V.36(35+1)

V.36
Känslan av att kissa ofta finns men det kommer jätte lite, kan vara så att bebis ligger långt nere och trycker på livmodern. Brösten börjar bli lite större än min bh men dom känns inte fulla och ömmar ej. Blir trött och slut jätte fort. Låg på energi. Har börjat få riktigt ont mellan benen, ibland nere på ryggen och kring bäcknet. Har väldigt svårt att vända mig i sängen. Det tar tid. Obehagligt när bäbis rör sig och det tar ont när hon sparkar på revbenen. Börjar vagga mig fram. Börjat packa bb väskan. Sugen på chips igen men det räcker med lite. Jag livnär man genom att bada ofta och det har jag gjort hela graviditeten. Har börjat få några få förvärkar (smärta) ibland annars är det mest hårda svår sammandragningar som gör det svårt att andas igenom. Gått upp sammanlagt 7kg. Mycket väska tror barnmorskan pga lite svullet ansikte och fingrar.

Syskonvagn

Nu har äntligen syskon vagnen kommit! Den är så fin och perfekt! Alina älskar den och ville gärna hjälpa till att bygga ihop och sitta i sin del direkt. Vi körde en testsväng inomhus och Alina njöt! Längtar tills lillasyster kommer och vi kan använda den utomhus 💗.
Det bästa med vagnen är att liggdelen kan ändras om till sittdel när lillasyster är redo för det. Färgen är mörk grå/grön skulle jag säga.











6 veckor kvar

Idag är det exakt 6 veckor kvar till beräknad förlossning. Det känns så himla skönt! Jag vill bara att tiden ska gå fort nu. Vi är så redo mentalt för en till bebis, dock är vi inte redo för det här hemma. Alinas kommande rum står ganska stilla. Väggarna har ännu inte satts upp än, får hoppas att det blir helt klart innan veckans slut. Syskonvagnen är påväg, lite mer bäbiskläder måste handlas, en filt, en favorit nalle, mer nappar, koppla in bilbarnstolen, packa bb väskan och köpa ett nytt spjällsängsskydd. Det är lite att göra innan bäbisens ankomst som ni kan läsa men jag är så redo att få mitt liv tillbaka. Det börjar bli riktigt tungt att bära bäbisen. Jag vaggar fram, kan nästan inte böja mig ner längre, det krampar i vaden, mitt ansikte börjar bli svullet, jobbigt att gå långt, trött hela tiden osv. 
Imorgon går jag in i V.35 så idag är det exakt 6 veckor kvar! Så underbart att vi snart får träffa och lära känna lillasyster. ❤




Babyshower

Blev överraskad av en jätte fin babyshower av mina fina vänner. Alinas gudmor och min bästavän Nazanin, Michaela, Eva, Nadya, Elin och Laura. Så fina och underbara vänner! 
Dom ska tydligen ha planerat detta i flera veckor och förra söndagen så hade dom bestämt att det skulle vara. Jonathan hade kontakt med dom i smyg och visst om allt. Han lyckades lura mig att hans lillabror hade Kalas eftersom att han fyllt år. Vi åkte upp till stan och köpte en present till han och sen åkte vi till kalaset. Väl på kalaset så var det bara vi som kom vilket jag tyckte var konstigt men reflekterade inte så mycket över det. 
Efter kalaset lyckades jag övertyga Jonathan om att vi skulle ut med skotern med mamma och grilla för att det var fint väder. Jonathan ska tydligen ha smsat mamma att det inte blir av pga babyshowern så jag trodde liksom att vi bara skulle hem och klä oss varmt och sen åka och hämta upp mamma och skotrarna. Jag sprang in fort när jag kom hem. Väl när jag kom in såg jag ett bord fullt med goda saker och fint dekorerat för en babyshower. Kunde inte riktigt fatta vad jag såg för jag var inte alls beredd på detta. Jag tittade in i vardagsrummet och där satt alla mina fina vänner. Började stor böla så känslig som jag är. Ingen har gjort något så fint för mig. Blir alldelens varm i själen när jag tänker tillbaka på ögonblicket och den fina gesten dom gjorde för mig. 💕💕🙏


L:s rum (Lillasyster)

Vi är inte långt ifrån att vara helt färdiga med lillasysters rum. Det behövs bara målas nån list och fönsterbrändan och tapetsera klart med en våd. Sen bara upp med en saker och tavlor på väggen. Det känns så skönt att man snart kan pusta ut eftersom att hon kommer om bara 6 veckor ungefär och då vill man ha allt klart på övervåningen. Alinas nya kommande rum börjar sakta men säkert gå mot sitt slut. Nu hålls det på att sättas sista lagret av isoleringen sen imorgon ska gipsskivorna på. När det är klart är det bara golvet, lister och tapet kvar sen kan hon börja flytta upp 😊🙏❤

 Här får ni se lite bilder från lillasysters rum.




 

Graviditets vecka 33+1

Hur jag mått och känt mig i några veckor 

V.30 
Mer slut fysiskt, lätt illamående på eftermiddagen, sover extremt dåligt om nätterna, äter mer ofta, mycket olika carvings, börjat få mycket sug efter estrellas grillchips, inge vadkramp typ, mycket halsbränna ofta..jätte jobbigt! Bäbis sparkar hårdare och det är jobbigt. Varit till vårdcentralen och kolla graviditetsdiabetes men hade inge. Järnvärdet såg bra ut och allt annat. Är jätte känslig vid bråk och mycket orokänsla för Alina.

V.31 
Börjar må lite bättre igen (inte så mycket illamående). Tittat kön och fått veta att det var en flicka ❤. Hon låg med huvudet ner.  Ingen bäckensmärta, kramper på vaden eller ryggsmärta längre. En aning spända axlar och krampar lite i armarna. Mår bra i kroppen förutom att magen känns tung. Obehagligt när bäbis sparkar. Grov huvudvärk ibland och tandvärk ibland. Graving glass och chips.

V.32
Börjar känna mig tung, sover dåligt och har mindre energi. Vadkrampen är tillbaka, värre än förr. Är jag lite "aktiv" idag är jag helt knäckt imorgon. Börjar få lite sug för chips igen. Börjar få lite bäckensmärta igen ibland. 

V.33
Börjar bli jätte trött, sliten och glömsk. Har blivit mer introvert och tänker mycket på bäbis, förlossningen och livet efterråt. Vadkramp utan dess like. Sover extremt dåligt, ingen ställning är tillräkligt skönt. Har tagir ner amningskudden till sängen för att kasta upp benet på den och det funkar ibland. Har mycket mindre energi. Blir trött väldigt fort. Magen är extremt tung. Det känns att bäbis väger 2kg för nu har jag börjat vagga fram för att annars tippar jag framåt hehe. Börjar få lite ont i ryggen då och då. Bäbis ligger forfarande med huvudet nere. 

Lite uppdatering

Det har varit intensiva veckor sedan sist så har inte haft ork att blogga men nu är jag tillbaka. Jag är i graviditetsvecka V.34 (33+1). Graviditeten hittills har varit helt okej. Små besvär som ont mellan benen och ryggsmärta ibland därav är jag sjukskriven på heltid sedan i början av Februari. 
Alina har fått glasögon, Jonathan går på olika läkarbesök pga en knöl på halsen, Vi väntar på att en elektriker ska komma och sätta el i Alinas nya rum på övervåningen så vi kan renovera klart den och flytta upp allihopa innan lillasyster kommer. Ja, ni läste rätt. Det blir en flicka. Så mysigt med två flickor som kommer att ha så roligt tillsammans och alltid ha en vänskap i varandra. Lillasysters rum har vi renoverat och fixat klart. Kommer att lägga ut fler bilderbilder rummet en annan dag. En massa bäbis kläder från Alinas tid är tvättade och vi har även köpt en massa nya. Barnvagnen är beställd sen länge tillbaka men ännu har den inte kommit. Det blir en syskonvagn. 
RSS 2.0