Alinas senaste utveckling

Det går väldigt fort nu i Alinas utveckling. Det är faktiskt jätte roligt att hon börjar bli mer självständig men i takt med det så börjar hon även bli mer envis och bestämd. Hon vet vad hon vill och får hon inte det kan hon ibland skrika i ilska men det går över direkt. 

Ålande till krypande
Hon har fått från ålande till krypande. Gud vad vi väntat på det för nu slipper vi att hennes bodys hela tiden vid ålandet bli smutsiga. Hon blir bättre och bättre på krypandet för varje dag. Ibland kan hon glömma bort att hon kan krypa och åla sig fram lite. Tills hon inser hur jobbigt det är. Då kryper hon istället. Det är så kul att se det. Man blir så stolt över sin bäbis vid varje utveckling! Det bara blir så.

Banblande
Hon babblar för fullt. Säger fortfarande där och pekar. Det nya är mamma och pappa men man måste nöta att man heter så varje dag annars kan hon ibland blanda ihop. Men oftast kan hon urskilja oss. Jag mamma och Jonathan pappa. Första gången(Ganska nyss hon lärt sig) jag hörde att hon kallade mig mamma fick jag en speciellt känsla i kroppen. Hela jag kände ett lyckorus. Alltså det är verkligen det finaste jag hört! Längtar så tills hon kallar mig så hela tiden. Man vet ju att man är mamma men att få det bekräftat av sitt barn är speciellt.

Gåendet
Hon går riktigt bra om man håller i hennes händer. Springer kan hon också och gå i trappor. Alltså lyfta foten då det kommer en kant eller en trapp. Hur smart är hon inte?!
Med gåvagnen går hon helt perfekt tills det tar stopp. Dock är hon fortfarande lite rädd att gå själv. När hon kommer på det tittar hon efter mig och vill upp. Hon vill gå hela tiden. Krälar sig ner och gnäller för att få gå. Hon älskar det verkligen. Då hon får sin vilja igenom blir hon så exalterad och typ överlycklig. Hon har stått en sekund själv men balansen finns fortfarande inte riktigt där än.

Händerna
Hon är så hjälpsam och givmild. Vill jag ha nått eller ber om nått ger hon mig direkt. Gärna allt hon ser vill hon ge mig. Oftast vet hon att skräpet på golvet som hon hittar ska jag ha. Jag behöver oftast bara titta på hon när hon tar upp nått för att hon ska ge mig det. Är jag inte i närheten kan det säkert hamna i munnen men oftast tittar hon bara på det på fingret. 
Hon drar sig upp hur lätt som helst överallt och har nyss börjat gå runt möbler. Hon kan sedan nån dag sätta sig ner utan att dunsa ner fort på rumpan.

Kost
Hon äter smörgåsrån själv, majsringar och majskrokae själv. Allt annat äter hon extremt bra med hjälp. Favorit maten är korv eller köttbullar till potatis med ärtor. Äpple är favorit frukten och har faktiskt alltid varit. Banan är också gott. 

Så här kan en hel dags matintag för Alina se ut. 
Frukost 180 g ersättning
Mellis 1 smörgåsrån, en halv smoothie och vatten
Lunch 1 1/5 portion gröt med katrinplommon + vatten
Mellis En halv smoothie och vatten
Middag Hemma lagad mat. (Näringsrik)
Kvällis 220 g välling

Sömnen
Hon sover bara bättre och bättre ju äldre hon blir. Efter kvällsrutinen somnar hon kl 19-20 i pappas famn. Hon sover oftast hela natten. Tidigare måste hon varit i en fas eller tänderna som störde hennes sömn. Hon vaknar ungefär mellan 06-07 men leker själv i spjällsängen ett tag innan hon börjar känna sig hungrig. Matar henne i sängen  Kl 08 stiger vi upp. 10 brukar hon vila 1h och runt 14 tiden som vanligt. Ibland går det bra men inte alltid. Även dom gångerna så brukar hon somna i min famn med lite skratch på ryggen. 

För att sammanfatta allt så har det hänt väldigt mycket. Hennes personlighet är så underbar. Hon är jätte snäll med alla, funkar oftast bra i allas familj men ibland väldigt mammig. Olika från dag till dag. Hjälpsam, givmild, alltid glad, älskar att busa och skratta. Hon har väldigt mycket energi och hon är jätte nyfiken. Gillar att upptäka nya saker och självständig. Hon älskar katter och hundar så mycket. Fnissar om dom rör vid henne. Hon är världens bäst Alina! Är så lycklig att just hon kom i mitt liv och att just jag går äran att vara hennes mamma.






Tisdag (igår)

Igår vaknade Alina kl 07. Det var länge sen. 06 brukar vara standard för henne annars. Vi drog oss till 08 innan vi steg upp. Lek, bus och vila på förmiddagen. Efter Alina fått gröt plingade faster Natalie på dörren och ville hälsa på. Vi lekte lite på gräset, gungade Alina, hoppade studsmatta, lekte inne på Alinas rum, fikade och spelade kort. Kl 15 var Alina extremt trött så Natalie gick hem och jag försökte söva Alina. Det gick inte alls bra. Då älskling kom hem höll jag fortfarande på. Efter han duschat tog han över och jag lagade spagetti och köttfärssås. Efter middagen åkte vi till fotbollsplan och tittade på Natalies match. Alina fick gå runt och busa med sin farmor och vi tittade på matchen. Natalie var så duktig och gjorde ett mål. Matchen slutade med att dom vann. Efter det åkte vi hem och Jonathan försökte natta Alina men hon vägra..Nån gång över 21 somnade hon tillslut. Jonathan försökte med sista metoden (vaggandet) och det gick. 






Måndag (Idag)

Idag vaknade Alina kl 06:00 pigg som en mört. Envisades om att stiga upp kl 08 men redan kl 07 var hon hungrig så jag gjorde en flaska och matade henne i sängen som jag brukar. Kl 07:45 gav jag upp och steg upp med henne. Morgonrutin och lite lek på hennes rum. Kl 09:30 vart hon trött igen. Numera somnar ju hon själv. Det enda som krävs är att hon ska vara trött, mätt och få halv ligga i famn tittandes på tv. Då brukar det gå väldigt fort innan hon somnat på armen.  Det är så underbart. Och det bästa är att hon är själv lärd. Det är hon som självmant trotsat vaggandet. Hon vägrar. Skriker i panik. Hon verkar föredra att ha det lugnt och stilla och själv få bestämma när hon vill lägga igen ögonen. Ord kan inte beskriva vilken lättnad det är för oss att inte lära henne att sömna själv med någon hemsk skrikmetod. Tanken var ju att göra och lära henne sova själv då hon är 1år. Nu verkar vi inte behöva det. Man tackar för det!
Kl 14 tog vi bussen med mamma till solbacken. Handla här och var. Jonathan kom och hämtade oss då han slutade och vi åkte hem kl 18:00...Nu sover hjärtat och jag unnar mig ett bad innan jag slumrar till.


Alina vill hela tiden gå nu. Gnäller väldigt ofta för att bli nersläppt och få gå. Självklart med hjälp att hålla i hennes händer.

Lördag och Söndag

Lördag
På morgonen mys vi länge i sängen innan uppstigning. Åt frukost, pakade och gjorde oss klara. Kl 16:30 åkte vi till grannarna Gladys och Magnus där vi skulle fira midsommar och överraska Gladwell (Deriks fru) med en babyshower. Jonathan och Alina stannade ett tag innan dom åkte hem för läggdags för Alina. Jag, min vän Eva och mamma stanna. Vi grillade och åt middag, jag drack några glas rödvin, lyssnade på musik, lekte lekar och bara mös på. Jag och mamma blev kvar där till sent på natten men Eva åkte hem tidigare. Det blev en riktigt trevlig kväll tillsammans med gamla och några nya vänner. Igår var första gången jag kände mig lite berusad. Alla andra gånger sedan Alina kom till har jag aldrig känt av nått alls. Det var skönt att koppla av och särskilt få umgås med min älskade fina mamma. Vi pratade ikapp väldigt mycket. Guldvärt att hon stannade med mig trots att hon var helt nykter. Men det är ju inget nytt att jag har världens bästa mamma och bästavän.




Söndag
På söndagen(igår) vaknade jag så sent som kl 12. Lite bakis och seg men ändå relativt pigg. Det blev inte så mycket gjort igår mer än att sitimulera Alina med lekar. Vi solade även lite medan Alina badade i polen.



Torsdag och fredag

Torsdag
I torsdags tog vi det bara lugnt hemma. När älskling kom hem städade och tvättade vi. Jag klippte även gräset då älskling nattade lillhjärtat.



Fredag
På fredagen lekte vi lite med Alina sedan gjorde vi oss klara och åkte upp tvärt til stan. När vi kom hem började vi sätta upp partytältet och dukat/inreda bordet och tältet. Efter ett tag då vi blev klara blåste hela tältet ner och det började tvär åska en gång. Då bytte vi plats på borden och satte dom istället på altan under vindskyddet. Då vi blev klara klarnade det upp och blev vindstilla. Alltså så typiskt. Men blev ändå mysigt under vindskyddet med. Alla gäster kom runt 17 tiden. Massa prat, fotbollsspelande, musik i bakrunden, grillning, överraskade Jonathans lillebror med att ha köpt en cross. Alina hade svårt att få ro vid läggning. Tillslut lyckades Jonathans moster söva henne. Så underbart! 
Kvällen slutade strax innan kl 02. Det blev en riktigt trevlig midsommar tillsammans med jonathans familj, släkt och min mamma. Även några vänner till Jonathan kom tvärt förbi.



Onsdag

Idag har vi haft väldigt fint väder. 
Vi började morgonen kl 07. Ersättning och uppstogning kl 08. Lek och bus till 10 då Alina ville sova en stund till. K 11 vakna hon. Gröt kl 12 och efter det gjorde jag iordning mig och Alina. Vi gick ner till sävenäs där det var gårdsloppisen utanför secondhand. Handlade lite presenter och köpte en korv. Sen gick vi och hälsade på Vjoleta och hennes barn. 1år sedan vi såg. Har dåligt samvete att jag inte hälsat på tidigare men nu äntligen blev det av. Hon har sedan 5 månader sedan fått en jätte söt flicka som också heter Alina. Hon har även tre söner till. Alina hade väldigt roligt. Massa bus och lek på alla barnen. Det var väldigt trevligt. Någon gång efter 15 gick vi till mamma. Fick sällskap påvägen dit av en gammal arbetskompis vilket var trevligt. Mamma kom ut då vi kom och vi gick till en gård som säljer massa blommor. Jonathan kom också. Mamma köpte några blommor sedan åkte vi hem till henne och hon bjöd på lyx middag. En väldigt bra dag med andra ord.



Tisdag (igår)

Igår började morgonen på värsta sätt. Alina fick sova med oss i sängen den natten pga att hon hade svårt att somna själv. På morgonen när Jonathan åkt iväg bytta jag till hans sida av sängen pga att Alina låg så titt intill mig. Jag bunkrade upp med täcke för att hindra henne från att ramla ner från sängen. Ändå vaknar jag av ett duns och Alina panikgråter. Hon hade alltså krälat över täcket och ramlat ner. Paniken som jag känner just då går inte förklara. Jag tittar på Alina överallt för att se att hon är okej. Upptäcker att ett blå märke börjar komma på pannan. Ringer Jonathan i all hast och ber han komma hem och skjutsa oss till Aktuen. Ringer också 1177 för att ha någon som kan lugna ner mig. Ett gott tecken är alltid att bäbisar gråter direkt dom ramlat. Jonathan kommer hem fort och vi åker till akuten. Där får vi bli kvar i barnrummet ett tag innan en läkare kommer och undersöker hon. Allt såg okej ut och vi blev hemskickade. 

Resterande av dagen skulle jag hålla ett extra öga på att hon beter sig som vanligt. Det som redan kändes bra då vi var på akuten var att Alina var precis som hon brukar. Lika busig, nyfiken och glad. Likaså då vi kom hem. Då älskling slutade hämtade han upp mamma och jag och Alina för att åka till stan. Mamma gjorde sina ärenden och även vi. Efter det åkte vi hem.

 Kan inte förklara hur dåligt samvete jag har efter det som hände. Det är ju så vanligt att det händer men ändå känner man sig ansvarig som förälder att undvika att sånt händer. Värsta dagen i mitt liv..
Hädanefter får inte Alina sova i våran säng. 
Mammas finaste lilla skatt, om jag kunde förklara hur mycket du betyder för mig! Jag älskar dig såååå!

Den här bilden tog jag då jag bytte sida. Alltså innan hon vaknade och ramlade...

Påvägen hem från akuten..blåmärket..

Måndag

Inatt vaknade Alina kl 04 och vi hade just somnat. Hon var klar vaken och hungrig. Gav hon ersättning och strechade hennes rygg sedan somnade hon om igen med huvudet på mitt knä en timme senare. Hon fick sova vidare i mitten av oss i sängen. 
Kl 11 vaknade vi upp. Blev så förvånad. Alina brukar aldrig vakna så sent. Skönt var det iaf eftersom att jag sovit så lite. Stackars älskling fick sova endast 3h och han försov sig lite..blir att sova tidigare idag.
Jag och Alina har annars bara busat och lekt inne idag. Jag har städat undan lite och tvättat. Lagade middag innan älskling kom hem. Efter maten åkte vi förbi min mamma och blev där till 19:20. Då åkte vi hem och nattade snuttan.

En ny sak Alina börjat säga är Mamma till mig. Varje gång jag går börjar hon gråta och säger Mamma och vill upp till mig. Hon har blivit så extremt mammig på sistone. Ibland är det mysigt men ibland även krävande och ledsamt för Jonathan. 



Lördag och Söndag

Lördag
Lördagen började kl 08. Helt slitna men med en dotter som tyckte att vi skulle stiga upp. Efter lite lek drog vi oss i sängen till kl 12. Göra sig i ordning och åka och lämna Alina till Jonathans moster Sandra som skulle sitta barnvakt till Alina hos hennes farmor. Efter vi lämnat av henne fick upphämtning och skjuts till en arbets kollega till Jonathan. Där var det firma fest för alla hans kollegor och deras respektive. Jätte trevligt. Vi ute i två ihopsatta partytält. Musik, lekar och grillat till middag. Mycket skratt och lek. En toppen kväll blev det. Kl 01:15 tvingade jag Jonathan att gå hem. Han vinglandes och jag typ helt nykter. Vi hämtade upp lillgumman i farmors vagn till Alina och direkt hemma sövde jag om henne. Allt hade gått finfint för Sandra att sitta barnvakt och det kändes tryggt att lämna Alina i hennes händer.

Bilder från när Alina var med Sandra och Natalie

Söndag
Igår vaknade vi upp ganska pigga då Alina väckte oss. Inte alls bakis men sugna på bakismat så vi åkte upp till stan och köpte mat på Max sen åkte vi förbi pappas grav där jag gick och hälsade på han ensam. Alina hade somnat i bilen. Efter det rullade vi hem till tvärt där hon fick besök av Jean luc och hans dotter. Busade och lekte med hon sedan åkte vi till Jonathans mormor och karl för lite kaffe och massa prat. Alina var snäll till och från men trött. Kl 22 tänkte vi åka hem men det blev istället så att vi hämtade upp mamma, förbi hennes vän där hon hämtade upp en dator att låna och sedan till stan för att köpa en sak på statoil. Alina sovde. Vaknade tvärt hemma men somnade snabbt om efter lite ersättning.
Igår lärde sig Alina att krypa hos Inga och Loa. Så duktig. Hon verkar även vilja somna själv så länge hon är i famnen. Vaggandet funkar absolut inte. Hoppas det håller i sig det här.


Torsdag och fredag

Torsdag
I torsdags så gick vi och hälsade på gudmor/vännen Nazanin. Hon bjöd på en god sallad och kaffe och smarrig kaka. Efter det gick vi ut och hejjade tvärt på brors flickvän Elin. Innan vi älskling kom och hämtade oss följde vi Nazanin på Ica sedan tillbaka till hon där jag och Alina blev upphämtade.

Fredag
I fredags var vi bara hemma och busade. Det var spöregn och dyster ute. Älskling jobbade över men hämtade och skjutsade oss till mamma efter middagen. Mamma avlastade mig och tog Alina till ica efter jag fått henne att somna under en kort promenad. Vännen Eva kom förbi och mamma bjöd på kvällsmat. Kl 01 bestämde vi oss för att åka med Eva hem. Alina sovde så fick ha henne i famnen. Hemma sov hon vidare. Kl 03:30 kom äntligen Jonathan hem. 


Tisdag och Onsdag

Tisdag
Tisdag morgon hade jag tid hos tandläkaren kl 08:30. Kl 08 cyklade jag och Alina till hennes mormor som satt barnvakt. 1h senare hade jag en lagad tand och var 1580 kr fattigare...Allt hade gått bra med Alina hos sin mormor. Vi blev kvar där. Då älskling slutade kom han dit och vi åt middag där. Efter maten åkte vi hem och nattade Alina.



Onsdag
Idag har vi spenderat dagen med bästa Laura och Kira. Kl 13:20 tog vi bussen till stan. Alina var världens mysigaste på bussen. Lutade huvudet mot mig och var allmänt gosig. Mot slutet på bussresan blev hon lite piggare och började peka ut på träden "Där" "Där". 
När vi kom fram till dom lekte barnen och vi mammor drack kaffe och hon bjöd även på en god kaka. Haha jag som ska vara nyttig hihi. 
Efter nån timma gick strömmen och barnen blev hungriga. Som tur var bjöd Laura Alina på en smootie tillsammans med Kira. Så snällt! 
Efter ett tag kom den tillbaka och hon bjöd på lyx middag. Oxfile och potatisgratäng. Mmm lyxigt och super gott! En mysig dag tillsammans med dom! 
19:00 kom Jonathan och hämtade oss. Alina var så trött. Hade varit vaken i lite mer än 6h. Hon slockna i bilen hihi. Jonathan sprang in på ica innan vi åkte hem och nattade lillhjärtat. 



Måndag

Idag har jag bestämt mig för att börja röra på mig! Nu ska övervikten minskas. 

På förmiddagen lekte vi på Alinas rum. Kl 11 somnade hon själv när jag scratchade hon på ryggen. Jag råkade somna med hon och vi sov till 14:00. Alltså det har aldrig hänt att jag somnat med henne så länge. Hon missade lunchen men den åt hon direkt hon vaknade. Haha skönt att få sova på dagen. Kvällarna och nätterna har inte varit roliga på sistone. Någonting är det som stör henne att få ro om kvällarna och nätterna.

Då älskling kom hem åt vi middag och sedan åkte dom iväg och handla blöjor och lite annat på ica. Jag stannade och rensade hela min garderob. Så skönt. Har vikt till allt fint också. 
Älskling natta lillgumman kl 19 och jag klippte gräset på baksidan. Älskling gjorde framsidan igår. Musik i hörlurarna och solbrillorna på. Så härligt. Svettigt men ändå mysigt och underbart på något sätt.
Har även tvättat och städat Alinas rum.

Så här sov Alina i natt. Upp med runpan på knä. Sötsnuttan!

Söndag

Idag har vi haft en jätte mysig familjedag. 
Sovmorgon till 09. Wiho lyx! Frukost och bus med Alina. På eftermiddagen brummade vi upp till Nordanå lekparken men påvägen dit somnade en trött Alina så vi bestämde oss för att ist åka och köpa glass på Ica kvantum. Då vi nästan var framme vaknade lillan, så typiskt hihi. Vi vräkte i oss en bägare med topping av lite olika. Bästa med det stället är att man får ta hur mycket man vill av allt. Träffade min faster susanne där som jag inte sätt på flera år. 
Efter glassen åkte vi runt lite och sedan till Moröbackes tairestaurang. Den bästa! Beställde min favorit! Biff med bambuskott, grönsaker och ris. Mmm gott! Efter det åkte vi hem och lekte ute på gården med Alina. Jaga katterna är jätte kul! 
Kl 19:40 försökte jag natta Alina medan Jonathan skulle klippte halva gårdsgräset. Det gick inte alls som förväntat. Hon vägra sova. Ville bara busa. Efter många försök tog Jonathan över och tillslut gick det.
Antingen är det en fas hon går igenom, fjärde tanden, förkylning eller svårt att få ro. Känns som typ allting..





Fredag och Lördag

Fredag
I fredags åkte vi till stan då älskling slutade jobba med min mamma. Vi handla lite på söder och på centrum sedan hem till mamma. Hon bjöd på en god middag och vi blev där till sent.


Lördag
På lördagen började vi dagen med frukost sedan göra oss i ordning inför dagen. Stora och lilla hjärtat åkte och handla på ica. Alina var jätte förkyld. Rann snor hela tiden ur näsan på hon. Hon har aldrig haft den typ av förkylning förut. Tur att nässugen finns. Dock gillar hon inte när man använder den på hon men vi måste ju. Kl 17 var vi bjudna på födelsedagsfest hos Nadyas pappa. Hon bjöd på en fantastisk god middag som hennes styv mamma lagat. Paketöppning, mingel, kubbspelning och bara trevligheter. Jätte kul var det. Jonathan och Alina var med också men Alina hade svårt att sova så tillslut åka han iväg med henne och vi minglade vidare. Runt 23 hämtade han upp oss och vi åkte hem och somnade snabbt.


Onsdag och Torsdag

Det var två jobbiga dagar av personliga skäl. Bilderna får tala vad dagarna innehöll mer än det.
Blåst delux som väder hade vi också.

Onsdag



Torsdag

Alinas utveckling

Alina är nu 9månader och om en vecka 10månader. Tiden går fort. 

Talet
Babblandet är mycket mer utvecklat nu. Hon säger mycket som liknar ett ord. Från förra veckan har hon sagt sitt första ord. "Där" säger hon och pekar på saker. Tex katter, lampan, buskar, blommor, leksaker osv. Jätte roligt! Hon känns så stor och smart. Liksom redan sagt sitt första ord! Dom säger ju att första ordet brukar komma vid 1år men Alina är så smart! Hihi
Namnam säger hon också när hon äter. Sötnos!

Krypandet/ gåendet
Hon ålar fortfarande men ibland ställer hon sig på alla fyra och försöker krypa. Dra sig upp till stående kan hon ibland om hon får sig ett bra grepp. Stå mot bord och saker gör hon utan problem. Men självklart kan hon vingla till och tappa balansen men hon står ändå länge innan det händer. Hon har sedan igår börjat gå ungefär 8steg själv med den nya gåvagnen. Det ända som stoppar hon är att hon inte tror på sig själv efter några steg. Hon vänder sig om för att komma upp i famnen. Annars hade hon lätt kunna gå själv med gåvagnen tills hon krockar i nått så klart. Gå med hjälp av händer gör hon utan problem, även springer ibland. Få ggr har vi upptäckt att hon går på tårna...

Händerna
Hon tar precis allt hon ser och gör exakt vad hon vill med det. Hon vinkar, har börjat klappa händerna när jag sjunger"klappa händerna när du är riktigt glad". Pekar med pekfingret på saker, ger och tar emot saker, sliter mammas hår, slår och klöser mamma hihi. Ställer sig på alla fyra, drar sig upp mot möbler och håller sig fast i saker, tex själlsängen. Reflex med händerna har hon också. Ibland hinder dom inte med. Hon har börjat få upp små korn, bitar, skräp osv som hon hittar (pincettgrepp).
Highfive kan hon också.

Förståelsen
Hon förstår det mest. Nej, tack, varsegod, kan jag få den, lampan, katten, vatten, vill du ha mer, namnam, gungan, hejdå, hej, leka, grisen, godnatt, läsa boken, highfive, foten, handen, håret, ska du bläddra, hästen och säker nått mer. 

Kosten
Äter typ all slags mat. Smakar gärna från oss.
Frukost 06:00 - 150gram ersättning
Mellanmål 09:00 - En smörgås rån, äpple i silen, kanske lite frukt pure och vatten.
Lunch 12:00 - En portion gröt, vatten och lite katrinpommon. 
Mellanmål 14:00 - En smootie, vatten
Middag 16:00 - En halv portion med protein, kolhydrater och grönsaker och 100 g ersättning.
Kvällsfika 19-20:00 - 220 g välling

Sömnen
Hon sover riktigt bra. Inte ofta men länge då hon väl gör det. Och ibland kanske bara 1h på hela dagen. Vaknar 06:00, somnar runt 09-10:00, Vaknar runt 11-11:30. Somnar ibland 14 men på senare dar efter middagen 16:30. Vaknar 17:30. Läggdags någon gång mellan 19-20:00. Repeat:)
Hon är lättare att söva, hon kan även sova lättare till ljud, kan vakna upp och somna om själv, sover på mage, rygg, kors och tvärs! Haha! Ibland vaknar man upp och ser att hon ligger med benen på kudden. Sötpropp alltså! 
Vi måste fortfarande vagga hon men är hon riktigt trött somnar hon själv i famnen helt stilla.

Tisdag

Kl 06:20 steg Alina upp. Jag som fått sova ut en dag längre eftersom Jonathan var ledig igår. Gjorde iordning kaffe för att överleva dagen. Kl 10 gick vi och hälsa på Michaela och lilla minou. Hon bjöd på vitchoklad kladdkaka med grädde blandat med jordgubbar. Åh så gott det var! Barnen lekte på fast dock inte med varandra än eftersom att Alina är lite större och busigare än den mindre hihi. Snart kan dom nog med varandra. Titta på varandra är iaf roligt. Efter lite lunch för Alina gick vi ut till lekparken utanför henne så gumman kunde gunga lite. Det var inte så kul så vi tog en promenad ist och båda sötnosarna somnade direkt. Vi avslutade promenaden med att hämta upp hennes son på dagis sedan skildes vi åt. Hemma lagade jag middag och vi vaknade alla tre just upp av en powernap. Hihi det behövdes! 
Nu på kvällen åkte vi tvärt till mamma och hämta pizza hon hade gjort. Så underbart gott!




Söndag och Måndag

Söndag
I söndags började vi morgonen med en redig frukost. Efter lunch fick vi främmande en stund. Efter det åkte vi tvärt förbi Jonathans mamma och heja på dom. Hans moster med man var även där så Alina och dom kunde träffa varandra. Efter en stund var vi tvungen att åka hem till min mamma för att ta emot en soffa min mamma fick från min gulliga faster. Hon hade även med sig presenter till Alina och även en massa assessoaer till mig. Bärde upp sofforna in till mamma och vi blev sedan där en stund. 


Mössan är inte populär hihi


Måndag

Igår efter lunch åkte vi och stor handlade på willys. Efter det brummade vi till några vänner där vi snick snackade ett tag med dom och hämtade även upp en plas gåvagn gratis. Alina kan faktiskt gå med gåvagn själv några steg. Vi köpte även några trä och ekplankor. Efter det hem och förbereda national dags middagen. Hämtade mamma och bjöd henne på mat. Hon blev kvar ett tag och vi hade en myskväll med massa prat.



Fredag och Lördag

Fredag
I fredags fick vi stor främmande av tre mammor med alla deras barn. Fullt ös men ändå mysigt. Efter Michaela och Laura med barn for hem gick jag och Gladys med barn hem till henne där vi satt på en filt, busade med barnen och lyssnade på musik. Jonathan kom och hämtade oss då han slutat jobba så då åkte vi vidare till min mamma som bjöd på middag sen myskväll.




Lördag
Lördagmorgon vaknade vi upp kl 09. Alina har tagit sovmorgon varje dag sedan hon låg i feber. Det är lyx! Frukost, lekt och bus inne och på gården. Efter lunch åkte vi tvärt till stan för att köpa cykelslang. Påväg hem hämtade vi upp en cykelstol som vi köpte från köp och sälj facebook sedan hem och sätta i den. Då det var klart cyklade vi för första gången med Alina bak till sibylla för en mjukglass med en vän. Alina somnade medan vi glass. Fort hem(sov fortfarande) och byta om sedan vidare på middagsbjudning hos Jonathans familj. Grillat! Mums! Dom gav mig även en present från familjen och släkten som uppskattades så. Förväntade mig absolut ingenting. Dom är ju för underbara dom!
Alinas farmor sövde Alina runt kl 20:00 så hon låg och sov i deras rum. Vi kunde då åkta iväg i några timmar till Skellefteå crusingen. Riktigt trevligt hade vi och jag smuttade på två cider för den mysiga känslans skull. Kom hem kl 24 plockade upp en sovandes Alina och hem och la hon direkt i sin spjällsäng så hon kunde sova vidare.





Onsdag och Torsdag

Onsdag 
Igår tog vi det bara lugnt hemma på förmiddagen och eftermiddagen. Alina var inte riktigt jätte pigg så hon sov ofta och länge vilket gjorde att jag kunde laga middag till jag och Jonathan. Jag gjorde kyckling med sweetchili och sparris sås och ris till. Det blev lyckat för en gångs skull. Efter middagen åkte vi förbi jonathans mamma tvärt för att hämta en sak och sedan vidare till min mamma och åt en fruktansvärt god macka som hon gjorde till oss. 



Torsdag
Alina hade ännu en jobbig natt där hon vaknade och skrek titt som tätt. Riktigt jobbigt. Men Jonathan tog hon på morgonen och sövde om hon innan han for på jobbet vilket gjorde att jag fick sova ut till 10:00 hihi. Det har aldrig hänt med Alina. 
På förmiddagen lekte vi på hennes rum. På eftermiddagen gick vi ut och gunga, sparka boll, Alina fick öva på att gå lite här och var, hoppa lite studsmatta, hänga tvätt, Alina badade i uppblåst bara barn poolen, sovde ute i vagnen medan jag solade. Kl 16 kom Jonathan hem och Eva kom och hälsade på. Vi åkte till mamma hämtade upp hon sedan kippe och Elin och vidare sökades efter en grillplats. Vi hamnade på maccaronibeach där vi grillade hamburgare och fiskade. Kl 21 åkte vi hem och la Alina.







RSS 2.0