Barnvagnen

Vagnen kom igår och den är så himla fiiiin ♥ Vi älskar den! Helt perfekt i verkligheten! Den var lätt, hög och jätte skön att köra. Båda delarna kom igår men jag börjar med att lägga ut liggdelen för annars blir det så mycket bilder i ett och samma inlägg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pain is just weakness leaving your body

Hur ska jag överleva denna helvetes smärta!! Jag har så ont nu att jag just och pass kan gå. 10 veckor och 4 dagar kvar till beräknad förlossning. Snälla snälla hoppas detta går över snart! Det är så himla tur att jag får vara ledig från skolan från och med nästa vecka till förlossningen. Eller rättare sagt, Juni månad har dom resterande eleverna i klassen psykologi och jag har redan gjort den kursen på gymnasiet så jag får en månad ledigt. I Juli kommer jag att får jobba hemma på distans just för att jag då behöver vila upp mig inför förlossningen. Gud så underbart att slippa sitta i en varm lokal i sommar 8h i sträck varje dag! Nu är det två dagar kvar till ledighet och det återstår bara två prov, en imorgon och en på fredag sen ror jag in årorna och försöker njuta så mycket jag kan av den här förfärliga graviditeten. Jag säger bara. Tur att man bara är gravid ett få tal gånger i livet!!
 
 
Men jag ångrar mig inte en sekund på att vi tog beslutet att behålla dig lillgumman ♥

Surströmmingsmacka utan strömming

Idag kunde jag inte hålla mig borta från surströmming. Jag har haft sånt stort sug för just surströming, det måste vara just för att jag inte får äta det. Hela dagen gick jag och längtade efter en sånn macka så vi bestämde oss för att äta det till middag fast utan strömmingen såklart. Vi ersatte strömmingen med skinka och det funkade men var inte lika gott som surströmmning. Det minska suget iaf så nu kan jag fortsätta hålla mig borta från det. 
 
 
 

Brio smile babyskydd

Babyskyddet som vi beställde för inte så länge sen kom idag och vi älskar den. Den var så fin i verkligheten! Helt perfekt! ♥ Lilla Pou fick äran att pröva den och han är mycket nöjd.
 
 
 
 
 
 
 
 

Jonathan som pappa

Jag tror att Jonathan kommer bli väldigt ödmjuk, försiktig och kärleksfull med sitt barn. Jonathan är en sånn som bryr sig väldigt mycket om sina kära så jag tror att han kommer vara en väldigt överbeskyddande pappa. Han är även duktig på att sätta gränser så jag hoppas att han gör det fast på ett psykologiskt sätt och inte agressivt. Han är också väldigt lekfull och busig så det kommer bli roligt för henne att ha en busig pappa. Han kommer säkert gulla, pussa och mysa extra mycket med hon för det älskar han att göra med mig. Jag hoppas att hon blir pappas flicka för han vill verkligen det. Han vill dela intresset han har för bilar med henne. Ta henne på bliturer med raggarbilen osv haha. Om hon nu skulle få ett intresse för det så gör det inte mig nått. Jag längtar jätte mycket tills jag får se kärleken mellan Jonathan och vår lilla flicka. Jag kommer njuta av synen ♥. Han kommer verkligen bli världens bästa pappa!
 
 
 
Jonathan med sitt syskonbarn
 

Hur jag mår v.30

Nu börjar jag känna mig riktigt tung! Jag vet inte vad som hänt men nu smärtar bäcknet rejält, jag har till och med svårt att gå fort. Små steg och en bra hållning annars går det inte gå smärtfritt. Jag har känt så här nu sen två dagar tillbaka så kanske är det så att bäbisen lagt sig med huvudet neråt i bäckeningången för det trycker på ganska så rejält ner mot bäcknet. Jag har främst ont framtill, mest vid könet. Nu är det inte allt för länge kvar till förlossningen så jag ska försöka härda ut tills dagen lillan är redo att komma ut. Mina bröst har blivit gigantiska haha men ingen läcka än, tack och lov. Jag har fått mer bristningar på låren trots att jag smörjer mig ofta men dom är ganska ljusa så jag hoppas dom ljusnar så mycket att dom inte syns efter förlossningen annars får jag väl bara lära mig att älska dom:). Mitt humör växlar mycket och det finns inte ord för hur mycket jag längtar efter mig själv. Jag flåsar väldigt mycket och allt jag gör är väldigt ansträngande, bara att vända mig i sängen är fortfarande ett problem. Svettas gör jag hela tiden också, trots att andra upplever kyla haha.
 
En rolig grej jag känner just nu är att lilla tjejen har hicka, så gulligt ♥. Jag känner hur det små dunkar på vänster sida av bäcknet. 
 
 

Gravid v.30

 
Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn.Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC. 
Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten. 
 
Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

Helt slut!

Idag sov vi rätt så länge. Jag var helt slut och kände mig aldrig pigg trots att klockan slog över 12. Annars brukar jag alltid vakna kl 8 och försöka väcka älskling men idag sov jag så djupt att jag själv är chockad. Efter en film så bestämde vi oss för att göra någon nytta av denna soliga dag. Jag tog ut katterna i solen som jag alltid brukar göra sen försökte även jag njuta av solen som säkert många andra gjort idag men det ända jag tänkte på vara hur överhettad jag kände mig. Det tog inte lång tid innan jag letade mig efter skuggan.
 
Vi köpte en kebabpizza till middag och delade på den i solen och svalkade oss med våran favoritdryck Lokas Crush Hallon. Senare på kvällen så hämtade vi upp Jonathans kompis och for till Bergsbyn kiosken och avnjöt en mjukglass tillsammans. Det blev en bra dag trots att jag inte riktigt kände mig sådär pigg som jag brukar känna mig. Sitter just nu och gäspar. Har skrivit klart en inlämningsuppgift och skickat in den så nu ska jag se hur det går för älskling, han är ute och skruvar. Innan sängen ska jag försöka tvinga älskling att bada med mig. Det har varit min räddare i nöden då ryggen värker. God natt! 
 
 
 
 

Lördag

Idag blev det grillat med älskling Och filmmys framför death race och melodifestivalen. Lite alone time med min finaste älskling. Det behövs verkligen!
 
 
 
 
 

Bäbis mage v.29 (28+5)

 
 

 
Lilla älsklingen sussar så gott där inne♥
 
 
 

Underbart!

Alltså det är så underbart och häftigt att kroppen kan skapa en människa. Det finns egentligen inte ens ord för hur häftigt det är! Titta bara på filmen så förstår ni nog hur stor och lång process det faktiskt är och att två olika DNA kan bilda en alldelens egen människa. Hela processen känns så riskfylld men ändå kan man lyckas föda ut en levande människa(bäbis). Ni får titta själv..
 
 

Graviditetsdiabetes

Idag hade jag yttligare en tid hos vårdcentralen men den här gången kolla barnmorskan om jag hade graviditetsdiabetes, främst pga att min mamma hade det och det är ärfligt. Jag fick som order att fasta från och med 20.00 igår och inte dricka vatten efter 24.00 i natt. Jag skulle alltså vara ganska tom i magen. Att vara utan mat var inga problem men att inte få dricka var jobbigt för man är så törstig nu när man är gravid.
 
När jag kom dit så börja hon med att sticka mig i långfingret och kolla mitt dåvarande blodsocker. Det låg på 4, nånting. Därefter fick jag dricka en förbannat äcklig dryck som var så söt att jag höll på att spy. Jag fick ett eget rum som jag då skulle spendera 2h i. Det var så himla tråkigt. Jag passade på att plugga för att jag hade prov på eftermiddagen. Jag la mig i sängen som var så hård att jag kommer drömma mardrömmar om den. Jag kunde inte fokusera på plugget för att sängen var så obekväm och ingen ställning var nog bekväm så jag la i från mig boken och låg och vred mig i sängen tills jag hittade en ställning som det gick somna i så jag sova i typ 1h och 20 min men vaknade till några gånger. Kl 10.00 kom hon och hämtade mig och stack mig igen för att se hur jag reagerat på drycken. Jag låg på 5,4 och det räknas som bra så det betydde alltså att jag inte har graviditetsdiabetes. Vilken lättnad! Jag hatar nålar, sprutor och allt som hör till. Vet inte hur jag hade klarat mig att sticka mig vid varje måltid och hålla koll på mitt blodsocker ständigt OCH värst av allt..inte få äta godis haha!
 
 
 

Barnvagnen

Nu är det dags för oss att köpa barnvagn. Vi har sedan vi börjat kolla på barnvagnar fastnat för Brio Smile! Det är den perfekta barnvagnen för oss. Den är snygg, lätt att hantera, praktisk och tar lite plats som ihopfälld. Vi ser bara positiva saker med denna barnvagn, den är helt enkelt som gjord för oss ♥ Det bästa med den här barnvagnen är att chassit passar med både liggdelen, sittdelen och babyskyddet. Då slipper man väcka bäbisen vid förflyttningen från barnvagn till bilen. Vi kommer köpa alla delar den här månaden. Längtar tills den kommer, då ska jag provköra den=)
 
 
 
 
 

Tid hos barnmorskan

Idag hade vi tid hos barnmorskan. Det blev att bara jag for för älskling var tvungen att jobba och nu när kontrollerna kommer vara oftare hinner och kan jonathan vara med på andra kontroller. Hon gjorde den vanliga kontrollen, mäta, väga, kolla blodtryck, blodsocker, lyssna på lillhjärtat osv. Allt såg bra ut. Hennes puls låg på 144. Jag låg lite lägre på magkurvan jämfört med förra gången. Gått upp 2kg sen förra besöket, 2kg på 1månad. Sammanlagt har jag gått upp 5kg sen jag blev gravid. Vi pratade även om förlossningsskräck, spädbarnsdöd och amningen. Det blev ett mysigt besök som vanligt, fast jag och lillan saknade stora älsklingen såklart. 
 
 

Tankar kring träning

Jag har alltid varit en aktiv person och tyckt om att röra på mig mer eller mindre. Förut hade jag nästan ingen annan fritid än att träna. Hela min dag gick åt att motionera/cykla/springa ute, göra olika övningar eller springa på löpbandet. Jag åt ytterst lite. Skippade kolhydraterna så gott det gick och åt regelbundet med mycket frukt och grönt. Jag vägde som minst 61 kg vilket är lite mindre än normalt för mig med tanken på min längd och kroppsbyggnad. Jag minns att många tyckte att jag gått ner för mycket så då försökte jag tagga ner på träningen och åt mer vilket resulterade i att jag tillslut tappade motivationen och gick upp igen. Jag tycker att jag mer ser hälsosam ut än för smal men folk var väl bara inte van med att se mig sådär. Mer muskler hade väl inte skadat.
 
Hur ska jag komma tillbaka till träningen och en mer hälsosam kropp?
 
Det sägs ju att 6 veckor efter förlossningen så får man börja träna försiktigt. Direkt efter förlossningen har jag tänkt gå ut och gå med barnvagnen beroende på hur smärtfritt det känns för mig. Att promenera känns både rofyllt och nyttigt för kroppen och bäbisen, eftersom att frisk luft är bra att andas in. Jag kommer inte fokusera på att bygga några muskler för det känns inte aktuellt efter att man genomfört en förlossning och då kroppen inte riktigt är läkt. Men promenader kommer det bli mycket av tills jag känner mig mer rörlig och starkare, då blir det ett gymkort som gäller. Tillbaka till min förra rutin, men den här gången kommer jag inte skippa kolhydraterna eftersom att bäbisen behöver all näring den kan få genom min tisse hehe. Jag har alltid haft en smal midja och mage och jag vet att den inte kommer bli helt återställd efter förlossningen, det är jag beredd på men med träning kombinerat med en bra och nyttig kost så kommer det nog ett bra resultat sakta men säkert.
 
Bilder från då jag tränade som mest!
 
 
 
 
 
 
  

Gravid v.29

 

Barnets utveckling

Fostret väger nu runt 1,2 kilogram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan på dig som är gravid. En del kan sparka så hårt att det ömmar på någon viss punkt.

Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu.

Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med.

 

I gravidkroppen

Fostret och magen fortsätter att växa och de inre organen får det trängre. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Det är vanligt att gravida känner mycket sparkar. En del känner mindre än andra.

Från livmodern ner mot ljumsken går de så kallade livmoderbanden. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan det göra ont och stråla ut mot ljumsken och blygdläpparna. Det brukar kallas ligamentsmärtor. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över.

Förvärkar är vanligt. Förvärkar är sammandragningar som gör ont. Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga sig och vila. 

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.


Hur jag mår

Nu känns det i kroppen att jag kommit väldigt långt i graviditeten. Det känns som att jag har en alian i magen. Hela magen vrider sig när hon rör på sig, det känns jätte obehagligt men ändå mysigt för man känner att hon börjar bli riktigt stor nu. Mina vader är vätskefyllda och just höger vad krampar i sinne på nätterna. Jag får rent ut av väcka älskling och be han massera vaden annars försvinner det inte. Det känns typ som senadrag fast värre. Det är inte skönt att vakna upp sådär. En annan grej är att jag börjar bli extremt tung. Det tar ett tag för mig att vända mig i sängen. Känner mig som ett kylskåp. Jag kan inte heller sitta för länge i bilen för ryggen gör ont redan efter 20 min och när jag ska ut ur bilen så smärtar det i bäcknet. Det är som ett tungt tryck neråt mot bäcknet. Riktigt obehagligt.
 
Jag tror att det här är väldigt vanligt i en graviditet, men jag känner mig väldigt ensam i min graviditet. Jonathan räcker inte till. Det känns inte som han eller någon annan förstår mig, vad jag går igenom, hur jag ibland lider. Det är väl inte så konstigt med tanken på att jag inte berättar då jag har ont. Jag tror jag har den här envisheten i mig, att jag inte vill framstå som känslig. Hur som helst, det är det jobbigaste just nu att jag känner mig ensam fast än jag inte är det. Gråter för ingenting,  mår illa och har en fruktansvärd halsbränna på kvällen just då jag ska sova. Jag kan dra slutsatsen att min graviditet inte är så rolig just nu. I princip allt känns jobbigt och nu vill jag bara att tiden ska gå fort. 
 
 

Sommarvärmen

Jag känner redan nu när värmen stigit att jag svettas, särskilt i klassrummet där vi har extremt varmt. Jag har hört att den här sommaren ska bli väldigt varm så det gäller för mig att bosätta mig under en fläkt, ha svala kläder och ligga under parasol insmord i solskyddsfaktor. Jag måste köpa en batteridriven fläkt som jag kan ha med mig vart jag än går. Jag längtar iaf till sommaren! Den har så mycket fint med sig och man blir på sånt bra humör. Det bästa måste nog nog vara att våran pluttis kommer till sommaren så jag kan nog lätt stå ut med att svettas för det har sig sitt pris i slutändan♥.  
 
Jag kommer att vara höggravid i sommar och det kommer vara så mysigt att ligga i kallt vatten och flyta med magen. Jag njuter bara av tanken! 
 
Jag läste lite på google om det är okej att sola och bada under graviditeten och så här stod det..

- Hur påverkas barnet av sol, värme och badande.

En gravid kvinna har runt en halv grad högre temperatur än normalt och brukar av den anledningen inte orka med att vistas i stark sol eller värme särskilt länge. Solen är farligast för kvinnan, då upprepade brännskador orsakade av solen kan leda till olika hudsjukdomar, exempelvis hudcancer.

Mitt på dagen, mellan klockan 11 och 15 är solen som starkast och det är då att rekommendera att du håller dig i inomhus eller i skuggan. Sommaren kan kännas som en jobbig period för dig som är gravid. En trygghet är att barnet ligger skyddat i livmodern, där temperaturen regleras så att den passar barnet.

Att sola under graviditeten är i sig inte skadligt, men du bör sola med måtta. Det finns forskning som visar att barnet vänder sig bort om man belyser magen med starkt ljus, vilket kan tolkas som att barnet vill slippa det starka ljuset. Det finns ingen forskning som tyder på att UV-strålning i sig är skadligt för fostret, men kvinnan kan däremot drabbas av pigmentförändringar i hyn vilka kan vara mycket svåra att få bort. 

Då temperaturen inne i din mage regleras så finns det heller ingen risk för att varmt vatten skall påverka barnet. Det finns dock rekommendation för att vattnet som gravida skall simma eller bada i bör ha en temperatur på 18-25 grader. Bad i sjö- eller havsvatten anses helt riskfritt. Likaså anses det vara okej att bada hemma i badkaret. 


Babykläder

 
Det finns hur mycket söta kläder som helst! Jag kan inte låta bli att kolla även fast jag vet att lillan redan har för mycket kläder. Jag tror att jag kommer bli en sånn där mamma som skämmer bort mitt barn med massa kläder, för jag älskar bäbiskläder, dom är så söta. 
 
Några online butiker jag brukar titta in på
 
polarnopyret.se
kappahl.com
kotteshoppen.se
ahlens.se
ellos.se
hm.com
lindex.com
laredoute.se
babyshop.se
strossel.nu
jollyroom.se
newheaven.se
 
 

Gravidförsäkring

 
För ganska länge sen tecknade jag en gravidförsäkring. Trygg Hansa. Det är viktigt att vara försäkrad!
 
I gravidförsäkringen ingår
 
  • Försäkringsskydd för både det ofödda barnet och föräldrarna,
  • Livbelopp på 25 000 kr om barnet eller någon av föräldrarna skulle avliva
  • Psykologhjälp för föräldrarna om barnet föds med en allvarlig sjukdom eller avlider
  • Ersättning med upp till 500 000 kr för nedsatt funktionsförmåga om barnet eller någon av föräldrarna skadas vid en olycka. 
Som present för att vi tecknade hos trygg hansa så fick vi en babyland box som innehöll bland annat det här
 
En blöja, en napp, Vi föräldrar-tidning, en haklapp, sockar, "babyonboard" skylt, våtservetter och lite annat.
 
 
 
 
 

Ikea

Jonathans mamma och hans styvfar var på Ikea i förrgår så vi passade på att göra en beställning med dom till vårt lilla hjärta. Det fick bli en blomlampa, två stolar(för inredningen skull), en panda(mitt favoritdjur) och en rosa korg som lillan kan ha sina leksaker/gossedjur i. Rummet är så mysig nu, man vill nästan bosätta sig där:)
Det som fattas till rummet är en fotölj, fårmatta, boklist, skötbord, gardiner, fönsterlampa, sänghimmel och sängmobil. Och så klart våran bäbis ♥
 
 
 
 
 

Bäbisutveckling samt förberedelser

För er nya läsare så tänkte jag berätta att om ni vill läsa mer om graviditeten så kan ni klicka in på kategorier - Bäbisutveckling samt förberedelser. Där är allt samlat från att jag blev gravid till idag. 
Via mobilen så behöver man bara skrolla ner och på datorn hittar ni kategorier på höger sida. 
 
 
 
 

Bäbisens fot

Våran barnmorska har sagt att om man trycker försiktigt när bäbisen sträcker på sig så kan bäbisen sparka tillbaka hårt och det var precis vad våran bäbis gjorde igår så jag tryckte lite försiktigt på foten och då sparkade hon flera gånger jätte hårt haha. Sen sträckte hon på sig igen och då kunde jag känna fotens form, åh det måste lätt ha varit det bästa jag varit med om på riktigt. Jag ville inte sluta känna. Tänk att vi då var kanske en millimeter ifrån varandra. Det kändes så verkligt på något sätt.
Åh va jag älskar dig redan! 
 
Bild från google

Tankar kring Förlossningen

Ja vars ska man börja! 
Bara tanken av förlossningen gör mig nervös! Jag vill att det ska vara dags snart men samtidigt känner jag mig väldigt rädd inför förlossningen. Rädd för att inte klara av att föda vaginalt och att dom tillslut beslutar att göra ett kejsarsnitt, det är min mardröm. Jag får riktigt ont i magen av tanken att jag ska sövas ner och att dom ska skär upp min mage. Jag vet att jag inte borde tänka negativit men det är svårt när man alltid haft sjukhusskräck. Jag tror samtidigt att det är väldigt bra och nyttigt för mig att tänka på förlossningen, för det blir som ett slags förberedande för mig. Det kanske blir ett kejsarsnitt och jag måste vara förbered på det. Det får liksom bära eller brista. Det viktigaste är att jag kommer dit med en positiv inställning och med en motiviation annars kan jag nog inte prestera så bra. Jag ska försöka tänka att - Nu jävlar ska jag klara det här!!!! Kommer jag dit med den där inställningen så borde jag fixa det.
 
Jag har tänkt lite på vilka smärtlindringar jag vill ha och jag tror att jag har bestämt mig för att känna efter på plats. Jag kan tänka mig ta ryggmärgsbedövning - epidral, om det nu skulle göra för ont. 
Det är ynka 3 månader kvar och både jag och jonathan håller nu på att förbereda oss på bästa sätt. Vi brukar varje kväll titta på "En unge i minuten". Gud va vackert,sorligt och glädjefyllt program. Jag gråter varje gång dom lyckas genomföra deras förlossning och då deras bäbisen läggs upp i deras famn, vilken känsla det ska vara! Efter blod, svett och tårar får dom äntligen hålla i sin bäbis. Just då känns det nog värt det, allt man genomlidit.
 
 
Vaginalt                                                                          Kejsarsnitt
 

Gravid v.28

 
 
Nu är det bara 90 dagar kvar!!!!!

Möblerar om i toan

Just nu har vi som projekt att möblera om i toan. Hela gårdagen gick åt för älskling och hans vän att lägga om rör och sätta upp vårat nya handfat. Resultatet kommer bli jätte bra! Har planerat i mitt huvud hur jag ska inreda. Vi har bytt ut badkaret och handfaten från gult till vitt, satt upp krokar, kastat en garderob och en duschkabin så nu har vi mycket plats för andra fina saker som en rotting stol, en blomma och ett minibord med ljus på. Dom sakerna behöver inhandlas men just nu är fokuset att få klart badrummet sen kan jag tänka på inredningen.
 
Så här ser det ut just nu. (Det krävs fortfarande lite mer arbetskraft innan det är klart, alltså innan rören funkar som dom ska. Vi får se om älskling orkar hålla på med det med tanken på att han idag jobbar över). 
 
 
Så här har jag tänkt inreda
 
 
 
 

Lite nytt till lillan

En handukshängar som vi ska sätta på sidan av skötbordet, två fjärilsbitleksaker, en bitleksak som man kan hänga fast i kläderna. En sommarbody med blommor på. 
En långärmad body med hjärtan på och en vit sommarklänning.
En klännning med elefant och en rosa body med prickar. 
En långärmsbody med prickar och en vit luftig body.
En body med hjärtan och en rosa body. 
En rosa byxa med prickar och en dreggelklapp med. 
Tre mössor, ett pannband och ett par sommarskor. 
 
 
 
 
 

Familjelivet!"

Jag känner mig extremt färdig med festandet, alltså det där glamorösa ungdomsparty livet. "Been there done that". Jag har haft mina extrema fyllor, gjort saker jag ångrat, upplevt alla möjliga konstiga, roliga, flummiga, ledsna saker i fyllan och det är bra nu för våran del. Innan vi bestämde oss för att få barn så tänkte vi mycket över om det verkligen var det här vi ville. Vi drog slutsatsen att vi var väldigt mätta på att festa och ville skaffa oss ett stabilt liv, ha ett ansvar, något att leva för.
 
Efter graviditeten så vill jag absolut inte återgå till mitt gamla jag. Ska vi unna oss någon festkväll så kommer vi nog föredra att ta några glas vin/öl till middagen, med vänner här, hos någon vän eller bara en lugn kväll ute på krogen eftersom att vi nästa dag kommer att måsta hämta upp lillan hos barnvakten och då kan man inte precis köra all in.
 
Jag mår liksom illa över tanken att man dricker för att våga mer eller slappna av. Vi gör tyvärr det. Jag säger inte att jag ångrar mina fyllor för det gör jag inte! Jag har haft en så himla rolig ungdom tackvare dessa roliga partykvällar med vänner men alla vi kommer till en punkt då man känner sig mätt och vill ha en förändring. Min och Jonathans punkt i livet var förra året då jag blev gravid. Jag bara längtar till att faktiskt ha något att leva för. En familj som man inte kan vara utan. Hitta på äventyr och se världen med Jonathan och lillan. Det går inte förklara hur mycket jag längtar till familjelivet! ♥
 
Här får ni en gammal bild på mig onykter. 
 
 
 
 

Mini me or mini you

Vem kommer vår lilla flicka bli lik? Kommer hon bli en mini Josefin, en mini Jonathan eller en blandning mellan oss? Det ska bli så roligt att se vem som har starkast gener. Vad ärver hon från mig och vad ärver hon från Jonathan och vem blir hon mest lik. Jag gissar på att det blir en mini Josefin fast jag tror att hon kommer ta efter på hennes pappas panna och ögon. Hur som så kommer hon vara världens sötaste i våra ögon, vår pluttis! Jonathan var en månad för tidig..hoppas våran bäbis kan stanna längre än så.

 

Jonathan var så extremt söt, en sånn där man bara vill ta upp och äta upp ♥
 
 
 

Fredag!

 
Idag ska mamma firas med en liten fest för just henne. Hon har lånat en kompis stuga vid vattnet. Grillat, lekar och mys ute vid ett lång bord. Jag kan inte ens räkna på fingrarna så många fester jag har varit med om nykter sen jag blev gravid. Det är snart 7 månader sen jag drack alkohol. Har liksom glömt bort om det ens är roligt.  
 
Idag kom hm paketet med pluttans sommar kläder och lite inredning till hennes rum från jollyroom.se. Den ska älskling hämta ut efter jobbet för nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för kvällen. Jag uppdaterar imorgon med båda paketens innehåll! 
 
 
 
 

Babynestet vi köpte

Det fick bli det här babynestet för den vi hade tänkt köpa fanns inte kvar men vi kunde inte vara mer än nöjd. Den är så pluffsig och mysig ♥
 
 

Härlig, varm dag!

Idag har jag pysslat med gården. Klippt ner massa grenar på kortsidan, krattat och klippt gräset. Vädret idag har varit så himla härligt! Vi firade det genom att ta ut fika på altan, det var så mysigt! Ser framemot fler sånna här härliga dagar! Vi har även varit förbi mamma och grattat henne på 49 års dagen med tacos och tårta. Hennes present har hon redan fått, fast kommer använda den i oktober ♥. 
Efter en mysig födelsedagsmiddag för mamma for vi iväg och fiskade. Tyvärr inge fisk.
 
 
 
 
 
 
 

Barnrummet

Observera att det är så långt bort som klart men just nu ser det ut så här.
 
 

Allmänt

Idag köpte vi en ny dator. Gud så skönt! Vi har gått utan en hel dator(våran andra har tandgentbordet gått sönder på) nu i ca 2 månader så mina uppdateringar har varit via mobilen och det är hur jobbigt som helst att uppdatera så, så nu mina vänner blir det bättre uppdateringar! Jag tänkte även uppdatera om min vardag och inte bara om bebban eftersom att den här bloggen följt med mig ända sen jag var liten så det hade varit roligt att fortsätta hålla den aktiv så att jag senare i livet kan titta tillbaka och skratta åt mig själv:)
 
Idag iaf har jag varit hemma från skolan. Både jag och Jonathan är hemma. Jag är hemma främst pga ryggen, för att jag inte klarar av att sitta vid en skolbänk i 8 h. Lärarna är helt förstående och underbara. Dom är väldigt flexibla. Vi har en elev i klassen som får jobba hemma pga personliga skäl och det är ju jätte bra. Våran utbildning är väldigt intensiv. Vi har prov varje vecka, ca 2 inlämningsuppgifter varje vecka som ska göras hemma efter skolan och typ varannan dag börjar vi med något nytt ämne. Det är helt galet vad fort det går. Mindre än 1 år kvar sen är vi klara med utbildningen så det är värt att det går så här fort, annars hade det nog tagit 3år. Det är inte så konstigt att hälften av klassen hoppat av. I början var vi 16 stycken elever, idag är vi 7 stycken kvar. Haha! Och om ca 1 månad har jag och en till ledigt för att det ämnet som resterande elever ska göra har vi redan gjort i gymnasiet så vi får 1 månad ledigt. Då vi kommer tillbaka är jag höggravid så då kommer nog jag att få jobba hemifrån eftersom att det då är 1 månad kvar till jag ska föda och då behöver jag ta det lugnt och efter graviditeten är jag barnledig men ska försöka komma dit på endast prov och sånna tillfällen. Jag är så glad att jag går den här utbildningen och främst att jag har fått den här möjligheten trots att jag är gravid. 
 
Min stora älskling Jonathan är som sagt också hemma. Han har åkt på någon infektion. Springer på toa direkt han är vaken, har hög feber och har knappt ätit eller druckit något...Han var hemma igår också. Vi börjar tro att det är matförgiftning han åkt på för han åt Icas färdig kyckling för inte så länge sen och även min bror har åkt på det pga deras kyckling. Hoppas min stora bäbis blir bättre snart för jag börjar bli orolig för att han inte får i sig nå mat eller vätska. 
 
 
 
 
 

Akuten i lördags..

I lördags åkte jag och Jonathan upp till akuten pga att jag inte hade känt fosterrörelser på hela dagen. Vi hade hållt igång hela dagen. Varit i stan överallt, hit och dit och direkt vi kom hem började vi tapetsera lillans rum så jag hade som aldrig suttit ner och tagit det lugnt vilket resulterade i att jag aldrig känt efter om bäbisen rört på sig. Det var inte förän på kvällen jag kom på mig att jag inte känt nått så vi avsluta tapetseringen och jag la mig ner i soffan och buffra på magen för att väcka lillhjärtat. Inga sparkar eller rörelser. Vi lyste till och med med ficklampa på magen för att det sägs att bäbisen brukar vända på sig för att dom är ljuskänsliga men fortfarande inga rörelser så tillslut beslutade vi att åka in kl 12 på lördag natt. När vi kom dit så förklarade jag vad som hänt och hon sa att det förmodligen berodde på att vi hållt igång så mycket. Vi fick ett eget rum och jag fick lägga mig på sängen för att bara ta det lugnt och känna efter innan hon skulle skicka vidare mig till gyn. Hon lämnade oss i ungefär 10 minuter så jag skulle få vila sedan kom hon tillbaka och just då hon kom kände jag värsta karate sparken. Vår pluttis levde! Hon frågade om jag känt nått så jag berättade att den alldelens just sparkat så hon gick ut igen och ringde till gyn och berättade. Hon kom tillbaka och då hade pluttisen sparkat flera gånger och var väldigt aktiv. Ni förstår inte våran lättnad, jag kunde inte sluta le. Sjuksköterskan berättade lite tips om vad jag skulle göra om detta skulle hända igen. 
 
  • Drick iskallt vatten
  • Ät glass
  • Ligg på vänster sida

Om jag fortfarande inte känner nått så skulle jag åka in fast då får vi gå in via förlossningsidan för att jag är så pass långt gången. 
 
 

Det jag saknar mest

 
  • Surströmming - bara för att jag vet att jag inte får äta det så går mitt stora sug till just det. Åh vad jag längtar tills jag får äta det igen!
  • Att orka med mig själv - just nu känner jag mig så obekväm med mig själv. Ryggen värker för ingenting, jag orkar just och pass att ta mig upp från golvet och jag känner mig extremt tung.
  • Jag saknar eller rättare sagt längtar efter min bäbis - att få hålla, gosa, lukta på håret, känna små fötter sparka på utsidan och få pussa upp den lilla varelsen inom mig.
  • Att kunna sova om nätterna - min sömnkvalite är sämst. Jag är lätt väckt, har svårt att somna om efter jag vaknat, ligger inte skönt för hela kroppen känns konstig och det är som att jag har myror i sängen. 
  • Mina vanliga kläder - att kunna bära vilka kläder jag vill utan att nått är för litet eller inte passar till en gravid kvinna.
  • Normala tarmrörelser - att slippa riskera att bli förstoppad hela tiden.
  • Inga humörsvägningar - jag vill kunna fungera normalt, känna igen mig själv och kunna styra mitt humör som jag vill.
 

Gravid v27

 
Barnet
 
Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.
 
Vikt 1 kg.
 
Mamman
 
Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet ”svarar” när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Tapetsering

Igår eftermiddag var vi på stan och hittade perfekta tapeten till vår bäbis rum. När vi kom hem från stan så satte vi igång och börja tapetsera. Vi hann halva rummet igår och vi ska idag fortsätta med resten. Det är viktigt att vi så snabbt som möjligt blir klar med det som behövs göras till huset innan sommaren för då behöver jag vila och förbereda mig inför förlossningen och ska nog inte hålla igång så mycket som jag gör just nu. 
 
Så här ser pluttisens tapet ut
 
 Släckt rum
Tänt rum
 
 

Shoppat till Jag och lillan

Jag morgon shoppade till jag och lillan lite sommar fina kläder. Vårt lilla hjärta kommer ju ut då det fortfarande är varmt och så nu shoppade jag hem några söta klänningar och massa flickkläder till henne. Jag kan visa när dom kommer. Till mig fick det bli två kjolar och en blus. Jag fick några present kort i födelsedags present som jag tänkte använda i butik och shoppa sommar kläder till mig med. 
 
 
 

100 dagar

Idag är det 100 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum. 100 dagar kvar tills vi träffa vår lilla flicka. Nu börjar nedräkningen! Så roligt!
 
 
 
I dags läget mår jag jätte bra. Lillan har börjat bli starkare för nu känns sparkarna rejält mycket. När Jonathan lägger sin hand på magen så blir lillan såklart oftast tyst. Det är ju lite tråkigt att inte han får njuta av det jag känner men nu är det inte länge kvar innan du/vi får träffa våran lilla princessa.
Jag har börjat bli jätte trött i min graviditet. Jag kan sova hur mycket som helst utan att känna mig utvilad. 

RSS 2.0