BM - Rutin kontroll

Imorse hade vi tid hos barnmorskan på barnmottagningen på lassarettet hos en barnmorska vi aldrig haft tidigare. Allt såg bra ut förutom mitt blodvärde. Det var väldigt lågt så hon rekomenderade att jag skulle ta järntabletter så nu måste jag varje dag ta en sån. Hon kände på magen att bäbisen är ruckbart så det jag känt har stämt. Häftigt. Skönt att veta att jag inte behöver göra kejsarsnitt pga att bäbisen inte vänt sig. Snart är hon väl fixerad. Hjärtljudet såg jätte bra ut. Magen hade växt 2cm och vågen visade 1kg plus sen sist (3veckor sen). Jag trodde det skulle visa mer för att jag tyckt att magen blivit mycket större och jag känner mig mycket mycket tyngre än tidigare plus att magen börjar spricka. Men nu förstår jag iaf varför jag varit så extremt trött och slut i huvudet på sista tiden. Nu är det ju bekräftat att mitt blodvärde är för lågt. Skönt att jag kan göra nånting åt det iaf som att äta mer leverpastej, blodpudding, grönsaker och äta järntabletter. Det kändes så mysigt att vara på barnavdelningen på lassarettet. Jag såg en nybliven far med sin bäbis i en kuvös. Åh vad jag längtar tills vår tid är inne! 
 
 
 
 

Nya byxor till lilla A

Förra veckan köpte vi ett par byxor till vår lilltjej. Detta blir hennes andra byxor i större storlek. Hon har tidigare fått ett par byxor och en tröja i större storlek av hennes farmor som jag glömt visa. Dom var jätte fina! Tack Jenny!
 
Dom vi köpte
 
Present från bäbisens farmor 
 
I den här garderoben har vi lagt begagnade kläder vi fått, större storlekar, filtar och lakan till bäbisen.
 

Babysitter

Idag kom babysittern. Vi test körde den och den var helt underbar. Vi är helnöjda med valet av babysitter, hon kommer säkert älska den. Den hade ett mysigt gung i 5 olika hastigheter och med aux så att vi kan koppla in mobilen och spela en lugnande låt. Jag älskar den!
 

Fint väder igår!

Igår var det verkligen sommarväder. Först köpte glass sen passade vi på att fara till stranden. Vi grillade och syskonbarnen badade. Jonathan Skjutsa runt dom i gummibåt. Det blev att jag doppa benen och solade litegrann på en filt, men kan inte ligga förlänge. Ibland känns det som att jag är i klimaterie.. Jag fick iaf lite brunfärg utan att det blev fläckigt. Senare på eftermiddagen så bestämde vi oss för att ta tag i att rensa ur vårt jätte gamla förråd, från 2an. Nu är det äntligen gjort så nu ska vi bara gå igenom vad vi ska ha kvar och vad som ska slängas. Vi har till på tisdag att sortera dom för på onsdag åker jonathan till skroten med det vi inte ska ha kvar. Det är ju så onödigt att spara på saker som inte ens kommer till användning. Efter vi rensat ur åkte vi hem och hade myskväll i sovrummet framför en kriminalare. 
 

Gravid v35

 

Barnets utveckling

Fostret väger ungefär 2,4 kilogram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt och har oftast lagt sig med huvudet nedåt. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och slätare. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett.

I gravidkroppen

Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. En del gravida kan få ont över revbenen. Att sträcka på sig kan avlasta.

Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp vilket kan ge ont i ryggen. 

Bebisen trycker på överallt och det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det lite lättare att andas igen. 

 


Babyshower och Wheels

Igår var jag först på Lauras babyshower. Åh va mysigt de var. Jag köpte byxor, bitring, tvättlappar och kitet så att hon kan gipsa magen. Hon berätta att hon ska föda 7/7. Planerat kejsarsnitt. Alltså va häftigt att dom vet exakt dag deras lilla flicka kommer. Jag tycker det var så fint av freddy att arrangera en babyshower till hans barns kommande mamma. De kommer ungefär skilja en månad mellan våra flickor. Efter babyshowern bila vi till Umeå där det var Wheels. Gud va mäktigt det var att vara där. Hela staden var full av gamla bilar. Det kändes som att man var på roat66. Stämningen var på topp!! Sent in på natten bestämde vi för att rulla hem men innan hemgång så körde vi förbi Mcdonalds. Vi köpte med oss två cheesburgare till Idag men idag ångrar vi oss att vi inte köpte med oss mer. Dom är beroende framkallande! 
 
 

Skötbord

 
 
Lite nytt i lillans rum 
 

En dag på stan.

Idag då älskling sluta jobba så åkte vi till willys och stor handla. Gud så underbart det är när man öppnar kylen och den är proppfull. Efter vi handlat åkte vi till rusta och köpte korgar till skötbordet sen åkte vi in till stan och handla ett skötbord på lekmer, mötte upp bröderna Och syskonbarnen som redan åkt några karuseller(Det är en festival i Stan just nu). Vi avsluta dagen med en varsin oxfilérulle. När vi kom hem skruva vi upp skötbordet och andra tillbehörigheter till rummets helhet. Ni får se bilder i nästa inlägg. 
 
 
 

Stället där jag finner ro!

Ända sen jag var liten har jag älskat att bada i badkar men nu sen jag blev gravid så finns det inte ens ord för hur mycket det betyder för mig att kunna lägga mig i badet efter en lång dag. I badet kan jag slappna av och för en gång skull njuta av min graviditet. Jonathan tycker att jag hopplös som varje kväll vill bada. Helst med honom också så jag någon att bolla tankar med. Det är otroligt viktigt för mig att lära mig att slappna av för att lättare kunna ta värkarna i förlossningen. Livmodern sägs jobba bättre under förlossningen om jag kan andas lugnt och vara så avslappnad som möjligt. Igår så var jag helt slut i kroppen som så många andra dagar så jag tapprade upp ett hett skumbad, tände ljus, hällde upp lite godis i en skål och gjorde en alkoholfri mojito drink. Det var riktigt rogivande och behövligt. 
 
 

Rackaroo classic grey babysitter

Babysitter och vagga i ett. Rockaroo gungar fram och tillbaka och kan ställas i 5 olika hastigheter. Man kan ansluta en musikspelare eller telefon. Fem olika hastigheter gör att du kan lätt välja precis den fart som barnet behöver för tillfället. Gungrörelsen är som en utegunga, inte i sidled som mammaRoo. Du kan ansluta din MP3 och spela den musik eller sånger som du själv valt ut till ditt barn.
 
 
 
     
 
För att underlätta för oss själva så har vi beställt en sånn här babysitter till vår lilla tjej. I den här tror jag att hon kommer sova som en princessa i och den kommer säkert även hjälpa mig i svåra situationer som när jonte börjar jobba igen efter pappa ledigheten och jag ska laga nå mat till mig själv eller duscha. Då är den här perfekt att lägga ner på golvet bredvid och den vaggar av sig själv. Priset på den var saftigt men det känns helt klart värt det. Sen kommer den även kunna gå i arv till vårt nästa barn i framtiden. 
 
 
 
 

Skötväskor

Dom här två skötväskorna ska vi beställa hem från jollyroom. Jag kommer ha en egen och han en egen. Det känns mest aktuellt för oss. Jag ville ha en mer feminim och han en mer maskulin så vi löste det så här. 
 
 
Min skötväska
 
Hans skötväska 
 
 
 

Hur jag mår just nu i min graviditet

Åh, va arg jag är på mig själv för att jag uppdaterat så dåligt på sistone. Jag får dåligt samvete pga att jag vill få ner iprincip allt som har med den här graviditeten att göra för jag vill ju kunna läsa och minnas då jag inte längre är gravid. Nä nu lovar jag att jag ska bli bättre på att uppdatera!
 
Jag ska sammanfatta lite hur jag mår just nu. 
Min mage har blivit större, fylligare och så spänd att det känns ibland som att den snart ska spricka. Halsbrännan kommer mycket mer sällan nu, fick senast igår kväll men innan det var det kanske två veckor sedan. Jag börjar känna mig extremt tung nu..jag orkar inte böja mig ner och ta upp saker jag tappar på golvet. Ska jag ta på mig mina skor så sitter jag på en pall. Ska jag hålla på med någonting måste jag sitta ner, jag kan inte stå längre än 5 minuter helt still innan benen ger vika. Lillan sparkar på för fullt fortfarande men det känns tydligt att det knappt finns plats för henne därinne. Hon ligger fortfarande med huvudet neråt (känner det pga hickan) och det gör att sparkarna upp mot revbenet känns rejält. Ibland känns det som att hon kommer bryta dom.
 
Det bästa som finns just nu är att ligga i sängen och titta på magen när hon busar runt. Man ser en fot hit och en annan dit. Hon får mig att bli så lycklig redan nu. Jag kan sitta och bara skratta åt henne roliga rörelser inne i magen som syns utan på. Jag kan absolut inte ligga på rygg, det är inte aktuellt för varken mig eller bäbisen. Det känns inte bra och jag vet att det även inte känns bra för bäbisen. Det blir att pendla mellan sidorna hela natten för efter ett tag får jag inge blod i benet jag ligger på så ni kan nog förstå att min sömnkvalite inte är sådär jätte bra. Jag byter mycket ställningar och magen är väldigt mycket ivägen för en skön sovställning. Jag känner mig annars väldigt pigg bortsätt från att jag just nu ligger i en stor förkylning men det sägs ju öka barnets immunförsvar så någonting bra kommer ut av detta. 
 
Hon är som mest aktiv på kvällen, efter 12 men även på morgonen. Annars så känner jag rörelser lite då och då. Jag är väldigt noga med att notera i huvuet om hon rört sig mycket eller lite under dagen. Nu är det inte bara vaderna som är vätske fyllde utan nu börjar även fingrarna och fötterna bli knubbiga. Det har kommit mer bristningarna på sidan av bäcknet och på insida lår men det gör mig faktiskt ingenting längre. Det ända jag önskar är ett friskt och helt barn och även att förlossningen kommer gå bra. 
 
 
 

Midsommarn

Uppdateringen har inte varit bra dom senaste dagarna men jag hinner knappt med att tänka på min graviditet. Midsommaren firades på våran gård med familjen, andra familjer och vänner. Det blev en dunder bra midsommar, faktiskt den bästa. Dagen/ kvällen bestod av Jordgubbstårta, fika, kaffe och saft. Sedan bus, lek, mingel och klä midsommarstången. Sedan tände vi grillen, dukade upp buffen och njöt den tillsammans. När maten lagt sig började vi med tipsrunda och sedan vuxen lekar. Gud va trevligt vi hade! Man såg verkligen hur roligt alla hade. Precis alla var med på lekarna det tycker jag var kul! Vi var ungefär 40 st men delades in i två lagar. Alla barnen låg inne i tvrummet under täcken och myste till en film medans dom vuxna lekte lekar ute. Stämningen var så bra. Jag är så glad för alla som kom, sammanlagt som kom var vi typ 50 vuxna och 15 barn. Men speciellt glad blev jag då stora syster med familj också kom för att fira och stannade hela helgen. Tack för den här midsommaren allihop!
Nästa midsommar har vi liten flicka som är med:-)
 
 

Gravid v34(33+1)

Barnets utveckling

Nu väger fostret ungefär 2,3 kilogram och är runt 46 centimeter långt.

De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och behöver inte ligga i kuvös. Men de är fortfarande ömtåliga och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring.

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva och sova efter födelsen. Barnet vill vara nära och lyssna till kroppsljud.

I gravidkroppen

Livmodern tränar för förlossningen vilket kan kännas i form av förvärkar, en del svagare, andra kraftigare. En del känns inte alls, men om du lägger handen utanpå magen kan det kännas att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig nedåt. De kommer regelbundet och ökar i intensitet och varar längre än sammandragningar. Hos omföderskor brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet och kännas lite oftare.


Slemproppen har gått

 
Imorse gick min slempropp tror jag för det kom nått som såg ut som en slempropp så jag fick panik, grät och ringde älskling som bad mig ringa förlossningen. Hon som svara sa att det var lugnt så länge jag inte hade värkar. En slempropp kan tydligen återbildas så jag blev genast lugnt. Det är ju alldelens för tidigt för att förlossningen ska starta. Varför jag tog det så serriöst är för att jag hört att när slemproppen går så innebär det att man kommer föda inom loppet av en vecka och i förrgår tyckte jag att jag kände en värk som liknade mensvärk. Så länge jag inte känner värkar kan jag vara lugn. 
 
 
 

MAZDA 6 2.3 sport kombi -04

 
Igår åkte vi till Åsele för att hämta hem en ny familjebil! Åh va vi älskar den. Hela vägen hem njöt vi! Perfekta familjebilen för oss ♥. Den är stor, rymlig, bälte anpassat till våran bilbarnstol, fräsch in och utvändigt, bra väghållning, kopplat för extra ljusramp för säkrare vägkörning och den är svart haha. Innan vi åkte hem stannade vi i lycksele och unnande oss en hamburgare. Det känns så bra nu att vi hann köpa en vettig bil innan lillan kommer. Nu kan vi åka till och hem från förlossningen säkert.

Lillans dalmatin tofflor och våtservetter

Jag har glömt att visa lillans dalmatin tofflor, dom är så söta! Jag längtar tills vi kan sätta på henne dom. Vi har även börjat bunkra upp med våtservetter. Det går tydligen åt mycket sånt:). 
 
 
 

55 dagar kvar!

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Hur är detta möjligt! Det var ju alldelens nyss jag skrev att det var 100 dagar kvar och att nedräkningen börjar och nu står vi här och halva tiden har snart gått! Tiden går så fort! Hela graviditeten har gått fort! Jag förstår ingenting. Känns som vi plussa nyss. Vi ser framemot förlossningsdagen och jag ska skriva nu ett förlossningsbrev för man vet aldrig när det är dags. Jag hoppas såklart att hon inte kommer nu. Efter v.38 kommer jag känna mig lugn. Bäbisrörelserna känns mer. Det är typ som att hon kämpar sig ut från livmodern. Det faktiskt hur mysigt som helst. Nu kan man se och känna en fot eller ett huvud sticka ut. Åh vad jag älskar min lillbäbis fast jag inte ens vet vem hon är. Jag tycker min mage växer så sakta men alla säger att magens storlek fortfarande kommer öka. Imorse kände jag en stickande känsla på sidan av bäcknet, precis som att barnet har fixerat sig. Det är ju fortfarande förtidigt men jag tror att lillan lagts sig neråt för att stanna sådär. Jag hoppas att hon fixerat sig så jag slipper föda med barnets ben först. Vi får se om hon ligger kvar så vid nästa besök hos bvc. 
 
 

Gravid v.33

Bebisen&du i vecka 33
Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44-45 cm lång. Nu börjar bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet. När barnmorskan känner påDIN mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

UNDERde kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåtIGEN

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utanHJÄLP, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

DINbebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållandeTILL mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop liteUNDER förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

 

Sommar

I fredags kom mina syskonbarn på besök för att spendera lite av sommaren här därför har jag inte kunnat uppdatera som vanligt. Det är så kul att dom är här, fasters älsklingar! Igår var vi på joypeak, lekparken, vi grillade, lekte på gården och hoppa studsmatta. 
 
 

8 veckor kvar till BF

Nu går tiden så fort! Vart har den liksom sprungit iväg? Idag är det endast 8 veckor kvar till beräknad förlossning. Vi är mer redo. Den här månaden ska vi köpa skötbord, babyvagga och skötväskor. Det är det vi har kvar typ. Sen det bara småsaker som amningsgrejer, produkter, våtservetter, blöjor och coocoanbaby men det ska vi inhandla 2 veckor innan bf.
 
 

Hos barnmorskan

Tanken var att jag skulle till barnmorskan själv idag pga att jonte behövdes på jobbet men när jag satt i väntrummet såg jag älskling dyka upp genom dörren. Gud va glad jag blev! Inne hos barnmorskan pratade vi om hur det kan bli på förlossningen och hur det kan bli efteråt. Hon mätte även magen och jag följer min kurva på exakt. Hon tryckte på magen för att känna livmoderns kanter och se hur barnet ligger och då kunde hon känna barnet huvud och att hon låg upp och ner. Hon visade oss vart exakt huvudet var så både jag och Jonathan fick känna. Såå underbart, vilken känsla att kunna känna hon! Hon blev lite irriterad när vi höll på känna på hon så när barnmorska skulle lyssna på hjärtat börja hon sparka och var extremt aktiv. Pulsen låg på 154. Hon fick även hicka mitt under processen lillhjärtat ♥. Varför dom ofta får hicka beror på att dom nu övar att andas genom att andas in vatten i lugnorna och då är det vanligt att dom får hicka.
 
Jag vägde mig också och vågen visar forfarande ungefär 5 kg plus sen graviditeten starta och gud va hon hylla mig för det. Jag har inte precis varit nyttig men däremot orkar jag typ ingenting pga att magsäcken inte har så stor plats längre. Allt såg iaf jätte bra ut och det var som vanligt ett jätte mysigt besök! Nu är det endast 4 besök kvar och det blir med mindre mellanrum nu, ungefär varannan vecka, fast nu blir det på lassarettet pga att vårdcentralen hålls stängs under sommaren.
 
 
 

Sänghimmel

Förra veckan kom stativet till sänghimmeln men det var inte förän idag vi köpte tyget och satte upp den. Det blev så fint!
 
 
 
 
 
 

Inge uppdatering pga hektisk dag.

Det har varit en hektisk dag! Hade tid hos barnmorskan idag kvart i 2 så vi var hos henne i en ca timma sen åkte vi förbi mamma på jobbet, shoppade och tog en fika där. Efter besöket på mammas jobb åkte vi till solbacken och handlade inför midsommar och lite annat kul. När vi kom hem satte vi upp en studsmatta vi fått och badminton nätet vi köpte i stan. Nu är gården lite mer lekfull. På fredag får vi besök av brorsbarn och deras mamma. Så roligt, jag längtar efter mina små hjärtegull ♥. Efter pyssel på gården hann jag med att bada och göra klart en inlämningsuppgift, så skönt! Det är inte förän nu jag landat. Trött är jag också!
 
 

Dreggelklapp

Förra veckan kom beställningen på fyra dreggelklappar. Hon har redan tre st men har hört att det behövs många sånna eftersom att lillan kommer kräkas ibland:)
 

Läckte råmjölk

Haha en roligt grej som hände imorse var att jag läckte min första råmjölk! Jag vart helt imponerad själv att jag ringde och berättade till älskling. Jag är nu jätte glad för det betyder att mitt bröst fungerar som det ska och att den börjar göra sig redo för att producera mjölk. Jag vill typ bara klämma på bröstet för att det ska komma mer men det ska man tydligen inte göra för då ökar man produktionen och det vill jag ju inte. Detta gjorde helt klart min dag hihi ♥. 
 
 

Saker jag vill göra med magen innan graviditeten tar slut

Fotografera jag, jonathan och magen

Jag vet en otroligt duktig fotograf här i Skellefteå som vi kommer gå till i Juli. Jag vill gärna vara så stor som möjligt när vi ska fotas för att aldrig glömma tiden då hon "var" i magen. När vi fått bilderna framkallade vill jag rama in den största bilden och hänga upp den i lillans rum.
 
 
Föreviga magbilden i gips
 
Jag vill skulptera magen för att senare efter graviditeten kunna beundra den, minnas och även visa lillan när hon blir större. Jag tänkte att Jonathan får göra det på mig i v.36.
 
 

Gravid v.32

Fostret väger cirka 1,8 kilogram och är runt 44 cm långt. Hos vissa kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, för andra dröjer det längre. Några få foster fortsätter att ligga med stjärten nedåt ända till förlossningen. Det är vanligare hos förstföderskor att barnet lägger sig med huvudet nedåt tidigt. Fostret börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervattnet och sparkarna blir mer som knuffar.

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel. 

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg.Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon.Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt. 
 

Cocoonababy

Åh vad jag vill ha en sånn här till lillan! Tänk er vilket stor omställning det ska vara för bäbisen att komma ut till yttre världen. Kroppen behöver ställa om sig och med just denna bädd så hjälper den bäbisen att komma till rätta första tiden ute. Den underlättar övergången från en miljö i fostervatten till livet utanför livmoder. Den är liksom helt fantastisk. Vi vill att lillan ska kunna sova så tryggt som möjligt när hon kommer så därför vill vi köpa en sånn här. Priset på denna bädd är saftig men jag känner helt klart att det är värt det. 1649:-, vilket också betyder att det är kvalité och det är viktigt när det kommer till det dyrbaraste vi kommer ha, alltså våran bäbis. Jag har bara läst positiva kommentar om den så jag ser själv framemot att se hur våran lilla kommer trivas i den.
 
 
Så här står det om den
 
  • Babyn ligger på rygg, den ställning som idag anses vara den säkraste för barnet.
  • Trygghet i vuxensängen Cocoonababy är en trygg plats för babyn när den sover i vuxensängen. Du slipper oroa dig för att ni vuxna och kanske syskon av misstag ska rulla på det nyfödda barnet.
  • Den ergonomiska madrassen skapar en trygg och ombonad miljö för babyn
  • Barnets sömn blir längre och bättre
  • Förhindrar att barnet anammar en ställning där ena sidan gynnas framför den andra
  • Barnet kan lätt ha ögonkontakt med sin omgivning och vända huvudet från ena sidan till andra sidan.
  • Korrigerar och förhindrar uppkomsten av missformat huvud eller flathead syndrome
  • Barnet kan röra vid sitt ansikte och suga på sin tumme på samma sätt som under fostertiden och kan utveckla sin motoriska förmåga, öga-hand kontakt.
  • Uppstötningsreflexerna minskar eller upphör helt tack vare madrassens optimala sluttning
  • Tack vare madrassens ergonomiska utformning omfamnar den barnet och motverkar på så sätt Mororeflexerna de s.k fritt fall reflexerna, vilket också bidrar till förbättrad och längre sömn.
  • Lägger ett grinigt och missnöjt spädbarn i Cocoonababy märker du en omedelbar förändring. Barnet slappnar av, kommer till rätta, somnar eller börjar undersöka sitt ansikte på samma sätt som det gjorde i mammas mage och på så sätt utveckla sin motoriska förmåga, öga-hand koordination vilket inte är möjligt om spädbarnet ligger på platt underlag.

Helgen

I fredags for vi till piteå och shoppade, bland annat på dollarstore. Efter tripen for vi och åt hos min mamma med mina bröder. Senare på kvällen tog vi en kort crusing runda eftersom att buicken vart besiktad i torsdags. Det var mysigt.
 
I igår(lördag) tog vi en behövlig sovmorgon sen gjorde älskling en gomiddag. Senare på kvällen var vi på studentfest i stan. Vi blev inte så långvariga där men gud så trevligt det var att träffa alla! Många blev chockade men också glada då dom upptäckte magen. 
 
Dagens planer är att pussa på min prins, mysa till någon kriminalare och säkert ta ett behövligt bad.
 
 
 
 Bilder från igår på mina tussilagon ♥
 
 
 
 

Lite nytt till lillan

Handukar
Speldosan
Skallra
Snuttefilt
Vagnhänge
Boken "I älvlandet"
Sängmobil 
 
Vi handlat mer men inte skruvat dom än så bilder på dom kommer sen.

Barnrummet

Så här ser barnrummet ut i sin helhelt just nu. Som ni nog ser så har det kommit till lite nya saker som gardiner, tvättkorg, blöjhink, boklist och en uppbäddad spjällsäng. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liggdelen

Så här fin var liggdelen till barnvagnen. Helt underbar! Dock är det ett långt tag kvar tills lillan kan använda den men nu finns den tills tiden är inne. 
 
Och dom två sista bilderna är med åkpåse för kylare väder. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Internet shopping

Igår gjorde vi en liten beställning på internet. Vi beställde 4 dreggelklappar, ett par tofflor, sänghimmelstativ, skallra, speldosa, vagnhänge och musikmobil till spjällsängen. Lite smått och gott till vårat lillhjärta. Bilder på allt vi beställde får ni när dom kommer men den här speldosan blev det iaf. Hur söt är den inte!?
 

68 dagar kvar!

Nu går det undan! Idag är det 68 dagar kvar till BF. Jag längtar så mycket! Vissa dagar känner jag mig jätte självsäker kring förlossningen medans andra dagar känner jag oro. Jag försöker tänka positivt och tänka att jag kommer klara det, annars så vet jag att vi har bra vård här i Sverige så jag får helt enkelt förlita mig på den.
 
Lillan sparkar som en galning där inne och jag har mycket oftare sammandragningar nu. Ungefär 6-7 ggr per dag, det är lite olika. Foglossningarna börjar lägga sig eller göra mindre ont nu pga att jag är försiktigare när jag går,vänder mig och rör mig. Nu är det lite så att jag vaggar fram. Den gångstilen är den bästa för att jag ska kunna gå smärtfritt. Jag har aldrig förstått varför gravida vaggar men nu gör jag det haha. Många säger att jag har typiska pojkmagen men det är ju faktiskt så att det ligger en flicka därinne, om nu inte barnmorskan i Umeå såg fel. Nu känner vi oss väldigt redo för lillans ankomst. Varje dag går vi i bäbistankar och känner längtan. Vi tittar in i hennes rum varje dag och beundrar det, det är så harmoniskt därinne. Det som fattas i barnrummet är vita gardiner, fotölj, sänghimmel, fårmatta och skötbord sen är rummet komplett. 
 
 
 

Morsdag

 
 
 
 
Igår var det morsdag ♥. 
Jag och mina bröder firade mamma med grillat och filmkväll hemma hos henne. Dock var det hon som stod för maten. Jag grattade henne med blommor, ett paket och ett vykort där jag berättade i en lång text hur mycket hon betyder för mig. Min älskade mamma, utan henne är jag ingenting. Hon betyder allt för mig!! Det finns ingen som jag skrattar så mycket med som med min egna mor ♥. Jag hoppas jag och min dotter får samma realation som vi har! 
 

Klipp från en bäbis född i v.31

Nu känner jag mig lite konstig som kopierar hit ett klipp på någon annans bäbis men det var så fantastiskt fint att jag var tvungen. Den här bäbisen är född i v.31 (den veckan som jag är i just nu). Så fint litet klipp mamman hade gjort från hennes sons första tid ute. Jag vill absolut inte att våran flicka ska komma än men man kan inte sluta beundras och googla på dom små liven. 
 
 

Gravid v.31

 
 
 
Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn.Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre. 

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover
 


RSS 2.0