Lite nya bilder på Alina

Idag är hon 2 år och 3 månader. 

Så glad, lugn, självgående, lekfull, fantasifull, förstående, duktig, givmild, kärleksfull och ödmjuk. Jag skulle kunna nämna mer saker från hennes personlighet men dom här orden beskriver henne bäst. 
En helt perfekt liten tös som snart ska få dela sitt liv med ett syskon. Något finare kunde vi inte ge henne. 



Farsdag på söndag

På söndag, om två dagar är det farsdag. Jag har sedan en vecka tillbaka planerat älsklings farsdagspresent från mig och Alina. Han har sen ett tag sedan börjat nämna att han velat tatuera sig så jag gav han en tatuering med Alinas namn och födelsedags i farsdags present. Jag hade i smyg planerat med tatueraren om att ge min barns pappa detta så i förr går berättade jag hemligheten till Jonathan och han var så glad. Jag hade planerat en tid hos tatueraren igår kväll så medan jag var på jobbet igår så åkte han iväg dit och tatuerade sig det. Han vart riktigt nöjd och börjar redan nu fundera på hur han ska toppa denna present när det är morsdag. Världens bästa man är han! Mitt livs kärlek! 💙❤😚

Skriv inläggstext 


Gravid v.16 (15+0)

Idag är det en ny vecka i graviditeten vilket innebär att det händer en massa nya spännande utvecklingar för bäbisen i magen. Jag kopierade från google så nu också kan ta del av utvecklingen.




Vad har hänt sedan jag plussade

Slutade röka V.6 (5+5) Söndag

12/9 
V.8 
Har börjat bli äcklad av många maträtter. Och börjar känna ett visst sug för vissa saker. Lakrits som med Alina och popcorn. Saker jag tyckte om förrut har jag börjat bli äcklad på. 
Sen i helgen har jag kännt mig illamående då och då. Särskilt på kvällen. Till och med kräkreflexerna kommer ibland.

19/9
V.9 
Har känt illamående hela dagarna tills dom två senaste dagarna har det försvunnit nån timme och kommit tillbaka. Mest till middagen och om kvällarna. Tål inte kaffelukten men dricker ändå kaffe. Mår illa av för starka kryddlukter vid matlagning/avföring på jobbet. Sen tre dagar sedan börja magen kännas lite mer annorlunda, tex lite träningsvärk känsla. Som att man vill sträcka på sig för att få det att försvinna. Tål inte stress eller ångest, mår direkt illa då. Kan inte heller äta för mycket mat samtidigt utan lite åt gången. Mina cravings den här veckan har varit sur/salta godisar, sötlakrits, pringles. Blivit mer sugen på fettit och flottit..Vaknar 2 ggr om natten för att kissa, brösten har blivit större och lite hårdare. Ömmar inte.

26/9
V10
Mår illa nästintill konstant, jätte trött, vill sova hela tiden trots att jag sovit/sover jätte mycket. Magen känns mer kompakt, kissar lika ofta, tål fortfarande inte starka, "vanliga" dofter/lukter tex parfym går inte, mår jätte illa. Carvings den här veckan är dillchips, melon och allt jag kommer på den dagen. Allt känns ungefär lika som förra veckan, skillnaden är väl bara att jag är ännu tröttare än vanligt. Badar väldigt ofta just för att det hjälper för stunden mot illamåendet.  

04/10
V.11... trodde jag men var på första besöket hos barnmorskan fast denna gång i stan pga att hon i ursviken inte hade tid. Mötet gick bra. Vägde 90,3 kg
Tog blodprov osv. Jag berättade att jag fått en kraftig elstöt och att jag var extremt orolig att barnet inte lever. Hon skickade ner mig på ultraljud och där fick vi se bäbisen via vaginal ultraljud. Bäbisens hjärta slog och hen sparkade med benen. Hon kunde se att det såg bra ut och ungefär hur långt gången bäbisen är. Hon kunde konstatera att den är 9+5 v gammal vilket innebär att vi backar 3 dagar än vad jag hade beräknat. Jag är alltså i v.11 på fredag, om två dagar. 
Det kändes så bra och jag var så lättnad. Vi fick ultraljuds bilder hem också som jag ofta tittar på ❤.

14/10
V.12
Mår inte illa lika ofta, nu endast på kvällen och när jag ätit mig för äckligt proppmätt, då måste jag spy..
Tröttheten består men den har ändå blivit mycket bättre om dagarna. På kvällarna är jag totalt game over! 
Igår kände jag två små knackningar på pullan, kan inte med säkerhet bekräfta om det var bäbisen för jag låg inte helt still men imorse, idag kände jag det igen fast lite svagare och endast en gång denna gång. Då kändes det mer troligt att det faktiskt kan vara bäbisen. Hoppas! Vi får avvakta och se om det dyker upp lite då och då nu. Det här med luktar och mat börjar bli bättre men fortfarande lite illamående av det. Carvigs är peperoni och lakrits.

20/10
V.13
Illamående mest på kvällen då jag är trött. Tröttheten består. Måste vilamen gång per dag. Känner mig ogravid. Magen växer inget,känner inga knackningar. Brösten har dock börjat ömma mer än vanligt, särskilt bröstvårtorna. Har börjat få lite foglossningar i bäcknet. Svag smärta och mensvärk börjar komma smått. CARVINGS: Potatis, peparoni och lakrits. Mitt hår är extremt torrt och risigt.
Sover jätte dåligt, vaknar flera gånger, kan onte sova på mage längre för då mår jag illa. 

27/10
V
I veckan har jag haft mensvärkskänsla varje dag. Ömmande bröst och känsliga bröstvårtor. Kan mest sova på högersida, mår illa av vänster. Känt en gång fosterrörelser, om jag kände rätt. Typ som att hen vände sig känslan. Mått lite illa i vissa fall men inte så mycket att jag varit tvungen att spy. Fortfarande trött, måste sova en gång på dagen för att fungera på kvällen. Annars är jag extremt kvällstrött. Vill sova redan kl 21-22 tiden. Dricker mycket citronvatten.



Graviditet nummer 2

Hejsan! 

Det var länge sen! 
Livet har rullat på och tankarna på att blogga har helt glömts bort tills för några veckor sedan då jag plussade på stickan och påmindes om hur jag uppdaterade på bloggen vid ett liknande tillfälle fast med min nr 1, Alina. Hon är idag 2år och 3månader. Livet med henne är bättre än jag någonsin kunnat ana. Att ett litet barn kan göra sånn stor skillnad här i livet. Nu väntar vi nummer 2, vilket betyder att Alina ska bli storasyster! Världens bästa stora syster dessutom! 
Vi pratar mycket om bäbisen redan nu inför henne för att förbereda henne mentalt. Än så länge verkar hon se framemot det och berättar gärna att hon också har en bäbis i magen. 

Nu är jag i v.15 (14+3). 



RSS 2.0