Du är det vackraste jag vet!


Två nya hårband till Alina

Idag kom det två söta hårband i hennes storlek på posten som jag beställt. Nu har hon massa acessoarer som ligger och väntar på att få pryda hennes söta lilla huvud. Dom här två som jag beställde kan hon ha nu och dom andra kommer passa om någon månad. 




Lillan har blivit stor

Det är mycket som händer med Alina just nu. Hon kan hålla upp huvud jätte länge nu. Ungefär 3 minuter utan att slappna av. Hon rör även mycket mer på sin kropp. Sprattlar mycket med händerna och benen. När vi pratar med hon så försöker svara oss ibland med ett joller och för varje dag blir hon duktigare. 
Hon ler mycket mycket mer nu och är mer nyfiken på omvärlden. Tittar sig mycket omkring. Hon äter ca 120ml när jag pumpat ut. Hon kan sova ca 5~6h i streck utan att vakna. Det sker oftast från kl 06:00 till ungefär 12.00. Annars äter hon var 3~4h. Under dagen är det var 4h och mot kvällen är det var 3h. Ibland kan det bli efter 2h för att hon somnat under amningen och inte fått i sig tillräkligt. Hon har mycket lättare att komma till ro nu. Vi lägger ner henne i sin cocoonababy, lindare in henne, stoppar nappen i hennes mun och strycker henne försiktigt på pannan, kinden eller ner på ögonen. Det gör henne lugn. Hon har även börjat snarka lite...som sin pappa fast mycket mycket mildare och sötare läten. Hon kan nu ligga själv och kräver nästan ingen uppmärksamhet. Dock vet hon att hon ändå får det av oss hela tiden. Hon älskar sin spelmobil. Hon kan ligga och sprattla, jollra och titta på den ett ganska bra tag. Vaggan har även börjat gillas. Där somnar hon vid lugnt tempo om hon inte är pigg, då ligger hon och tittar på förmålen ovanför henne. Hon brukar se mycket fundersam ut då hon ser dom. På undersidan är dom svart och vit så hon borde se dom jätte bra. Annars är hon bara världens gosbäbis som älskar att mysa och snutta. Världens finaste, klokaste och mysigaste Alina. 


Nu är hon jätte tung och lång!





Mysbäbis

Senaste bilderna på Alina







Mjölkstockning

På lördag kl 6 på morgonen då jag skulle väcka lilla älsklingen så kände jag hur det spände och gjorde ont i högra bröstet. Jag googlade och kom fram till att det var mjölkstockning. Fy va ont det gjorde. Hela bröstet var öm och hård. Vi sov ju hos mamma den natten så mamma sa att jag skulle använda hennes värmekudde och hålla den mot bröstet. Det hjälpte litegrann men smärtan gjorde så ont så jag ställde mig i duschen och det hjälpte mer tills jag hoppa ur duschen. Då kom det tillbaka. Mamma har så kallt i sin lägenhet så det kan även vara det, plus att Alina drack lite som gjorde att jag fick mjölkstockning. Under tiden Alina varit sjuk så har hon druckit väldigt lite och somnat hela tiden vid bröstet så det är inte så konstigt att det orsakade det. Nu har jag iaf beställt hem en elektrisk bröstpump som kommer rädda mig. Inte bara från mjölkstockning utan jag sparar även en massa tid och kraft. Jag har sedan tidigare en manuell bröstpump och det är så himla jobbigt att pumpa med den. Det går trögt, det kommer väldigt lite och den låter väldigt mycket. Dagen jag fick mjölkstockning satt jag hela dagen och pumpade. Usch det tog verkligen på psyket. Jag grät så mycket, främst pga smärtan med även för att Alina inte kunde suga bort smärtan för att hon somna hela tiden. Nä det där vill jag aldrig uppleva igen. Som tur var varade mjölkstockningen i bara 1 dag. 
Elektriska bröstpumpen kommer göra så att jag även kan frysa in en massa!

Jag ska testa den nu, återkommer med resultat:)
Update: Den var grym! Det gick snabbt, det var enkelt och jag hinner med minst en uppsättning innan dagens slut. Ett av mina bästa köp, helt klart!

Nya belysningar i lillans rum

En ny fönsterlampa och en bords dekorationslampa.

Att dela med sig av sitt barn till andra

Något jag bestämde mig för innan jag blev gravid var att jag inte skulle vara egennyttig om Alina. Jag tycker det är väldigt många mammor som tyvärr är det. Jag förstår inte varför. Bäbisar/små barn är ju det finaste och sötaste vi har på denna jord och jag tycker det är viktigt att dela med sig av det. Jag låter dom som vill få bära, lukta, pussa och gosa med Alina. Ibland kanske man inte vågar fråga om man får hålla så jag brukar alltid erbjuda om dom vill så att dom vet att det är okej för mig. Jag vet själv hur frustrerande det är att se en bäbis och inte få hålla den, iaf om man är som mig och älskar barn. När någon håller Alina så brukar jag låta dom vara. Jag står inte och inspekterar hur dom håller Alina eller vad dom gör med henne för jag kan tänka mig att det kan vara ganska jobbigt och nervöst för personen som håller henne. Sen är det även viktigt att Alina får hållas av andra än hennes föräldrar för det kommer göra att hon skapar mer tillit för andra människor och kommer göra henne mer glad och social. 

Pluttisnuttan

Lite bilder på Alina från veckan


Övernattning hos mamma

Idag sover jag och Alina hos mormor. Hon är så snäll och fin min Alina. Hon bara växer och växer. Jag är chockad själv hur fort det går och till och med jag ser att hon utvecklats. Min lilla snutta. Just nu ligger hon på mommes filt och sover och vi vuxna ska se en film och äta kladdkaka. Mys! 

Fina Alina idag

Presenter till Alina

När Alinas farmor kom hem från turkiet så hade hon köpt en fin klänning och ett hårband till Alina. Nu längtar jag bara på att bli bjuden på nått kalas eller nått finare tillfälle så hon kan få använda den. Hon har några till klänningar i garderoben som är helt oanvända och nu är ju sommaren över så har lite ångest över att hon inte kan ha dom nu eftersom att det är för kallt för henne att använda dom nu. Jag vill ju att hon ska hinna använda dom innan hon växer ur dom. Jag funderar på om vi ska ta några fina kort på henne när hon bär alla klänningar och sen framkalla dom. 
När vi senast var på besök hos min faster så hade även hon köpt en klänning men i mycket större storlek så den kan hon nog ha nästa sommar. Hon fick även en docksäng, tre böcker, en pyjamasbody och ett leksakssminkbord med en stol. Alina tackar så jätte mycket för hennes presenterna och även mamma och pappa för eran fina omtanke!


Alina Aicha Natalie Eriksson

Jag tänkte skriva hur Alina fungerar just nu. Hur vi uppfattar hennes personlighet och egenskaper. 
 
Angående hennes mellannamn så kommer Aicha från min mamma. Det namnet går i generationer och jag vill gärna sprida vidare det. Natalie kommer från Jonathans lillasyster. Vi båda älskar det namnet och hade gärna döpt våran plutt till det om inte hans lillasyster hette det men nu fick hon det som mellannamn iaf. Efternamnet Eriksson kommer från Jonathans pappas sida. Traditionellt lät jag Alina få sin pappas efternamn precis som jag fick min pappas efternamn.
 
Idag är Alina 1 månad och 4 dagar och så här har vi än så länge lärt känna henne
 
Alina älskar bröstet. Om hon fick bestämma skulle hon gärna ligga och snutta hela tiden. Som tröst funkar bröstet i alla lägen. När hon suger på nappen vill hon alltid att man ska trycka och hålla hårt på nappen åt henne hela tiden. Hon tycker om att ha sina händer i ansiktet eller på öronen. Hennes favorit sov plats är på våran mage. Då sover hon jätte djupt. Hon älskar även att ligga inlindad i täcket i sin cooconababy. Hon har väldigt lätt för att bajsa vilket känns skönt. Att bada eller vara klädd i varma kläder tycker hon är väldigt skönt och mysigt. Om hon hade fått bestämma hade hon velat bli sövd vaggandes runt i huset i minst 20min. Promenader i vagnen funkar också alltid.
På kvällen är hon oftast väldigt tjurig för att hon lätt blir övertrött då och har svårt att komma till ro själv. Hon sover i sin cooconababy mellan oss på nätterna just nu och det är så hon helst vill ha det, dock ska vi försöka få hon att sova i sin säng ikväll. Då jag ammar hon så somnar hon ibland så jag måste väcka hon ofta. Under amningen så brukar hon även sträcka på sig minst 4 gånger och varje gång är hon så lik Jonathan när han gör det. Hon hatar att ligga själv och är i stort behov av närhet och det gör att mamma har svårt att göra annat än hålla för lägger man ner hon slutar det i skrikattaker. Hon har en skarp ton i sitt skrik och hon är väldigt envis. Hon vet att skriken tär på oss så den metoden funkar alltid. Hon ler i princip varje gång jag busar med hon och säger "är du mammas bäbis". Hon kan hålla upp huvudet i ca 5sek och kan trycka bort sig själv om hon har motstånd mot fötterna. Att ligga på skötbordet är också roligt. Hon ligger nästan alltid helt tyst och njuter av att bli ren eller bli klädd. När det är helt tyst i rummet vaknar hon lätt. Hon är van att sova till ljud. Djupast sover hon om många människor pratar med varandra. När hon ska sova älskar hon att hålla i ett finger för att vi har vant henne vid det sedan födseln. Att åka bil är även väldigt lugnande. Alina är som snällast när vi är på besök hos någon. Då sover hon oftast i princip hela tiden. Hon är duktig på att följa blicken, iaf på en människa. Ansiktsuttrycken hon oftast gör är puta med läpparna, gäspa och se sur ut. 
 
Lite bilder på våran plutt
 

Lugn tisdag med bvc besök

Idag har vi bara tagit det lugnt eftersom att Alina är förkyld. Vi hade tid hos bvc på morgonen så vi gick dit och där gjorde barnskötaren en vanlig rutin kontroll och Alina hade gått upp 150g och jag blev så lycklig. Nu väger lillhjärtat 3890g. Har oroat mig att min bröstmjölk inte täcker hennes behov eftersom att hon gick upp så lite förra veckan men nu vet jag att den gör det. Jag har bytt teknik och kör nu ett bröst per gång för att hon ska hinna komma till den tjocka mjölken. Det går jätte bra och hon håller sig mätt efteråt. På bvc gjorde även barnläkaren sin rutin kontroll. Kolla reflex, ögonen, pulsen, hjärtat, lungorna osv. Allting lät och såg bra ut. Hon grät litegrann när barnläkaren undersökte hon men lugnade snabbt ner sig som tur var. 
Resten av dagen har vi i princip bara myst i sängen. Vi alla tre är väldigt hängiga och känner oss mer eller mindre förkylda. Alina har tränat sin nacke litegrann men hon blir så tjurig när hon inte kommer någon vart eller får upp sitt huvud. Vi tycker att hon är väldigt stark för sin ålder. Den här gången så lyckades hon vända sitt huvud och röra sig mot sidan i typ 60 grader. Vår duktiga tjej! 

Förkylning..

Idag hade vi bokade tid på socialkontoret för att bekräfta och skriva på papper om att Jonathan är fadern till Alina. Det gick fort och jätte bra. Idag är dock Alina förkyld så kändes inte så jätte bra att dra med hon ut. Påvägen hem från stan köpte vi en nässug. Vi stanna inne hela dagen idag och har bara gosat i soffan med Alina. Vill att hon ska bli frisk fort så inga promenader tills förkylningen är helt borta.
Jag förstod att hon skulle bli förkyld för hon har varit hes i några dagar nu och även jag har känt mig lite krassig så det är nog jag som smittat henne. Hoppas förkylningen iaf försvinner fort för hon är så himla hängig och trött och hon äter mindre än vanligt. Känns inte alls bra. Mammas lillhjärta...tycker så synd om henne..först magknip och nu förkyld. 

Våran lilla sjukling <3

Effektiv söndag


Igår fixade vi på gården hela dagen. Vi rensade bort alla buskar och massa ogräs. Älskling hann även sätta upp en lampa utanför dörren. Det blev en effektiv dag. Det känns så himla skönt att vi hann med så mycket på gården. Det blev stor skillnad. Lillan sov så gott i vagnen medan vi böka på. Om vi har tur kan vi nog fixa på gården idag också. Vi har lite kvar att göra innan vi är helt klara. Till middag igår så gick vi över till svärmor och fick äta grillat med dom för vi hade ingen energi till att laga egen mat. Efter maten gick vi direkt hem igen och fortsatte med gården. Sent på kvällen runt 20.30 kom mamma förbi och såg en film med mig. Jag och lillan hann även bada tillsammans för första gången och det var så mysigt. Fler gånger kommer det bli eftersom att jag nu får bada igen efter förlossningen för att jag slutat blöda.



Godnatt läsning i sackosäcken


I den här sackosäcken kommer det bli många lästimmar i men just nu användas den inget alls. Lillsnuttan fick testsitta i den och den är godkänd. När Alina är 5 månader ska vi börja läsa för henne, bara för att få det som en rutin innan läggdags. På så sätt kan hon förstå att det är godnatt efter vi läst klart boken men även för att utveckla hennes förståelse för ord och språk. Ju äldre hon kommer bli ju mer kommer hon förstå. Jag längtar tills hon har åldern inne. Det kommer bli så mysigt att avsluta hennes kväll i hennes rum med bara nattlampan på och med en bok. 

Att få saker gjort

Att få saker gjort med ett barn är inte det lättaste. Särskilt nu i början då hon är i behov av närhet hela tiden. Bara att få äta då jag är själv med henne är svårt. Får jag nått litet i magen på morgonen är jag nöjd men i början kunde jag gå tom i magen tills jonte kom hem. Nu har hon utvecklats väldigt mycket och vi tränar på att hon ska ligga själv och sova. Det går sådär. Innan läggdags är det skrikkalas här hemma och både jag och jonathan lider men det har visat lite resultat. Bara en sån här grej att Jonathan tar över efter jag ammat gör att jag kan både äta, sova och städa. Tex i torsdags så fick vi besök av Alinas farmor som gosade med henne så då kunde jag passa på att röja undan i sovrummet. Bara det är värdefullt. Den dagen kom även Jonathans kompis över och hjälpte han att koppla in en lampa i förrådet så nu äntligen kan man se något där inne. 
Igår var Alina så snäll. Hennes medicin har börjat visa resultat och det är så skönt att hon nu slipper ha ont!! Medan jag och Alina promenerade igår så passade Jonathan på att sätta upp ett par belysningar vi inhandlat till huset. Vi ville ha något lite annorlunda som inte så många har och då blev det ett par designade lampor. Så här fint blev det.


Promenader

Nu gäller det att försiktigt få till denna mamma kropp i ett någorlunda bra skick. Det sägs ju att man måste vänta 3 månader efter förlossningen innan man får träna igen men pomenader är okej. Därför har jag bestämt mig för att minst 1 gång per dag gå försiktiga promenader med lillhjärtat. Det bästa är ju att även hon gillar det. Sen förlossningen så har det faktiskt blivit några promenader med henne. Senast var igår och även en idag. Jag brukar gå i ungefär 40min varje gång och går i det tempot min kropp klarar av. Man får utöka eftersom sen efter 3månader får vi fixa barnvakt och åka iväg och träna i 1h på gym.

Bilder från våran promenad igår.

Alina 1 månad idag

Jag älskar verkligen mitt liv! Att vakna upp bredvid dom två människorna som jag älskar mest av allt och känslan att dom är min är den bästa känslan som finns. Jag älskar att ta hand om Alina, bry mig om henne, älska henne, se henne utvecklas, lära henne saker och ha ansvar över henne. Mitt liv ser verkligen inte ut som förrut. Då kunde jag vara spontan och åka iväg på ställen när som helst. Nu handlar det om att planera och prioritera. Allting ta så mycket längre tid men vet ni vad, jag älskar det. Jag älskar detta lugna harmoniska familjeliv. Det är helt underbart att spendera en del av dagen ensam med min dotter, gå promenader, mysa och pussas. Sen då pappa kommer hem från jobbet. Han är alltid saknad och att ha han hemma resten av dagen, kvällen och natten gör det till lite extra speciellt och mysigt. Jag har aldrig varit så lycklig som jag är just nu. Alina har fått oss mer jordnära, kärleksfulla och familjära. Jag älskar dig så himla mycket Alina. Du kom och vände upp och ner på vårat liv och samtidigt gjorde det till tusen gånger bättre än vad det någonsin varit!

Idag blir Alina 1 månad gammal. Min stora lilla flicka som har utvecklats både personligt och kroppsligt. 


Hur våran dag har varit

Idag hade vi tid hos bvc och det kändes så skönt att man kunde bolla några tankar med tanken på hur jobbigt lillhjärtat haft. Idag mådde hon dock ganska bra. Det är verkligen up och ner. Alina hade iaf bara gått upp 40g sen sist men jag trodde mer att hon skulle gå ner med tanken på att vi skippat ersättningen nästan helt och hållet. Men 100g per vecka ska dom ju gå upp men jag är nöjd med 40 iaf med tanken på att vi just gått in i en ny rutin och det har just börjat rinna till ordentligt i mina bröst. 
Alina började även bli hes igår. Vi kunde höra det genom hennes skrik. Känns inge roligt att hon kanske är påväg att bli förkyld för då vet jag någon som kommer ha svårt att sova(blunda). Jag alltså. En förkylning kan täppa igen deras lufthål. Jag har bett till högre makter att det ska gå bra.

Efter vi varit hos bvc så promenerade vi till mamma och hängde där en stund sen följde jag och Alina henne till sjukgymnast. Då älskling slutade så hämtade han upp oss på vårdcentralen sen for vi hem och lagade mat. Efter maten kände sig pappa trött så jag lät han gå och lägga sig och tog Alina. Hon har ju varit så lugn och snäll idag så jag kände att jag kunde unna han det idag.
Kände att jag ville städa och tvätta lite och kom och tänka på att jag hade en oanvänd bärsjal vi inte testat än så jag tog på mig den och la Alina i den. Hon sov så gott medan jag gick runt och böka på i huset. Varför har jag inte använt den tidigare? Hur praktisk som helst. När jag var klar tände jag ljus överallt och satt igång hotel i tvrummet. Nu ska jag snabb duscha sen lägga mig och sova. God natt!



Vem blev Alina lik?

När Alina föddes såg man många likheter från hennes pappa eller det var vad dom flesta sa iaf. Nu idag kan jag även se mig i henne. Enligt mig har hon min näsa, mina ögonbryn, min mun, min arga blick och min panna men Jonathans hår, hans kinder, hans huvudform, hans haka, vissa av hans miner och bådas ögon. Hon blev helt enkelt en väldigt fin blandning av oss. Hur fin som helst!

Jag, Alina och Jonathan som bäbisar

Mammas hjärta

En gång per dag låter vi lillhjärtat ligga naken och lufta sig ett tag. Hon älskar det. Det händer ofta en olycka så en handuk under henne är ett måste. Vi brukar även smörja in henne med olja några gånger per dag så hennes kropp är mjuk och len. En annan sak som hände idag är att Alina log flera gånger då jag busa med hon. Jag vet inte om hon härmade mig eller om det var på riktigt. Jag gissar på det förstnämnda. Hon har iaf världens finaste leende. Fick det dock inte med på bild. 

Nyvaken, nakenfis, busig och oljig. Sötpruppen!


Besvärlig mage

Alina har fortfarande magont/magknip. Det är så himla jobbigt att se hon skrika sig illröd i ansiktet. Man känner sig så maktlös och ledsen när man inte kan trösta. Hela gårdagen hade hon ont så det var tur att Jonathan var hemma så vi kunde byta av men idag är jag själv. I natt vaknade hon två ggr. Nattskiftet får jag ta då Jonathan jobbar på morgonen. Hon kunde inte ligga själv i sitt babyneste utan somnade bara när hon fick ligga på min mage, så vi sov så där till kl 5 då hon vaknade igen. Alltså ca 3h sov vi så där. Jag tycker egentligen inte om att sova med henne så där för det finns alltid en risk med det men hon älskar verkligen att sova hud mot hud och min energi var slut för att försöka med annat.
Kl 5 iaf så vaknade hon igen och jag ammade och la henne sedan i nestet men hon sov så oroligt. Vaknade varje gång nappen åkte ut och skrek nästan hela tiden så tillslut gav jag upp och ammade hon igen och till min förvåning så somna hon i bavynestet och sover fortfarande. Tackar gudarna för att hon somna själv och sover fortfarande så jag haft tid till att sova, äta och städa och det bästa med allt är att Jonathan snart kommer hem. Det underlättar verkligen att vara två. Alla ensamstående ska ha en stor medalj! Ni gör verkligen ett fantastiskt jobb!
Jag hoppas att denna jobbiga period för henne snart är över. 

Så här kan det se ut när vi hjälper henne att få ut gaserna/trycket i magen.

3 veckor och 2 dagar

Om ca 3h och 30 min är våran lilla bäbis 3 veckor och 2 dagar. Tiden går så fort! Hon har blivit så stor. Skönt att hon växer så bra nu. Det gör mamma glad och framförallt lugn.

Jag älskar dig så himla mycket Alina! Ser framemot att se dig utvecklas mer och mer.

Så här stor har våran kicka blivit 


En bättre dag

Idag sov lillhjärtat jätte bra. Hon vaknade halv 1 i natt, halv 7 och 13.30 så jag är jätte utvilad och hon är väldigt nöjd idag. Det känns så skönt efter en dag som igår. 

Vi kom just hem efter att ha varit ute på en kvällspromenad så nu sover hon så djupt. Hon älskar verkligen promenader.
När älskling kom hem idag efter jobbet så tog han över och jag lagade en tre rätters middag. 

Så här gott sover Alina just nu
 

Torsdagen

Gårdagen var allt annat än harmoniskt. Lillhjärtat vårat var missnöjd nästan från morgon till kväll. Googlade symptomen hon visade och vi tror nu efter att ha läst att det är magknip som hon fått pga nått jag ätit som förts över till bröstmjölken. Tex lök, energidryck och korv åt jag i förrgår så nu ska jag undvika allt som framkallar magknip för lillsnuttan. Hon var så ledsen och spände benen och händerna. Hon var även väldigt gasig igår. 
Vi försökte med allt men bara bröstet hjälpte. Idag har vi köpt magdroppar som ska hjälpa mot magknip så vi får se om några dagar. Mammas bäbis..tycker så synd om henne. Det skär i hjärtat när hon har så ont. 

Idag har det varit betydligt bättre och hon har sovit så himla bra idag så vi båda är jätte utvilade. 

Bilder från igår på mammas hjärta

Bvc

Idag hade vi tid hos bvc för rutin kontroll av Alina. Hon vägde 3700 g vilket innebär att hon gått upp ungefär 300 g på en vecka och det är mycket. Våran lilla tjockis. Hon var fortfarande 52 cm. 

Den här gången var jag själv med Alina. Vi promenerade dit i solen. Hon sover så himla gott i vagnen så jag tror att vi ska börja gå ut och gå varje kväll innan läggdags för då kanske hon sover godare och somnar innan kl 00.00. Vi får testa det ikväll.
På bvc tog jag upp om amningen och ersättningen. (Alina drack två ggr i natt 120 ml ersättning!). Barnskötaren rekomenderade att vi skulle göra om våran rutin. Amma som vanligt på dagen men endast 30 min per gång var 3 h och endaste ge henne ersättning som tillskott efter sista amningen vilket blir vid 23.00 på kvällen. Hon tror då att Alina kommer sova längre men vi känner ju henne och vet att hon inte gör det. Hon tycker inte att vi ska ge Alina mer ersättning under natten för att hon inte ska vänja sig vid att äta på natten. Det är inte så konstigt att hon gått upp så mycket med tanken på hur vi skämt bort henne..:)
Vi ska nu testa att köra på det barnskötaren tipsa om så får vi se hur det går. Jag har en stark känsla av att Alina kommer gråta massor på kvällen och natten för att hon vant sig vid att äta mycket då. 

Promenaden hem från bvc med lillhjärtat i vagnen


God natt

Nybadad, ny ätit och nu ska hon vaggas till sömns min lilla ängel.


Hur en dag för oss kan se ut

Hon vaknar ungefär var tredje timme. 

Morgonen börjar med att hon flaskas ungefär kl 06.00 Sedan sover hon till 09:00 och då ammar jag henne en väldig kort stund sedan somnar vi om och sover till oftast 12:30 då jag ammar henne igen en lite längre stund sedan gör jag en helkroppsrengöring på henne och smörjer in hela kroppen med olja och klär på henne. Då vi är färdiga ammar jag henne igen och då är kl ungefär 14.00. Här ammas hon länge och somnar efter kanske 1h 30min nånting. Sedan kommer älskling hem och jag lägger ner henne i hennes spjällsäng i cooconababy och sätter på speldosan så om hon vaknar kan hon titta och lyssna på den. Det brukar funka siochsådär. Hon vaknar ganska fort igen och jonte får trösta och jag böka på lite i huset. Efter maten ungefär kl 18.00 ammar jag igen och sedan resten av kvällen brukar hon vara rätt så gnällig. Vill bara ligga i famn och ammas nästan var 20minut så vi spenderar oftast kvällarna i soffan till någon serie. Kl 23.00 ammar jag en sista gång innan vi lägger oss i sängen. Vi blir klara ungefär 00:30 och då plockar vi ihop och förflyttar oss till sängen. Lägger hon i babynestet i rottingsängen men alltid är hon mer hungrig så då ger vi henne 50 till 80ml ersättning och då brukar hon va nöjd och somna. Nu är kl ungefär 02.00 och jag är ganska pigg. Passar på att sitta lite på mobilen och somnar inte till förrän 03.00. Sover till 06.00 då hon vaknar igen och då börjar vi om igen ungefär samma visa.

Min sömn är inte som förrut men det får man ta. Hon är värd all tid man lägger på henne. När vi åker iväg nånstans så stör det våran rutin och vi blir tvugna att ge henne ersättning istället för bröst för jag ammar henne så länge just nu att det inte känns snällt att sitta med bröst i lite mer än 1h. Hos min mamma spelar det ingen roll. Då ammar jag som vanligt, därför är det lätt att fara till henne om vi är sällskapssjuka.
Som ni säkert förstår så går nästan hela min dag till att amma och jag hoppas att hon kommer äta fortare då hon blir äldre. Anledningen till ersättning på natten beror på att hon snabbare dricker från flaska och håller sig längre mätt vilket gör att jag får sova lite mer(3h). På dagen hinner jag aldrig städa för hon kräver bröst eller närhet nästan hela tiden från mig men ju äldre hon blir ju lättare tror jag att vi får det. 

Bilder från olika tillfällen

Träna nacken

Vi började igår med att nackträna Alina. Det är kanske lite för tidigt men vi upplever Alina starkare än sin ålder. Hon kan redan lyfta huvudet när hon ligger på våran mage liggandes och hon kan även sparka ifrån sig en bit så hon förflyttas med hjälp av ett stop så hon kan trycka iväg sig själv. Jag vet inte om det är vanligt bland två veckor bäbisar men jag tror inte det. Vi ska iaf varje kväll låta hon få ligga på mage på lekmattan och träna sin rörlighet och lära känna sin kropp.



RSS 2.0