Mamma/pappabloggar jag läser

Blondinbella.se - Vilken super kvinna! Karriär, gift och snart två barnsmamma. v30. Följer hennes blogg varje dag.
 
Theoddway.colin.se - Gift med Isabelle(blondinbella) och pappa till hennes barn. Väntar sitt andra barn. Duktig på papparollen, verkar vara en bra och stabil fadersfigur och pluset med han är att han är duktig på laga mat. Han är även omtyckt av Jonathan. Jag följer hans blogg ibland. 
 
Paulas.me - Otroligt bra mamma till söta Molly-Elise, Jätte bra och rolig blogg att läsa. Hon är en insperationskälla från min sida. Följer hennes blogg varje dag.
 
Hugorosas.se - Sambo med Paula och pappa till Molly. Jätte busig och aktiv pappa som samtidigt varkar ha ett ömt och kärleksfullt hjärta. Följer hans blogg varje dag. 
 
Jessicalauren.vimedbarn.se - Jätte fin kvinna. Mamma till Kiara som är mulatt (jätte söt unge!) och väntar sitt andra barn i v16 tror jag. Jätte bra blogg som jag följer varje dag. 
 
Strongmama.vimedbarn.se - Paulas kompis som har sedan tidigare en dotter på två år och väntar sitt andra barn i v 17. Följer henne blogg ibland. 
 
Dessies.socialones.se - Känd bloggare sen långt tillbaka. Bra mamma till sin gulliga son Theodar. Rolig blogg att läsa då den innehåller både barn och inredning. 
 
Jfiiine.vimedbarn.se - Bott i Skellefteå tidigare men flyttat till Sundsvall och bloggar främst om sin dotter. Hon uppdaterar sällan men ibland går jag in för att kika om något nytt inlägg.
 
Jossipossi.blogg.se - En duktig mamma till två små barn. Bor i Skellefteå och bloggar främst om sina barn. Dock har hon lösenord på sin blogg just nu vilket är synd för hennes blogg är extremt intressant att läsa då hon verkar vara en kärleksfull mamma till sina barn. 
 
Jag älskar dom här bloggarna! Dom förgyller mina dagar med glädje, är så glad att dom bloggar. 
 
 
 
 
 

Magbild varje Onsdag

Från och med nu så kommer jag ta kort på min mage varje onsdag så nästa gång är den 4 februari. Magen har redan vuxit sen 13 januari(Andra bilden), på bara 2 veckor och 1 dag. Så denna veckas onsdag såg magen ut så här! (Första bilden). Det ser ut som att den vuxit skit mycket men den här bilden är tagen betydligt mycket närmare så skillnaden är inte så stor som ni tror men man ser ändå skillnad på själva bulan!
 
 
 
 
28 Januari
 
 
13 Januari
 
 
 
 

Ang Ultraljud

Idag fick vi hem papper ang ultraljud. Den 25 februari är det dags. Då är jag i v19. Gud vad spännande och kul det kommer vara den dagen men samtidigt nervöst! Bebban det ska bli så roligt att se dig, att se hur aktiv du är därinne, om du mår bra, växer bra och om det är en liten pojke vi väntar eller flicka ♥
Pappa tycker att det ska bli så roligt att få se dig, han längtar så mycket!
 
Jag vill se könet men Jonathan tycker det är roligare med en överraskning på förlossningen men han ska fundera hur han ska göra tills det är ultraljud. Det kommer bli jobbigt att hålla dom rosa kläder gömda för han om det nu blir en flicka men klart han ska få göra som han vill, jag respekterar det och tycker bara att det är roligt att det verkligen inte spelar någon roll vilket kön det blir. 
Vi hade först tänkt göra ett privat ultraljud i Umeå för 700 :- men bestämde oss för att vänta till gratis ultraljudet här på lassarettet. 
 
Åh så roligt med ultraljud, dom här veckorna kommer gå så sakta! 
 
 
 
 
 

Första klädesplaggen

Två par sockar i stl 13, ett par tofflor i stl 16, ett par jeans i stl 68, ett par mjukisbyxor i stl 68, en body i stl 56 och reflex till vagnen. Kläderna från HM kids och reflexen minns jag inte. 
 
Har redan hunnit handla hem lite kläder, jag vet att det är lite tidigt men det går bara inte hålla sig ♥
Men ska inte köpa mer till efter ultraljudet!


 
 

Mina cravings

Detta är vart mitt graviditetssug har gått till under veckorna och sen har det varit massa andra saker också men som jag bara känt för stunden. Men dessa saker har hållt i sig inom dom veckorna jag antecknat!

 

  • Stekt ägg v5-v7
  • Laktrits v7-v9
  • Piggelin v10
  • Peparoni v11
  • Lakrits v 12-14

Sen v.14 och fortfarande så är det frukt helst päron eller clementin, gud så gott!!!

 
 
 
 
 
 

 

 

 


Vecka 15

Idag går jag in i vecka 15 och då står det så här..
 

Mamman

Mamman

Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Blodvolymen fortsätter att öka. Ditt barn är 104-114 mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.


Barnet

Barnet

Fostervattnet som finns runt barnet leder ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Fostret kan suga på fingrarna och hörseln fortsätter att utvecklas. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud än. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment.

Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kissar. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner. Som en förberedelse för livet utanför livmodern tränar barnet nu in- och utandning. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.


Partner

Partner

Många kvinnor får humörsvängningar under graviditeten och ibland kan de riktas direkt mot dig. Försök att sätta in dig i hennes situation även fast du själv blir arg eller ledsen. På så sätt undviker ni att skada relationen allt för mycket.


För förebyggande av hudbristningar under graviditeten.

För att förebygga mot hudbristning använder jag en hudolja. Först hade jag Bio-Oil men den tog slut så då köpte jag Weleda Stretch Mark Massage Oil och det är snart halva kvar så ni kan nog förstå att det går åt ganska mycket eftersom att man ska smörja in sig morgon och kväll.
Jag gör det jag kan för att undervika bristningar. Får jag det ändå så är det meningen och då kan jag inte göra någonting åt det, det är sånt som ingår i en graviditet, om man nu har otur!
 
 
 

Gravidsymptomerna

Usch vad jag har mått dåligt under dom här tre månaderna! Jag har hört att första trimestern är hemsk och det var den. Jag har en dagbok på Gravidappen som jag ska sammanfatta och skriva ner vecka efter vecka här på bloggen!
 
v7 (6+3)
Jag mådde bra, vikten hade ökat, svullen mage, molande mensvärk, mer hungrig och trött. Jätte dålig sömnkvalite, vaknar varje timme och har svårt att somna om. Slutade röka 5+5 måndagen då jag skrev detta. Flåsigare, lat och halvlycklig. 
 
v8 (7+2)
Mår bra, brösten växt och är hårdare. Gör ont att bära utan bh, hungern lugnat sig, tröttheten består, mensvärken kommer bara vissa dagar, håret känns torrt och konstigt. Fått finnar och tandköttet känsligare. Är känsligare vid diskutioner och program. Tårarna slutar aldrig komma. Kände illamående för första gången dagen innan jag skrev detta. Känner mig ogravid och mår jätte bra.
 
v9 (8+4)
Mår illa två ggr per dag, mest innan läggdags. Brösten tunga, föredrar bh. Jätte svullen mage. Börjar bli trött vid kvällarna och dagarna, måste vila minst en gång per dag. Tog gravtest igen visa fortfarande +. Går och kissar 1 gång per nat. Känner sällan att jag har mestvärk längre.
 
v10 (9+3)
Mår illa ofta, kan ibland inte äta. Mår illa då jag är hungrig. Mår illa många gånger per dag. Magen känns inte längre svullen  utan hårdare. Känner en slags träningsvärk i magen kan bero på att magen töjs ut?. Är inte lika trött men är trött tidigt på kvällen. Vaknar fortfarande 1 gg per natt och kissar. Har varit förstoppad en gång. Har fått finnar. Nu känner jag mig lite gravid, jag känner att nått växer och spänner i magen och nått är annorlunda inne i magen. 
 
v11 (10+3)
Det känns som fostret i mig är död. Brösten ömmar inte längre och symptomerna har nästan försvunnit helt. Mår illa väldigt sällan. Dock kan jag inte äta kött/korv eller skinka för då mår jag illa. Det ända som går äta är gruka, chips och godis. Ingen mensvärk eller svullnad. Tröttheten består. Börja få ont i ryggen. 
 
v12(11+4)
Det känns som nått växer i mig igen men bara vissa dagar. När jag inte känner nått så känns det som att fostret är dött. På tisdag är första bvc inbokad. Molande värk, väldigt sällan med små värk. Illamåendet olika vissa dagar så hög att jag känner mig sjuk och vissa dagar inget alls. Magen sticks och klias ofta. Annars mår jag bra, inte lika trött, måste dock sova bra annars jag inte med dagen. Kissar ganska ofta och fortfarande 1 gång per natt. Kan äta nästan alla köttsorter igen.
 
v13 (12+3)
Illamående kvar men kommer få ggr och i mildare former. Mensvärken kommer väldigt sällan och känns väldigt mycket. Det känns som nått växer. Magen ser likadan ut men är i en hårdare form. Jonathan känner skillnad tom. Tröttheten är nästan helt borta, känner mig bara slö i kroppen. Magen känns konstig. Jag vill sträcka på mig men det går inte för alla mina magmuskler är så gott som borta. Annars mår jag bra. Har berättat för närmaste familj, vänner och lärare. 
 
v14 (13+3)
Jag börjar må bättre. Tröttheten är nästan helt bort och illamåendet kommer bara 1 gång på kvällen. Luktsinnet har under graviditeten alltid varit stark men just nu är den så stark att jag ständigt mår illa av dom flesta lukterna. Magen är inte hård än men under magen är det väldigt hårt, bäbisen har bara inte flyttat upp än. I torsdags 22/1 hade vi tid hos bvc för första gången för förra gången hade hon sjuka barn. Hon kolla pulsen, vägde mig, kolla min längd, gav info och skrev på blanketter sen lyssna hon även på bäbisens hjärta. Först hittade hon inte men sen under magen lågen bäbisen och man hörde pulsen. Jag grät av lättnad och lycka, det var det bästa jag varit med om!! Hör än idag ljudet i huvudet <3
 
 

En blandning mellan oss!

 
 
Undra hur en blandning mellan oss kan se ut!?

Att hålla det hemligt..

Just att hålla det hemligt för familjen har varit jätte svårt. Det är många gånger man velat berätta men samtidigt varit rädd för deras reaktioner. Vi skaffar ju dock inte barn för andras skull men just att dom stöttar oss i detta är viktigt för både mig och jonathan. Min mamma var den första som fick veta det, just för att vi litar på henne och för att jag varit otrevligt, trött och mått illa så kände jag att hon förtjänar att veta det så hon inte tror att jag förändras och känner att jag behandlar henne illa. Hon vart jätte glad över att hon ska bli mormor men samtidigt lite ledsen för att hennes bäbis skulle få en bäbis. Hon vill gärna behålla mig liten men hon drog det mer som ett skämt så jag tror att hon är mer glad än ledsen. Hon stöttar oss något enormt! Ger oss väldigt många råd och ser framemot dagen med oss. Jag kan erkänna att jag inte är så rolig att ha att göra med just nu. Mitt humör ändras hela tiden. Jag kan gå från skit glad till ledsen, arg och frånvarande dock så vågar jag bara vara mig själv när jag är med min mamma eller Jonathan just för att dom här sidorna av mig just nu borde inte dom andra se. Det är tur att min mamma och Jonathan skämtar och retar mig istället för att bli ledsna. Mamma skämta om att "Vi ses om 9 månader på BB" haha just för att jag är på dåligt humör väldigt ofta då jag mår illa och är trött. Symptomerna är verkligen inte roliga att ha och göra med men det tar jag i ett annat inlägg. Hur som helst så bestämde vi oss sen att berätta det för min storebror Seydou, Jonathans mamma, pappa, syster, hans moster,min faster och våra närmaste kompisar och min lärare just för att hon skulle avgöra om jag fick vara kvar på utbildningen eller ej. Det fick jag såklart och hon verkar positiv inför det här trots att jag kommer vara barnledig osv men hon kommer låta mig jobba hemma. Vilken fantastisk lärare vi har!
Dom flesta kunde ana att jag var gravid just för att jag gått upp i vikt, slutat röka, dricka kaffe och dricka alkohol. Det känns ändå bra att dom hade misstankar just för att då har do hunnit förbereda sig med nyheten. 
 
Hur reagerade alla då?
 
Dom flesta blev positivt överraskade så det känns bra! Jag tycker det är viktigt att man kan glädjas av andras glädje, särskilt som familjemedlem. 
 
Alkohol fritt vin som jag drack under tre fester. 
Dock har flaskan fått stanna hemma och p-flaskan har åkt fram haha. 
 
 

Så älskad redan nu!

Jag har alltid älskat barn sen jag varit liten, tagit hand om barn, suttit barnvakt, lekt, busat och barn har alltid dragits till mig för att jag tror att dom ser att jag är lekfull och känner att dom är trygga hos mig.

Tanken har aldrig slagit mig att försöka förrän i början på året 2014. Jag hade ett krav och det var att jag skulle vara minst 22 år innan jag skaffa barn så vi väntade in efter sommaren och börja försöka då. Att få ha en egen liten bäbis tillsammans med jonathan ska nog vara det mest underbara som finns på denna jord! Att få bilda familj med mitt livs största kärlek och skapa ett fint familjeband och roliga minnen tillsammans med min stora och lilla älskling. Jonathan var väldigt skeptisk mot att få barn förrän han riktigt bestämde sig, innan ville han vara riktigt stabil i boende, ekonomi, jobb och i sig själv. Något jag tycker låter väldigt klokt. Sen har han mer och mer börjat bli intresserad i barn och alla krav har blivit mer oviktiga. Den största förändring måste ha skett då hans stora syster fick barn för två år sedan, då insåg han att allt inte behöver vara perfekt, det behöver bara vara bra. Vi har just nu bra boende, ekonomi, jonathan jobbar, jag studerar och vikarierar. Det ända vi båda känner just nu är att det saknas något i vårat liv och vi har kommit fram till att det är ett barn. Vi vill gå från att alltid ha varit två till att bli tre ♥  
Det går inte en dag utan att vi pratar om bäbisen. Vår längtan är stor, att få träffa en blandning av mig och jonathan som vi får kalla vår. Jag tackar gud att han placerade världens finaste lilla bäbis i min mage, hon eller han är så önskad och jag längtar tills den dagen jag får hålla dig i min famn och får pussa på din kind!

 
 
Första bilden är dagen 29 november, Andra bilden 28 december och Tredje bilden tagen den 13 januari
 
 

Onsdags morgonen som vi plussa

..Det var den 26 November. Min mens var en vecka sen och både jag och Jonathan började fundera om jag var gravid. Han köpte hem ett graviditetstest dagen innan som jag testade på onsdag morgonen. Färskt urin så ingen tveckan om att det skulle ge rätt svar. Jag böjde mig ner och såg plusset. Andningen försvann någon sekund och allt kändes så himla overkligt. Ska jag Josefin bli mamma? Jag förstod inte riktigt att det var sant. Jag skrek på Jonathan från toan att jag var gravid. Han vakna och gav mig ett stort leende. Det slog nog inte riktigt helt för han heller. Under dagen så pratade vi bara om det, vi delade tankar och båda var så glada att det faktiskt tog den här gången. Dom två månaderna tidigare hade det visat negativt, så då förstår ni att den här graviditeten faktiskt var planerad och önskad. 

 

Nu följer jag något som heter babygruppen som visar vilken vecka man är i och vad som växer hos bäbisen. Lilla pyret/ knoe som vi just nu kallar den är nu i v14+5. Så här står det om mig, bäbisen och partern i graviditetsvecka 14. Jag går dock in i v15 på onsdag men ni får en ny uppdatering då. 

 

 

 

 

 


Tänk fortsätta blogga och berättar en nyhet

Nu är jag tillbaka för att stanna! Jag har velat om jag skulle fortsätta blogga här eller byta portal. Det blev att jag stanna just för att jag har massa minnen på den här bloggen som jag gärna vill spara på ett och samma ställe. Jag hade tänkt byta till bloggportalen vimedbarn.se för att jag tänkt skriva om min graviditet men kände mer rätt att stanna på min gamla blogg, ja ni läste rätt. Vi väntar ett litet mirakel som är redo att komma till oss nån gång i slutet på sommaren. Det känns helt fantastiskt men jag tänkte berätta om det i ett annat inlägg just för att det finns så mycket att säga om det. Nu ville jag bara berätta nyheten och att jag tänkt fortsätta blogga. ♥
 

RSS 2.0