Idag var det dags för ultraljud

Idag var vi på ultraljud och fick se plutten ♥. 
Åh, det var det bästa jag varit med om! Hen var frisk och jätte aktiv. Sparkade hela tiden och vinkade till oss hihi. Var nära till tårar hela tiden. Vi fick även veta att vi är beräknade 9 augusti men man brukar ju säga två veckor + - eftersom att barnet kan födas när den vill. Vi fick hem två fina bilder på våran älskling.
 
Vi glömde dock fråga efter kön hahaha hur kan man göra det tänker ni säkert...och det undrar vi också haha. Nämen vi var så inne i bäbisen och att få höra att den var frisk att könet aldrig visade sig vara viktigt. Men om tre veckor ska vi tillbaka och då ska vi be om att få se könet. Mamma följde med men fick inte komma in för att man bara fick vara två stycken men att hon följde med trots att hon satt utanför var ändå roligt och skönt.
 
 

Magbild v17+3

Magen inte växt nått sen sist men den är betydligt mycket hårdare. Som ni ser har jag fått bristningar på sidan av magen för att bäcknet utvidgas menmen finns inget jag kan göra åt det just nu. Jag smöjer mig varje kväll men ändå kom dom men mamma har berättat att även hon fick det under graviditeten och det är ju ärfligt. Hon slapp då bristningar på magen så hoppas även jag gör det med.

Hur jag har mått den här veckan

Den här veckan har faktiskt varit jätte bra. Jag har mått så himla bra. Tror inte att jag mått illa en enda gång faktiskt och mitt humör har varit på topp. Det ända negativa med den här veckan är att jag är förstoppad och att jag ständigt är kissnödig men annars har det var den bästa veckan sen jag blev gravid, mest pga att jag kände bäbisen för första gången.

Bubblande i magen

Hela morgonen idag så kunde jag känna bäbisen sprattla omkring därinne, även med handen gick det känna lite smått men den här gången kände jag det mer som bubblande. Igår däremot var det ganska tyst, två gånger kände jag men som var väldigt otydliga så är osäker på om det verkligen var det.
Det var så mysigt imorse. Är så glad att jag äntligen kan känna livstecken från vår lilla bäbis. Mammaoron min är inte rolig. Jag är så rädd om mina kära att jag tror att jag kommer bli en ganska orolig mamma. Men får nog jobba på den biten. Att släppa lite på linan. Som barn ramlar man, blir förkyld och testar gränserna för att sedan lära sig av dom.
 
Jag låg ner i sängen, höll vänsterhand på magen och kunde nästan konstant känna bebban busa runt i 15 minuter. Känslan är obeskrivlig. Ska berätta till älskling när han kommer han, nu kanske även han kan känna det. 

Gravid v.18

Idag är jag i v.18. Oj nu går det fort! Om endast 1 vecka är det ultraljud. Väldigt blandande känslor kring ultraljudet men såklart känns det mest spännande och roligt. Hoppas nu denna vecka går fort. 
 
 
 

Bäbisrörelse

Idag tror jag att jag kände bäbisens första rörelse! Hela tre gånger. Första gången satt jag i klassrummet helt stilla och kände två små dunkningar(som att någon knacka) på insidan av magen längst ner i magen, jag reagerade på det men tänkte inte mer på det. Andra gången så börja jag tänka efter vad det kunde vara och då börja jag tänka att inget organ förutom livmodern ligger så långt ner i magen och då insåg jag att det måste varit bäbisrörelser. Tredje gången så var jag säker för då tänkte jag på det mer och kände inte alls igen det som någon tarmrörelse eller hunger. Jag berätta till bäbisens pappa Jonathan och min mamma om vad jag känt och sen googla jag och utifrån vad jag kände så hade folk upplevt detsamma och sa att det var så man kände bäbisens första rörelser, sen ska det tydligen bli mer och mer tydligt! Åh jag längtar! Det var så underbart ♥. Nu vill jag bara känna meeeer! Önskar att även jonathan kunde få uppleva det, men det kommer om nån vecka. Kommer aldrig glömma denna dag 17 februari. Undra vad bebban gjorde, kanske en kullerbytta...ååh pluppen! ♥


 
 

Idag är jag i v.16+ 6 dagar.


Gravid v.17
 
Mamman

Den ökade blodvolymen gör att en del kvinnor får ökad svettning. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Slidan kan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta kvarstår. Slemhinnorna är sköra såväl i näsan som i underlivet.


Barnet

Ditt barn är 11-12 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är ännu lite stort, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått små naglar. Hjärtat pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån känns barnet ligga mitt emellan blygdbenet och naveln.


 

 

 


Ingen uppdatering

Anledningen till min frånvaro här på bloggen beror på att våran data skärm dog förra veckan så ända nätverket är genom mobilen och det är så jobbigt men idag fick det blev det ändå. Ni har säkert missat att jag nu är i v.17(16+4). Och det är endast 10 dagar kvar till Ultraljud. Jag är lite orolig för jag känner inte att livmodern växer och då kommer hjärn spökerna och tilltalar mig att nått är fel. Dock vet jag att livmodern växer olika från vecka till vecka eller månad till månad, det är olika från person till person men när man är van att känna värken ibland så känns det bara fel men jag ska försöka att inte tänka dåliga tankar. Mamma oron börjar redan nu! Min älskade lilla bäbis. Jag försöker känna efter och lära känna min kropp om jag kan känna bäbisen sparka men än så länge utan resultat. En person berättade att man ibland kan ta fel på tarmrörelse och barnet som sparkar så det har säkert visat sig men jag som trott att tarmen eller hungern talat. Jag ska be älskling lyssna på magen i kväll, om han hör nått fladdrande. Känns roligt att veckorna går så fort nu. Snart i v18 och då är det bara två veckor kvar till halva graviditeten gått :-)

Hur denna vecka varit

V16(15+3) Alltså i lördags noterade jag på mobilen hur jag mått under veckan. 
Så här hade jag skrivit
 
"Känner mig mycket piggare på dagarna men lägger mig ändå tidigt. Livmodern växer sällan och illamåendet är så gott som borta. Kan komma om jag ätit för mycket eller är hungrig. Brösten ömma lite. Snorig näsa hela tiden och har blött lite näsblod. Mitt urin var i början på veckan jätte gult och jag trodde jag åkt på UVI men sedan läste jag på nätet att det kunde bero på för lite vätska så jag drack mer och då var urinet som vanligt igen dvs genomskinligt. Har haft ont i ryggen och lite i bäcknet men det är känns inte nu längre i skrivande stund." (Tre dagar efter noteringen). 
 
 Här kan man se hur högt livmodern drar sig upp efter varje vecka.

Saker som behöver handlas senare..

Jag och Jonathan har kollat mycket på barnvagnar, babysitter och andra viktiga saker som barnet behöver. Just det här med barnvagn är jätte svårt! Det är svårt att hitta den perfekta vagnen som fyller alla ens krav. Mitt krav är att den ska vara stabil, säker, hög, mysig, mörk, hjulen ska vara styrbara, snygga och stabila, liggvagnen ska vara utbytbar till en babysitter så att man lätt kan sätta fast bilbarnstolen i vagnen och man ska även kunna byta ut till en sittvagn så barnet kan fortsätta använda vagnen när den växer ur liggdelen. Har hitta några som faller mig lite inom smaken men som inte uppfyller alla mina krav, det är alltid något som saknas. Det vanligaste felet jag hittat är att den är för låg. Det verkar finns fler låga vagnar än höga. Det blir nog lättare att titta och känna efter i en butik än på nätet. Skönt att veta att man har några månader på sig.
 
Däremot har jag hittat perfekta skötväskan för mig och Jonathan har hitta sin. Vi vill ha en varsin. Det känns bekvämast då.
 
Den här vill jag ha. Finns att köpa på Jollyroom.se
 
Den här vill Jonathan ha. Finns att köpa på Ellos.se
 
 
 
 

Dagens fråga

Hur förbereder jag mig som mamma och hur vill jag uppfostra mitt barn?
 

Vi kvinnor som går igenom en graviditet har lättare att förbereda oss än män eftersom att vi under 9 månader går igenom en stor förändring inom oss själva. Att vi ständigt måste gå upp på natten för att kissa har inte bara sina nackdelar utan vi hinner på så sätt att förändra våra sov / aktivitetsmönster. Våran sömnkvalite försämras ju också och det har ju med att vi förbereder oss för att vara lättväkta sen när bäbisen dyker upp. Hur svårt det kommer bli när barnet kommer har vi ingen aning om eftersom att alla bebisar är olika. Vissa kräver mer än andra. Men kan ni tänka er hur underbart bäbisen har det just nu? Min kropp ger den allt den behöver. Livmodern är fantastisk! Den är utformad för att uppfylla barnets alla behov: ljuset och temperaturen är perfekt, ljudet är aldrig för högt, sömn och mat kommer automatiskt och alla rörelser är mjuka tack vare vätskan. 

Det är många gånger jag funderar hur jag vill vara som mamma. Man brukar alltid relatera till sin egen barndom och därefter brukar man alltid leta rätt och fel som sina föräldrar gjorde. Det har jag gjort och jag har kommit fram till att jag vill vara lika kärleksfull och go som min mamma fast ännu bättre. Man sätter väldigt höga krav på sig själv innan föräldraskapet men sen när man väl blir föräldrer så brukar dom flesta krav av ta och man ger tillexempel godis till barnet trots att bestämt sig för att inte göra det. Man brukar prata om dom där hundögonen som barnen har. Det är svårt att inte låta dom få som dom vill för man vill dom ju inget annat än gott men ibland måste man vara hård för det gynnar dom mer i slutändan än att dom alltid får sin vilja igenom.
 
Jag kommer vara väldigt pyskologisk i mitt tänkande när det gäller uppfostran.
Jag vill vara en rättvis mamma som ger barnet vad den förtjänar och tilldela guldstjänor och hylla när den gör något bra. Jag kommer alltid prata med en lugn ton trots att barnet gjort fel. När mitt barn har gjort något dumt kommer jag ställa mig på samma nivå som barnet och prata med en allvarliga ton och pecka upp med ringfingret för att yttligare visa att det den gör är fel. Det är viktigt att inte skrika för det är inte meningen att barnet ska vara rädd för oss utan det ända vi vill är att bli respekterade och sätta gränser. Jag kommer inte ge barnet så mycket söta drycker/kakor förän barnet är minst 2år. Godis går bort till 3-4 års åldern. Chips går bra, även popcorn. Anledningen till varför jag vill undervika söta saker är för att det endast innehåller socker vilket får tänderna att förstöras och vet inte barnet vad godis är så kommer den aldrig sakna det heller. 
Jag vill uppmuntra mitt barn till att vara aktiv! Hitta på mycket saker och upptäcka nya platser och träffa människor på så sätt lär sig barnet att rörlighet är viktigt, äventyrer är roligt att upptäcka och att träffa människor är roligt på så sätt ökar barnets självkänsla och har en större chans till att bli social.
Jag vill ha ett lugnt barn, som lyssnar på vad andra har att säga, delar med sig av sina leksaker, kan sammarbeta och leka med andra människor utan att vara rädd för att jag försvinner från hon/han på så sätt skapar det bättre självkänsla, tilllit till människor och en trygghet i att vi alltid finns vid han/hons sida oavsätt vad. Jag skulle kunna skriva en hel bok om hur jag tycker att man ska uppfostra sitt barn men då skulle ingen orka läsa och handling är självklart viktigare än ord.

Detta är av min egen uppfattning av hur jag vill ha det och önska att jag hade det. Jag menar inte att jag hade det tvärtemot för att jag minns ju knappast hur jag själv kände vid så ung ålder men av egna uppfattning utifrån vad jag anser vara det bästa lärosättet, är detta. Min kunskap bygger på kurserna psykologi A och B, egen läran som tex olika program om barn och min syn på samhället. 
 
 
 
 
 

Vecka 16

Idag är jag i graviditetsvecka 16, så roligt! Tre veckor kvar till ultraljud ♥ 
 
 

Dagens fråga

Kommer jag att amma våran bebis? 
 
Jag kommer att försöka amma våran bebis främst för att jag tror att det gör att man skapar ett speciellt band men även för att barnet får ökad immunförsvar och för att jag kan tänka mig att det är mysigt men skulle det vara så att det inte funkar, att mjölkproduktionen inte kommer igång ordentligt så ska jag fortsätta försöka med hjälpmedel och om det ändå inte går eller gör för ont så skulle jag inte blir sur på mig själv för att jag inte fick amma, visst det skulle varit ledsamt först men jag tror nog att jag snabbt skulle inse att med ersättning så är det minst lika mysigt och speciellt. 
 
 
Jag kan tänka mig att amningen kommer kännas rogivande när man väl får igång den och att det är skönt med en lugn stund tillsammans som dagens slut. Men givetvis vill jag ha det så jämställt som möjligt men eftersom att vi mammor är skapade till att amma så vill jag gärna försöka, det handlar om högst 1 år sen kommer Jonathan få vara minst lika delaktig i allt annat såklart och vissa dagar så kommer det nog bli så att jag får pumpa ut mjölk och då får Jonathan chansen att ge flaska med ungefär samma känsla som mig. Och man vet aldrig hur länge amningen kommer fungera för mig och barnet men för mig är det viktigt att iaf försöka få det att funka för jag vill verkligen amma.
Rogivande ♥
 
 

Barnnamn

Vi har några favoriter men är väldigt olika i våra åsikter. Även om man bestämmer nu så kanske barnet och namnet inte passar ihop. Har hört att det kan hända men det är bra att vi har några favoriter iaf och är beredda på det. 
 
  • Jonathan vill att barnet ska heta Ryan eller Tyler om det blir en pojke och Jessie om det blir en flicka.
Problemet för mig med det är att jag känner och umgås med två stycken som har en pojke som heter Ryan och Tyler låter för engelsk för min smak men kan funka och Jessie heter min storasyster.
 
  • Mina favoriter är Alina,Keela, Alenia, Natali eller Viola om det blir en flicka och Lincoln, Milian, Norbel, Tian, Noe, Nilo ,Nilan, Colin och Noel. 
Problemet för Jonathan är att hans lillasyster heter Natalie och Viola heter jag i mellannamn och Lincoln gillar han inte för att han blir påmind om bilen lincoln.
 
 
Killnamn är betydligt mycket lättare än tjejnamn, varför är det så?
 
 
 
 

Hur påverkas jag av min graviditet

Det är mycket som händer i min kropp som bara jag kan känna och det är väldigt påfrestande, tänk man tillverkar ju ett helt nytt liv med organ, nervsingaler, massa celler osv. Det är riktigt häftigt då man tänker på det, att två människor kan skapa en helt ny människa dock är det tyvärr kvinnan som får vara med om den fyskiska och psykiska processen. Men tillbaka till hur det påverkar mig. Det är svårt att förklara hur jag mår, det är många ggr jag försökt förklara för Jonathan hur jag mår men det går inte. Man känner som inte igen sig själv, gråter för minsta lilla och kan ibland känna en stor lycka inom mig. Jonathan bara skrattar åt mig men det är inte alltid han tycker det är roligt särskilt inte när jag mår illa och blir på dåligt humör. Det har uppstått mycket bråk men för varje bråka så förstår han bättre vad han ska undervika. Alltså jag kan ibland bli sur bara för att han pratar med mig när jag mår illa haha. Ska bli roligt att skratta åt det här då graviditeten är över men just nu så är det inte roligt. Allas graviditeter är olika och min har varit jobbig främst pga illamåendet och humörsvängningarna. Om man är trött, stressad eller tom i magen mår man ofta mer illa. Kan hålla med! Men för mig så ökar illamåendet på kvällen innan jag ska lägga mig, usch så dåligt jag mår! Det måste bero på att jag är trött men det leder till att jag får svårare att sova för att det känns som att man ska spy när som helst. Det sägs att man ska börja må bättre när man kommit in i andra trimestern och det stämmer faktiskt men illamåendet just nu som bara kommer på kvällen är fruktansvärd! 
 
 
 
Så här har jag mått i v15(14+3). Är piggare men måste ändå sova två timmar efter skolan. Är jätte trött tidigt på kvällen. Det känns att livmodern växer mycket, det händer ungefär 3ggr per dag. Magen har vuxit mer och livmodern har flyttats upp, jag tror att jag känner den då jag trycker på magen. Brösten sticks och har vuxit. Illamåendet är nästan helt borta på dagen men kommer i en stor mängd sent på kvällen. 14+2 mådde jag så illa att jag spydde och det har jag aldrig gjort bara mått illa så det var inte trevligt. 

RSS 2.0