Uppdatering om Livia

Hon är så underbart lugn, snäll och fin. Gör inge väsen ifrån sig annat än att hon ibland små gnyr när hon är hungrig. Hon äter bra när hon väl äter men måste nästan alltid väcka henne för att hon måste äta. Hon sover hela tiden, hon är vaken typ en gång varje dag då hon tittar sig runt en lite längre stund annars är det bara tvärstunder som hon tittar upp för att sedan sluta ögonen igen. Hon bajsar och kissar rikligt. Suger hårt på bröstet vilket har resulterat i sår på båda men ena har läkt och den andra inte. Det går hyfsat fort att amma hon, typ 20 min där hon dricker konstant. Hennes hy har varit röd flammig prickig sen igår kväll då det bara försvann. Livias farmor var på besök igår och hon nämnde något om att det kunde vara att hon haft mycket fosterfett och det stämmer ju. När Livia kom ut hade hon så mycket fosterfett att barnmorskan var tvungen att duscha henne direkt. Livia hade och har fortfarande storkbett, ett lite större på de ena ögat och ett mindre på det andra, sen även två bak på huvudet. Dom på ögonen säger dom ska blekas bort med tiden.





















Lilla Livia

Livia Jenny Rose Eriksson
3955 gram
51cm
Och så perfekt!














Idag kom hon!

Idag kl 18:07 blev vi föräldrar till ännu en underbar liten flicka. Vi är kär, tagna och så lyckliga! 
Fina Livia Jenny Roos Eriksson. 
Vi älskar dig så mycket! 💖







Kan detta vara början på en förlossning?


Inatt har jag vaknat stup i kvarten och upplevt ett obehagligt jobbigt tryck ner mot livmodern som fått mig att gå och kissa varje timme inatt. Detta har resulterat i att jag i princip inte fått nå sömn alls. Berättade för Jonathan mina symtomer innan han åkte iväg så han är förberedd på om något händer idag. Elektrikern var hos oss imorse och sen imorse när jag vaknade kl 05:50 med Jonathan så har jag haft förvärkar. Dom känns mer intensiva och kraftigare nu men vi får se om dom avtar. Vill inte föda idag utan helst inatt så lillasyster får dela födelsedag med min pappa. 4 Maj. Det hade varit så fint! Får knipa igen och hålla ut till ikväll då vi får gå ut och gå eller något liknande så förlossningen kan starta inatt. 

Så här går förvärkarna nu. Ligger i badet hos mamma för att kunna hantera förvärkarna och mamma hjälper med Alina annars hade det aldrig gått.

Latensfasen

09:36 50sek F
09:47 50sek F
09:54 40 sek F
09:57 15 sek S
10:00 60 sek F
10:06 40 sek F
10:09 55 sek F
10:18 55 sek F
10:23 20 sek S
10:27 55 Sek F






Idag är BF

Idag är dagen vi väntat på här. 100 procent av graviditeten är avklarad. Än har ingen bäbis kommit men jag känner några tecken som berättar för mig att det är nära. Jag har tex sen igår börjat få jätte ont längst ner i ryggen, samma förvärkssmärta som med Alina. Jag har även börjat få mer sammandragningar som håller i sig längre och göra ont på ett lite mer annorlunda sätt och minsta lilla ansträgning sätter igång en lite förvärk. Är extremt trött hela tiden och när bäbis rör på sig där nere så gör det ont i modertappen. Är ofta yr och känner mig lite nere/låg.

Idag drack jag hallonbladste för första gången den här graviditeten och har även hållt på på övervåningen.




Gissa bäbis


Jag och Jonathan bestämde oss för att gissa bäbisens längd, vikt osv för att se vem som är närmast. Detta är vad vi gissat på..

Jonathans svar står först
Vikt?
3700kg 
3450kg 
Update: Jonathan var närmast (3955g)

Längd?
52cm
51cm
Update: Jag var närmast (51cm)

Blå eller bruna ögon?
Blå
Bruna
Update: Jonathan var närmast (Blå)

Längre eller kortare hår?
Samma som Alina
Längre hår
Update: Jag var närmast (Längre hår) 

Lättare att amma eller svårare?
Lättare
Lättare
Update: Båda var närmast (Lättare)

Snällare eller gnälligare?
Snällare
Gnälligare
Update: Jonathan var närmast (Snällare)

Sömntuta eller vaken ofta? 
Sömntuta
Sömntuta
Update: Båda var närmast (Sömntuta)

Lik mig eller dig?
Mer lik Jonathan
Mer lik mig
Update: Jag var närmast (Mer lik mig)

Datum
2 maj
3 maj
Update: Jag var närmast (3maj)

Det var jämnt men jag hade mest rätt
6 rätt till mig
5 rätt till Jonathan



RSS 2.0