Alinas utveckling

Alina är väldigt stabil i nacken. Hon kan till och med nu höjja huvudet från ryggläge. Hjälper man henne genom att dra lite i armarna drar hon sig till sittläge själv. Äta på fötterna gör hon ibland men godast är pekfingret. Den kliar hon ofta tänderna med annars plockar hon upp allt hon ser för att stoppa i munnen. Alltså hon är jätte duktig. Det hon ser och vill ha tag på sträcker hon sig efter och lyckas alltid slita eller ta upp saken om den är inom räckhåll. 
Hon står stabilt på benen och håller i sig själv på nått hållbart för att stödja sig själv men hon har inte balansen att stå själv än. Endast en jätte jätte kort stund. Hon har börjat sparkas jätte mycket och när hon sitter i hoppgungan hopp/stampar hon hårt i golvet.
Sitta gör hon snart själv. Balansen bakåt fattas bara. Hon sitter stabilt vid bumbom och utan kudde i köksstolen. 
Att rasa torn vi bygger och kasta ner leksaker på golvet är en höjdare för henne. Allt som prasslar och piper är även det roligaste för henne. Hon har en prasselbok som hon blir helt galen på. Riktigt arg blir hon på den. Haha så roligt att se. Undrar om det är för att den.inte går att stoppa i munnen.

Vi har börjat berätta vad varje leksak eller sak hon intresserar sig för är, ser ut och har för färg. Även titta lampan/katten/maten/leksaken/boken osv har vi börjat säga. Just ordet "titta" och "hejdå" försöker vi få in i hennes förståelse.
Ord hon börjat säga är "pappa" och "mamma". Även fast hon inte vet vad hon säger än så är det ändå roligt att just mamma och pappa är ord hon gillar att säga. "Babba" och "pappa" säger hon mest. Sötunge.

Hon sover fanastiskt bra! Ingen dag är ju den samma men hon somnar oftast vid 22 på kvällen, dreamfeedas vid 1 och sover ända till 7-9. Värsta lyxen! Dock söker hon ju nappen ofta i sömnen men det är sånt man kommer få stå ut med i några år. Tills hon slutar med napp. 

Hon vände sig idag från rygg till mage för första gången. Hon är jätte duktig på att stödja sig på enbart händerna när hon ligger på mage. Hon kan sträcka sig efter saker även liggandes på mage. Själva kryptekniken, att ta sig fram har inte kommit än men vi jobbar med det. Om man håller som ett stopp på hennes fötter lyckas hon faktiskt sakta men säkert ta sig fram ålandes.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0