Tisdag

I tisdags började vi dagen med att flytta ett flyttlass i våran bil och lite i Rickards bil till nya huset. Efter det åt vi en glass för Ica. Vi åkte sen upp till stan för att handla lite kläder till Alina och mat till henne. Senare på kvällen spelade Jonathan och hans vänner beerpong.






Måndag

Inatt hade vi en jobbig natt med Alina. Hon vaknade runt 02 och somnade inte om förän kl 05 proppmätt och i pappas famn. Vaknade kl 07 men fick leka och busa runt i spjällsängen till 08. Då steg vi upp och gjorde oss i ordning. Kl 09 rullade vi mot lycksele. Där var redan Rickard, andreas och hans flickvän Jenny. Vi gick runt på lyckseles bil utställning, handlade en klänning till mig och satte oss på en mur i solen ett tag. Spontant bestämde vi oss för att gå in på lycksele djurpark. Där vandrade vi runt i otrolig värme. Uppfärsbackar hela tiden och konkandes på vagnen. Vi alla höll på dö av svett. Tittade på alla djuren och bara hade det allmänt gott. Runt 15 satte vi oss på fiket och svalkade osd med en läsk var. Vandra runt ett tag till sedan ut och äta på en pizzera. Nu var kl runt 17 och vi åkte hemåt medan dom stanna på lyckseles motorvecka för att se mer.
Hemma lekte vi lite på Alinas rum, tvättade och badade Alina. Efter det körde vi min storebror till bures busstation. Han har nu åkt hem till stockholm och barnen. Åh vad jag saknar syskon barnen! Fasters mysisar!
Nu ska vi bubbla bubbelpool sedan gå och lägga oss.




Söndag

Idag på förmiddagen tvättade och städade vi. Efter lunch åkte vi och badade på storsnäckshamn. Strålande sol och jätte varmt ute. Jonathan och Rickard badade, jag solade och Alina sov i vagnen. När vi kom hem åt vi middag och sedan till Rickards garages och hälsade på dom. Sedan vidare hem och natta gullan. När hon somnat packade vi klart gyllestugan så den är så gott som tom förutom soffan och tvn som får flyttas därifrån när flyttlasset kommer.



Fredag och Lördag

Fredag
Fredagen började med en stadig frukost och lunch tillsammans sedan åkte vi iväg till Bure campingen där Jonathans familj och släkt befann sig. Umgick lite med dom och åt surströmming med Jonathans mamma och moster. Jonathan åt grillat med dom andra. Kl 19 åkte vi tillbaka hem och där och då skulle jag ha tjejkväll med Nadya, Cissi, Elin, Nazanin, Sofia, Lisa, janina och Jazz. Vi spelade boul och rund badminton. Jätte trevlig kväll. Dom stannade till 23 och for sedan vidare till trästocks. Jag och älskling la oss då och bubblade innan vi kröp i säng.


Lördag

Dagen började med att Alina vaknade kl 08:30 men låg och drog sig mellan oss i sängen till 10 då vi steg upp och gjorde oss redo för kalas. Åker upp till stan och handlade presenter till födelsebarnet Laura som blev 24år idag. Hem till dom och där kom hennes familj och vänner. Hon bjöd på en god tårta, fika, fruktsallad och bål. Kl 15:30 åker vi hem och gav Alina mat. Lekte lite på rummet innan läggning. Då hon somnat satte vi igång med pakningen inför flytten. Vi ska nämligen flytta till Bureå till ett större hus. Ska bli så kul! Vi har fått nyklarna och får börja packa in kartonget men inte bo där förän 15 augusti så tanken är att vara klar då. 
Låg och bubbla nyss och nu blir det sängen.



Torsdag

Idag fick vi båda sova ut ända till 11:45. Alltså det har aldrig hänt sedan Alina kom till. Underbart. Vi traskade sedan till Jonathans mamma där Alina var. Allt hade gått så bra och dom hade just kommit hem från en lekstund i lekparken. Vi tog med oss Alina och gick ut på en promenad. Stannade spontant på Irna och åt lunch där. Sedan vidare hem för att packa badkläder. Åkte och hämta Rickard sedan till danielstan för att bada. Denna gång badade även Alina. Hon är verkligen ingen badkruka. Gick ut ända till midjan då blev det lite för kallt. Vi hade med oss en uppblåsbar sits som hon åkte runt i snabbt innan hon ledsna. Vi gick till stranden för hon fick plaska och gräva i sanden. Där trives hon bättre. Dock hann hon stoppa in sand i munnen två gånger. Jonathan hann snabbt ta ur sanden ur munnen villet resulterade i panikgråt. Vi åkte sedan hem och lekte på gården. Gunga, vandra runt och plocka gräset. Sen läggdags och nu ska vi ut och bubbla. Bara vi två. Mys! Chips, dricka och godis har vi köpt och tänker njuta av det också. Det känns verkligen att Jonathan nu har semester. Han är pigg, glad och en livsnjutare just nu.


Tis och Ons

Tisdag
I tisdags åkte vi upp till stan med Jonathans vän för att köpa en sak till våran då trasiga bil. Den fast tyvärr inte där då. Efter det åkte vi till Danielsten och Jonathan och Rickard badade. Alina doppade fötterna lite men lekte mest på gräset med leksaker. Vädret var på topp! Till middag åt vi mat på macken. Senare åkte vi till stan för att Rickard skulle köpa en gummibåt. På kvällen badade grabbarna igen fast denna gång med gummibåt.


Onsdag
Igår började vi morgonen med att köra upp till stan tidigt för saken vi dagen före skulle köpa och till systemet. Tillbaka till skehamn för att laga bilen. Hem till oss och börja städa, packa Alinas väska och lämna Alina till sin farmor kl 15:30. Hem igen och fortsätta städa. Kl 19 började fest gästerna komma. Vi grillade middag och hade trevligt. Runt 23:00 åkte vi till Olles och umgicks där ett tag innan stängning. Den här gången var det första gången Alina sov hela natten borta...lite ledsamt med vi gjorde det ändå för hennes skull. Vårt lillahjärtegull!




Sön och mån

Söndag
På dagen badade jag och Alina i polen. På kvällen bjöd vi mina bröder Seydou och Christoffer och Elin på middag. 


Måndag
I måndags grillade vi på maccaronibeach med mamma, bror och en vän till oss alla sen hem till oss. Mamma och bror bubblade bubbelpool och njöt sen på kvällen. 



Fredag och Lördag

Fredag 
I fredags myste vi hemma i lugnet. Älskling var och besiktade ett hus vi ska köpa. Vi har hållt det hemligt men nu när allt är klart och vi fått nyklarna är det offentligt. Allt såg bra ut förutom små skavanker som är lätt att fixa. Efter besiktningen åkte han tillbaka till jobbet. Jag och Alina badade sen gick vi ut på en promenad i solen. När älskling kom hem åkte vi till mamma som bjöd på middag. Broder var även där. Vi hade också myskväll sen åkte vi till huset vi ska flytta till för att visa mamma och storebror den. Sedan åkte vi hem och sov.


Lördag

Jag tog Alina på morgonen och lät älskling sova 1h extra sedan steg han upp och tog Alina så jag fick sova 1h till. Sen steg jag upp och vi åt frukost ihop. På kvällen åkte vi och hälsade på en kompis till mamma i ursviken. Vi blev där länge. 


Torsdag

Igår var vi bara hemma på förmiddagen. Utanför var det kraftig åskoväder som måste ha slagit ner i ledningen som går till oss för musiken i garaget startade och spelade högt. Efter lunch kom Alinas faster Natalie förbi och ville umgås. Efter ett tag kom Jonathan hem och han tog Alina. Då fixade jag olika frisyrer på Natalie och hon gick catwalk på altan hihi. Vi åt även jordgubbar från gården med grädde och socker. Mmums. Efter det åkte Natalie hem och vi vidare till sjukhuset där jag mötte upp Laura som hade några viktiga papper vi glömt hos henne förut. Sen hem igen och till mamma där min äldsta bror var. Även min andra bror och hans tjej kom förbi och åt middag som mamma bjöd på. 



Tisdag och Onsdag

Tisdag
I tisdags vaknade vi runt 10 och var vi helt slut efter måndagens biltrip till sundsvall. Älskling sov vidare till 11:30 och jag steg upp med gumman och gjorde frukost på sängen. Efter lite lunch i magen åkte vi upp till stan och köpte en Lazy z spa. Alltså en utomhus bubbelpool. När vi kom hem fixade vi upp den. Sedan var det kvällen och dags för Alina att sussa och även vi. Extremt trötta var vi redan tidigt på kvällen.


Onsdag
Igår väckte Alina mig kl 10. Alltså jag är förvånad. Hon brukar aldrig sova så länge. Vi steg upp och hon fick lite mat i magen sedan hoppade vi i poolen och badade länge. Alina älskar den. Hennes lycka och glädje till vatten är fantastisk att se. Hon blir som en fisk i vattnet. 
Efter bus och lek steg vi upp och då var hon sömning så vi gick på en promenad i den heta solen. Alina somnade fort. Påvägen hem gick vi förbi Alinas faster som stod ute på gården. Vi satte oss på en filt, solade och pratade ikapp varann. Alina fick gunga och leka med kusinen och låtsas kusinen. Hon bjöd även på kaffe och Alina fick äta lite potatisgratäng. Kl 15 gick vi hem och Alina fick en redigare portion fast gröt denna gång. Älskling kom hem och vi tog det bara lugnt innan kl 18 då vi åkte och hämtade upp Nazanin och Robin för middaga bjudnung hos Berozh och Åsa, nazanins pappa och styvmamma. Helt magiskt god middag och jätte trevligt. Runt 20:30 åkte vi mot skelleftehamn. Lämnade av Robin och åkte förbi Jonathans mamma som köpt hem presenter till Alina och Jonathan. Tittade på deras nya husvagn och pratade lite sedan åkte vi hem och Jonathan nattade lillan medan jag la mig i poolen. Då Jonathan nattat klart hoppade även han i badet sedan somnade vi runt 01. Hektisk men rolig dag.


Söndag och Måndag

Söndag
I söndags vaknade vi upp runt 09 jätte trötta men Alina vägrade sova mer så det var bara att stiga upp. Till lunch fick Alina som alltid gröt men denna gång lät vi henne försöka äta själv med händerna. Det resulterade i nästan bara kladd men det uppskattades nog. Efter ett bad var hon ren igen.
Kl 13:30 var vi bjudna på Minou och Ryans dop. Det var ett jätte fint dop. Kl 15 var vi tvugna att lämna och åkte till Jonathans mamma för att säga hejdå och byta bil med dom. Dom lånade våran bil för att kunna hämta en husvagn söderut. Efter det åkte vi hem och mös resten av dagen.


Måndag
I går tog Jonathan ledigt från jobbet. Jag, Alina, Jonathan och Rickard tänkte bada på falkträsket. När vi kom dit var det proppfullt så vi åkte och handla fika och sedan vidare till Laura och Kira för att hälsa på. Vi gick till en lekpark och barnen lekte i sanden, åkte ruschkarna och gungade sedan gick vi tillbaka till dom och fikade. Jonathan åkte iväg tidigare för ett ärende i stan men hämtade upp oss efter vi fikat. Vi åkte och köpte glass sedan packade vi skötväskan för en lång bilfärd till Sundsvall för att hämta våran bil som gick sönder där för Jonathans familj som lånade den i söndags. Efter ca 5h var vi framme. På med bilen på släpen och tillbaka hela vägen hem. Självklart stannade vi några gånger både dit och på hemvägen för mat och för att sträcka på oss. Kl 05 var vi hemma och extremt trötta. Endast en gnutta sömn i bilen. Även Alina kanske 3-4 h av sammanlagt 10 h bilfärd. Det var jobbigt men nu är bilen hemma igen och måste lagas.



Fredag och Lördag

I fredags hade vi tid hos bvc kl 11. Alina vägde 9kg och 40 gram. Följer sin kurva exakt, som hon alltid gjort. 72 cm lång och 42 cm huvudkrets. Efter det gick vi hem i regnet igen. Då kom Natalie och även Eva och hälsade på oss.
Senare på eftermiddagen åkte vi till mamma för att fira att ramadan är slut. Vi bar afrikanska kläder, dansade och hade jätte kul.



I lördags så började vi morgonen med en stadig frukost. Packade och gjorde oss klara. Kl 15 hämtade vi upp mamma och hennes kompis för att köra till Umeå. Vi åkte förbi en annan kompis till mamma där vi åt afrikansk mat på golvet som dom brukar göra. Kl 20:00 åkte vi mot en förlovningsfest vi var bjudna till. Den höll till på en camping i en lokal. Där åt vi lite till mat, dansade och hade kul! Kl 01 började vi rulla hem till skellefteå. Innan det släppte vi av mamma på mc donalds där hon blev upphämtad av hennes kille. 


Torsdag

Idag vaknade Alina då pappa for på jobbet. Alltså kl 06..trött och sliten. Tur att hon har världens bästa pappa som gjorde en flaska med ersättning innan han åkte på jobbet. 
Vi drog oss ett bra tag i sängen innan vi steg upp. Faster Natalie plingade på kl 12 och ville hälsa på. Kl 14 fick vi besök av gudmor Nazanin med hennes syster och mamma. Mycket trevligt. Och med sig hade dom massa kläder till Alina. Så underbart fina och ödmjuka människor. Och bästa gudmor hade vunnit en hello kitty till Alina. Hur fin gest är inte det!? <3

Då dom åkte fick vi yttligare besök av Eva och Nadya. Ett kort besök innan vi var tvugna att åka till vännerna Laura, Fred och födelsedagsbarnet Kira som idag blev 1år! Kan tiden stoppas för snart är det Alinas tur. Försöker förtränga det men alla påmimner mig hela tiden haha. Nämen det kanske är dags att planera Alinas 1års kalas snart. 
Med oss hade vi ett mini bord, gåvagn, två nallephu tavlor, en potta och en hängtunnel som present till Kira. Gåstolen var dock från min mamma till Kira. Snälla och underbara som dom är gav dom oss Kiras gamla nästan oanvända skor till Alina. Det blir alltså Alinas första riktiga gåskor.
Nu sover Alina sedan lite mer än 1h tillbaka och jag ska också lägga mig snart.




Onsdag

Idag vaknade Alina kl 07:30 och hon sov hela natten. Yeaaj! Så underbart skönt! Man tog det nästan för givet då hon sov hela nätter tidigare ett tag. 
Jag var dock ändå lite trött på morgonen. Kl 12 cyklade vi till min mamma. Blev där ett tag innan jag lämnade Alina med sin mormor för att jag hade tid hos tandläkaren. En rotfyllning och 1900 kr fattigare. Cyklade sedan tillbaka till mamma och då hade Alina ätit lunch och var sömning. Bar lillgumman på ryggen (Africa way) och hon somnade direkt. Detta måste jag bara fortsätta göra hemma då Alina trotsar att sova. Så bar min mamma mig och mina bröder då vi var små. Så enkelt och praktiskt. Man får samtidigt saker gjorda. 
Då älskling slutade kom han till mamma och Alina åt middag sedan brummade vi till jacks och solbacken för stor handling. Jag vet inte hur länge sen det var vi stor handlade. Skönt när det var gjort iaf. Alina har varit jätte trött hela dagen. Kan det vara en förkylning pågång. Alinas tänder är iaf jobbiga för det klias mycket för hon. Hon somnade iaf snabbt vid läggning.
Nu på kvällen har vi stor städat och nu tar jag ett avslappnat bad innan jag sussar för natten med min älskade lilla familj. 




Tisdag

Inatt var Alina extremt jobbig. Vaknade kl 12 på natten och vägrade sova förän kl 05 så vi sov ut till kl 10. Kl 15:15 hade Alina tid hos vårdcentralen för att undersöka brännsåret Alina fick på handen i lördags. Såret såg fint ut och vi fick några tips och några plåster hem. Jonathan hämtade upp oss och vi åkte till stan och letade färg och tapeter sen hem igen. Jag och Alina badade innan hon skulle läggas. Hon måste gå igenom nått jobbigt just nu för hon är så svår sövd. Inget funkar. Bara om hon är extremt över trött. Annars är det lek och bus. Vi måste nog se till att hon är vaken minst 4h innan läggning annars blir det som idag...hon är alltså fortfarande vaken. Vi får se när vi alla får sova hihi. 



Måndag

Igår tog vi det bara lugnt på förmiddagen. Då älskling slutade jobba hämtade vi upp mamma och åkte på stan sen solbacken. Köpte hem mat från Max. Gud vad vi blivit onyttiga på sistone. Vi åkte sedan hem till mamma och blev där ett tag innan vi åkte hem och natta.



Söndag

Kl 08 vaknade Alina och Natalie. Efter lite frukost och vila åkte vi alla upp till stan. Köpte mat på stadsfesten och åkte sen till lilleputtlandet. Natalie var jätte glad. Vi gick runt och lekte att vi var indianer hihi. Åkte mini bilar runt en mini stadsbana, Alina och Natalie åkte gummibåt på vattnet, plockade guld och mycket mycket mer. Efter det åkte vi hem till Alinas farmor som bjöd på tacos gratäng. Mmmmums! Efter det badade Alina med sin farmor och faster i deras nya ute bubbelpool. Hon älskade det! Sprattlade och plaskade som aldrig förr! Underbart att se. Sedan åkte vi till mamma och åkte ut och grillade en stund med hon och hennes vän. Alina sov hela tiden. Efter fisken var färdig grillad åkte vi till oss. Bärde över Alina till spjällsängen och hon fortsätte sova. Mammas guld<3


Fredag och lördag

Fredag
Jonathan slutade tidigt så vi och Natalie åkte upp till stadsfesten och såg skotertävling sen runt stan. Åkte en karusell med Natalie och hennes vänner. På kvällen var vi bjudna på middag hos en vän. Alla drack förutom jag och en vän. Jonathan hade tidigare varit på stadfesten med jobbet och ätit så han var dragen när han kom tillbaka. Alina sov hela tiden i vagnen och vi andra hade en trevlig kväll tillsammans.



Lördag
I lördags vaknade vi tidigt. Åkte upp till stan med Jonathans syster med familj. Mötte upp två vänner. Lisa och Laura och dottern Kira. Även några av Jonathans vänner kom. Vi såg skotertävlingen och åt mat. Åkte en karusell och for sen på kalas i ursviken. Var där en lite stund innan vi åkte hem och plockade upp Natalie för att hon skulle sova hos oss. Vi hade myskväll med tända ljus. På något sätt lyckades Alina bränna sig på ljuset på handen. Ingen reaktion vilket vi tyckte var väldigt konstigt. Men tur att det gick bra. Nu plåstras hon om och måste då och då tvätta såret.





Onsdag och Torsdag

Låt bilderna tala

Onsdag

Torsdag





RSS 2.0