Alinas utveckling

Alina är väldigt stabil i nacken. Hon kan till och med nu höjja huvudet från ryggläge. Hjälper man henne genom att dra lite i armarna drar hon sig till sittläge själv. Äta på fötterna gör hon ibland men godast är pekfingret. Den kliar hon ofta tänderna med annars plockar hon upp allt hon ser för att stoppa i munnen. Alltså hon är jätte duktig. Det hon ser och vill ha tag på sträcker hon sig efter och lyckas alltid slita eller ta upp saken om den är inom räckhåll. 
Hon står stabilt på benen och håller i sig själv på nått hållbart för att stödja sig själv men hon har inte balansen att stå själv än. Endast en jätte jätte kort stund. Hon har börjat sparkas jätte mycket och när hon sitter i hoppgungan hopp/stampar hon hårt i golvet.
Sitta gör hon snart själv. Balansen bakåt fattas bara. Hon sitter stabilt vid bumbom och utan kudde i köksstolen. 
Att rasa torn vi bygger och kasta ner leksaker på golvet är en höjdare för henne. Allt som prasslar och piper är även det roligaste för henne. Hon har en prasselbok som hon blir helt galen på. Riktigt arg blir hon på den. Haha så roligt att se. Undrar om det är för att den.inte går att stoppa i munnen.

Vi har börjat berätta vad varje leksak eller sak hon intresserar sig för är, ser ut och har för färg. Även titta lampan/katten/maten/leksaken/boken osv har vi börjat säga. Just ordet "titta" och "hejdå" försöker vi få in i hennes förståelse.
Ord hon börjat säga är "pappa" och "mamma". Även fast hon inte vet vad hon säger än så är det ändå roligt att just mamma och pappa är ord hon gillar att säga. "Babba" och "pappa" säger hon mest. Sötunge.

Hon sover fanastiskt bra! Ingen dag är ju den samma men hon somnar oftast vid 22 på kvällen, dreamfeedas vid 1 och sover ända till 7-9. Värsta lyxen! Dock söker hon ju nappen ofta i sömnen men det är sånt man kommer få stå ut med i några år. Tills hon slutar med napp. 

Hon vände sig idag från rygg till mage för första gången. Hon är jätte duktig på att stödja sig på enbart händerna när hon ligger på mage. Hon kan sträcka sig efter saker även liggandes på mage. Själva kryptekniken, att ta sig fram har inte kommit än men vi jobbar med det. Om man håller som ett stopp på hennes fötter lyckas hon faktiskt sakta men säkert ta sig fram ålandes.



Våran dag

Kort sammanfattning av dagen

Idag vaknade Alina redan vid 6. Amma och somnade kl 7. Vaknade kl 9. Då gjorde vi morgon. Kroppsrengöring, klädbyte och lite lek. Klockan 11:30 somnade Alina. Jag tog mig lite mat i magen. Kl 12:30 vaknade Alina hungrig. Gav henne en gröttallrik och bröstmjölk. När hon var mätt fick hon leka medan jag gjorde mig klar för dagen. Kl 14:15 började vi gå till Nazanin (Alinas gudmor) som skulle följa oss hem. Vi gick en kort promenad innan vi stannade upp hos oss där vi fikade(hon hade tagit med sig en supergod fetaoströra), tog igen lite och busade med Alina. Runt middagstid rullade vi till solbacken där vi handlade täckbyxor till mig, mössa och pyjamas till Alina, skoterglasögon till mig och Jonathan och lite andra nödvändigheter till Måla i helgen. 
Vi åt en snabb middag på Ica maxi bestående av en franch. 
När vi kom hem badade jag och Alina. Nu sussar hon sedan ca 2h tillbaka och kärleken stressfixar pulkan i garaget. 
Snart få jag pussa och somna i hans famn. 
Han gör verkligen allt för oss och för att vi ska ha det så bra som möjligt. Det gör mig så glad och lycklig. Älskar han så mycket. 

Tack för idag älskade vän! Jätte kul att du ville ses en stund idag. Som jag alltid sagt...Alina har världens bästa gudmor, glöm aldrig det<3.

Bilder från dagen

Tisdag

I tisdags började Alina med smakportioner av gröt och päron/äpple puree till. Hon älskade det! Åt upp allt och gapade efter mer. Till mellanmål fick hon smaka vanlig äpple och hon älskade även det. Sträckte sig efter mer. Det är så kul att hon nu börjar tycka om mat. Förut gjorde hon miner och spottade ut allt. Nu är hon duktig och sväljer ner maten efter ett tag. 

Igår började hon säga "mamma" och "pappa", mest "pappa". Hon förstår dock inte innebördet av ordet men man smälter ändå. 

Då lilla hjärtat somna städade jag Alinas rum och toaletten. Satte igång en tvätt och vek rent tvätt.
På kvällen gick vi ännu en kvällspromenad. Det har blivit en rutin för oss. Vi alla älskar att gå och prata om allt mellan himmel och jord. Om framtiden, nutiden, drömmar, Alinas uppfostran, vänner och familj. Bara positiv energi. Då man kommer hem känner man alltid en enorm endorfinkick av glädje. Frisk luft gör så mycket med ens välmående.


Bilder från dagen


Måndag

I måndags tog vi det lugnt hemma, lekte och övade på att stå och sitta. Hon började även säga ord som "babba", "mau", och "bu". 

Hon har blivit så stor och klok! 

När pappa kom hem åkte vi upp till stan och handlade lite mat. Vi åt även middag på stan. När vi kom hem gick vi ut och gick en kvällssväng.

Bilder från måndagen


Senast

Torsdag
I torsdags mös vi på med en lugn morgon hemma och eft\\iddagen spenderade vi hos min mamma. Där visade Alina oss att hon nu snart sitter helt själv. Hon har balans framifrån och sitter själv när hon lutar sig lite framåt men direkt hon lutar sig lite bakåt tappar hon balansen. Men snart så hittar hon nog den också. Mammahjärtat fylls med stolthet.
Hon borde sitta innan 6 månader. 

Fredag
I fredags efter vi båda ätit lunch klädde vi på oss och gick vi ut och testade pulkan som hon fick i julklapp. Hon förstår ju inte det roliga med det än. Tror jag iaf eller så var hon bara för trött för att le. Hon satt iaf väldigt stabilt i den. 
Kände att det passade bra att testa den när det bara var 6 minus ute.
På kvällen gjorde vi god middag och tog det bara lugnt hemma.

Lördag
I lördags tog vi en promenad efter lunch. Sen hjälpte vi Jonathans syster med att putta/få igång hennes bil. När vi kom duschade jag och gjorde mig klar för middag hos min mamma och lite vinmys. Efter en ordentlig god middag i magen och 4 glas vin senare var jag redan hemma redo för sängen kl 23. När man har barn är det extra viktigt att ibland mellan varven få koppla av och bara vara. Att vara mamma 24h dag in och dag ut är ansträngande och tar på krafterna. Alla föräldrar förtjänar en dag/kväll barnledig minst 1 gång i månaden för att ta igen ny fräsch energi för att fortsätta vara den bästa mamman till sitt barn. 
Jag kände att den lilla tiden ifrån min dom jag älskar högst var tillräklig. Det behövdes inte mer än 2h. Nu har jag ny energi till att vara världens bästa mamma och flickvän, hihi.
Tack mamma för att du är världens bästa och roligaste mamma. Hade en riktigt rolig kväll!! Mycket skratt och dans.
Har fått jätte långt hår sedan jag börjat amma. 

Söndag
På söndagen vaknade jag upp glädjefylld och sådär mysig som man kan vara ibland. Kände en varm känsla av kärlek. 
Ibland stannar man bara upp och inser verkligen hur bra man har det. Jag lever verkligen mitt drömliv. Jag mig så tillförställd med livet och så kär i mina två kärlekar. 
Vid lunch plingade det på och det var Alinas moster(min syster), hennes karl och Alinas två kusiner. Åh så glad jag blev!! Dom hade inte träffat Alina innan så dom kunde inte vänta på att vi skulle komma så hon överraskade med ett besök. Bästa överraskningen som kom så lämpligt. Har saknat dom så! Finaste dom. En sånn härlig och inspirerande familj. Så familjära, kärleksfulla och påhittiga. Vilka förebilder. Älskar dom med hela mitt hjärta. Måste verkligen ses oftare. Vi ska definitivt roadtripa till Umeå så snart som möjligt för att hälsa på och göra nått kul med dom. Och nu när hon har körkort och bil! Så stolt lillasyster. 
Hon kom med en superfin och gullig sängmobil som hon gjort till Alina. Hon är så duktig! 
Vi älskae er och tack för titten. Super trevligt med fin besök!

Innan dom åkte hem svängde vi snabbt förbi hos storebror och tjej för att heja sen åkte dom hem igen och vi vidare till mamsen för att äta restmat från lördagen. Det satt fint. Blev inte där så länge utan åkte hem tidigt och förberedde Alina för läggdags. Hon var supertrött efter att ha träffat sin släkt. Älskling spenderade kvällen i garaget för att fortsätta fixa skoterskjälken. 

Sängmobilen Alina fick från sin moster


Långa ögonfransar

Jag älskar Alinas långa ögonfransar. Dom är så fina och helt naturliga. 

Jag vill ha Alina så naturlig som hon bara kan bli. Hon ska inte få locka håret och använda mascara eller foundation. Att testa ögonskugga, läppstift och parfym nån enstaka gång har jag inga problem med men kommer poängtera varje gång att hon är fin som hon är och att det är vuxna som använder sånt. Jag vill att hon ska veta att hon är vacker som hon är. Att inte smink gör henne finare. Jag kommer få henne att känna så genom att alltid säga att hon är vacker oavsätt hur hon ser ut och inte överanstränga ordet vacker då hon klär upp sig eller fixar sig. 
Självklart vill man ha bekräftelse då man stått och fixat sig i flera minuter (pratar om tonåren nu) men jag tror inte att man känner behovet av den sortens bekräftelse om man har en bra självkänsla och förstår att man duger som man är.

Mammas naturliga skönhet


5 månaders bebis


Många 5 månaders bebisar börjar bli kräsna när det gäller sina aktiviteter. De verkar tro att lekgym eller hoppgunga är för bebisar – alltså inte för dem! De vill vara där du är, äta det du äter och göra det du gör.

Inte mycket vuxentid nu längre när bebisen är vaken. (Men de sover fortfarande mycket.)

Nu är det en bra tid för dig och din bebis att hitta på saker tillsammans med andra föräldrar. Babysim t.ex. kan vara väldigt kul. Många 5 månader gamla bebisar är också tillräckligt gamla för att uppskatta en tur till lekplatsen både för att titta på andra barn och för att prova gungan (om den har ett högt ryggstöd).

Vissa barn upplever redan sin första omgång av separationsångest. Kom ihåg att du aldrig kan skämma bort en bebis genom att bära honom eller henne.

Vid 5 månaders ålder blir många bebisar mycket olyckliga om de lämnas ensamma under en längre tid på golvet eller nån annanstans. De vill vara på samma nivå som alla andra och vara där allting händer.

Nu börjar många bebisar räkna ut hur man rullar runt från rygg till mage. Det kan hända när som helst, så vad du än gör, lämna inte din bebis på soffan eller sängen. Dessutom, om ditt barn sover i din säng, månste han eller hon sova i mitten eller vid väggen. Jag trodde inte att vår dotter kunde rulla runt förrän jag såg henne göra det under sömnen!

Din 5 månader gamla bebis kan ha blivit tillräckligt stark för att stödja sig på händerna under en kortare period när han läggs på mage. Krypning är nu bara några månader bort!

Om han står upp kan han hoppa som en galning.

Vissa 5 månader gamla bebisar har börjat känna igen sitt namn. De förstår att man talar med dem när de hör det här särskilda ljudet.

Någon gång runt 5 månader börjar de flesta bebisar att använda hela sin hand istället för bara ett par fingrar när de försöker greppa något. Det innebär mer eller mindre att de lyckas greppa tag i vad som helst. Se upp!

Vissa bebisar lär sig också hur man flyttar saker mellan händerna, och älskar dessutom att använda leksaker för att dunka dem i golvet eller bordet.

Vid 5 månaders ålder är bebisar passionerade människor och de visar det. Din bebis kan sträcka ut sina armar efter dig när du kommer för att lyfta upp honom, och kan pussa dig över hela ditt ansikte om han får tillfälle. Han kan också gråta i protest om du försvinner ur sikte.

Precis som han är passionerat förälskad i sina kära, kan 5 månaders bebisen börja bli mer reserverad när det gäller främlingar. Detta kommer bara att öka under de närmaste månaderna. Respektera din bebis känslor och skydda honom mot (för honom) okända människor som vill bära honom om han inte verkar uppskatta det.

Språkutvecklingen fortsätter. 5 månader gamla bebisar kommer att börja göra annorlunda ljud, ofta med vissa konsonanter i sitt utbud av ”ord”.




Bvc

Idag var vi på barnvårdcentralen för en vanlig kontroll på Alina. Hon vägde 6870 kg, vilket innebär att hon gått upp lite mer än 1kg på 1 månad och det är bra. Hon följer sin kurva men ligger ändå på en vikt mindre än genomsnittet av vad man ska väga vid 5 månader. Längden hade blivit 1 cm längre vilket innebär att hon nu är 64cm lång. Hennes huvudkrets var 41,5cm. 
Jag tog upp om Alinas spetsiga huvud igen och hon tror att det kommer växa till sig med tiden. Får hoppas på det men vi fortsätter iaf lägga hon mer på mage än rygg tills huvudet har läkt helt. 
Det var 24minus grader när vi lämnade hemmet och gick till bvc. Riktigt kallt var det att gå. Tur att jag klädde Alina väldigt varmt dock hade hon en liten röd näsa när vi kom fram. Hon sov då igenom promenden dit och hem så hon hade det iaf skönare än mamma. 

Alina idag



Förra veckan

I tisdags mös och lekte vi hemma på morgonen. På eftermiddagen då pappa sluta jobba åkte vi och handla sen åkte vi och hälsade på Alinas faster och kusin hemma hos dom. Vi pratade, drack kaffe och kusinen lekte lite med Alina. Alina fick ärva en bok med massa barn rim och visor i som jag och Alina uppskattar mycket.

Ionsdags sjöng Jag från rim/visboken och busade samtidigt. Alina tyckte det var jätte roligt. Vi övade även på att krypa och mammahjärtat fylls med stolthet. För varje utveckling och framsteg hon tar blir man så stolt över. Nu är det inte många månader kvar tills hon kryper. Hon har börjat kunna stödja sig på bara händerna korta stunder annars är det alltid armbågen nu för tiden. Minns när det var från bröstkorgen hon höll sig uppe. Det går så fort.. På kvällen tog vi en kvällspromenad.





På torsdagen fyllde Alina 5 månader!! Mitt lillahjärta är redan 5 månader. Tänka sig. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Väldigt blandade känslor. Spädbarnstiden är snart över. Jag är verkligen inte stressad för att hon ska bli stor och självständig som man brukar känna med 1a barnet. Jag vill att hon alltid ska vara liten och behöva oss. Men samtidigt älskar jag varje utveckling hos hon. Hjärtat fylls av stolthet vid varje framsteg hon tar. Kärleken för denna lilla människa växer för varje dag och varje dag funderar jag alltid över hur mycket man verkligen kan älska någon annan! Det är helt sjukt vad man känner för sitt barn. Jag dör för henne, när som helst! 
Lilla fina söta rara Alina. Mamma älskar dig mest av allt! 
Då älskling slutade jobba åkte vi upp till stan igen och handlade saker till skoterpulkan som måste bli klar innan 29 januari. Då åker vi till Malå!! Jag ser så mycket framemot att få åka iväg som en familj för första gången och att spendera denna vistelse med vänner och släkt från Alinas pappas sida. 

I fredags mös jag och Alina hemma i lugnet. Badade henne också. 
Då älskling slutat jobba gjorde vi middagen snabbt. Pakade skötväskan och gjorde Alina klar för att fara iväg till sin farmor. Hon fick spendera lite egentid med sin farmor, extra farfar, farbror och faster. Samtidigt fick jag och Jonathan tid för att renovera upp skoterskjälken/pulkan. Innan vi lämnade av henne åkte vi förbi Jonathans kompis garages och hämtade upp några redskap.
När vi lämnat Alina och kom hem igen gick in som värsta teamworkarna. Jag städade/tvättade pulkan först sen klädde jag sidorna på pulkan, ryggstolen och sittdyna. Det blev faktiskt väldigt snyggt för att vara första gången. Dock har jag kvar lite inne i pulkan. Den behöver kläs mer. Älskling svetsade och slipade takramen och slipade/skruvade dit fönstret. Vi hann med otroligt mycket. Med högmusik och pepp från varandra så lyckades vi. Vi båda tyckte att det var väldigt mysigt att få vara bara med varandra men samtidigt saknades något. Men hon var i trygga händer. Vi hämtade Alina runt 12 på natten som sussade så gott i vagnen hennes farmor köpt till henne. Otroligt mysig dag om jag får säga det själv.

Före bilderna


Efter bilder


I lördags tog vi sovmorgon, åt frukost och åkte senare till Alinas mormor som bjöd på hemma gjord pizza och kvällsmys. Vi pratade och hade det väldigt mysigt som vanligt. Vi blev där till sent in på kvällen sen åkte vi hem och sov direkt.
Alina sov jätte tokigt i rottingsängen under dagen. Spikraka ben hihi. Tokis.


Söndagen blev mysig och lugn. Älskar detta lugna mysig liv. En mysigdag tillsammans med min familj imnehåller så mycket av allt vad man kan definera lycka med. Söndagar är våran familjemysdag. Där vi bara ÄR med varandra. Myser alla tre i sängen så långt in på dagen det bara går. Pussas, kramas, skittlas, busar, pratar och skrattar. Älskar dom två! Man når toppen av lyckoberget.
Dock blev denna söndag inte bara lugnt utan vi åkte iväg i 2h och hälsade på hos Alinas farfar. Första gången dom träffas. Ett mysigt möte. Dom bjöd på kaffe. Ena hunden slikade på Alina men det gjorde inte hon inte nått utan hon tyckte bara att hunden var väldigt spännande. Följde hon vart än hon gick. Jag tror att Alina kommer bli en djurälskare som sin mamma. Än så länge älskar hon katterna, typ mer än jag och Jonathan. Hihi skojja. Men nästan.

Alina var en liten ballerina i söndags






Måndags

I måndags tvättade jag, städade som varje dag, lagade mat, tränade för första gången, gick en lång kvällspromenad med mina hjärtan och tog ett kvällsbad efter Alina somnat. En riktigt härlig och lyckad dag! 

Alinas outfit och dag

Mitt första träningspass. Kommer börja försiktigt och öka varje vecka. Började med uppvärmning 10 min gåendes > sprang jag 5min > gick 5min > tränade armarna med gummiband 13*3 > sit ups 10*3 > stretcha igenom hela kroppen som avslut. Så skönt!!

Efter passet gick vi ut och gick i lite mer än 1h

Barnens bokklubb

Sedan en månad tillbaka prenumenerar vi på "Barnens bokklubb" till Alina, våran lilla boklus. Klubben är anpassad till barnets ålder, så bra! 

Idag fick vi hennes andra paket hem skickad. Det här var innehållet i paketet. Så kul med puzzel och två böcker som kommer utveckla/förstora hennes förståelse för färger, djur, föremål och siffror. Böckerna kommer Alina älska! Ser framemot ikväll då vi kommer slå oss ner i puffen som varje kväll och visa den för vår lilla älskling innan hon somnar för natten. 


Alinas sov och matmönster

Sömn

Alina sover så himla bra nu! 2h per sovstund på dagen och kvällen. Vid läggdags sover hon typ 2h och vaknar så vi får lägga om. Så håller om på till kl 02 då hon sover hela natten till sent p morgonen. Om hon fick skulle hon säkert sova från 02-11 men jag håller ju mig till rutinen så hon får vakna kl 08 på morgonen. 

Det är så himla skönt att hon nu börjat sova djupt på natten. Hon är nu så stor att hon lärt sig vad natt är. Att man ska sova på natten och inte busa och äta hihi. Det ända som händer på natten är att hon ibland brukar gnälla jätte tyst och söka efter nappen i sömnen. Vi stoppar bara in den och då somnar hon direkt om. Om hon skulle vakna nångång efter 02 så har hon somnat om själv. 

Det är inte bara det utan nu kan hon även somna om själv utan att vaggas på dagarna när vi söver hon. Vi lindar bara in hon i ett tunt lakan och vårat täcke runtom för att mysa till det. En napp i munnen och tillslut somnar hon helt själv efter ett tag. Lättast blir det om jag och Jonathan pratar med varandra. Vi bär sedan över hon på sin sida av sängen där vi lagt till det trygg och skönt. Förut sov hon i cocoonababy men nu är det slut med det för det verkar som att det är den som orsakat hennes spetsiga huvudform. 

Alina sover mycket bättre nu än förrut och vi njuter verkligen med tanken.på hur jobbigt vi haft det förrut. Vi tror att dom första månadernas dåliga sovmönster beror på omogen tarm hos Alina. Hennes mage krånglade hela tiden förut men nu visar hon inga tecken på obehag. Vi har till och med slutat med minifom magdroppar. 

Mat

Alina har börjat få två teskedar med pureer två gånger per dag, från och med idag. Smaker hon hunnit testa är mosad potatis, morotspure och mangopure. Mangon är ju självklart den hon föredrar mest. Hon blir helt överlycklig då skeden kommer mot hennes mun. Sprattlar och spänner kroppen. Hon är så söt!

Jag ammar få ggr per dag och det beror på att Alina är i en period där allting runt omkring är så mycket roligare. Hon har börjat upptäcka att världen är stor och intressant. Allting är så spännande. Hon tittar runt och vägrar nästan att ta bröstet. I början då hon är jätte hungrig tar hon bröstet och dricker i kanske 5-10min sen släpper och tittar runt så jag ger henne ersättning eller urpumpad bröstmjölk som tillägg för att göra hon mätt. Hon tar inte heller alltid flaskan. Ibland trotsar hon den också men man får ge henne då och då så brukar allt till slut slinka ner. Allt detta tar ju väldigt lång tid. Ibland får jag sitta med henne i 1h. Men som tur är, är detta en övergångsperiod som snart är ett minne blott. Jag längtar! För detta tar verkligen på krafterna. Jag och Jonathan turas nu om att ge flaska så då kan ni nog förstå att det tär på en. Förut var det bara jag som gav henne flaskan.





Senaste dagarna

I torsdags tog vi det bara lugnt hemma. Tände ljus överallt för att öka värmen i huset. Ruskigt kallt ute var det och även inne. Jag städade lite och myste med Alina.

Bilder från i torsdags




I fredags packade vi på morgonen för att sedan då älskling sluta jobba åka till hans mamma och hälsa på dom en kort stund och sedan vidare till min mamma för att övernatta. Hon bjöd på trerätters och som alltid hade vi det så mysigt och roligt tillsammans. Vi har alltid så roligt där. Min mamma är typ den roligaste som finns. Får alltid skrattattacker av henne. Sättet hon förklarar saker på, jag dör haha. Hon har med ljudeffekter och förklarar allt i minsta detalj. Det känns alltid som att man själv upplevt det eller är i det senariumet just då. Älskar det!
Alina sov i hennes mormors rum och jag och Jonathan i tvrummet på madrass.
Vi fick sova hela natten ostört och fick till och med sovmorgon till 10:30. Så skönt!

Bilder från i fredags

Mamma bjöd på god lunch då vi vaknade. 
På dagen beslutade vi oss för att stanna en natt till och fick det lika skönt idag med sovmorgon till 09:00 då älskling gick och väckte hon för att mina bröst behövdes tömmas. 

Bilder från igår


Kl 11 idag åkte vi hem. Idag har jag bakat och älskling har badat lillhjärtat.






Middagsbesök i onsdags

I onsdags så var pappan i huset ledig så vi hade mysfrukost och mys dag. Till middag bjöd vi hem mormorn till Alina på en middag som jag lagade. Vi njöt av den sen såg vi film och mormor tog nattningen. Helt enkelt en perfekt mysdag med dom jag absolut älskar mest!










Alina i tisdags


Tisdag

Alina sover så bra på natten nu och djupt. Hon vaknar till och med på natten flera gånger och tittar sig runt och ser att ingenting händer, att vi sover och somnar om igen, helt själv! Its too good to be true. Njuter, för det kan vända när som helst. Inatt sov hon 8 h i streck! Första gången! Jag vill typ skrika av glädje. Våran tös som börjar bli så stor och mer självständig. Nästa vecka är hon redan 5 månader. Hallå! Vart tog tiden vägen? Nyss låg hon i magen och kändes så overklig. 

Idag har vi bara stannat inne i värmen, busat, myst, ätit och självklart har hon sovit sina timmar. Livet är så underbart med en bebis. Dagen känns alltid kort men samtidigt med så mycket innehåll av lycka och kärlek. Somnar alltid med ett leende för att jag älskar mitt liv. Äntligen har man kommit till livets punkt då man känner sig tillförställd med livet. Hon var sista pusselbiten som gjort mig hel. Jag älskar dig Alina så så så mycket!! Ska påminna henne om det varje dag för resten av mitt liv. 

Bilder från dagen

Hon måste lära sig krypa men hon hatar att ligga på mage så måste stoppa hon från att vända på sig. På bilden tittar hon i spegeln och pratar med sig själv som att den hon ser i spegeln är en annan bebis. Hihi sötnos!

Alinas julklappar del 2

Hon fick massa fina kläder från oss och även från andra. Tusen tusen tack alla!! Ni valde så fina kläder till Alina. 


Förrgår, igår och idag

I lördags gick vi till mamma för att hälsa på. Jag hjälpte henne att ta bort dekoration från nyårs och hon bjöd på colasåskladdkaka, ugnsteckt päron med mint på och hemma gjord mintchockladglass. Förbannat gott! Vi gick senare hem i kylan som isbitar!

Igår och idag fick vi finbesök av gudmor Nazanin och hennes syster med respektive. Vi fikade och pratade en stund innan dom drog vidare. Till middag lagade jag kycklingkebab med ris och tomatsås. På kvällen tog vi en kvällspromenad i kylen sen hoppa vi direkt i ett varmt skönt bad jag och Alina då vi kom hem. En film efter det sen god natt för oss alla.

Idag kom Gladys och Daylan förbi för en fika,prat och lekstund. Alina har äntligen växt om Daylan som är 1 månad yngre. 
Tur att dom bor nära för det var storm när dom skulle gå hem. Till middag idag blev det friterad kyckling med ris a la madre. Finns inget som heter så men kallar den så pga att receptet kommer från mamma hihi. 

Alina sover just nu och jag ligger i badet och uppdaterar på bloggen. Borde lägga bort mobilen och njuta men det är så mycket som händer med Alinas utveckling nu att jag vill få med allt. 


Vill så gärna veta hur mycket Alina väger nu. Har ett bvc besök inbokat nån gång i slutet på månaden. Spännande. Vi som har köpt så mycket i stl 62 och dom kläderna har hon snart växt ur.. Tog på henne en body och en byxa i stl 62 här om dagen som satt tight! Har hört att bebisar kan hoppa över en storlek och det verkar som Alina gjort det. 

Det verkar även som att Alina kommit ur utvecklingsfasen för nu kan hon allt förutom att skaka skallran från fasen. Nu njuter vi av hur lätt hon är att ha och göra med. Nästa fas kommer i slutet på månaden och det blir den värsta fasen säger forskarna. Det är fasen då bebisen tror att man lämnar dom föralltid då man lämnar rummet dom är i vilket leder till separationsångest. Vad som hjälper dom att förstå att man kommer tillbaka är tittutlekar och att släppa ner en leksak och ta upp den igen. Vi över på båda redan nu så att vi kanske aldrig behöver känna av det/hon uppleva det då hon går in i den fasen. 

Bilder från i lördags

Bilder från igår

Bilder från idag
Gud vad man saknar dom när dom sover..

Alinas nya rutiner

Vi har ändrat rutinerna ofta just för att hitta den perfekta för just Alina. Dom nya vi satt nu har visat sig fungera perfekt för henne. För första gången kan vi känna oss lugna med att ha rutiner som faktiskt funkar. Jag och Jonathan är överlyckliga att vi faktiskt nu har mycket tid över för oss själva och varandra.


Så här ser Alinas dag ut och allt går som smort. Inge gnäll, skrik, bråk osv längre. Nu somnar hon snabbt, sover bra dag som natt, äter sig proppmätt och leker lyckligt när hon är vaken. 
Tack gud för ett frisk barn!! Ber dock för alla som inte har det...lider otroligt mycket med dom! Det är inte rättvist!! Det gör ont i själen :(

Nya rutinerna

08:00 God morgon > amma > kropprengöring/klädombyte> leka vid köksbordet medan mamma och pappa äter frukost

10:00 Söva > sova i 2h i vår säng

12:00 Vakna > amma > äta smakportioner > leka i sitt rum

14:00 Söva > Sova 2h i sitt rum eller i vagnen under en promenad ute

16:00 Vakna > amma > leka i sitt rum/hoppgunga

18:00 Söva > Sova 1h i sitt rum

19:00 Vakna > Mysa i famnen ner släkt överallt > klädbyte till pyjamas > Läsa

20:00 Amma tills hon är proppmätt

21:00 Söva > Sova för natten. Målet är till 08:00 men har aldrig hänt än.
~~~~~
01:00 Vaknar hon ammar jag sen söva igen

06:00 Vaknar hon ammar jag sen söva > Sova 2h

Givetvis ser det annars ut då vi inte är hemma men sömnen och amningen ska alltid ske vid samma tid. Hälsar vi på någon försöker vi pricka in hennes vakna tid.



Alinas julklappar del 1

Delar upp alla julklappar i olika inlägg så det inte blir för mycket i samma.

Alina fick så himla mycket saker!! Tusen tusen tack för allt!! (Ni vet vilka ni är). Vi är evigt tacksamma. Finns inte tillräkligt med ord för att förklara hur det känns när någon älskar ens barn. Kan iaf säga att vi älskar er alla såå mycket! Alina har verkligen dom bästa av bästa i hennes liv och det kommer hon så småningom märka hihi. Hon är så lyckligt lottad som har så många runtomkring henne som älskar hon!

Så himla bra saker!  Precis allt var önskat!

En rosa cykel till när hon blir större, en gåvagn till senare, en hoppgunga och en pulka

Klossar, ett piano, en prinsess krona och hårtillbehör till när hon blir större

Skallror, leksaker och bitleksaker

Ett stort mjukt gossedjur som vi döpt till bubbe, en mjuk docka och 2 filtar

En fotobok

7 mysiga böcker

Mattillbehör med muggar, plasttallrikar, plasthaklapp, skedar, nässug och filter till

2 våtservetter med god doft

4 Haklappar och två dregglissar

Ett par foppatofflor i större storlek och 6 galjor

Alinas utveckling

Sen långt tillbaka har Alina lärt sig att greppa medvetet saker hon vill nå. Hon älskar att ta tag i sin vänstra fot och dra den mot munnen. Hon suger nästan hela tiden på sina fingrar. Ibland stoppar hon dom så djupt att hon får kvällningar. Hon dregglar hela tiden och måste nu använda dreggelklapp. Hon sover otroligt bra nu den senaste veckan och är väldigt lätt att söva. Inge skrik eller gnäll längre. Hon gråter knappt heller utan föredrar hellre att skrika sig till uppmärksamheten. Hon är väldigt stabil när hon står. Hon kommer garanterat stå själv om nån månad. Nu brukar vi öva med att stå vid lekbågen. Där tar hon i ställningen och hänger på den medan vi bara håller under armen pga balansen. Hon är så duktig! Hoppgungan älskar hon. Hon blir helt till sig när hon sitter i den. Snurrar, pratar, skriker, skrattar och går. Allt förutom att hoppa. Det kommer väl snart. 

Hon har sedan förra veckan börjat med smakportioner som majspure och morotspure. Majspuren var ingen höjdare men det var däremot morotspuren. Hon kan snart sitta själv. Behövs bara nått litet stöd. En månad sen sitter hon nog själv. Med bumbon kan hon streka sig efter saker från lekbågen och det är kul tycker hon. 

Prutta med munnen gör hon hela tiden. Hon har lätt för att skratta och ler direkt nån ler mot henne. Skrattet kommer om man prutar henne på halsen eller på bröstet. Även om man skakar på hennes ben eller om man skakar på sitt eget huvud nära hennes ansikte så skrattar hon. 

Skaka en leksak väntar vi på att hon ska kunna men det kommer väl. Hon har nu börjat med att kasta ner leksaker på golvet så vi får plocka upp dom. Allt hon får tag på stoppar hon i munnen så nu gäller det att se upp för vad som finns runt omkring henne så hon inte får tag på nått litet. Hon har lärt sig att låtsas hosta nu så det har hon börjat göra ibland då hon leker. Man kan inte låta bli att skratta åt henne då hon göra så. En riktig buse redan. Det roligaste hon tycker att göra just nu är att leka med rösten, göra olika ljud. Lite konsonanter, vokaler, tjut, skrik, host och "prutta med tungan".

Nu orkar hon vara vaken i 2h i streck. Nätterna har varit rent ut sagt förjävlig. Hon har vaknat stup i kvarten och varit nästan omöjlig att söva om men den senaste veckan har det ljustnat till i mörkret. Senast idag sov hon 5h i streck i natt. Det kallar vi lyx med tanken på hur det annars sätt ut. Kan ha varit en jobbig period för henne bara med kanske kliande tänder och mardrömmar.

Hon tjuter, sprattlar, sparkar, pruttar med munnen och pratar när hon är lycklig. Hon gillar att bada. Sprattlar med benen och tittar sig alltid nyfiket omkring på badleksakerna.

Hon har gått upp massor i vikt känns det som iaf. Nu ger jag bröstet och sedan ersättning om hon är mer hungrig. Från och med idag så ska vi börja med att ge mat var 4:e timma och det känns så skönt! Mer frihet hihi. 

Hon ser allt nu, precis som en vuxen. När man står flera meter bort kan hon se vad man gör. 
När hon är trött kliar hon sig i ögonen och gnäller. 

Våran stortjej som utvecklas alldelens för fort.






Stokker tripp trapp stol och kristallampa

I måndags åkte vi till stan då älskling slutade jobba för att köpa en ny kökslampa och en matstol till Alina. Vi hittade båda och åkte direkt hem och moterade upp dom. Stolen är så snygg. Nu kan hon äntligen sitta med oss när vi äter. Vi äter våran mat och Alina sina små smakportioner. Hon kan ju inte sitta riktigt än själv men vi ombonar henne med en lite kudde framtill så sittar hon stabilt. Med tanken på att hon nu har en matstol och en bumpo så kommer det nog inte ta lång tid innan hon kan sitta själv. Hon är så duktig och utvecklas så himla fort!

Kristallampan (Dom som känner mig vet att jag älskar kristall, fake som äkta)
Dålig bild..


Stolen. Det fanns bara ljusa dynor så det fick bli en i jeansmaterial för vitt tyg och mat går inte riktigt ihop.

Nu har det blivit några stunder vid köksbordet sedan vi köpte stolen 

Hej då 2015 och välkommen 2016

Det bästa: Självklart att Alina kom till världen. Flyttat till hus. Umgåts mer med vänner. Fått bättre relation med Jonathan. Fått starkare relation med mina syskon. Utvecklats mer med mig själv. Blivit en bättre och lyckligare människa. Studerat till Undersköterska och pluggat som aldrig förr. Blivit mer ekonomisk. Inget år toppar denna!

Det sämsta: Jobbig graviditet.  Fått reda på en massa skitsnack bakom min rygg som sårat mig, men lärt mig vilka som är äkta och oäkta. Varit oeniga med vissa. Fokuserat mindre på mig själv och mitt välmående. För lite struktur i mitt liv. 

Ser framemot med 2016
Jag hoppas att 2016 blir vårt näst bästa år. Att alla mina nära och kära håller sig friska och lyckliga. Att få resa minst en gång i år utomlands med min lilla eller stora familj. Få mer struktur i livet med rutiner och ordning och reda kring papper, måsten osv. En kalender skulle ha varit perfekt. Jag ser även framemot att Alina kommer bli 1 år, gå själv och börja dagis. Jag vill även börja med studierna igen och avsluta utbildningen med bra betyg. Jag ser även framemot att få komma tillbaka till skärgårsdahemmet direkt Alina börjar dagis. Jag skulle vilja avsluta 2016 med ett körkort. Vi får hoppas. Vi får se. Nu blickar vi framåt mot framtiden och hoppas att den blir ljus. 



Nyårs

Firandet inför det nya året blev så extremt lyckat! Vi började som vanligt hemma i lugnet med sovmorgon, bad för Alina och en stadig frukost för att orka hålla igång hela dagen, kvällen och natten. Vid middagstid åkte vi till mamma där våra vänner redan befann sig. Vi spelade spel, drack bål, åt mingelsnacks, spelade nyårsbingo och åt en fruktansvärt god tre rätters som mamma lagat till oss. Senare på kvällen åkte vi vidare hem till oss där vi smällde raketer ute på kvarteret och skålade in det nya året med champange. Vi gick sen in igen för att mysa i soffan med chips och film på tvn. En perfekt, lugn och mysig nyårs som inte kunde bli bättre med våran lilla älskling. 
Då alla for hem la jag mig i badet och pumpa bort en mjölkstockning jag fått i ena bröstet. Nu idag är den tack och lov borta! 

Alinas nyårs outfit

Blandade nyårsbilder


RSS 2.0