skönt. Idag har vi hållt oss inne i det bekväma. Utanför huset har det snöat på så det blev en perfekt dag att samla krafter till kommande dagar. Om det nu inte snöar då också. 
Vi har iaf bara haft mor och dotter tid. Busa, pussats, myst, kramats och såklart lekt en massa. Innan läggning tappade jag upp en lagomt varmt olje dag och badade med mitt lilla hjärta. Plaska i vatten, leka med badleksakerna och gå runt i vattnet med mammas hjälp är så roligt. Lillan sover sedan 19:30 och jag har duschat och ska snart sussa.

Bilder från dagen


Alinas outfits

Ber om ursäkt för dom dåliga outfits bilderna. Ska bli bättre denna vecka:)

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

Söndag

Igår vaknade jag kl 08. Jonathan hade tagit hand om Alina tidigare trots att han var bakis och trött. 
Steg upp och gjorde mig i ordning. Jag och Alina promenerade till hennes mormor, min mamma och hälsade på. Drog upp henne och tvingade henne ut i solen och den lilla värmen. Vi gick till strandpromenaden och satte oss på en parkbänk. Solade och pratade om allt möjligt, sedan bestämde vi oss för att gå och hälsa på en bekant till mamma. Vi blev där ett tag. Hon bjöd på fika och jag hjälpte hon med hennes hår. Kl 18:30 gick vi hem till mamma igen och åt middag sedan gick jag och mitt lilla hjärta hem för nattning. 

Bilder från söndagen


Lördag

I lördags tog jag lite sovmorgon till 09.00. Skönt! Åt frukost tillsammans och sedan gjorde jag mig iordning. Kl 12:30 rullade vi till Leos där Jonathans moster, hennes karl och Alinas faster Natalieredan befann sig. Vi lekte på ett bra tag innan vi satte oss ner för att luncha. Efter lunchen åkte vi hemmåt med Alinas faster Natalie. Släppte av hennes och sedan hem. Gjorde maten och hemmet redo för fin främmande av Alinas gudmor Nazanin och hennes karl. När hon kom hade hon med sig presenter från hennes Iran resa som hon nyligt kommit hem från. En sommar söt rosa klänning, en mini bröllopsklänning, en tjocktröja med en rosa nalle och cashewnötter. Tusen tack vännen för att du visar att du bryr dig om Alina!

Vi åt iaf grillat ihop och alla förutom jag tog sig en öl. Jätte trevlig kväll! Två till vännet slank in mot kvällslutet. Nazanin åkte vidare hem pga jobb tidigt på morgonen och jag gick och la mig. Dom resterande festade vidare in på småtimmarna. 

Bilder från lördagen


Fredag

nsfredags hade jag tid hos en läkare på vårdcentralen pga ömhet och smärklädwrn knöl på bröstet. Jonathan och Alina följde. Dom gjorde ett EKG på mig och palterade mina bröst efter smärta och knölar. Ekdöjåg bra ut. Han tittade en knöl han misstänker är en inflammation. Dom tog även en sänka på mig som var normal. Jag fick en remiss till mammografin i Umeå för säkerhetens skull.
Efter vårdcentralen åkte vi upp till stan och handla kläder till Alina och sedan hem igen. 
Vi åt middag och sedan åkte jag till min mamma där hennes vän befann sig. Efter ett tag dök min vän upp och lite senare på kvällen en till vän. Vi åkte vidare till mig och gjorde iordning nå gott sedan spela vi uno en gång innan vi avrundade för kvällen.

Bilder från fredagen




Torsdag

Igår vaknade Alina redan kl 06 och ville stiga upp. Kl 07:30 gav jag upp och gav hon mat. Sedan hände en personlig sak så Jonathan var tvungen att komma hem från jobbet. Kl 12 skjutsade han oss till mamma och åkte tillbaka till jobbet. Vi tog med osd lunch och åt den där. Jag åt en pastasallad med kyckling i och Alina en gröttallrik hihi. Vi blev hos henne hela dagen till det var dags för att åka hem och lägga snuttan. 
Jag och Jonathan har utmanat oss själva genom att gå ner i vikt. Vi har gjort det till en tävling. Den som snabbast går ner får äran. Spännande! Den 3 Maj veckor väger vi oss igen.

Bilder från dagen



Onsdag

Idag har vi inte gjort någonting speciellt. Bara varit hemma. Så skönt det har det varit! Det blev lite för mycket för Alina igår. Mycket bilar/ljud i stan och massa bus/lek/skrik hos faster. Det är inte lätt att vara liten och känslig:)
Vi hade en helvetes natt inatt. Alina vaknade titt som tätt och var svår sövd/ svår trästlig. Det kände vi igen. Precis så var hon i borlänge då neder tänderna kom. Kl 02 tog jag över för Jonathan var så slut och trött efter många försök. Jag gav hon Ipren och borstade försiktigt övre tandkött med en gel för lindring av tandsprickning. Gav hon även ersättning och då blev hon nöjd och somnade snabbt om. Stackars lillan. 

Såg att en tand på övre tandkött är påväg. Precis som vi misstänkte. Hon dregglar även extremt mycket, suger på sina fingrar och väldigt gosig.

Vi har inte gjort så mycket idag förutom lekt, hon har fått pröva sin första gå skor och varit ute på gården och klippt ner buskarna vid altan och vid Alinas nya gungställning. 

Då älskling kom hem åt vi middag och sedan kom det några som köpte Jonathans gamla bil. V40. Jag grävde lite på gården och Jonathan åkte på ica med hjärtat. Då dom kom hem tog jag Alina och gjorde henne redo för att läggas. Jonathan var medan ute och grävde. Då han kom in läste han och sövde Alina. 

Bilder från dagen


Tisdag

Igår vaknade tösen tidigt men vi drog oss till 08 då vi steg upp. Lekte lite i hennes rum på förmiddagen. På eftermiddagen gjorde vi oss klara för avfärd. Gick till Alinas faster Janina som vi åkte med till stan. Hon släppte av mig och lillgumman på komvux och for vidare på egna ärenden. Jag hade en bokat tid på Cv för att prata om eventuella studier jag ska ta upp efter föräldra ledigheten. Mötet gick fort så kl 15:10 var vi klara. Vi vandrade i regnet dit Janina var vilket var på andra sidan stan så det tog oss ungefär 35 min att gå dit. Usch så blöt jag var. Tur att jag tog med mig regnskyddet till vagnen. När vi var framme tog just Janinas möte slut. Så perfekt! 
Vi rullade hemåt igen och följde med och hämtade upp kusinen Nicolin på förskolan. Efter det for vi hem till dom. Jonathan kom lite efter att vi landat hos dom. Dom bjöd på en fruktansvärt god pastagratäng a la Janina. Efter middagen var det dags att bege oss hem för att lägga snuttan som sovit så lite pga dagens bravader.

Några bilder från dagen


Måndag

Idag väckte Alina mig kl 07. Bärde över hon och försökte mysa/sova lite till men det ville hon verkligen inte så det vara bara att stiga upp och göra morgon. Efter lite lek på hennes rum åt vi lunch. Efter lite lunch fick vi besök av Michaela och lilla söta Minou som var så liten. Alina kändes plötsligt jätte stor. Har verkligen Alina varit "sådär" liten! Åh, varför går tiden så fort...hjärnan hinner verkligen inte reflektera till hur fort dom växer. För mig är Alina forfarande en lite plutt men utåt är hon nu en stor bäbis som snart kan gå! Mammas hjärta<3

Vi fikade iaf och mös sen på Alinas rum. Efter hennes son Ryan slutat förskolan mötte vi upp han och storasyster Milla och gick sedan till lekparken nedanför oss. Alina fick gunga lite. 
Vi blev inte där så länge innan vi vandade hem till oss igen. Efter lite bus och lek åkte dom hem och Jonathan kom hem från jobbet. Han sövde Alina och jag gjorde ordning lite middag.
Efter maten gick vi ut på gården och kratta/klippte ner buskar. Alina vaknade upp efter ett tag och fick komma ut och leka på gräset. Det gick bra ett tag innan hon tyckte att det var tråkigt, då gick vi förbi Alinas faster. Efter det gick vi även och hälsade på Alinas farmor och andra faster en stund innan det var läggdags. 
En bra måndag med andra ord!

Bilder från dagen



Alinas outfits

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Grå tjocktröja med en giraff på och vita byxor

Lördag

Söndag

Röd klänning från julafton och svarta strumpbyxor

Söndag

Idag fick jag sovmorgon till just innan 11. Det var år och dag sedan. Dock "störde" mina älsklingar min sömn ibland men det gör ju såklart inget. Var ändå ganska pigg men försökte tvinga mig själv till lite mer sömn så jag får massa energi till veckodagarna hihi. 
När jag steg upp åt jag och älskling lunch och lillhjärtat vårt tog en lite siesta innan det var dags för henne att äta lunch också. Efter lunch gjorde vi oss i ordning. Kl 14 åkte vi och hämta upp min mamma och sedan vidare till coop för att handla present till kalas vi åkte på sen för tvillingar som blev 1år idag. Kalaset var på Royal bamboo. Dom bjöd på super god mat och tårta sedan blev det lite barn dans. Alina dansa lite på golvet med min hjälp. Det var mycket barn där och som vanligt vart Alina så nyfiken och lycklig. Kl 17 åkte vi hem och stor städade sedan badade Jonathan Alina och jag nattade hon. 

Bilder från söndagen







Lördagen

Lördagen började med en lite kort sovmorgon til 09:00. Dock var jag vaken från att lillan och Jonathan steg upp men att få dra sig i sängen en timma extra är guldvärt. 
Älskling dukade fram frukosten och jag upp då. Efter frukosten gjorde vi oss klara för att fara till loppis på församlingsgården i stan. Vi fyndade en utelampa, fyra bordstabletter, ett par skor till Alina och en vaxduk. Sedan satt vi oss på deras fik och fikade och tog en korv var. Alina charmade alla tanter där med sitt leende hihi.
Kl 14:30 rullade vi hem till Jonathans familjs hem för att vi skulle sitta barnvakt till Natalie. Vi blev där ett tag innan vi åkte vidare till min mamma och lekte lekar där. Natalie åt en funbox. Kl 19 blev hon upphämtad av sin pappa. Vi stannade och vi åt hemma gjord kebabrulle som mamma gjorde. Mums!
Kl 22 åkte vi hem. Jonathan la Alina och jag hoppade i badet för att få bort mjölkstockningarna. 

Idag fick Alina åka i sin nya bilbarnsstol (Britax römer) för första gången. Hon älskar den! Somnade i den två gånger igår och det mina vänner var länge sen hon gjorde i babyskyddet.

Bilder från våran mysiga lördag



Alina har börjat gilla att sova på magen eller halvliggandes på magen. Jätte jobbigt för ibland ligger hon med näsan i madrassen.

Fredag

Igår vaknade Alina tidigt så det fick bli en tidig morgon. På morgonen ringde bvc och jag berättade om en knöl Alina fått på vänstersida bröstvårta. Hon sa att största sannorlikhet är det ofarligt men ska ändå undersökas så vi fick en tid kl 13:30. När vi kom dit fick jag reda på att det även var 8mån kontrollen idag kl 10 hos henne så vi slog ihop båda. Alina hade gått upp till 8 kg 150g, 
Läkaren kom sedan in och undersökte knölen. Hon sa att det var helt ofarligt och att den kommer försvinna med åren. Det var något slag av bindväv om jag inte minns helt fel. Vi gick sedan förbi en lekpark och gungsde lite och sedan hem och började med middagen. 

Kl 15:45 kom våran älsklingspappa hem och vi åt middag. Efter maten åkte vi och hämtade en släp och hämtade upp Jonathans kompis och mamma. Vi åkte sedan vidare och hämtade en spis till henne och en gungställning till Alina som vi köpt från "köpochsälj" sidan på facebook. Efter det åkte vi och köpte en helt ny bilbarnstol till Alina. Hon vägrar rent ut sagt åka i babyskyddet. Hon har blivit så stor att hon vill sitta rak och inte halvligga som man gör i den. Vi har inte monterat in den än men kommer göra det idag så bild kommer. 
Efter stan åkte vi hem och gottade oss i soffan allihopa. Innan jag gick och la mig tog jag ett snabbt bad för att jag fick mjölkstockning..varför kan det inte bara vara lätt och enkelt att sluta amma. 

Dom ända bilderna från våran stressfyllda dag


Slutar amma

Idag är dagen då jag slutar amma Alina. 
Jag har sakta men säkert trappat ner mer och mer och sedan en vecka sen har det blivit 1 gång per dag. 

Det har vara väldig blandade känslor kring amningen. 
I början var det extremt jobbigt eftersom att teckniken aldrig fastnade men tillslut fick vi in en rytm och körde på den. Jag njöt som aldrig första tiden utan tyckte bara att det var besvärligt och krångligt. Alina somnade hela tiden i början så jag var ständigt tvungen att väcka hon. Ju äldre hon blev desto mer var hon vaken och åt. Vi hade en ganska bra amningsperiod runt 3-5 månader. Efter det började Alina trotsa lite för att mjölken inte kom så snabbt som hon önska genom att vända bort huvudet och titta omkring. Då blev det riktigt jobbigt. Det tog på mitt psyke. Kunde inte amma bland folk för att hon ständigt blev störd av folket runt omkring och tittade och lyssnade på dom ist för att äta. Efter 6 månaders ålder började jag pumpa ut mjölk istället just för att hon inte åt tillräkligt och gick inte så mycket upp i vikt. 

Själva pumpandet var även jobbigt det med. Ibland gav jag hon självklart bröstet men när jag inte gjorde det så pumpade jag. Ljudet från pumpen var störande och det tog ungefär 30 min per gång. Det var dock mycket bättre än för Alina som amma i 45 min ibland. Jag har ju alltid använt amningsskydd sedan bb så Alina har ju varit van med den men jag kommer absolut inte använda en sånn till nästa barn. Den har bara krånglat. Ständigt var jag tvungen att hålla i den och diska den vid varje gång. Jag har ammat utan den några gånger men Alina blev van den stora storleken på skyddet att hon inte fick lika bra grepp utan den. Skyddet har annars varit bra att ha sedan hon fick tänder och suger hårdare men innan det kan jag tyvär inte rekomendera den.

Att amma Alina har varit underbar för det mesta och jag skulle aldrig byta ut det mot en flaska. Aldrig! Jag blir faktiskt känslig nu när jag ska sluta. Tanken att inte få vara nära Alina igen gör mig ledsen. Givetvis finns det ungefär samma närhet vid flaskande men det är ändå inte samma sak. Jag får tänka positivt. Att jag nu slipper pumpandet och detta ständiga matintags tvång. Att få i sig all näring. 
Nu kan jag köra hårt på träningen och kosten utan att tänka på någon annan än mig själv. Nu ska jag bli stark och hälsosam, för Alinas skull! Så att jag kan vara världens bästa mamma till mitt lilla hjärta.

Tack för den här gången! Hoppas jag upplever amning igen!


Torsdag - Alina 8 månader idag

Inatt blev Alina 8 månaderna!! Orkar inte ens nämna att tiden rusar förbi för den verkar ständigt göra det när man fått barn. Jag njuter för fulla muggar av Alina som bäbis för den tiden är snart också förbi. Hon är så fin hjärtat mitt. Hon har blivit så gosig och mysig. Lutar huvudet mot axeln och vill ibland bara mysa i ens famn. Även fast det är korta stunder då och då om dagen så är det så guldvärt och underbart. 

Alina vaknade redan kl 06:20 och ville komma över till mamma. Vi busade lite i sängen och steg ganska fort upp och gjorde morgon. På förmiddagen har Alina lekt och ålat runt i sitt rum. Något vi måste fixa fort är en box/låda för routern som vi måste sätta upp på väggen för att skydda Alina mot elen.
På eftermiddagen bajsade Alina grönt och spydde lite. Hon spydde även igår hos sin farmor. Hoppas hon inte fått magsjuka...Det har då inte hänt någon mer gång idag så vi avvaktar.  
Då älskling kom hem åt vi snabbmat..nudlar hihi. Efter mat åkte vi runt och levererade Alinas inbjudan till hennes dop sedan hem igen. Lillan sover och jag unnar mig ett bad med ölkorv som tilltugg. Underbart!

Bilder från dagen

Bubbis överraskade igårkväll med blommor. Denna karl slutar aldrig överraska. Han är så fin älsklingen min! Im all yours!
Idag invigde Alina vårjackan och uggsen
Alina är så nyfiken. När bilen står still vägrar hon att sitta ner utan hon vill kolla runt på bilarna och människorna. Sötsnuttan.


Onsdag

Idag vaknade Alina 07:30. Väldigt skönt! Alina lekte på rummet medan mamma fika frukost och drack kaffe i köket. Drog även igång en tvätt och vek tidigare tvättade kläder. Alina leker så bra sedan hon lärt sig att åla fram. Hon är mer nöjd nu och klarar av att leka ett bra tag själv. Hon känns även som att hon är väldigt trygg i sig själv. Hon litar på att jag är nära till hands. Efter lunch gjorde vi oss klara och började gå till ursviken där vi hälsade på hos Johanna och Chleo. Pratade om det vi älskar mest, alltså våra små flickor. Vi har så mycket gemensamt och ser ungefär lika på barnuppfostran och det är kul! Flickorna lekte, pratade och rörde vid varandra hela tiden. Dom bjöd på fika och kaffe. Medan ålade bäbisarna våra på golvet och hälsade på varandra. 
Kl 16 kom jonathan och mamma och hämtade oss. Vi åkte till stan och handlade presenter sedan vidare på kalas hos Alinas farmor där vi firade Sandra, Jimi och Alexander. Dom bjöd på fika, varm smörgåstårta och kaffe. Innan 20:00 åkte vi hem och la Alina. Nu sover hon sött och jag ska lägga mig nu strax. Är helt slut i huvudet. Natti!

Bilder från idag

Chleo lånade Alinas solbrillor hihi

Tisdag

Idag vaknade Alina 07. Vi låg och mös i sängen till 08. Då steg vi upp och gjorde oss iordning. Kl 10:45 gick vi på en promenad i vår värmen. Riktigt härligt ute och solen värmde på rejält! Bra musik i öronen och varm brännande sol i ansiktet. Gick förbi apoteket och handla näspray. Gick även till vårdcentralen och hämtade Dvitamin och sen till Alba och förbi hos mamma och hälsa på. Stannade till middagstid, då gick vi hem igen och åt middag hemma. Lekte på Alinas rum ett tag sedan badade jag henne. Efter badet nattade jag henne så när Jonathan kom hem drack Alina välling och höll just på att somna. Han hann inte träffa henne idag pga att han jobbade över..riktigt tråkigt:/. Menmen..dom får ta igen det imorgon då han kommer han.

Bilder från dagen


Måndags

Igår vaknade Alina tidigt och tät i näsan. På dagen blev det bättre. Hon visade inga tecken på förkylning förutom extra trött. Då Jonathan kom hem från jobbet började vid gå genom hela hemmet på saker som skulle slängas i grovsoporna. Vi hittade inte så mycket som vi hade önskat men fick ändå fram en ganska bra hög. Då vi var klara började vi med att flytta våran gamla bil som stått på gräset vilket var ganska kämpigt men efter mycket putt fick vi äntligen upp den ur jorden. Tanken är att vi ska ställa cykelskjulet där var bilen stod, så att bilen grävde upp en massa jord var ju bara bra hihi. Blev plötsligt lite lättare för oss att gräva ut vart skjulet ska stå. Tog även fram loungen och Alina tittade på hihi.
Det blev inte så mycket mer gjort den dagen för Alina var tvungen att lägga sig. 

Bilder från igår


Alinas outfits

Måndag
Ljusbrun body(blommönstrad) och ljusbrun byxa med volanger på rumpan.

Tisdag
Skellet onepiece

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag
Vit tunika med lila blommor på och lila prickiga byxor 

Söndag
Och en vit kofta på



Söndags

Igår steg Jonathan upp med Alina 06:30 och jag sov vidare en stund. Kl 09 väckte dom mig och då varit på Konsum och handlat frukost och saker till middagen. Vi åt frukost och planerade sedan Alinas kommande dop tillsammans. Kl 15 började vi med middagen. Jonathan grillade medan jag lekte med Alina i hennes rum. Sedan åt vi middag och rullade sedan till stan med några vänner till Jonathan. Vi sedan mötte upp två till fast mina vänner i stan. Vi körde geocatching tillsammans och Alina hände med i bärselen. Ungefär 10 kg plus gick jag runt och bärde på i lite mer ön 1h sedan gick vi tillbaka till bilen och bytte till vagn, sedan vidare igen. Väder var så bra. Solen värmde smått och vinden var näst intill vindstilla. Det var riktigt mysigt och framförallt trevligt att geocatcha med vänner. Vi hittade sammanlagt 5st inom loppet av ungefär 2h 30min. 
Kl 20 rullade vi till söder och hämtade mamma hos en kompis sedan vidare hem och natta Alina. 

Bilder på våran härliga söndag



Lördags

I lördags väckte Alina oss kl 07. Vi var alla pigga så vi steg upp och åt frukost ihop. Efter frukosten lekten vi i Alinas rum ett tag. Sedan började vi göra oss klara för kalas. Kl 14 hämtade vi upp mamma och körde vidare till Anderstorp där Nayomi och Tatis kalas var. Kalaset var i en lokal fullt av barn som skrek, busade, bankade i väggar, dansade osv. Fullt ös och det var endast tre småttinga, Alina var en av dom. Hon satt i knät och tittade nyfiket på dom. Efter kalaset var vi så mätta! Fika, tårta och middag inom loppet av några timmar. Vi rullade hem och nattade Alina sedan slocknade även vi snabbt.

Bilder från vår lördag


Fredag

Idag vaknade lillhjärtat kl 07:00. Vi steg upp direkt. Lekte i Alinas rum och upptäckte att Alina kan åla sig framåt nu! Wiho! Hon har kommit på hur man gör! Blir så stolt över hon<3. Vi undrar liksom när, var och hur hon lärt sig det. Det hon vill nå kan hon nu åla sig till. Blir så rörd och glad. Hon är inte så liten längre..Det kommer nog vara lika jobbigt varje gång man inse att hon växer och kommer aldrig sluta växa heller. 
Vi har iaf övat hela morgonen på det och jag blir lika chockad då hon ålar framåt när allting jag lägger leksaker en bit ifrån henne. Jag är tagen hihi. Det är stort för mig det här! En milstolpe är nådd. Inte bara det...igår gick hon själv då man håller i hennes händer. Man ba VA! Ja det har faktiskt hänt och det händer hela tiden nu. Mammas finaste Alina! Om du kunde veta hur stolt mamma är över dig <3

Kl 13 gick vi till affären och handla till Gladys pojkar och även fika sedan vandrade vi hem till dom och mös på deras härliga balkong med inglasning och en divansoffa. Som utomlands! 
Kl 15:15 gick vi hem och Alina somnade direkt i vagnen. Hon var så trött. Lät hon ligga ute i vagnen och sova tills älskling kom hem. Efter han duschat brummade vi till stan, mötte upp mamma och for och handlade födelsedagspresent till flickorna Nayomi och Tati som fyller år imorgon. 
Handlade hem middag från Max och Jonathan nattade sedan Alina då vi kom hem.

Bilder från dagen 



Hur vi får vardagen att gå ihop.

Vilket teamwork vi är alltså! Jag och Jonathan. Älskar att vi fått sånn bra ordning på livet sedan Alina kom till. Jag och Jonathan har delat upp allt i vardagen. Ingen gör för mycket eller för lite.

Här kan ni får se hur vi delat upp det för att få vardagen att gå ihop utan konflikter eller bråk.

Jag städar och håller efter i sovrummet, Alinas rum, gymmet, båda toaletterna och tvättstugan. Det inkluderar i att jag ska se till att det alltid är tvättat. Allt funkar så bra!

Jonathan städar och håller efter i tvrummet, hallen, gyllestugan, matsalen och köket. Det inkluderar i att han varje kväll ska se till att disken är diskad och att bänkarna är rena. Det funkar så bra!

Vi båda föredrar dom städmoment vi har. Vi har alltså valt med omsorg. 

Angående Alina har jag morgonen(uppstigning) och han kvällarna(läggning) på vardagen. Jag lagar även mat på vardagen. På helgen kör vi tvärtom. Han stiger upp med Alina och lagar middagen. Jag tar läggningen. Det funkar så så bra!

Finaste människan på jorden. Du gör mammas så lycklig!

Torsdag

Idag vaknade tösen kl 07:30 i sin egen säng för första gången på lite mer än 1 vecka. Jippi! Utvilad var vi också. Tack hjärtegumman!
Vi mös i sängen till 08:15 då vi steg upp. Bakade hamburgar bröd och gjorde köttfärsblandningen klar redan på morgonen inför middagen.
Sen blev det bara bus, lek och mys hela dagen. Lite planering av mammas kommande överraskningsfest också. 
Då älskling kom hem åt vi hemma gjorda hamburgare och hemmagjort bröd. Det uppskattades hihi. Efter maten traskade vi ut i solen och hamnade på Ica. Handlade lite och traskade vidare hem. Alina var vaken under hela promenaden. Hon är så nyfiken! På allt! Vill verkligen inte ligga ner.
När vi kom hem hoppade jag och Alina i badet och älskling damsög och skurade hela huset. 

Bilder från dagen




Onsdag

Igår vaknade vi upp runt 07 tiden som vanligt. Tidiga mornar men jag ska säga er att jag gillar det. Man hinner fånga dagen mer och man känner sig alltid nöjd då det är läggdags. Mer tid för att umgås med min dotter också och se varje framsteg hon tar.
Kl 14 gick vi till mamma i spöregnet med regnskydd till vagnen och i mina höga stövlar. Hemma hos mamma satt vi och små prata om allt möjligt. Gav Alina mat och sedan traska älsklingen in. Vi spendera resten av dagen hos älskade mamma och åt middag där. Jonathan fick feber hos mamma så han låg mest och sov. Efter maten åkte vi hem för att lägga Alina. Jonathan tappa upp ett varm bad och jag tog nattningen. Sen somnade vi alla på studs.

Några bilder från dagen


Tisdag

Alina vaknade 07:30 i min famn. Ammade hon och gav lite från flaska. Åh gud vad jag kommer sakna att amma. 9 dagar kvar tills jag bestämt mig för att sluta. Då blir Alina 8 månader och då kan jag känna mig nöjd att jag höll ut så länge. Men ångesten att jag inte får uppleva det där mysiga som tillkommer i amningen kommer. Känslan när man amma sitt barn är så underbar. Man kan inte få nog. Det är just den känslan jag kommer sakna. Att ha sitt barn nära och helt lugn och pömsig. Men det kommer nog gå bra. Då ska jag satsa på kosten som då inte behöver vara så näringsrik som den varit pga Alina ska få i sig det.

Tillbaka till vardagen. 
Älskling kom hem lite senare än vanligt idag så jag och Alina började äta i förväg. Efter älskling ätit klart gick vi ut och körde geocatch i regnet..usch så blöt vi var då vi kom hem. Regnet kröp sig in under kläderna och gav ifrån sig kyla. 1h 30 min ute letandes efter saker resulterade iaf i trötthet i musklerna då vi kom hem. Denna gång hamnade vi i skogen också men den hittade vi inte så vi gav upp och gick hem. 
Nu är vi hemma sen ungefär 2h tillbaka. Helt pömsiga så tidig kväll blir det nog. God natt!

Bilder från dagen

Hjälpte henne till denna ställning

Uppdatering om Alina

Alinas beteende
Alina är väldigt klängig, mammig och gnällig. Hon kan sällan leka själv ett tag, blir jätte lätt rastlös, vill nästan hela tiden vara i min famn. Jonathan blir ju självklart påverkad då det bara är mig hon vill till men jag har sagt att han inte ska ta det personligt. Det viktigaste är att hon hittat en trygghet. När hon blir lite äldre så kommer det ibland bara vara pappa som gäller och ibland tvärtom. Just nu är hon påväg in i en fas och behöver därför extra mycket bekräftelse och kärlek. Eftersom att jag är den som tillbringar mest tid med henne så är det mig som ser som största trygghet. Hon har ju en stor trygghet hos sin pappa också men ibland, få gånger under dagen så är det bara jag som gäller. 


Alinas sömn
Hon sover väldigt väldigt dåligt just nu. Nästan sömnlösa nätter. Vi har iaf löst det så gott det går genom att låta hon få sova bredvid mig i min famn. Men vi lägger henne alltid först i sin babykorg under läggningen just för att hon inte ska vänja sig vid närhet under läggning. Vaknar hon upp efter 00:00 bär vi över henne just för att vi ska få nån sömn under natten.

Alinas apetit
Hon äter fortfarande bra under alla måltider utom vid middagsdags. Då går det bara ner lite mat och lite bröstmjölk. Däremot så måste jag få berätta att hon börjat äta hemlagad mat som köttfärs, kyckling, korv, potatis, päron och äpple och hon älskar allt förutom köttfärs! Vi har upptäckt att hon tycker mer om hemlagad mat än färdig barn burksmat.

Alinas utveckling
Alina har utvecklats så mycket och nu går det fort! Hon åler sig snabbt runt dit hon vill. Kryper inte men vi övar på att ställa hon på alla fyra nu när hennes knän klarar av det. Hon går jätte bra om man håller i hon, har en ganska bra balans, sitter helt perfekt med en nästan helt perfekt balans. Lutar hon sig åt sidan så lägger hon sig i krypning. Så duktig! 
Det hon vill nå kämpar hon att nå. Om hon inte når så skriker om i ilska hihi. 
Hon rullar runt för att nå saker. Det är hon väldigt duktig på. Från mage, till rygg och tillbaka. 

När hon leker så leker hon såå bra! Man blir så stolt! Hon älskar fortfarande böcker mycket men hon kan även leka med allt annat, speciellt dockan Lolly och mjuka leksaker pussas/kramas hon med. 
I badet sprattlas det och plaskas för fullt. Att ställa sig upp och titta över kanten på katterna är jätte roligt.
Hon vinkar hej och hejdå väldigt bra. 
Förstår vad lampa och katten betyder. Tittar dit då man frågar vars den är.
Älskar tittutlekar och försöker hitta vart leksaken/människan gömmer sig.
Går nästan vart hon vill med gåstolen. Framåt, på sidan och bak. 
Hon förstår när vi säger "nejnej" men lyssnar sällan. Istället härmar hon oss genom att skaka på huvudet som vi gör och små ler. En riktig busfia!

Hon älskar att leka med köksredskap, klappa händerna låten och att äta äpple/päron själv i en "matsil" för barn. 
Hon stoppar nappen rätt väg utan problem. Ställer sig upp om man håller i hennes händer då hon sitter. Försöker dra sig upp genom att dra i saker men har inte lyckats än. Försöker sätta sig upp själv från ryggläge. Hon älskar fortfarande att busa. Skittlig under armen, på sidan av magen, vissa punkter på magen, lite under foten, mycket på låren och på halsen. Annars skrattar hon vid fart. Om man tex snurrar henne runt eller flyga flygplan försiktigt. Hoppa och då mjuka nallar skakar är också jätte kul. Roligast är då jag sneglar busigt på henne, säger bånk eller skakar huvudet så håret flyger överallt. 
Hon är fortfarande orädd för människor vilket är skönt. Det ända som är lite otäckt är damsugaren och tvättmaskinen. 

Vi har slutat använda liggdelen till vagnen. Hon sitter endast i sittdelen eller i bärselen. Tittar nyfiket runt. Är hon vaken och ligger gnäller om för att hon vill se ut. Hon älskar att titta runt, se många människor, följa oss i affärer. Babblar massor! Just nu kan hon säga 4 bokstaver som tex dada, nada, baba, heda och mycket mycket mer. Mamma och pappa är så stolta över dig hjärtat!
Att få följa din utveckling är så roligt<3



Måndag

Natten till måndag fick jag väldigt lite sömn..var så trött då Alina vaknade kl 07men det var bara att stiga upp. Vi blev lekandes hemma hela dagen. Då älskling kom hem överraskade jag med blåbärs smulpajs som jag bakat och middag som varje dag. Anledningen till varför jag har färdigt middagen då han kommer hem är pga vi ska kunna äta samtidigt som Alina men även för att vi ska få mer tid tillsammans innan hon läggs för dagen. Det har än så länge funkat och älskling uppskattar det så mycket så vi vill ha det så. Och ja ni får kalla mig hemmafru men jag tycker att älskling förtjänar middag efter en hård arbetsdag och mer tid med oss då han slutar. 
Efter maten lekte vi på hennes rum och sedan la Jonathan Alina och jag tränade i 1h sen badade jag och la mig väldigt tidigt för att jag var så trött. 

Bilder från dagen


Alinas outfits

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag
Fotade tyvärr inte på outfiten men hon hade en vit tjocktröja på sig med en grå kanin på sidan. Uppvikta vid ärmarna och röd Slim byxor.

Lördag
Hon hade på sig två par byten pga att hon bajsade igenom första kläderna..

Söndag

Lördag och Söndag


Lördag
På lördag morgonen vaknade vi och låg och småprata/myste i sängen. Vi steg upp lite senare än vanligt och åt sedan frukost tillsammans. Typ höjdpunkten med helgen hihi. Sedan åkte vi och hämtade en släp och sedan vidare till älsklings pappa för att hämta inredning osv till buicken. Hemma mötte vi vänner utanför oss som hjälpte oss att lasta av. Nät vi var klara lämnade vi släpen och åkte upp till stan och handlade en bärsele och två bodys till lillan. När vi kom hem bestämde sig älskling för att fara ut och ha kul på en pub i bureå efter massa tjatande från mig. Jag tycker det är viktigt att vi båda får komma hemifrån ibland och bara vara Jonathan/Josefin. 
Min vän Eva kom hit. Hon skulle vara chafför. Vi åkte till Jonathans moster Sandra med familj och hälsade på dom ett tag innan det var dags att lämna älskling med dom och dra sig vidare. Efter 12 hämtade vi upp han. Full och glad och var nöjd med kvällen. Vi åkte hem och somnade på studs. 

Bilder från lördagen

Söndag
På söndagen vaknade Alina upp jätte tidigt. Flyttade över hon till sängen men vill absolut inte sova, bara leka. Bustrollet vårt. 
Vi steg iaf upp och åt frukost. Städade lite och sedan kom värdinnorna till mammas kommande överraskningsfest som jag anordnat. Vi planerade en massa och fikade samtidigt. Alinas farmor och hennes karl kom även förbi och lekte/mös lite med Alina.
När alla åkt gjorde vi oss klara för att gå ut och gå i den friska härliga luften som det var.
Jonathan hade Alina i bärselen och jag släpade runt vagnen om hon skulle vilja sova. Vi körde den omtalade "Geocatch" som var hur kul som helst! Folk som ju tro att man är knäpp som letar efter saker överallt. Vi körde på länge men hann bara hitta två. Vi har som mål att hitta alla i Skelleftehamn hihi. Vi åkte iaf hem då det var dags för Alina att läggas. Jonathan hämtade mamma och jag la Alina. Mamma hade med sig små snittar och vi satt runt bordet och hade så kul! Senare skjutsade älskling hem henne igen.

Bilder från söndagen


Torsdag och Fredag

Torsdag
Jag och Alina mös och lekte på morgonen. På eftemiddagen gav jag mig på en storstädning. Efter älskling slutat jobba förberede vi för grillning. Lite efter det dök mamma upp och även Alinas faster Janina som stannade och åt med oss. På kvällen tog vi det bara lugnt i soffan och hade det väldigt trevligt ihop!

Bilder från torsdagen


Fredag
Det hände inte så mycket på förmiddagen. Mys, gos, pussar. Då älskling kom hem åt vi middag, badade med Alina och sedan åkte vi upp till stan och handlade små saker till bilen och sedan vidare och tvätta/städade ur bilen med några vänner. När vi alla var klara åkte vi och åt på Max sedan hem och sov.

Bilder från när vi tvättade/städade bilen

RSS 2.0