Igår och idag

Sedan söndags har Alina legat i feber så i två dagar har vi ingeting. Eller myst,kramas,lekt lite och sätt på tv. För det mesta har Alina sovit. Tempen har legat på 40 och 39 grader. Idag låg den på lite mindre så jag hoppas på att detta är sista dagen annars så blir det åka in. Stackars hjärtat som varit så hängig, gnällig och extremt trött och slut. Har inte velst äta så mycket eller dricka igår. Idag har hon varit lite mer sig själv så det känns bra. Ätit och druckit bättre.

Detta är första gången hon åkt på en riktig feber. Eller hon har haft feber en gång tidigare men det var i samband med tanden. Kan vara det den här gången också för en tredje tand har kommit men tycker hon är för trött och slut för att den ska vara orsaken. Hon verkar då inte vara så förkyld. Det viktigaste är att den är över imorgon så vi också får njuta av solen och värmen som vi nu missat två dagar. 

Igår





Idag

:

Söndags

I söndags vaknade vi kl 09 och steg upp. Härligt väder ute! Vi solade och Alina lekte i skuggan. Senare på dagen åkte vi till solbacken på tivoli. Jag vann en liten isbjörn till Alina. Köpte rem, varma chips och slush. Gick förbi lekia och köpte en leksak till Alina. Hon är typ förstor för sin gamla leksaker nu så nu gäller det att byta ut leksakerna till för större barn. Vi gick även på willis och handlade lite. På kvällen gick vi till en sjö, la ut en filt och åt surströmming med mamma, storebror och hans flickvän Elin. 
Riktigt mysig söndag och bra avslut på helgen.



Lördag

I lördags den 28/5 döptes Alina i Örjanskyrkan. Det var ett helt fantastiskt dop. Alla kom och det var stålande sol. Helt perfekt väder för dop! Alina var lite små gnällig på dopet men vi misstänker att det var pga att hon började bli sjuk. Allt gick iaf bra och dopet genomfördes utan problem. Cimberly sjöng så fint låten vi valt till Alina. "Dont want to miss a thing". Efter kyrkan samlades vi alla i örjansförsamlingen och fikade och öppnade paket. Efter dopet åkte vi hem och några från dopet kom hem till oss. Vi hade en lite grillfest. Vädret var på topp! Nu börjar sommaren verkligen vara här. 
Det blev en helt fantastisk lördag! 



Fredag

I fredag på eftermiddagen fick vi besök av Eva. Vi fikade ute på altan. Innan hon åkte hem sminkade jag henne och lockade hennes hår. Jonathan kom hem och vi solade ett tag innan vi åkte hem till min mamma och var social med henne. Hon bjöd även på middag. Innan vi skulle hem åkte vi förbi min bror och hans tjej tvärt.


Torsdag

Idag har vi haft besök av Laura och hennes söta dotter Kira. Helt underbara båda två. Vi började förmiddagen med lek och mys. Efter lunch kom dom och vi gick på en liten promenad ihopp om att få bebisarna att sova en stund. Men oj så fel vi hade. Vi var lika vakna och alert som en uggla. När vi kom tillbaka mys vi på altanen med fika, nermald kaffe(som Laura tog med) och lite glass på en filt. Men sedan upptäkte vi att myrer började attackera oss så vi gick in till Alinas rum istället och lät dom leka där istället. Efter ett tag började dom små så något trötta ut så vi sövde båda samtidigt och la dom i vagnen sin ute på altan. Alina sov ca 30min och vaknade. Fick söva om henne igen fast i hennes själlsäng. Då dom vaknade gungade dom lite och mös ute med oss i solen. Vi beställde familjepizza då Jonathan kom hem och åt den tillsammans innan dom begav sig hemåt. Nu sover Alina sedan 30mim tillbaka och det blir nog en tidig kväll för mig. 

Alinas hår börjar bli mörkare och längre




Onsdag

Jonathan hade tagit ledig igår pga att jag hade tid hos mammografin för att kolla en knöl jag fick efter jag slutade amma. 
Vi började morgonen med som vanligt stress. Stress för att åka iväg i tid. Kl 10 rullade vi. 
Tanka och köpa något att dricka sedan mot Umeå. 
I umeå började vi med att gå på nya gallerian Avion för att hitta dopkläder till mig och Jonathan. Vi fyndade allt även några kläder och en sommarjacka till våran tös. In på Ikea för att köpa nya kuddar, ljus och en krukväxt. Efter det brummade vi fort till Umeå univeristetssjukhuset. Leta efter rätt avdelning och våning. Vi kom just i tid. Väl inne gick allt så bra. Bra bemött och god nyhet. Allt såg bra ut. Bra nå blodkärl som var helt normalt och ofarligt. 

Efter det åkte vi till Ica maxi för att leta presenter till min systers barn. En räkmacka efteråt sedan full fart mot syster.
Drack kaffe hos dom och hade jätte trevligt. Alltid lika kul att se och umgås med dom. Kl 19 rullade vi hemåt mot Skellefteå. 21 var vi framme. Hämtade upp ett lektält som vi köpt på köp och sälj sedan hem för att sov. Trötta men mycket nöjda med dagen. 


Tisdag

I tisdag tog vi det bara lugnt hemma. Städade, tvättade och bökade på. Kl 15 kom Jonathan hem och prästen kom förbi för att planera Alinas kommande dop som är i helgen.
På kvällen städade och tvättade Jonathan bilen för den ska nu ut på försäljning. Den har börjat rosta och tjoa så vi känner att det är bättre att he iväg sen innan den går ner jätte mycket i pris.



Alinas måltider

Så här ser Alinas måltider ut.

Kl 06:00 Jonathan ger Alina 200 g ersättning
Kl 09:00 Frukost i form av en smörgås, puree & vatten.
Kl 12:00 En portion gröt och katriplommonpuree.
Kl 14:00 En smootie/yoghurt och vatten.
Kl 16:00 Hemmalagad mat och 100 g ersättning
Kl 19-20:00 220 g välling



Måndag

Igår bestämde jag mig för att bara ta det lugnt hemma för Alina. Mycket intryck för Alina i helgen och Alina fick dela med sig av mamma vilket inte alltid var så roligt. Men igår fick hon mig bara för sig själv. Vi hade en riktig mysdag bara hon och jag. Vi lekte i hennes rum hela dagen, övade på att gå och pussades. Hon kan numera gå några steg själv med gåvagnen. Alltså herregud så fort det går. När älsklingen kom hem från jobbet började han direkt klippa gräset för att Alina sovde. När hon vaknade fick hon stå själv och titta ut ur fönstret och se pappa klippa gräset och vinka till henne. Det var jätte kul tyckte hon. Det är fördelen med att vi har låga fönsterbrädor. Hon står stabilt lutad mot dem och håller i sig samtidigt som hon kan titta ut på gården. Men det finns också en nackdel med låga fönster. Hon når och kommer ta i och dra ner allt som ligger på fönsterbrädan vilket kommer göra att vi kommer stå med tomma fönsterbrädor då hon börjar gå själv. Hihi. Busungen Alina.
Efter mys och gos med pappa var det läggdags.



Lördag och Söndag

I lördags vaknade vi upp tidigt och åt frukost. Efter lite lunch i magen åkte vi till Nosens grav och gjorde fint sedan vidare till pappas grav och satte dit två lökar. Efter det åkte vi och hämtade Alinas kompis Daylan som skulle söva över hos oss. Vidare till mamma och hämta upp henne sen hem till oss och börja grilla oxfile och kyckling till middag. Åh så gott det blev! Älskling har blivit så duktig på att grilla och även marinera. Lägga Alina och Daylan för natten. Han fick sova i Alina tidigare sovplats, babykorgen. Vi åt middag och sedan skjutsade Jonathan hem mamma och vi somnade. 


Söndag
Runt 04 vaknade Daylan och var lite små hungrig så gav han lite ersättning sedan somnade vi om. Kl 06 vaknade både Alina och Daylan och vill ha morgon så det var bara att stiga upp för mig och Jonathan. Kropparengöring och påklädning för båda sedan åt dom gröt till frukost. Det var väldigt fint väder så Jonathan och Alina gick ut och tvättade bilen efter en kort sovstund för Alina. Daylan sov vidare ända till kl 11. Då fick han lite ersättning och fick leka lite. Vi lämnade Daylan någon gång efter lunch hos sin pappa magnus och vi rullade upp till stan till en vän där vars Daylans mamma befann sig. Hälsade på och tittade på vännens nya lägenhet. Umgicks lite sedan var vi tvungen att åka hem för Alina var förstoppad och hade ont när bajsen skulle komma. Daylans storebror Jaden var också där men ville hem så han fick åka med oss hem till sig. Dom bor ju bara bredvid oss. La mig och solade i den varma solen. 
Kort därefter fick vi besök av vännerna Rickard och Nazanin. Dom låg i solen med oss. Innan Nazanin skulle åka hem hoppade vi lite studsmatta. Som bak in the days. Jätte kul! Ska försöka hoppa så mycket som möjligt i sommar. Det är ju så kul och bra träning för mig som blivit så osmidig och stel sedan graviditeten. Efter maten åkte vi och fiskade med mamma, min bror och hans tjej. Alina fick se hunden och titta på mamma som kastade stenar i vattnet. Vi blev inte allt för länge där för att Alina skulle läggas. Efter vi lagt Alina var det god natt för oss också.






Torsdag och fredag

I torsdags var det dåligt väder så vi spenderade dagen inne och lekte. Alina börjar bli så stor nu. Hon drar sig upp mot möbler men lyckas bara komma till knäna och hon kan numera sätta sug upp själv från liggandes. Jag är så stolt över henne! Hon har även lärt sig att trycka på knappar för att få ljud att låta eller lampan att lysa. Sötunge!
Då älskling kom hem lekte vi tsm med Alina en stund innan han badade henne innan läggning.
Då Alina somnat för natten klippte jag mitt stora hjärta.

Fredag
På fredag eftermiddag gick vi till Ursviken och hälsade på Johanna och Chleo. Eva kom också. Vi gick till en lekpark så barnen fick leka lite sedan la vi ut en filt på gräset, pratade och lyssnade på babblarna hihi. Alina och Chleo lekte på. Allt Chleo hade skulle Alina ha. Alltså busunge. Men hon gav ändå snällt tillbaka dom. Efter ett tag blev Alina trött så hon fick sova i vagnen medan vi fortsatte mysa i solen. Ett tag efter gick vi tillbaka till Johanna och väntade in Jonathan som skulle hämta upp oss. Vi blev kvar ett tag och sedan rullade vi upp till moröhöjden och åt middag på deras restaurang. Taimat. Riktigt gott och mysigt var det. Sedan åkte vi och hälsade på mamma. En mysig kväll tills vi tittade ut och såg att polisen stod utanför och pratade med en granne. Efter ett tag åkte polisen därifrån. Inte långt efter springer en granne ut till dom andra grannarna och slår en av dom. Det blir slagsmål och det urartade sig grovt. Polisen och ambulansen kommer och vi väljer att vittna händelsen. En av dom fick åka ambulans och den andra blev häktad. Nån annan granne filmade allt så att polisen fick se exakt hur allt gick till.
Efter den tragiska händelsen åkte vi hem och sov. Kl hade hunnit bli 01.




Onsdag

Igår började vi morgonen kl 07:00. Skönt med 1h sovmorgon. På förmiddagen lekte vi i Alinas rum. Jag var så trött! Men efter lite kaffe och lunch piggnade jag till lite. Vi mötte mamma på örjansskolan för att titta på deras lokal som mamma ska hyra för att fira Alinas dop på ett afrikanskt sätt. Efter det gick vi på ica och sedan hem till mamma. Där testade vi afrikanska kläder som vi ska ha på afrikanska dopet. Då älskling slutade jobba kom han förbi och testade också. Kl 19:30 åkte vi hem och natta gullehjärtat vårt.


Tisdag

Idag har jag och Alina varit på badhuset med Alinas gudmor Nazanin, min bästavän. 
Jag började morgonen kl 06:30. Gjorde mig iordning och pakade det sista. Kl 07:30 vaknade Alina. På med kläderna och börja gå mot Nazanins busshållsplats. Vi steg på tillsammans. Vi följde Nazanin till sjukhuset. Efter hennes läkarbesök gick vi till badhuset. Alina och hennes gudmor badade och jag tittade på. Efter en lång badstund steg dom upp och vi åt lite lunch i form av en tacotallrik. Alina åt frukt smootie. Efter mat i magen badade dom en stund till sedan gick vi upp och klädde på oss. Vi tog bussen 12:40 och åkte hem. Alina somnade på direkten då vi gick till bussen och hon sov även en lång stund då vi kom hem. Hon fick sova på altanen medan jag bökade på i hemmet.
Då älskling kom hem tog han över Alina och jag vilade ett tag. Guldvärt! Första gången jag vilat på dagen sedan långt tillbaka. Det behövdes med tanken på hur tidigt jag steg upp och då även Alina vaknade några gånger under natten.

Tack för idag! <3

Måndag

Idag har jag och Alina umgåts med mammor och bäbisar. Kl 12:30 gick vi på en promenad längst vattnet med Michaela och hennes 2månaders bäbis Minou. Mysigt. Vi plockade upp hennes 4 åriga son Ryan på dagis kl 13:30 och sedan gick vi och hälsade på Gladys, magnus, jaden, lui och daylan. Ett dös med barn men vi älskar det! Alina blir helt till sig. Det är så kul att se. Jag tog med mig melon och till det bjöd dom på kaffe. Kl 16:15 knackade Alinas pappa på dörren. Alina är inne i en riktig pappa period. Bara han som gäller. Jag förstår henne. Pappa är ofta borta och hon blir ju som en blodigel på han då han väl träffar henne. Våran älskade Alina! Vad du är älskad av oss! 
Alina somnade på stört då vi gick hem så vi bestämde oss snabbt för att vandra runt ett tag. Hejja på Alinas farmor och vidare hem för att laga mat. Älskling har lagt snuttan och jag myser i badet ett tag innan det blir tidig kväll.



Söndags

Igår började vi morgonen lite senare än vanligt. Alina vaknade kl 08. Vilken lyx! Haha!
Efter lunch brummade vi till moröbacke. Lämnade bilen på en parkering och promenerade runt med vagnen. Älskar moröbacke! Har fina minnen därifrån. Vi gick iaf till en lekpark och lekte lite sedan förbi 4H gården och tittade på hästarna som stod utanför. Alina är så förtjust i hästar så det var jätte kul att visa hon en riktig levande häst. 
Vi gick sedan runt och förbi en annan lekar och sedan till en kiosk och köpte oss en glass. Vi hade tur med vädret. Det var jätte härligt ute. Vi ville stanna men efter glassen åkte vi hemåt. Alina somnade fort i bilen. Helt slut. När vi kom hem bärde vi över hon till vagnen och hon sov vidare medan vi fortsatte klart på gården. Det är guld att Alina sover så djupt nu förtiden. 

Bilder från våran mysiga söndag





Lördagen 14 Maj - Alina blev 9mån

Dagen då Alina blev 9 månader! Nu är hon en stor bebis faktiskt. Hon är inte lika hjälplös. Det mycket hon lärt sig och kan själv. Dom här 9 månaderna har gått så sjukt fort men dom har även varit dom absolut bästa i mitt liv. Den lycka jag känt trodde jag inte ens var möjlig. Nu har hon funnit ut i världen lika länge som hon tillverkades/fanns i min mage. Det är otroligt! Och vad jag känner denna människa! Hon är allt jag önskat och mycket mycket mer! Den anknytning vi har oslagbart. Hennes bus och tokigheter får mig alltid att gapskratta. Kramarna, pussarna, närheten och kärleken hon ger mig är magisk. Hon har gjort mig hel och det finns absolut ingenting jag inte skulle gjort för Alina. Hon är min lilla bebis och hon kommer alltid vara det! Tack hjärtat för att du gör mamma så glad och lycklig varje dag.

På lördagen fixade vi på gården och satte upp studsmattan. Äntligen kan jag också hoppa! Förra året då vi köpte den var ju jag gravid och fick inte hoppa. Men igår gick jag loco! Jag älskar det. Alina kommer ha en sånn rolig barndom med föräldrar som älskar äventyr och fortfarande har kvar barnasinnet. 

Till middag åt vi pizza och då Alinagumman somnat för natten bjöd vi hem lite vänner för lite grillmys i loungen. Lite öl, musik och lekar. Jag var ju självklart nykter och tog hand om mitt hjärtegull.





Torsdag och Fredag

Torsdag
På torsdagen jobbade pappa över så jag och Alina hade en mor och dotter dag fyllt med kärlek, lek, bus, pussar och bad. Jonathan kom hem så sent som 20:30. Stackarn hade jobbat från 06:30 till 20:30. Han gör det så bra! Men vill inte att han ska jobba ihjäl sig. Det blev tidig kväll den kvällen. Vi båda var helt slut <3

Fredag
På fredagen lekte vi hemma på förmiddagen. Jag var fortfarande förkyld och slut i kroppen. Alina var mammig och väldigt klängig men jag överlevde. Älskling fick sluta 30min tidigare så när han kom hem fixade vi lite på gården innan vi åkte och hälsade på min mamma. Vi mös och pratade om allt möjligt. Vi blev där länge men Alinahjärtat sov som en prinsessa i mommes säng. Kl 23 åkte vi hem och sov.

Alina kan numera dricka från en sånn här själv.

Måndag, Tisdag, Onsdag

Sedan måndags så har vi alla tre varit jätte förkylda så vi har bara tagit det lugnt hemma. Jonathan har blivit helt frisk och lillan har typ slutat hosta men jag är fortfarande förkyld. När jag väl bli sjuk så brukar det alltid hålla i sig ett tag. Så orättvist. Så länge lillan är frisk så spelar inget annat roll. 

I vårat sovrum har vi det så fuktigt så vi måste ha fönstret öppet vilket gör att man känner sig ännu mer förkyld. Det är antingen eller. Fuktigt och varmt eller kallt och lättandligt. 
I förrgår flyttade vi över Alinas spjäll säng in till vårat sovrum. Alina har växt ur babykorgen..:(
Mammas lillahjärta håller på att närma sig året. Det går så fort...

I två veckor har jag varit så stressad kring mammas födelsedagsfirande och då känner jag att Alina gar hamnat i kläm. Jag har inte hunnit leka och varit den mamman jag alltid varit. Men nu är äntligen den helgen över så nu får Alina ha sin mamma för sig själv och nu är det tillbaka på full fukos på mammas prinsessa! Allt är precis som det ska vara och det märks mycket på Alina. Hon blir lugnare och tryggare. Mammas lillhjärta förlåt mig!

Trots jätte förkyld igår begav vi oss till stan då älskling slutade för att köpa blommor och andra nödvändigheter till gården. Efter vi lagt Alina gick vi ut och fortsatte på gården. Det ska bli så skönt när hela gården är som vi vill ha den. Den börjar ta form och vi tror att vi ska bli hyfsat klara innan veckans slut. Hoppas! Då kan vi äntligen njuta av solen, våren, gården och tillåta sig själv längta till sommaren. 

Idag då bebis sover går vi ut och gräver upp en massa döttgräs kring gungställningen (som tidigare varit planerings mark) för att så nytt fräscht gräs. Vi ska även plocka upp alla stenar som ligger lite här och var för att sätta ut dom på framsidan vid fönstrerna. Vi ska även gräva upp med en buske, vinbärsbusken, och busken som står framför rabarberna. Rabarnerna behåller vi kvar för det är ju så gott att äta på sommaren hihi. Vinbär tycker vi ändå inte så mycket om så dom åker bort. Jordgubbarna har vi också kvar och vi tror att det kan bli en rolig grej för Alina att plocka och äta på sommaren. Och gott är det ju också.

En annan grej som hänt dom senaste dagarna är att Alina nu kan stå själv och gå ett tag om hon lutar mot ett bord och hon kan även gå två steg själv med gåvagnen. Hon är så duktig och vi kunde inte vara stoltare fötäldrar! Vad vi älskar denna lilla människa! Det är sjukt vilken kärlek hon för fram till oss och vilken varm känsla i hjärtat och själen hon ger oss. 
Sedan hon kom har Alina fört jag och Jonathan mycket närmare varandra. Vi pussas och kramas ofta, säger fina saker till varandra, hyllar varandra, är betydligt mycket mer romantiska och har mycket mer tillit till varandra. Det har vi faktiskt henne att tacka för. Hon gör oss till en lycklig och oslagbar familj. Jag älskar er så mycket Jonathan och Alina. Ni är mitt Allt! Jag lever och dör för er<3

Måndag


Tisdag

Onsdag









Lördag och söndag

Lördag
Lördagen började med stress. Göra sig iordning samtidigt som jag försökte slänga ihop en god tårta som också skulle se fin ut till min mammas 50års dag. Kl 15 drog vi oss till lokalen och fixade det sista. Kl 15:30 började mammas födelsedagsgäster ta plats. Födelsedagsmamman blev lite sen så vi i lokalen strosade runt och förberede. Tillslut traskade hon in och vi skrek alla "Grattis". Hon blev så glad och det syntes verkligen i hela henne. Resten av kvällen innehöll knytkalas i form av middagar från alla gäster, fika, tårta, brasiliansk dans två gånger, trummspelande, tal till min mamma och så mycket mer. 50årsfesten blev så lyckad och helt perfekt. Mamma var överlycklig och gästerna verkade ha roligt även dom. Kl 02 stängde vi festen. Jag, mina bröder, en respektive och två till blev kvar i lokalen och städade upp lite. Guldvärt alltså! Trötta och slitna orkade vi inte mer då klockan strax skulle bli 04. Jag fick skjuts hem och slumrade till väldigt fort!



Söndag
På söndagen vaknade jag upp efter jätte mycket sovmorgon kl 11. Inte alls bakis bara slut och trött i kroppen efter att ha stått upp under nästan hela festen. 
Vi åkte till lokalen kl 14 för att fortsätta städa klart. Så himla skönt att vi hann göra en massa under natten för vi hade mycket kvar. Mamma kom också och hjälpte. Alina fick springa runt i gåstolen under tiden. Hon älskade det. Hon hade mycket stor springyta hihi.
 Kl 17 pausade vi och körde och skulle lämnade av min bror på flygplatsen men missade in checkningen på sekunden så vi satt en stund på deras uteservering och mös i varma solen innan vi bestämde oss för att köra han till bastuträsk tågstation. Vi blev även kvar där ett tag innan vi kramade hejdå och åkte tillbaka till lokalen och fortsatte. Kl 23 blev vi klara. Usch vilken dag men nu är jag så glad att denna helg är över och att den blev bättre än förväntat.


Förra veckan

Jag har haft väldigt fullt upp med livet på senare dagar. Gården, Alina och överraskningar för min mamma under hennes födelsedagshelg så bloggen hamnade i kläm.

Bilder från den stressade men ändå mysiga veckan

Måndag


Tisdag
Hade ett projekt på tisdagen. Fortsätta inreda och Oljemåla altan.

Före
Efter

Onsdag

Torsdag

 

Fredag

Överraskade mamma med en natt på hotellet Quality för min mamma med hennes kärlek. Släppte av henne och åkte sedan till lokalen (där vi skulle ha mammas 50års överraskningsfest på lördagen) för att fixa och inreda.
Så vackra!


Helgen

I fredags efter Jonathan slutade jobba bjöd han ut mig på dejt för att fira min födelsedag som var i fredags och 1års förlovning. Alina var hos sin mormor. 
Vi hade det väldigt romantiskt. Bara jag och han. Helt underbart var det. Vi åt på tatung. Efter middagen åkte vi tillbaka hem till mamma och blev där ett tag innan vi åkte hem. Tack älskling för den magiska dejten och tack mamma för barnvakten. Detta var så nyttigt!

Bilder från fredag


På lördagen vaknade jag upp kl 09. Skönt med sovmorgon efter en tuff vecka. Jonathan har jobbat 12 h tisdag till torsdag så jag har haft Alina helt själv. Vi åt frukost och sedan åkte vi direkt upp till stan och handlade en massa till gården. När vi hem satte vi upp allt på altan med musik i bakrunden. Alina gick med gåstolen på altanen och njöt av värmen och solen. Kl 17:30 åkte vi mot mamma där vi åt valborgsmässoaftons middag tillsammans mef hennes kompisar. Väldigt trevligt men vi vandrade vidare till majbrasan här i Skelleftehamn. Tittade snabbt. Gick sedan vidare till Jonathans kompis där hans tjej och en till vän satt och grillade utanför. Vi blev där väldigt länge tack vare att Alina sovde så gott och djupt i vagnen. Helt underbart skönt var det. Att kunna umgås med vänner och samtidigt ha en djupt sovande bäbis som gör detta möjligt. Vi vandrade hem ungefär kl 02. Jonathan ganska onykter och jag nykter men ganska trött. Hade lätt kunna sitta där längre men eftersom att det inte är möjligt för oss att ta sovmorgon så bestämde vi oss för att iaf få lite sömn. 

Det blev en bild från valborgs hihi...


I söndags vaknade jag kl 11. Jonathan vaknade med Alina 08:30 trots att han var bakis. Inte lätt. Stackarn.
Vi åkte upp till stan igen och köpte några till nödvändiga saker till gården sedan rakavägen hem igen. Direkt ut på gården och fixa. Vi har i princip varit ute och bökat med gården hela dagen. Vi har som mål att ha den helt klar innan sommaren. Nu är det bara några få saker kvar och det går inte beskriva känslan. Lättnad kan jag bara säga. Vi har haft detta på axlarna några veckor nu. Idag hann vi med såå mycket. Alina fick tex sin gunga uppsatt så hon har gungat, gått med gåstol på altan och suttit i vagnen och lyssnat på babblarna. Hon har varit så snäll men ända tagit varit gnällig några gånger och det har gjort att vi varit tvungen att avbryta ibland. Ringde mamma och frågade om hon kunde komma och sitta barnvakt medan vi bökar på och det kunde hon. Guldvärt! Som tack bjöd vi på grillat från vår nya kolgrill. 
Jonathans kompisar kom över en stund och hjälpte med att flytta cykelskjulet. 
Kl 20:30 började vi med att grilla. Blev väldigt sent men gott var det. 

Bilder från söndagen



Torsdag

I torsdags fick vi besök av mamma Michaela, lilla Minou, mamma Gladys och lilla Daylan. Mycket trevligt. Blev inte så långvarigt då vi alla hade planer senare på dagen.
Jag, mamma och Alina tog bussen upp till solbacken och handlade runt på olika affärer/butiker. Jonathan hämtade upp oss då vi var klara. Vi åkte sedan hem och la oss tidigt.

Bilder från torsdagen

Alina har lärt sig att äta smörgåsrån själv. Så duktig!

Onsdag

Imorse vaknade Alina kl 06 och var som vanligt pigg och busig medan mamma bara ville sova. Hon väckte mig även en gång kl 03 och ville ha ersättning så fick inte sova förrän 1h efter. 
Jag satte iaf på "babyloon" på tv och lät hon titta på den i 20min. 20min tvtittande per dag anses inte vara skadligt så för att jag skulle få sova en stund till så var det värt det. Det bästa med det var att Alina även somnade om i min famn till programmet. Hihi. Så mysigt när jag tittade och att även hon sov.
Kl 13 kom farmor, extra farmor Sandra och faster Natelie och hämtade Alina för att fara på badhus med henne. Jag fick vara barnledig och det var underbart. Vid middagstid fick jag tillbaka min lilla älskling som hade haft så roligt! Hon var riktigt trött och slut så hon sov så djupt. Efter nattning, på kvällen kom dock mardrömmarna. När det blir mycket nya intryck så har bäbisar en tendens att få det. Men det gick bra. Jonathan kom hem efter 12h och ville hjälpa till.

Bilder från onsdagen


Bilder från badhuset som jag fick skickat till mig.

RSS 2.0