Alina blir stora syster

Hur har vi förberett Alina på att hon ska bli stora syster bästa sätt?

Vi har skapat och läst en storasysterbok till henne ibland på kvällarna.
Vi har pratat mycket om att hon ska bli storasyster och att hennes lillasyster ligger i min mage. Hon har en barbiedocka som har en gravidmage med en bäbis i så jag tror att hon förstår vad vi menar när vi försöker förklara för henne. 
När vi tex frågar vad mamma har i magen eller vars lillasyter är så vet hon exakt vad och vars.
Hon hjälper att smörja min mage och tycker att det är jätte roligt.
Vi pratar mycket om att hon kommer att få hjälpa oss att byta blöja och kläder på lillasyster när hon kommer. 
Vi har gått igenom kläder, gjort i ordning lillasysters rum och köpt saker till lillasyster som Alina sätt och vet är lillasysters. Tex en för liten sock eller för små kläder säger hon att det är lillasysters. 
Vi förstår ju självklart att hon inte förstår riktigt vad som komma skall men jag tror ändå att när lillasyster väl kommit så kommer hon kunna pussla ihop alla bitar vi tidigare pratat om. Hon kommer om inte annat vara mer förberedd än om vi inte sagt något alls.

Mammas stora flicka! Vars tog tiden vägen? 😢





6 dagar kvar

Idag är det exakt 6 dagar kvar till beräknad förlossning. Det känns så underbart! Snart får vi träffa dig lillahjärtat vårt. Pusselbiten som kommer göra våran familj komplett. Och jag bara fanstiserar av glädje hur lycklig Alina kommer bli av att dela sitt liv med ett syskon. Det glädjer mig så mycket att veta att jag snart ska få bli mamma till två barn, två flickor. Älskar verkligen livet! Det fina den har att erbjuda. Själva graviditeten har gått så sjukt fort! Nu väntar vi bara ivrigt på att få avsluta den med ett friskt och helt barn i famnen. Oron för själva förlossningen finns inte utan det är mer oro att hon är frisk och att hon kommer ut hel och oskadd. Jag ber till högre makter för en bra förlossning och att ett friskt barn kommer ut. 
Jag känner verkligen på senare dar börjar knyta ann till den här bäbisen. Jag har upplevt oro känsla för hon nu på riktigt. Allt känns så äkta nu. Det har verkligen slagit mig nu att jag snart är mamma till två. Oj vad jag redan älskar henne. Det måste vara hormonerna som gör så här med oss mammor för att vi lättare ska knyta band till barnet efter förlossningen. 
 
Denna bild tog vi i måndags ute. Samma vy som med Alina. Denna gång var det riktigt kallt så vi ska ta nya bilder i helgen. Får hoppas att solen skiner då.




Filtar och nappar

Har kokat upp alla nappar nu inför lillasysters ankomst. Fick även hem beställningen på två filtar och en napphållare så nu har vi precis allt vi behöver till henne. Det känns så skönt! Dock är vi inte klar med Alinas kommande rum så lillasyster får gärna vänta nån vecka innan hon kommer så vi hinner klart rummet och kan flytta upp allt.




Packat BB väskan

Nu har vi packat BB väskan. Den står i hallen redo och klar men tror nog att vi borde ha den liggandes i bilen istället för man vet ju aldrig vart eller hur förlossningen startar och bilen har vi alltid tillhands. Bilbarnstolen ligger också redo i hallen. Nu återstår det bara att packa en väska till oss andra som vi också kan ta med när det väl händer. Alina kommer vi mest troligt om vi hinner försöka lämna hos hennes farmor men blir det bråttom så kan Sandra och Jimmie ta hand om henne. Vi har ju närmare till dom. 

I bb väskan har vi iaf packat 2 par bodys, 2 par byxor, 1 par sockar, en filt, en napp, olja, puder, blöjor, en mössa och en overal. 





V.37 (36+4)


V.37 börjar känna mig extremt tung, har svårt att gå (vaggar för att ta mig fram), kan verkligen inte gå fort, har jätte svårt och får ont av att vända mig i sängen, vaknar flera ggr under natten av att jag måste kissa, svettas, legat för länge på en sida osv. Låg på energi. Blir trött och slut direkt. Halsbränna ofta. Orkar inte mycket mat men blir ändå hungrig jätte ofta. Vill kissa hela tiden men jätte lite kommer. Tandvärk..Naveln börjar nästan puta ut. Magen har lagt sig längre ner men putar mer än aldrig förr. Tar ont när bäbis sparkar och kan inte sitta hukad för då gör det ont i revbenet pga för lite plats för bäbis. Får sammandragningar/förvärkar av minsta lill
a och ibland kan det göra riktigt ont!




Gipsa magen

I torsdags för 2 dagar sedan gipsade vi magen. Jag gick in i v. 37(36+0) i torsdags. Egentligen ville jag gipsa magen redan i v. 36 för det var då jag gipsade magen med Alina men tiden för att gipsa har inte funnits. Pappa Jonathan har opererat bort en halscysta så vi har legat borta i Umeå i två dagar och sen har Jonathan hållt til mycket på övervåningen. Hur som helst så fick vi det äntligen gjort i torsdags och resultatet blev riktigt bra. Det var Jonathan som gjorde den här magen också. Så nöjda! Jag tog fram Alinas också också jämförde. Skillnaden är stor! Jag är mycket större den här graviditeten och det känns och både syns. Alina låg väldigt långt bak så min magen var verkligen jätte liten. Lillasyster däremot ligger långt fram och magen har tvär växt och är så tung och rund. Dock hade jag större eller rättare sagt fylligare bröst med Alina och midjan är mindre i denna graviditet. Titta själva. Lillasyster är den utan snöre. 


RSS 2.0