Mina älsklingar

Alina har verkligen världens bästa pappa! Han är så duktig med Alina och man ser tydligt att han älskar henne vilkorslöst mycket. Jag älskar att se dom busa. Mitt hjärta värms av kärlek. Jonathan har vuxit i rollen som pappa. Jag kunde inte ha valt en bättre pappa till min barn! 

Jag älskar er mest av allt! Runt jorden och tillbaka. 


Smakportioner

Vi har börjat introducerat födoämnen nu för Alina. Små smakportioner för att sakta men säkert förbereda hennes mage och tarmar för vanlig mat men även också för att se om hon är allergisk mot nått. Vi har börjat med Majspure i några dagar nu. Vi är inne på 5 dagen idag och hon har än så länge inte visat något tecken på allergi eller överkänslighet så på fredag byter vi till morotspure.

Första gången Alina smakade majspure var dagen efter julafton och hon gjorde grimaser som att du smakade äckligt och hostade upp majspuren för att hon inte visste hur hon skulle svälja det. Idag går det mycket bättre. Hon grimaserar inte lika mycket och gapar. Hon verkar mer intresserad. Kan även bero på att jag för några dagar sen börjat blanda majspuren med lite ersättning så att smaken inte är allt för främmande.

Vi ger Alina ungefär 1 tesked per dag och kommer öka eftersom.


Första gången hon smakade, för 5 dagar sen.

Bjuden på dop i söndags

I söndags var vi bjudna på Kiras dop, Alinas kompis. Det var ett jätte fint dop och Kira var så söt i sin dopklänning. Efteråt bjöds det på go fika. Alina hann mysa lite med Kira. Dom kände lite på varandras ansikten och slet i varandras kläder hihi. Nu längtar vi till Alinas dop till våren.


Så här fin och mysig var Alina på Kiras dop.


Bumbo

I måndags kom ett paket på posten till Alina. En försenad julklapp från mamma och pappa. En bumpo! Det är en golvsits som man använder för att lära sin bebis att sitta. Jag älskar den och tycker att den är perfekt för henne som nu måste försöka undvika att ligga så mycket på huvudet pga att hon börjat få platthuvud. Nu kan hon variera på mage, rygg och leka sittandes vid lekbågen.


Gatsbyparty

I lördags var vi bjudna på gatsbyparty på Jessicas restaurang. Det var jätte kul! Man var tvungen att klä ut sig i gatsbystil.
Alina fick följa med eftersom att vi bara skulle äta middag där. 
Dock blev det lite för mycket för Alina. Många nya intryck så när mamma skulle hålla i hon började hon tokgrina. Det verkar som att Alina gått in i fasen där hon är rädd för andra människor. Alla barn går in i den förr eller senare. Vissa barn går in i den tidigare än andra men lika bra att få det bortstökat. Dock sägs det att dom inte kommer ur den förrän 1 års ålder. Hoppas inte att det stämmer. Jag vill ju gärna att andra ska hålla henne än bara jag och Jonathan. Vi får se om det bara var pga mycket nya intryck som gjorde att Alina reagerade sådär..

Tillbaka till festen. Hon bjöd på tre rätters. Fantastiskt gott. Sen trubadur. Riktigt mysigt. Vi åkte hem kl 20:30 ungefär och hade myskväll med chips. 



Fredagen

I fredags var vi helt slut så vi tog sovmorgon, åt frukost och sen pyssla vi med alla saker. Alina lekte med alla nya skallror och testade hoppgungan hon fick av sin farmor. Hon älskar den! Hon blir helt till sig. Tittar på katterna, sprattlar, vänder sig och pratar som bara den. Babblandet har äntligen kommit tillbaka. Hon har ju haft ett uppehåll sedan hon gick in i fasen. 






 

Julafton

Alinas första julafton blev jätte bra. Julen blev plötsligt mycket mycket roligare. Som när man var liten igen. Alina fick massor med fina julklappar av oss och av andra. Vi blev helt tagna av hur mycket våra nära och kära lagt till våran lilla flicka. Hon är så lyckligt lottad som har er alla i hennes liv. Dom absolut perfekta människorna man kan ha i sitt liv. 

Vi började morgonen med ett härligt bad. Julfin måste man ju vara.

Sedan åt jag och min kära en julfrukost ihop.

Efter frukosten gjorde vi oss julfina.

Innan vi for till min mamma åkte vi förbi hos gammelfaster som hade några julklappar till Alina. Efter ett kort besök hos dom bästa åkte vi till mamma för att fira julen. Efter massa julmat vart vi trötta och mys bara med familjen. Klockan gick fort och vi åkte sedan till Jonathans mamma där hans släkt befann sig. Vi drack kaffe och åt knäck sedan körde vi julklappsspelet som alltid är så roligt med hans familj. Alla tar fram sin vinnarskalle. Så kul! Efter spelet delade vi ut julklapparna. Alina fick massor med julklappar. 
Något jag kommer hålla hårt i är att lära Alina att inte bli bortskämd utan alltid tacka och minnas exakt vem hon fått den av. Så är jag uppfostrad och tacksamhet är så viktigt för en själv och för andra.

Vi åkte sedan hem till mamma igen och delade ut julklapparna (även här fick Alina överdrivet mycket!!!) och körde julklappsspelet igen fast denna gång med min familj. Alina var gnällig och övertrött så blev lite jobbigt men vi lyckades spela klart med en Alina i famnen lekandes samtidigt. Efter julkappsspelet åkte vi hem med en bil som var överfylld av saker. 
När vi kom hem delade vi lite tankar och somnade vi med ett leende på läpparna. 

Hur ska man kunna tacka tillräkligt? Jag som har så svårt att ta emot saker. Tycker det är jätte jobbigt. Inte för att jag är otacksam utan för att jag blir så rörd ända in i själen och tycker inte jag förtjänar det eftersom att jag inte gjort något speciellt. Jag hatar folk som bara tar emot och knappt tackar. Barn som bara sliter upp paketet och skiter i vem som betalat den. Ett paket är en gåva man ger en person man tycker om. Tanken bakom paketet är alltid god och att visa tacksamhet för paketet är det minsta man kan göra.

Jul med min familj


Jul hos Jonathans familj


Sist jag skrev

Nu var det ett tag sedan sist och det är lika jobbigt varje gång att skriva allt vad som hänt sen sist men ändå skjuter jag på det. Nu ska jag bättra mig, jag lovar.

På onsdagskvällen så bjöd vi över vänner och spelade bingolottos uppesittarkväll, åt pepparkakor och ost och kex, drack glögg och julmust. Det var riktigt mysigt och Alina var med en stund in på kvällen. Då hon skulle läggas tog faster över och vaggade runt hon ståendes tills hon somna. Guldvärt! Hon lämnade även en julklapp till Alina.
Innan bingo hann vi snabbt förbi hos Alinas gudmor för att byta julklappar. Så gullig som hon är hade hon köpt julklappar till oss alla. 
När vi kom hem fick vi veta att tomten varit förbi och lämnat en julklapp från Daylan, Alinas vän. 

Från Daylan till Alina

Från Jonathans storasyster/faster

Från våran fina vän/Alinas gudmor

Nya nappar

Fick en hemleverans igår med tre nya nappar från namnnappen. Texten är in graverat. 

Så fina!


Innan vi använder dom ska dom kokas precis som vi gör regelbundet med alla andra, samt alla flaskor.


Måndagen

Igår tidigt på morgonen vaknade jag med svullnad över halvaaansiktet och med en varfulld mängd i tandköttet runt en tidigare lagad tand. Vart givetvis rädd och ringde 1177. Hon tycker det lät allvarligt och ringde vidare till käckkirurgen som sa till henne att jag kunde vänta tills vårdcentralen öppnar. Jag ringde direkt dom öppnade och dom ville skicka mig till stan men sedan ringde dom upp och sa att dom fått ett återbesök och att jag kunde komma om 50min. Ringde hem Jonathan, ammade och fort in i bilen mot vårdcentralen. Stressigt blev det men jag hann. Jonathan promenerade till Ica med Alina medan jag var där. Dom fixade det akuta och sedan bokade dom in mig på en ny tid för en undersökning om det behövs göra mer. Nu har svullnaden lagt sig lite men det ser fortfarande ut som att jag har snus under läppen. Jätte snyggt..

Senare på kvällen åkte vi till Majas 17års kalas och firade henne. Dom bjöd på mackor och massa goda pålägg, även glass. Vi blev inte så långvariga på det här kalaset heller utan var tvungen att åka hem där runt 20 för att lägga Alina. Inatt har hon sovit så oroligt. 2ggr vaknade hon och skrek som aldrig förr. Vart jätte rädd och tänkte att nått är fel för hon slutade inte. Hon måste ju ha drömt nån hemsk mardröm. Sånna kvällar måste vi ju också få känna på..
Imorse tog hon iaf igen sömnen men hon är fortfarande väldigt trött. Får tvinga hon att vara vaken så hon kan sova ikväll/natt.

Alina imorse. Vaknade inte förrän jag la hon på skötbordet.

Ser ni att det ser ut som att jag har snus under läppen..snyggt. plus svullen kind..





Förra veckan och helgen

Samlad uppdatering från förra tisdagen till söndagen(igår). Hoppas ni orkar läsa hihi 

I tisdags åkte vi upp till stan för att köpa julklappar till julklappsspelet vi ska ha med min familj. Det blev nyligen planerat att vi skulle spela det så det var därför vi inte inhandlat det tidigare. Resten av dagen tog vi det bara lugnt. 

I onsdags tog jag och Alina bussen till Ursviken för att umgås med Johanna och hennes flicka Chleo. Jag och Johanna har aldrig tidigare umgåts men bestämde för att träffas. Det var mysig och vi hade mycket att prata om. Alina älskar att träffa andra bebisar. Hon strålar som en sol när hon ser eller hör en bebis. 
Älskling kom och hämta oss när han slutade och vi åkte förbi en trafikolycka(nyfikna) och sen vidare mot stan där vi köpte presenter till folk som fyller år. 
På kvällen åkte vi förbi Alinas farmor och firade hennes gubbe Kenny. Dom bjöd på kaffe och fika.

Alina är bara 1 månad äldre än Chleo. Kul att dom är så pass jämngamla. 
Haha inte lätt att ta bilder på dom två sötnosarna.

I torsdags började vi med en nyrutin för Alina eftersom att hon blivit större och hennes vardag ser annars ut. Nu vaknar vi kl 08 och ammar i 30min. Sedan går vi till hennes rum där jag tar bort pyjamasen och gör en daglig helkroppsrengöring som jag alltid gjort. Det innebär att jag tvättar varenda kroppsdel med tvättservetter och sedan oljar in hela hon. Jag kammar hennes hår, rensar öronen, använder doftande tvättservett på håret och bakomöronen där hon som mest brukar svettas under armen. Är hon snorig sprutar jag i nässpray och suger ut det med nässug. Ibland filar jag även naglarna om det behövs. Sist klär jag på henne kläderna hon ska ha för dagen. Sedan får hon leka på lekmattan tills hon börjar gnälla. Efter kanske 1h ammar jag hon igen och sedan får hon sova i 1h. Högst 1h 30min på morgonen. När hon vaknar ammar jag igen, sedan får hon leka, amma och sova 1h. Samma visa till kl 20:00 då det är läggdags för natten. Innan kl 20:00 oljas hon in och får pyjamas sedan nattläsning och amma kl 20:00. Somnar hon lägger jag hon i hennes säng, gör hon inte det vaggas hon till sömns. Jag sitter och vaggar, Jonathan brukar står. Det kan ta allt från 5min till 60 min tills hon sover djupt. Jag ammar hon högst 2ggr under natten, alltså vid kl 12 om hon vaknar och kl 03. Annars om hon vaknar söver vi om hon. Sedan ammar jag hon igen på morgonen kl 06 om hon vaknar. Så småningom ska vi ta bort amningen kl 03 men nu behöver hon äta upp sig lite först.
Hon har utvecklats massor. Kolla bara här vad hon kan.

I fredags hade vi tid hos bvc. Lillan hade gått upp 120 gram på en vecka och det är bra. Huvudet var 40cm och längden 63cm. Efter bvc gick vi till "Din fest" där min faster mötte upp oss. Vi handlade hem mat därifrån och gick hem till henne där vi åt, pratade om allt och hade jätte mysigt. Faster lyckades söva Alina. Det är många som inte kan de längre för nu i fasen är hon svårsövd.
På kvällen bjöd mamma på trerätters för min lilla familj och bror med respektive. Vi planerade julen och nyår. Båda dom dagarna blir det middag hos mamma. Hon är guld! Vad skulle vi göra utan henne. Hon är vår klippa.

I lördags hälsade vi på en stund hos Jonathans mamma osv senare på kvällen tvinga jag Jonathan att bjuda över nån vän så Rickard kom över och vi utnyttjade gillestugan för första gången sedan vi flyttat hit. Vi tände ljus, hällde upp gosaker och spelade xbox, eller dom mest. Mysigt var det iaf.

Hemma hos farmor

Igår var vi bjudna på 27års "kalas" hos en vän till oss. Eva. Hon bjöd på hemma gjord pizza, muffins och kaffe. En trevligt kalas var det. Alina var väldigt omtyckt där, hon busade och mös med Eva släkt. Vi lämnade kalaset vid 20 och for snabbt förbi Ica maxi och köpte lite till lillan och ett xbox spel till pappan.




Första träffen/besök

Jag tittade lite på gamla bilder på Alina nyss och jag blir så känslig. Jag älskar hon så mycket att det gör ont! 
Jag minns känslan jag kände då. Lyckoruset. Jag svävade på rosa moln. Hon var och är så fin, trots blodig och svullen. Som mamma kan jag inte göra annat än att bli känslig men självklart också glad då jag tittar på mitt lilla hjärta när hon var mindre. Tanken att det kapitlet är slut gör mig ledsen men samtidigt glad att få följa hennes utveckling och göra denna lillmänniska till en snäll, klok, stark, godhjärtad, självsäker och positiv individ.

En tillbaka blick från dom första dagarna i Alinas liv med besöken.

Jonathan och mamma var med på förlossningen så dom såg och höll i henne först (Vi bortser från mig.)

Efter förlossningen vid lunchtid fick vi besök av Alinas gudmor. Hon var alltså den första som besökte henne på bb och såg henne utanför förlossningsavdelningen.

Lite senare på dagen kom Alinas morbror med respektive och därpå kom även Alinas farmor, faster och låtsas farfar. 

När vi kom hem för första gången fick hon hennes första hembesök av hennes farmor, låtsas farfar, faster, extra farmor och hennes karl. Det blev storbesök direkt hihi. 

Alinas första besök var hos hennes mormor men även hos gammel faster.


4 månaders bebisar

Det här säger forskarna att 4 månaders bebisar börjar kunna eller kanske redan gör. 

 

Alina gör redan det mesta. En sak jag verkligen märkt på Alina är att hon visar stort intresse för omgivningen och människor. Hon är väldigt social. Ser/hör allt och suger/använder mycket händerna.

 

Om barnet: Använder rösten mer

Kontaktformen mellan barnet och föräldrarna har hittills mest skett genom ansikte till ansikte-upplevelser och huvudsaken av kommunikationen har varit möjlig tack vare ansiktsuttryck. Nu börjar barnet använda rösten mer aktivt för att få kontakt och han söker också mer aktivt efter ljudkällor med ögonen. 

 

Till föräldrarna: Många barn är väldigt sociala nu

 

Kanske märks det nu att barnet visar mer intresse för sin omvärld. Nu gör hon/han också skillnad mellan föräldrarna och andra människor. Många barn är väldigt sociala vid denna tid. Fyrar å ena sidan av strålande leenden men gråter också mer för att få uppmärksamhet. Detta är en ny milstolpe i barnets utveckling - hon/han har lärt sig hur man får det man vill ha!

Kommunikation och social utveckling

  • Barnet blir mer upptaget av omgivningen och allt mer social. Det gillar att utforska ljud och musik, när ni sjunger för det eller läser rim och ramsor. Sinnet för humor utvecklas och allt fler lekar blir nu roliga.
  • Förmågan att aktivera sig själv ökar. Barnet kan koncentrera sig på en lek under en stund och ha glädje av den. Men barnet kan också börja ropa för att få uppmärksamhet.
  • Föredrar att inte vara ensam - ger tydliga signaler om uppmärksamhet eller om att bli upplyft.
  • Ler oftare, speciellt under lek.
  • Börjar att visa tecken på temperament.

Sinnen och motorik

  • Skiljer mellan allt fler ljud och lyssnar koncentrerat. Vrider huvudet efter ljud utanför synfältet. Betraktar både föremål och personer.
  • Barnet håller upp huvudet utan stöd när det blir buret.
  • Barnet använder munnen till att utforska sina saker och sina egna händer.
  • Synen är nu lika skarp som en vuxens, och färgsinnet är fullt utvecklat.
  • Barnet kan röra ögonen från sida till sida utan att behöva vrida huvudet samtidigt.
  • Leker länge med skallran.
  • Tar tag i en ring som hålls över brösten, men måste ändå se på händerna för att fastslå var de befinner sig i förhållande till ringen.
  • Leker allt mer med fingrarna och utforskar vad man kan göra med dem.
  • Barnets räckvidd ökar och det blir allt duktigare på att koordinera sina rörelser.
  • Nack- och ryggmuskulaturen blir gradvis starkere. I magläge sträcker sig vissa barn efter föremål och försöker krypa eller åla mot det. 

Intressen och aktiviteter

  • Börjar att förstå att något existerar även om det inte syns (så kallad objektpermanens). 
  • Blinkar när någon kommer för nära inpå ansiktet -börjar att avståndsbedöma. 
  • Lär sig att vänta på sin tur när ni "pratar".
  • Hela världen är intressant för barnet nu. Att tillsammans med barnet se på, lukta ta på och prata om föremål är jättespännande. Tonfall och ansiktsuttryck ger barnet en upplevelse som det associerar med orden.
  • De flesta barn älskar musik. Barn gillar också att man dansar med dem, att svinga och vagga i takt med musiken.

Julkort

Jag hoppas att ni alla har fått vårat Julkort på Alina. I måndags sorterade och delade vi ut dom till våra nära och kära. Några körde vi ut och några postade vi.
I torsdags så fotograferade jag henne för att få den perfekta bilden men lätt var det inte. Hon sprattla och gnällde hela tiden men några fina bilder lyckades jag ta på sötnosen.
 


Alina 4 månader idag!

Inatt blev Alina 4månader! Det låter så sjukt! Från att hon var i magen, till att jag förlöste hon till nu idag då det exakt var 4 månader sedan hon kom till världen. Världens finaste lilla prinsessa. Nu förstår jag varför alla säger att tiden går snabbt när man får barn.
Hon kom som en ängel och vände upp och ner på vårat liv. Gjorde det till tusen gånger bättre. 
Att världen kunde se så här fin ut trodde man aldrig. 
Livet fick plötsligt en mening då hon kom. 

Jag minns dagen hon valde att titta ut. Den mysiga, varma och härliga känslan då hon las på mitt bröst efter att ha känt den värsta smärtan i hela mitt liv. Där var hon som legat i min mage i 9månader, sparkat, fått mig att må illa, ha ont osv. Nu hade jag plötsligt en tom mage och en bäbis i famnen. Var detta verkligen min bäbis? 
Jag minns att jag höll hon första månaden som om hon var gjort av glas och tyckte att barnmorskorna var för hårdhänta. Men på nått sätt litade jag ändå på att dom visste vad som gjorde och kände mig trygg. Jag minns även att jag tittade att hon andades var 10de sekund och kollade om hon var för varm eller kall hela tiden. Allt var så nytt och att man var mamma slog inte in förän långt efteråt. Det kändes som att vi bara fick låna henne och att hon tillhörde bb. 
 
Idag är jag lite mer avslappnad men oron finns alltid där. Den är rätt så jobbig faktiskt. Man är ständigt rädd att något dåligt ska hända. Automatiskt känner man att man vill skydda hon från allt hemsk här i världen. Det är ledsamt att man inte kan det men man gör så gott man kan iaf.
Sedan hon kom har mitt hjärta slagit volter flera gånger. Hon är ju som en borttagen kroppsdel från mig och på nått sätt älskar jag henne mer än mig själv. Jag känner även att kärleken för henne växer för varje dag. Frågan är ju hur mycket man verkligen kan älska en människa? Hon betyder verkligen allt för mig. Finns ingen jag värderar högre än hon. Hon är så dyrbar för mig och att hon har det bra, mår bra, är bekväm, nöjd, lycklig, trygg och frisk är för mig det viktigaste i världen. 
 
Här får ni en tillbaka blick på dessa fina månader. Dom bästa i mitt liv!
 
Höggravid (1 vecka innan hon föddes) - tänk att det var lilla Alina som låg därinne och myste medan mamma posade på stranden.
 
Nyfödd
 
1 månad 
 
2 månader
 
3 månader 
 
4 månader 
 
 





Tandsprickning

Nu börjar det klia i Alinas mun. Hon sover jätte dåligt på nätterna, dregglar ganska mycket, suger på händerna och försöker stoppa saker i munnen. Jag hoppas det inte kommer påverka mer än så här men detta är nog bara början. Söt är hon iaf. Hon försöker stoppa ballonger och flodhästen i munnen. Hihi




Helgen

Det har varit en riktigt bra helg!

I fredags bjöd vi över min familj på grillat och klyftpotatis. Jonathan (the grillmaster) levererade som vanligt. Köttet gör han så bra. Älskar att min karl är duktig på att laga mat. Min grej är väl mer att baka. Det är där jag hör hemma. Det blir roligt för Alina att dela båda våra intressen. Med Jonathan kan hon hjälpa att laga mat med och med mig baka kakor. 
Tillbaka till middagen. Mamma stannade till sent på kvällen så en myskväll ihop hann vi med. Storebror och Elin hade annat för sig så dom for ett tag efter maten. En mysig middag ihop blev det iaf.

På lördagen bjöd Jonathans mamma på lövbiffsrullader och potatisgratäng. Magiskt gott! Hon gör den så bra! Vi älskar den! Vi stannade ett tag in på kvällen och myste. Alina och hennes farmor hade qualitytime. Det är så fint att se! Mamma och pappahjärtat fylls med glädje. Hon har den bästa farmorn och mormorn i hela världen.

Idag tänkte vi ta det lugnt. Mysa allihopa hemma i soffan. Söndagar får bli våran familjemys dag. Då vi bara rår om varandra hemma.
Vi tänkte bara starta skotern och testa själken, bada Alina och ta en promenad. Mer än så händer det nog inte. 
Vi har en rolig men hektisk vecka framför oss så det gäller att samla krafter.

Bilder från helgen

Hon älskar att sova inlindad och fastspänd. Mysis!


Julstress

Vilken julstress alltså! Jag älskar julen men stressen den ger med sig är halvjobbig. Idag var vid på stan för hundraelfte gången känns det som. Nu är iaf alla julklappar till våra nära och kära köpta och inslagna men jag har några kvar till Alina och Jonathan som jag väntar hem. Jonathan är helt klar, så skönt för han! Snart kan även jag luta mig tillbaka och dricka glögg med ro i själen:).

Det börjar bli en hög med julklappar nu!

Våran fina Julgran

Bvc-vaccination

Idag vaccinerades Alina på bvc. Jonathan följde med sm en trygghet till Alina för jag klarade/ville inte se nålen och eftersom att någon måste hålla i henne så behövdes jonathan. Jag tyckte det var jätte jobbigt. Stod vänd med ansiktet bort och kunde höra hur Alina gallskrek. Kunde inte hålla tårarna borta. Älskar hon så oändligt mycket att allt som gör henne ledsen är hjärtskärande för mig! Jonathan berättade att hon blev illröd i ansiktet när hon skreck. Usch så jobbigt men vilken lättnad att det är över. Nu ska hon inte vaccineras förän vid 6månader igen. 
Än så länge har Alina inte visat nå tecken på att vaccinationen besvärat henne så det känns bra. Hon är sig själv. Skrattar en massa när jag busar med hon och leker på för fullt vid lekbågen. Sköterskan sa att hon kan få lite feber nu på kvällen men att det ska gå över till imorgon. Just nu ligger hon och vilar innan den riktiga läggningen vid 23:30 (då hon vill sova för kvällen).

Alinas vikt var 5630g, 61,5cm lång och en huvudkrets på 39,5cm. 

Fortfarande en liten tös men jag tror att det beror på att hon varit sjuk hela tiden. Hon har helt enkelt inte orkat äta upp sig. Sköterskan tyckte iaf att det var normalt eftersom att hon följer sin kurva men jag hade gärna sett att hon vägde mer, särskilt nu under vinterhalvåret. Jag ammar hon nu var 2h tills hon blir frisk så hoppas på en stor viktökning. Mammas lillahjärta, tjocka upp dig nu så mamma kan va lugn hihi:).

Bilder från läggningen igår 



Från mage till rygg och greppa med båda händerna

Igår vände sig Alina från mage till rygg för första gången på lekmattan. Det har hänt förrut men bara spontant. Igår gjorde hon det med förstånd. Hon vände sig om och om igen. Varje gång vi la tillbaka hon vände hon sig direkt. Plötsligt händer det! Hon är så smart lillgumman. 

Hon har även börjat ta i saker med båda händerna. Bollar, leksaker och gossedjur. Blir så stolt över lillhjärtat:-). Händerna har hon också börjat suga på så snart stoppar hon väl saker i munnen. Gud va fort hon utvecklas nu. Vi hinner inte med. Det är jätte kul men samtidigt sorligt att denna bäbisålder snart är över. Hon blir redan 4 månader på måndag!! Vart tog tiden vägen?





Hälsat på hos Daylan

Idag har jag och Alina hälsat på hos Daylan och Gladys. Den här gången busade dom med varandra, titta varandra djupt in i ögonen hela tiden, "prata/tjöt" tillsammans. Jätte kul att se Alina leka ihop med någon påriktigt som är i hennes ålder. Dom höll varandra i handen och Alina sparkade på han hihi. Försiktigt vill säga:). Alina är snäll:).
Nu märks det att hon hänger med mer och förstår mycket mer. Hon ler stort till alla som busar med henne och älskar att se nya eller andra personer. Jag är så glad och lycklig att hon verkar vara en lycklig bebis som älskar människor. Direkt någon kommer och pratar med henne blir hon helt till sig. Ler stor och sprattlar lyckligt med hela kroppen.
Jätte kul med playdate för Alina men även för mamma Josefin. Jag och Gladys drack kaffe och åt pepparkaka medan barnen låg och busa på golvet. Vi delade många gemensamma tankar. Jätte kul! 

Dagens look haha

Tjockisar<3

(Dom är i en knubbig och go ålder)




Fingerdjur

Alinas farmor köpte hem fingerdjur till Alina. Sånna som jag bloggade om för ett tag sen. Både jag och Alina gillar dom. Hon tittar verkligen på dom med stora fundersamma ögon. "vad kan det riktigt vara för nånting". Hon försöker även ta i dom och dra bort dom från mina fingrar haha.



Våran helg

Våran fredag började med mys hemma och senare på eftermiddagen hälsade vi på hos Alinas gudmor som bjöd på julfika och kaffe. Efter lite fika och bus och mys med gudmor åkte vi hem till min mamma som bjöd på middag. Kyckling, klyft potatis, sallad och bröd. Vi såg idol klart och sedan rullade vi hem.

Lördag morgon började med en god brunch med älskling och sen bara mys i hemmet för Alina är jätte sjuk...IGEN. På kvällen åkte vi till stan och köpte lyxshake samtidigt som Alina fick sova djupt i bilen för det blev inte mycket sömn för Alina under dagen. Hon sover så oroligt nu när hon har det slemmigt i halsen. Hon sover i ca 5min sen hostar hon flera gånger vilket gör att hon vaknar så vi får springa och fort trycka in nappen så att hon somnar om. Ibland lyckas vi, ibland inte. 


Jag håller på att bli knäpp. Ständig oro och ständig kamp att bli av med denna förkylning. Jag hoppas detta är sista gången på länge. Hon har en riktig slemhosta just nu. Det är inte alls roligt att se hur jobbigt hon har det att andas ibland.
För att underlätta och frigöra hennes luftvägar har vi nässpray för spädbarn och en nässug. Även färdig kokssaltlösning från apotekt. Sen kör vi även på huskurer som att ha igång duschvatten på högsta värmen och stänga in oss i toan i ca 5-10min. Ångan gör att slemmet blir mer lättflytande. Högt huvudläge kör vi också på som gör att slemmet inte blir så tjockt. Alltså kudde under hennes madrass och alltid andningslarmet under. Jag hoppas hon blir frisk snart. Iaf innan onsdag för då ska hon vaccineras för kikhosta, stelkramp osv och då vill jag helst att hon är helt frisk. Men det känns tvecksamt. Den blir av vilket som för den är så viktig. Bara hon inte har feber.
Blandade känslor kring vaccination men Alinas pappa följer med om jag känner att jag inte klarar av det.

Idag har Jonathan badat Alina. Annars har vi bara tagit lugnt. Jonathan gjorde grillat till middag. Usch va Gott det var! :)

Bilder från helgen

Hon har vuxit sig ur babyneset som ni kan se. Storflickan:*
Våran sjukling<3
Favoritboken 
Alina har börjat uppskatta snuttefilten

Alina i torsdags



Alinas utveckling

Det har verkligen hänt mycket sen sist. 
Nu "pratar" hon så mycket! Det är långa historier hon har att säga. Hur roligt som helst att höra. Hjärtat fylls med glädje. Att man lyckats skapa ett lyckligt barn. Skratta mycket göra hon också, så länge man busar tokigt med hon. Prutta hon på magen kan funka.
Tidigare idag när jag ammade hon mumla hon samtidigt som hon sög. Lät jätte gulligt.
Det tar inte slut här utan hon kan även höjja benen i högt läge och hålla i sina fötter länge. När hon leker vid lekbågen sparkar hon bort den och tar i och drar i leksakerna som hon når.
Att klä på henne ett par byxor kan ibland vara jobbigt för hon sparkar och viftar bort mina händer. 
Hon sliter hårt i mitt hår då hon lyckas få tag på det, vilket är varje gång jag har nedsläppt. Vi hittar hela tiden hårstrån i hennes hand.
Klösa mig i ansiktet när hon får känna på det har hon också börjat göra. Om hon har långa naglar gör det riktigt ont för hon är väldigt stark i sin hand. Det roliga är att hon log sist hon gjorde det för att jag sa "aj".... Lillbusen!
Hon har en bra sovperiod just nu. Sover bra på dagen och lätt att söva. Den senaste veckan har hon sovit väldigt bra på natten också. Bara igår 7h och idag 9h i streck. Vi var väldigt glada för det:). 
Det står helt still med vändningen men alla bebisar är ju olika. Bara det här att hon kan ta tag i sina fötter ska dom inte kunna förän 5 månader men där är ju Alina tidig. Så det är individuellt. Men det kommer någon dag hon plötsligt vänder sig. Det är samtidigt vårat fel för vi har varit dåliga på att lägga henne på mage ofta. Vi måste bli bättre på det för vi vill så gärna att hon ska krypa innan hon går.
Juste! Nu när jag skriver om att gå så kom jag på att Alina står stabilt på sina ben en stund innan dom viker sig. Att hoppa är fortfarande jätte roligt och även flygplan med pappa.
Hon har börjat bli lite små kittlig på halsen och mage men inte så att hon skrattar än.


Snart julafton

Om 22 dagar är det julafton. Vi älskar och ser framemot julen. Alinas första jul. Nästan alla paket är köpta och paketerade. 
Eftersom att detta är första julen Alina är med så har vi blivit väldigt ivriga i att hon ska få in så mycket som möjligt av julen. Vi läser en speciell bok varje kväll för henne som handlar om just julen. Inte för att vi tror att hon förstår utan mer för att förbereda henne inför julen på hennes nivå. Genom att se bilder på tomtar och granar. Oavsätt hur liten hon är så anser jag att varje liten sak är minst lika viktigt och värdefullt<3

Hon älskar verkligen granen här hemma. Den lyser ju så fint och bollarna är väldigt intressanta. 

Boken heter "Är det jul nu igen" med spöket laban

Alinas klänning som hon ska ha på julafton

Alina i torsdags

Nybadad och sådär jätte mysig.


Skyltsöndag

Vi vaknade upp hos mamma. Jag var febrig men ändå glad att det äntligen var skyltsöndag. Jag trotsa febern(vilket jag inte borde gjort) och for ändå. Tycker den är så mysig. Med granen, tomten och belysningen.

Vi gick först förbi hos mamma som på morgonen for till kopparfiket för att jobba på skyltsöndag. Vi blev inte så långvariga för vännerna våra hade redan åkt upp till stan. 
Vi mötte iaf Janina, daniel, och deras vardera dotter utanför ck. Vi gick en runda sen hängde rickard med en sväng. Klockan gick fort. Nu hade vi sätt allt, det höll på stänga och vi alla var väldigt hungriga så vi besökte i princip alla restsuranger och alla var upptagna förutom Mamma mia så vi satte oss där allihopa och åt. Då vi i princip var klara började Alina stor grina så det var bara att lämna stället fort. Hem och ge mat. Trevlig dag iaf!

Alinas sockar

Jag älskar fina sockar. Har köpt flera olika söta sockar till Alina. Älskar detaljerna på dom, att dom inte bara är enformiga utan har något som bokstavligt talat sticker ut. 
I socklådan har det till kommit några nya medlemmar på främre raden.

Jonathan tycker att hon har överdrivet med sockar men enligt mig kan man inte ha för mycket.
Notera att några sockar är i tvätten. Hon har även många sockar i större storlek som finns i en annan garderob. 


Utvecklings fas 4

Just nu är Alina inne i en fas. Hon är väldigt klängig. Vill vara i famnen hela tiden. Att leka själv vill hon inte längre. Det går knappt äta själv. Får slänga i mig maten och låta hon gnälla lite tills det brister då får jag släppa allt och äta med henne i famnen. Det är otroligt jobbigt men samtidigt väldigt mysigt. Hon kan till och med ligga och mysa på våran mage igen utan att gnälla för att det är tråkigt. 
En riktig myspropp! 


FAS 4 – omkring 14-17 veckor
Nu är barnet i mycket stort behov av tröst och närhet. Klängperioden kan vara i hela 5-6 veckor eller så kort som en vecka.

När denna fas är över kommer barnet att kunna göra en kedja av saker. Tidigare kunde barnet kanske bara göra en sak (ta en skallra). Nu kan barnet ta skallran, skaka den, vända på den, titta på den och sen stoppa den i munnen. Barnet börjar göra ljud som låter som ord, tex. "mamma" eller "pappa". Barnet tränar på att krypa och vända sig och gillar att undersöka saker med händerna genom att banka, vända på den lukta, smaka och bita på allt de kommer åt.

Så kan du hjälpa: Läs bilderböcker. Låt barnet smaka och känna. Du kan sjunga ramsor, peka på olika saker i boken, spela musik, leka och busa med barnet.





RSS 2.0