Barnledig

I fredags var vi barnlediga. Vi båda tyckte att det skulle va nyttigt för oss så Alina fick egentid med sin mormor och vi umgicks med vänner och unna oss några alkoholhaltiga drycker. Jag ville egentligen inte vara utan Alina men tvinga mig själv till att släppa lite på tråden. Kvällen var iaf helt klart värt det och Alina mådde gott oss mormor. Vi kändes dock inte att vi ville sova borta från Alina. Hon är inte så gammal och ska inte behöva vara utan oss nu men dock var vi hårda och lät bli att hålla i hon eller pussa på hon. Men om hon skulle leta efter mig så kändes det bra att jag var nära till hands och iaf kunna trösta med mitt ansikte och min röst. Vi behövdes dock inte för hon sov så gott inne på mormors rum medans vi låg på madrass i tvrummet och till och med fick sovmorgon. Det var flera månader sedan jag sov i mer än 6h. Dagen efter var jag absolut inte bakis för jag blev inte alls full på fredagen men såg blixtrar under festkvällen men tänkte att det var fylla. Det var det iaf inte för dagen efter låg jag i hög feber och gör det fortfarande.....
Det blev iaf att vi sov en dag till hos mamma eftersom att kraften att vårda och ta hand om Alina fanns inte. Och Jonathan som somnar när som helst ville jag inte he över all ansvar på, plus att han var bakistrött så mamma mata, vårda, lekte och sövde Alina. Väldigt tacksam för det! <3

Bilder från fredagskvällen.

Tack tjejer för att ni gjorde min barnlediga kväll bäst!



Förra veckan

Förra veckan hände inte så mycket annat än att vi lagt upp en ny rutin till lilldonnan som vi fortfarande hållt oss till. Den har funkat ganska bra bortsätt från att jag lagt hon tidigare under morgonen än det står. Hon orkar aldrig hålla ut till kl 12:30 innan hon fick sova igen så vi måste göra om anteckningarna till en längre vaken stund innan läggdags. Anledningen till ändring av rutinen som vi hade förrut beror på att Alina nu ibland vill och orkar vara vaken i ca 3 h efter sovstunderna. Vardagen är så mycket roligare nu när hon hänger med och ser det mesta som sker under dagen. Hon är nyfiken på ett helt annat sätt. Jätte kul!

I torsdags bjöd mamma på en familjemiddag och myskväll för min lilla familj, mina bröder och en respektive till en av dom. Hon gjorde det som ett slags hejdå till min bror som flyttar långt ner i Sverige och får den bästa möjliga behandlingen. Är så glad och stolt över han. Som jag älskar mina bröder, min mamma och min lilla familj. Kvällen var magisk. Vi delade tråkiga och glada minnen och lärde känna varandra på ett helt nytt sätt. Vi alla tyckte att kvällen var helt fantastisk!

Vi tog lite bilder med Alina. Bjuder på några.
(Jag lägger upp en bild senare på hur rutinen ser ut)


Alina idag


Alina igår



Alina i fredags

Alina har lärt sig att leka på ett helt annat sätt vid lekbågen. Hon har sedan i fredags lärt sig att lyfta på benen i högt läge när hon ligger ner. Nu använder hon inte bara händerna när hon leker och försöker plinga på lekbågen utan nu gör hon det även med fötterna. Hon brukar ibland lyckas sparkar bort lekbågen också. Krälar och vrida sig i 30 grader har hon också gjort några gånger. Det är verkligen mycket som hänt nu sedan hon kom ut ur utvecklingsfasen. Detta är bara några av alla saker hon chockat oss med på sistone. Hon har även börjat babblar som aldrig förr, skratta, blivit ganska stark på benen, insätt att hon har fötter och börjat ta tag i dom. En annan sak som hon inte borde kunna nu är att vända sig från rygg till mage men tro det eller ej. Hon har lyckats komma halvvägs till det flera gånger vid lekbågen i och med att hon nu kan höja benen i luften och vrida sig snett. Det är jätte kul att mycket händer nu! 


Familjedagar

Jag tänkte bara skriva att det inte hänt så mycket intressant i vårat liv dom senaste dagarna. I torsdags mös vi bara hemma och på fredag kom snäkaoset. Jag vart så himla taggad att jag och Alina gick ut och gick i ungefär 15 cm djupt snö. Det gick mycket lättare än jag hade förväntat mig men det blev ändå svettigt. Jag gick förbi hos Gladys som bor just hörnet och hejade på dom som stod ute och skottade en backe till barnen. Efter ett tag gick jag hem och insåg att jag själv måste skotta så fram med spaden och 30 min senare gick det komma till dörren. Senare under kvällen mös vi alla tre hemma i lugnet med tända ljus.

På lördagen hälsade vi på hos Alinas faster janina och kusinen Nicolin. Senare på kvällen åkte vi förbi hos min mamma för att hjälpa henne sätta i extentions. 
Igår fick jag sovmorgon och älskling badade och gicj ut och gick med Alina. På kvällen bjöd vi över min familj på middag och hade myskväll till en skräckfilm. 

Blandade bilder från torsdag till söndag




Älsklings födelsedag

Idag blev pappan i huset 22år. På morgonen vaknade jag och Alina kl 05:00 för att göra frukost till våran Jonathan. Alina fick ligga och leka medan jag gjorde iordning allt. Jag taijmade allt och det gick jätte bra tills jag ställt in frukostbrickan på nattduktsbordet och tände ljuset. Vad tror ni händer...joo brandalarmet gick igång. Så jonathan flyger bokstavligt talat ur sängen i chock och tittar på mig som bara står där. Allt blev alltså misslyckat. Haha. Tanken var att ha allt klart på nattduktsbordet. Jag och Alina skulle komma ingåendes sjungandes för han med en fin text och present till han men istället såg han allt jag gjort och texten var knappt skriven. Menmen han uppskattade det iaf och vi fick varsin puss av han. 

Nu på kvällen kom hans släkt på besök och firade deras bubbe med presenter. Älskling bjöd på kladdkaka, bullar, chockladbollar, kaffe och saft. Till kladdkakan fanns det grädde och vaniljsås.

Alina var vaken under hela tiden vi hade besök. Hon lyckades inte komma till tro..men direkt alla for så slumrade hon äntligen till i vagnen. Hon vill ju så gärna vara med och se allt. Annars så hade hon det jätte mysigt med sin släkt. <3
Gammelmormor och hennes karl kom med ett paket blöjor till Alina. Vi har haft så tur som endast behövt köpa 3 st sedan hon kom till, resten har vi fått. Så guldvärt! Igår fick vi också ett paket från Laura för att hennes flicka växt ur dom, så himla snällt!


Alina i måndags




Alinas utveckling

Just nu står det faktiskt ganska still i Alinas utveckling. Det här med att vända sig går verkligen aldrig framåt. Hon krälar, sprattlar och sedan ger hon upp. Hon tycker verkligen inte om att ligga på mage för länge så det gäller för oss att lägga henne ofta men med korta stunder. Hon har fyra lekstunder under dagen och det är då som hon kan träna. Lekstunderna brukar vara mellan 30 -60minuter och då varierar vi från rygg till mage.
Rutinerna flyter på bra. Alina verkar trivas bra med att vi satt en daglig rutin åt hon. Hon äter och vaknar alltid samma tider. Ibland kan det skilja en timme men oftast är det var 3dje timma från 06:00 på morgonen. Äter en gång per natt. Hon vaknar oftast vid 2 eller 3 på natten. Gråter gör hon mycket mer sällan. 

Att stå och hoppa är fortfarande en favorit och ibland lyckas hon hålla benen rakt en stund, så där går det framåt. 
Skratta har hon som tidigare sagt också börjat göra och det är så himla kul då hon gör det för annars är det bara ett leende man får fram.
Lekbågen har verkligen blivit en favorit. Där kan hon ligga länge och hon vet exakt vart hon ska röra för att det ska plinga och det är kul. 
Nu har hon börjat suga bra igen, trots att man ibland varit tvungen att ge flaska och det är ju ett tecken att hon åldras. 
Att läsa böcker tycker hon är kul, både att titta och att lyssna. Då jag sjunger för hon brukar hon somna till nån vaggvisa. 
Vi har märkt en sak och det är att när hon badar så blir hon piggare så nu badar vi henne bara på morgonen.
Hon ser nu jätte bra. Allt som är jätte nära kan hon se. Att röra på ansikten är väldigt intressant. Känna på ögon, mun och näsa.
Jollra har hon typ slutat med eller det kan komma nått ibland, vilket är oftast på natten. Hon älskar att hålla på med sin egen mun och göra luftbubblor med dregglet. Ja, hon har börjat små dreggla lite. 
Greppa kan hon nu men det är inte alltid det går men snart så.






Alinas nya och första kompisar

Idag hade jag och två tjejer en playdate med våra små bebisar. En av dom bor just bredvid mig. Bara runt hörnet så vi två tog bussen tillsammans till stan. Det var första gången jag åkte buss med Alina och det gick jätte bra! 
Vi hade playdaten hemma hos Laura i stan och det var super mysigt att träffa och umgås med andra föräldrar. Vi delade tankar, minnen och busade med bebisarna. Vi hade så himla mycket roligt och även sorligt att berätta. 
Alina var dock inte på ett så jätte bra humör men hon lugnade ner sig tillslut och låg och skrattade en massa när jag pruttade på hennes mage på lilla Kiras(Lauras barn) babygym. 

Vi alla lever ju ett någolunda lika liv och gör inte så mycket om dagarna mer än att ta hand om våra bebisar så vi alla var ganska överrens om att vi ska ses igen. Nästa gång blir det hemma hos Gladys så då blir det nära för mig.

Bilder på våra små bebisar. Kira är 4månader, Alina 3månader och Daylan 2 månader så för Alina skiljer det 1 månad mellan båda.


Första dagen på veckan

Igår tog vi det bara lugnt. Vi åkte upp till stan och handlade hem några kläder till Alina sen in på mataffären en sväng för att handla hem gosaker för att fira Jonathans födelsedag imorgon. En jätte fin och mysig overol, en mössa och tillbehörande vantar, ett par vita strumpbyxor och ett par ljusrosa byxor köpte vi till Alina.

Alina har blivit ännu mer hes nu. Antingen har hon tappat rösten pga att hon skrikit för mycket eller så är denna förkylning ett evigt mönster. Vi gick iaf ut och gick igår på kvällen för att vi sedan igårbestämt oss för att börja röra på oss mer nu. Vi har inte hunnit men vi ska försöka sätta upp gymmet i gyllestugan på torsdag och därefter träna 1h varje dag. Det känns jätte kul att jag nu äntligen får börja träna. Nu vill jag återgå till min normala vikt, vara hälsosam och få en jätte bra kondition.
Jag känns mig dock inte helt läkt efter förlossningen. Mitt bäckenbotten har inte riktigt gått till sig helt känner jag men nu är det mer än 3 månader sedan förlossningen så nu är det godkänt att träna iaf. Jag får utöka eftersom.

Det vi handla till Alina

Yttligare en till overol så hon kan variera i vinter. Den här är också i stl 68 så hon kan växa i den.

Alina invigde overolen igår. Hon var så söt i den!

Fingerdockor

Sånna här söta fingerdjur vill jag köpa till Alina. Jag såg att dom fanns på Ikea. Så himla söta! Jag tror verkligen att dom skulle uppskattas av Alina.


Söndag

Imorse var både jag och Jonathan jätte trötta men steg ändå upp för att få in Alinas rutin till en vana. Hon hade nog sovit jätte gott för imorse var hon jätte busig så jag busade tillbaka och helt plötsligt började hon skratta tydligt varje gång jag gjorde nått roligt. Vårat hjärta höll på att smälta. 
Sen imorse har det gått att få henne att skratta hela tiden. Så himla roligt och mysigt! Kommer aldrig glömma denna dag. Dagen hon för första gången skratta. 
Hon är med på ett helt nytt sätt nu. Ser mycket bättre. Tvn har blivit en hit. Hon kan verkligen inte slita sina ögon från den. Lägger vi hon på lekmattan i tvrummet för att leka med lekbågen så leder det nästan alltid till att hon tittar på tvn istället. Sötpropp.
Hon har börjat förstå syftet med lekbågen litegreann. Tex att då man rör på bollen så låter det, så nu hör man hur det plingar jämt när hon ligger där. Då vi köpte den så låg hon mest och titta på den. Hon kunde sprattla till ibland och råka röra nån leksak. Det är väl på det sättet hon lärt sig hur den funkar. Alltså helt själv. Himla praktiskt att kunna lägga ner hon och hon underhåller sig själv i ca 30-60 min. Det hände inte förrut.
Vid lunch åkte vi till stan och köpte hem ljusslingor. Två ute och en inne. Sen även annat smått och gott.
Nu är det lugnt och tyst här hemma. Vi alla är så trötta. Älskling har satt upp belysningen och jag har lekt med Alina, ammat, sövt hon och pyntat lite i huset. Jag hann även med en power nap i ca 30min innan det var dags för middag. Nu får sig älskling en power nap också och även Alina sover därför passar jag på att blogga. Det blir nog en tidig kväll ikväll. Direkt Alina somnar för natten så kommer nog även vi slumra till. 

Alina lekandes vid lekbågen idag

Lördagen

Igår var vi bjudna på kalas hos Alinas farmor. Det bjöds på en god tacogratäng och kladdkaka. Mums! Det var ett riktigt trevligt kalas tyckte vi. Alina fick massa kärlek från sin pappas sida och jag och Jonathan blir alldelens varm i själen av att se hur älskad hon är av andra än oss själva. Det finns ingen finare känsla och tanken att hon har massa som ser efter och älskar henne om något otrevligt skulle hända oss. 
Efter kalaset åkte vi till Alinas mormor och stanna där ett tag och sedan följde mamma och bror med hem till oss för att mysa till en film så vi kunde lägga Alina i tid. Igår var det Jonathans tur att lägga Alina och han valde att läsa för hon. Jag tittade in tvärt i hennes rum och dom såg ut att ha det så mysigt. Jag kände verkligen hur lyckligt lottad jag är som har just dom i mitt liv. Jag älskar dom så förbannat mycket! 
Efter älskling läst klart så ville mamma söva Alina och det gick jätte bra. Sedan fick hon ligga själv i vårt sovrum med andningslarmet på och hon sov som en stock. Det måste bero på dagens intryck som hon så fint måste smälta. 
Natten gick bra. Vi tog Alina varannan gång och det gick väl hyfsat. Jag fick ändå inte sova mycket för jag sover bredvid Alina och varje gång hon tvär vaknar är det jag som fort stoppar in nappen så hon somnar om och då måste jag själv somna om och det går dock inte lika fort som det gör för Alina. Så idag är jag jätte trött..men vad gör man inte för sin största kärlek! 05:30 var det bara att sätta sig upp och amma och 08:40 var det dags att stiga upp och göra helkroppsrengöring på Alina.

Finaste och mysigaste Alina 3 månader igår!



Mysfredag

Idag har vi haft en sånn mysig familjedag trost ca 3h sömn för mig. Jag och Alina vaknade kl 6:00, amma och försökte få hon att sova men hon vägra så kl 09:30 steg vi upp och gjorde morgon. Hon vägra att sova i åkpåsen på soffan. Det är bara vagnen och coconababy som duger så tillslut så gav jag upp och hämtade vagnen och där somnade hon från 14 - 17:30 så då passade jag och älskling när han kom hem från jobbet att sova.

Då vi vilat en stund gjorde jag en middag av lax och potatis och sen satte vi upp julgranen tillsammans. Jag vet att det är tidigt men vi kunde inte hålla oss för igår for vi till solbacken och handlade en helt ny gran med alla tillbehör och vi orkade inte ställa bort den så den fick åka upp. Hur mysigt som helst! 


Vi köpte ju en lekbåge till Alina igår och hon älskar den!! Många stunder idag har hon fått leka med den. Hon blir så fascinerad att det låter när jag rör på dom. 
Vi föredrog en lekbåge framför ett babygym av anledningarna 1. Vi har redan en lekmatta 2. Det är tråkiga leksaker som är mjuka och låter inte. 3. En lekbåge är lätt att förflytta och tar lite plats.

Nu i ikväll har vi gjort dom lite i huset. Satt upp nya saker vi köpt, städat, tvättat, sätt idol och lagt upp godis, chips och chilinötter i en skål. 

Kl 23:00 nattade jag Alina. Blev en timma senare menmen. Vi har ju bestämt sedan två dagar tillbaka att vi ska börja sjunga och läsa för hon vid läggdags så idag valde jag boken och nattvisor. Jag och Alina satte oss på puffen i hennes rum, tände nattlampan och läste två böcker. Hon verkade uppskatta det för hon tittade nyfiket på alla figurer i boken. Då vi läst klart förflyttades vi till vårt sovrum där jag vaggade och sjöng för hon och hon somnade då. Våran fina prinsessa, vad vi älskar dig! 

Idag fick hon ha ett par jeans i stl 62. Dock lite stort i midjan.

Nytt i garderoben

Nytt som vi köpt till Alina den senaste veckan

Nya byxor i stl 62 som hon har börjat kunna använda lite

En mössa med öron

Ett nytt gosedjur

En lekbåge 

En ny, varm och mysig overol som Alina kan ha när vintern börjar, alltså i slutet på december borde den passa hyfsat.

Från kusinerna Marley, Malcolm, Noah och deras mamma som är Alinas extra moster fick hon jätte fina kläder.






Långa nätter

Sedan nån vecka tillbaka har Alina haft oroliga nätter. För mig känns nätterna så långa. Hon sover hur bra som helst på dagen men på natten kan hon aldrig somna själv utan en massa vaggande och skrik. Detta börjar bli väldigt jobbigt så vi måste testa att ändra rutinen lite och vi hoppas att det kommer göra skillnad nu när hennes dagar kommer börja tidigare. Nu när hon blir 3 månader kan hon också vara vaken lite längre så hon kan leka och trötta ut sig på dagen och kanske är jätte trött på nätterna. Vi får se.  Hon äter iaf fortfarande minifom mot magen om det nu skulle varit magont på natten som gör att hon inte kan sova.
Idag har vi varit och hämtat skoter själken i stan så nu kan älskling påbörja sitt projekt, att få ihop den. Nu längtar vi ihjäl oss här hemma till vintern. Det ska bli så kul att åka bakom skotern med Alina och även få fara på rävarbacken och åka från nån liten backe med hon. 

Alina är jätte sjuk igen...jag orkar inte med dessa förkylningar. Jag får sömnlösa nätter och jag blir jätte orolig över Alina. Hon är snart 3 månader och hon har typ varit sjuk från och till. Det känns inge bra. Ska ta upp det med bvc nästa gång. 
Men det är väl både jag och Jonathan som smittat henne. Det är höstens fel! 
Denna gång är hon jätte hes, hostar och är snuvig. Det blir typ bara värre och värre. Tycker så himla synd om lillhjärtat som knappt kan skrika.

Mammas lilla älskling som vuxit till sig massor!

Lugn och mysig dag

Idag tog jag och Alina sovmorgon för att hon vakna flera gånger i natt. Vi har bestämt nu tillsammans att Jonathan ska trösta och söva hon en gång under natten (resten tar jag om hon vaknar mer) för då godkänner jag att han går och lägger sig tidigare än vanligt. På så sätt hjälper det mig att orka vakna tidigare än jag brukar göra pga sömnlösa nätter och då får Alina in i rutin att det är morgon kl 09:00 som jag nu tänkt stiga upp på.
Det kommer bli hur bra som helst om detta funkar!

Idag har vi iaf bara varit hemma och myst på. Jag lagade goda biffar i sötsursås med ris medan mina älsklingar låg och busa i tvrummet på lekmattan. Efter ett tag kommer Jonathan och hämtar mig och vill visa en sak så jag följer han och fick se världens finaste lilla prinsessa ligga och sova på lekmattan. Han lyckades tydligen få henne att sova helt själv utan skrik eller att vagga hon. Det märks verkligen nu att hon börjar bli stor. Och det märks även att hon är ute ur utvecklingsfasen nu för nu är hon sig själv igen. Mammas pluttis!
Senare under kvällen tog vi en kvälls promenad och mötte bröderna som vi följde på ica och tillbaka. En riktigt mysig promenad och prat om allt mellan himmel och jord. 


Måndag

Igår var vi iväg till Jonathans kompis jobb för att tvätta och städa bilen. Jag och Alina följde med och det gick bra att söva henne trots ljud runt omkring, dock fick jag gå med hon vaggandes i famnen för vagnen dög inte. Nu har vi en ren och fin bil igen. Skönt! Till middag lagade älskling en god fläskfilegryta med ris till. Innan läggdags badade jag och Alina. Nu slipper Jonathan bada med mig hela tiden för nu har jag en ny badkompis..(Alina). 

Bilder från gårdagen

Farsdag

Isöndags var det farsdag så mina tankar gick till min pappa som inte längre finns vid liv. Vi hälsade på han på graven och sedan gick vi vidare och hälsade på andra som lämnat alldelens för tidigt. Sedan åkte vi snabbt till coop och vidare hem där jag lagade en av hans favorträtter. Medan jag lagade mat var älskling ute i garaget och pilla på bilarna och lillhjärtat sov helt själv i korgen i vårt sovrummet. (Första gången). Dock vakna hon efter typ 30min och då fick älskling släppa allt och komma in och söva hon. 
Det var ju även Jonathans farsdag, hans första och jag hade helt glömt bort det. Fick massa ångest men jag måste få skylla på mitt guldfiskminne. På kvällen mös vi hemma och busa med Alina i hennes rum. Det var en väldigt bra dag igår! 
Alina sovandes i rottingsängen under tiden jag lagade mat


På pappas/morfars grav

Alina redo att fara till graven
(Hon har äntligen snart växt i overolen. Nu hade hon dock dubbletter av kläder under)

Lördagsbesök och Jonathans sömnproblem

Vi hade besök här i lördags. Några vänner kom över, även Alinas faster Janina med kusin Nicolin och extra kusinen My. Vi bjöd på lite hemma gjord vaniljmousse med blåbär och hallon. Efter lite mys tog vi en promenad till Jonathans kompis garaget och tillbaka hem igen. När vi kom hem spela vi kort, åt chips och såg trailers år 2016. Runt 12 avrunda vi för att lägga Alina som vägra sova. Jonathan tog för första gången natten och det tackar jag för, för jag fick sova hela natten på jag vet inte hur länge. För första gången orkade han vara vaken hela natten annars har det alltid slutat med att han inte vaknar av att Alina skriker så jag har tagit över. Så nu har älskling bokat tid hos vårdcentralen för att kolla vad som är fel på han. 
Vi ska ju båda hjälpas åt med Alina men sedan hon kom har jag varit den som gjort mest. Från att han kommer hem från jobbet till att han går och lägger sig är han så trött att han somnar hela tiden. För någon dag sedan sa han att han höll på somna ståendes när han sövde Alina. Direkt han inte gör nått somnar han och är extremt svår väckt. Det tär på mig att göra allt och när jag ber om hjälp måste jag skrika och skaka på han för att han ska vakna. Och nu pratar jag alltså inte om natten utan på dagen då han somnar. På fredag ska dom ta massa prover på han och nästa vecka får han träffa en läkare. Så skönt att han äntligen tagit detta på allvar nu.

Alina och faster


Alina igår


Föreläsning

Idag åkte jag, min faster, storebror och jonathan till folkparken för att lyssna på en föredetta drogmissbrukare. Alltså det var så himla intressant och han var så duktig på att berätta. Han sa många klockrena saker som fick en att skratta och allt han sa höll man bara med. Då vi lämna lokalen kände man att man hade mer förståelse för människor och mycket mer kunskap om diagnosen ADHD och bordeline. Otroligt intressant var det. Mer sånt vill jag höra!

Alina fick mysa hemma hos mormor medan vi var där. Allt hade gått jätte bra. Hon sov djupt bredvid henne i sängen. Hon sov förbi sin mat tid till och med så mamma slapp ge henne ersättning. Skönt! Vill ju helst inte att hon ska ha ersättning. Den medför bara dåliga saker som magknip, krångel med amningen efteråt för att mjölken inte kommer lika fort och hon tappar ibland sugförmågan vid bröstet. Vi kom iaf hem till mamma efter 2,5h och då fick vi väcka hon för att amma.


Utvecklingsfas

Idag blir Alina 12veckor vilket betyder att redan är inne den här fasen.

FAS 3 – omkring 11-12 veckor
Nu har barnet lärt sig uppfatta förändringar och nyanser i syn-, ljud-, känsel- och luktupplevelser. Det börjar också experimentera med rösten och lika ljud. Rörelserna blir smidigare och barnet kan kontrollera sin kropp bättre. Det kan också följa något med ögonen på ett mer kontrollerat sätt.

Barnet, som precis lärt sig leka på egen hand, vill plötsligt inte det längre. Barnet blir blygt, klänger mer än vanligt, sover oroligt och tappar oftare tålamodet. Det verkar nästan som om barnet står stilla eller backar i utvecklingen.

Så kan du hjälpa: Prata och uppmuntra barnet att använda sin egen röst. Viska, prata högt, gurgla, tjuta, skratta osv. Man kan också låta barnet känna på föremål med olika textur som päls, siden, galon, trä och ylle.


Det jag har märkt att hon börjat göra är att experimentera med rösten. Hon har gjort i från sig ljud som jag aldrig hört och nu kommer det inte bara några "ord" ut mun utan man kan få höra en hel "berättelse" om man har tur. Hon tappar lätt tålamodet också. Vagnen ska rulla hela tiden och ganska snabbt. Leka själv vill hon inte heller utan hon vänder bort blicken när hob ligger på lekmattan mot tvn och ligger helt still och tittar på den. Hennes rörelser är mycket mjukare och hon rör sig smidigare än förrut. Hon ser mycket bättre nu. Följer blicken när man går förbi eller lämnar rummet. Hon kan även se sina händer eller saker på närmare håll än förrut. 

Det är jätte kul att se hon utvecklas! 


Snart 3månader!

Nu är det inte länge kvar tills Alina fyller 3månader. Vi undrar vart tiden tagit vägen. Jag vill verkligen inte att det ska gå så här snabbt. Det känns som igår vi fick ta hem våran lilla tös men ändå känns det som att hon varit vår i evigheter. Ett liv utan henne är inte längre värt att leva. En vardag utan henne vill jag inte ha. Bara när jag unna mig egentid i badet så saknar jag henne. Hon har växt in i min själ. Utan henne är jag halv. Hon har fått mig att känna kärlek påriktigt, att ständigt vara orolig, lycklig, ansvarsfull, tålmodig, mer kärleksfull, mer trygg i mig själv osv. Jag skulle kunna skriva flera rader om hur mycket hon fått mig att förändras. Den lilla tid hon är vaken och jag spenderar med henne är den bästa tiden på dygnet. Ingen mobil eller tv är viktig. Jag fokuserar och lägger hela min energi och tid på henne. Att förmedla/ få henne att känna sig värdefull och älskad. 

Mammas allt!

Alinas senaste utveckling

Nu har det hänt lite med Alinas utveckling sen sist. Hon har upptäkt sina händer och att hon kan röra på dom, så för tre dagar sedan har hon börjat ta i mitt hår och när jag ska lägga ner hon så märker jag varje gång att hon slitit av lite av mitt hår för hon har hårstrån i handen. Fötterna börjar hon även upptäcka att hon har för hon tittar på dom när hon rör på dom.
Nu jollrar hon ibland mycket och flera början på skratt kom igår. Så gulligt! Längtar tills hon skrattar helt. Hon ler jätte mycket när hon får stå på sina ben men hon är fortfarande mycket svag i dom. Att sitta i knät kan hon snart men vi ska sluta med det för vi vill inte att hon ska sitta för än hon själv lärt sig sitta för annars kan hon hoppa över krypandet och rumpa sig framåt istället. 
Hon sover ganska lätt igen. Vagnen är det säkraste kortet men att somna själv kan hon även men bara om mamma ligger huvud mot huvud med henne, så hon hör mina andetag.
Brukar pussa hon på kinden hela tiden ibland också och det blir hon även sömnig av. 
Nu rör hon mycket på munnen, tungan och ögonbrynen. Gör grimaser som är så gulliga.
Hon kan alldelens snart vända sig på golvet. Det är väldigt nära nu men på sängen går det väldigt fort från mage till rygg.
Hålla upp huvudet är hon väldigt duktig på. Det gör hon utan problem. Hon kan snart även greppa leksaker. Hon börjar öppna handen och nå leksaken så det jag gör nu är att uppmuntra till att greppa leksaken genom att visa henne den och vänta till hon öppnat handen och då stoppar jag leksaken i handen på hon och hon får greppa själv. Hon lyckades typ varje gpng jag gjorde det igår. Så kul att se att allt jag övat med hon börjar visa resultat.

En negativ sak är att hon bokstavligt hatar ett bröst. Hon har favoriserat det mjölkfyllda bröstet och vägrar nästan att ta det vänstra. Det är skrik, vända bort huvudet och putta bort sig själv med händerna. Det är en utmaning varje gång. Jag får tvinga henne att suga. Igår blev det värsta möjliga senarium. Lite sömn och hungrig. Det slutade med att jag gav flaska trots att jag bestämt mig strängt för att inte ge henne det mer. Men det verkar inte ha påverkat hennes sugteknik på bröstet.
Hon blev iaf nöjd och sov ganska länge inne hos mormor. Vi har bott hos mamma/mormor i två dagar. Skönt med hjälp på natten. Mamma är så duktig på söva henne. Alina är verkligen jätte trygg i hennes famn och somnar djupt direkt. Det måste ju vara självförtroendet hon känner av. Hon har ju erfarenheter. Både barn och barnbarn.

Halloween

I lördags firade vi lillemannen Noah på hans 3års dag. Mamma hade hyrt lokal och fixat ett kalas till han med massa fika och mat.
Jag var lekledare och lekte lekar med barnen som "hitta skatten", "fiskedam" och "hela havet stormar". Sen sjöng vi för Födelsedagsbarnet, åt tårta, han öppnade presenter och jag dansade och snurrade i ring med barnen till musik. Det blev ett väldigt lyckat kalas och Noah var jätte nöjd. 

Alina var utklädd till panda men hon sov igenom hela kalaset.

Lite bilder från kalaset


RSS 2.0