Cocoonababy

Idag kom äntligen madrassen vi beställt för ett tag sen. Cocoonababy. Den magiska madrassen som förhoppningsvis kommer få våran lilla bäbis att sova lika tryggt här ute som inne i magen. Jag ser så mycket framemot att hon ska få pröva den. Jag vill se om den är lika bra som alla påstår. Den är ju väldigt känd och eftertraktad så då måste den ju hålla vad den lovar kan man ju tycka. Priset på den ligger på 1649:-. Väldigt mycket om ni frågar mig men det är ju faktiskt värt det om lillans första tid ute i världen blir lugn och trygg av den. 
 
Fördelar med Cocoonababy:

1. Babyn ligger på rygg, den ställning som idag anses vara den säkraste för barnet.
2. Trygghet i vuxensängen Cocoonababy är en trygg plats för babyn när den sover i vuxensängen. Du slipper oroa dig för att ni vuxna och kanske syskon av misstag ska rulla på det nyfödda barnet.
3. Den ergonomiska madrassen skapar en trygg och ombonad miljö för babyn. Barnets sömn blir längre och bättre.
4. Förhindrar att barnet anammar en ställning där ena sidan gynnas framför den andra. Barnet kan lätt ha ögonkontakt med sin omgivning och vända huvudet från ena sidan till andra sidan.
Korrigerar och förhindrar därmed uppkomsten av missformat huvud eller flathead syndrome.
5. Barnet kan röra vid sitt ansikte och suga på sin tumme på samma sätt som under fostertiden och kan utveckla sin motoriska förmåga, öga-hand kontakt.
6. Uppstötningsreflexerna minskar eller upphör helt tack vare madrassens optimala sluttning.
7. Tack vare madrassens ergonomiska utformning omfamnar den barnet och motverkar på så sätt Mororeflexerna de s.k fritt fall reflexerna, vilket också bidrar till förbättrad och längre sömn.

Nedräkningen har börjat


Älskling jobbar natt nu varje dag till på måndag men han säger att han aktivt håller koll på mobilen utifall att han skulle få ett överraskande samtal från mig. Givetvis hoppas jag att hon kommer på det beräknade datumet men man vet ju aldrig. Jag är väldigt orolig att min energi inte kommer räcka till på förlossningen för jag får inte i mig så mycket näring och jag sover inte alls bra på nätterna. Jag sover bäst på dagarna för då sover även hon. Vi kommer nog få en liten nattuggla som är vaken på natten och tidigt på morgonen men sover i princip hela dagen om det stämmer att deras sovrutin håller i sig likadant utanför magen. Jag ska försöka fånga när hon är vaken och busar på video men det kan bli en utmaning. 

Kamera till Förlossningen

  
Vi har fått låna en jätte bra kamera av Jonathans moster, lilla A:s extra farmor. Hur gullig får man vara! Hon erbjöd oss till och med att låna den ett tag efter förlossningen också, så vi kan få jätte fina bilder på vårt lilla hjärtegryn. Jag är rörd! Väldigt fint av er att låna ut en så pass bra kamera. Tack!!! Nu kan vi även passa på att ta bilder på magen och jag, jonathan och magen tillsammans. Vi har till och med ställt in fotograferingen för att kameran var så bra att vi kan be någon kompis ta bilder på oss med den. Åh va glada vi är. Detta räddade förlossningen. Jag vill ju ha det inspelat i 4 klipp. Klipp 1 då vi kommer till bb, klipp 2 då jag är i mittfasen av förlossningen, klipp 3 när hon ploppar ut och klipp 4 då vi får lämna bb. Sen vill jag lägga ihop klippen och göra en film av dom som ska finnas på en cd skiva. Med denna kamera är det möjligt! :-D
 

11 dagar kvar!

Jag tänkte uppdatera er lite hur jag mår just nu eftersom att vi börjar närma oss förlossnings datumet. Kroppsmässigt så känns det att det snart är dags. Jag har foglossningar som aldrig förr! Det ilar extremt mycket mellan benen i fogarna där. Nu är det slut på sammandagningar. Den senast veckan har jag haft förvärkar som smärtar på kvällarna. Jag misstänker att det inte är länge kvar nu men man vet ju aldrig. Hon rör sig mindre än förut men det beror på att hon lever väldigt trångt just nu. När hon väl rör sig så gör det ont, särskilt när hon rör på sitt huvud då ilar det mellan benen. Brösten gör extremt ont. Hur jag ska klara av att amma är en fråga jag nu ofta går och funderar över. När jag tex stått ute länge i kylan gör dom ont. Har hört talats om något som heter mjölkstockning..kan förmodligen vara det. Magen står still tycker jag. Andra säger att den blivit mindre men det stämmer ju såklart inte. Lilldonnan därinne växer ju som hon ska.
 
Psykiskt så känner jag att jag är hel lugn nu i jämförelse med förrut. Jag tar varje dag som den kommer och lever ett så lugnt liv som det bara går. Nu går vi bara och väntar in dagarna. Imorgon är det 10 dagar kvar till BF. Alltså det är otroligt häftigt men ändå lite sorligt att tiden går/gått så fort. Dock känner jag mig lite stressad över hemmet men vi jobbar på så mycket vi kan och orkar varje dag. Varje dag är så mysig. Det är pyssel i hemmet och kvällsmys varje kväll. Vi längtar såå mycket efter våran lilla bäbis!! Känslan att hon snart är ute här hos oss är helt fantastisk.
 
 
 Jag älskar att det blivit mörkt om kvällarna. Det är så mysigt att tända ljus, ligga i soffan och se på tv.

Amningsponcho

Idag fick jag hem amningsponchon som jag beställde för ett tag sen. Den kommer bli perfekt att ha med till t ex restauranger eller andra platser där man vill amma diskret. Även bra om man har en bebis som lätt blir distraherad av allt som sker runt omkring. Jag älskar färgen, ljusbeige. Den åker helt klart med i bb väskan:-)
 
 
 

Gravid v39

Barnets utveckling

Fostret väger omkring 3,2 kilogram, är ungefär 50 cm långt och är nu förberett för sin födelse. Via moderkakan har fostret fått mycket näring och antikroppar. Det kommer att skydda barnet den första tiden.

Fostrets hjärna utvecklas hela tiden och kommer inte att vara färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån.

I gravidkroppen

I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter.

Många gravida känner sig tunga och trötta. En del har kraftiga förvärkar. 

Funderingar och tips

Snart är förlossningen här. Du behöver sova och äta ordentligt för att orka med förlossningen. Det gäller även dig som är blivande medförälder. Om det är första graviditeten kan en förlossning ta upp mot något dygn och det är inte ovanligt att du förlorar både en och två nätters sömn. Försök att sova eller vila så mycket du kan, du behöver krafter. Om du har barn sedan tidigare kan det vara svårare att vila. Kanske kan du be någon i din närhet om hjälp. För dig med planerat kejsarsnitt eller planerad igångsättning av förlossning är det kanske lättare att vara förberedd och planera.


Handlat det sista inför lillans ankomst

Idag har vi handlat massa små saker inför lillans ankomst. Babyolja, babyshampoo, bindor efter förlossningen, två blöjpaket för nyfödda, nagelsax, skrubb, salva för röd stjärt, amningsinlägg, diskborste till Nappflaska, fårskinn, hårborste och 6st paket med våtservetter. Vi köpte även lite behövligheter till oss och en surfplatta. Innan vi åkte hem beställde vi med oss mat från lilla kina.
 
 
 

Gravid mage v.37 +4

Idag är det exakt 2 veckor kvar till beräknad förlossning. Du får komma när du är redo lillhjärtat. Ingen bråtska. När du är redo är jag också redo ♥
 
 

Helgen

I fredags var jag på bröllop för Cleice och Joakim. Riktigt fint bröllop som hölls utomhus på nordanå, efteråt for vi till Aurum där det bjöds på tre rätters, trubadur, tal, bröllopsvals, brasiljansk dansör och massa trevligt mingel. Det var jätte skönt att komma ut och umgås med vänner. Älskling var tvungen att stanna hemma för att bevaka Minou som just blivit kastrerad. Runt halv 12 på kvällen hämtade älskling upp mig på aurum och vi for hem och sov. 
Mamma pussar på min mage hihi.
 
 
 
Igår(lördag) höll vi oss inne och mös tills på kvällen då vi var barnvakt till älsklings lillasyster. Efter hon somnat lämnade vi henne med lillebror Alexander och for till stan tvärt med jonathans vänner. Innan vi åkte hem köpte jag med mig sallad från Max.
 
Idag bjöd vi mamma på middag Fiskgratäng och potatis. Till kvällsmys åt vi chips, dipp och chilinötter till en skräckfilm. Vi lämna nyss av mamma hemma och nu ska jag ta mitt efter längtade bad som jag inte hunnit med på två-tre dagar. 
 
 
 
 

Kastrering

Igår på morgonen kastrerades Minou. Mammas Minou. Usch det gjorde så ont. Tanken att hon skulle läggas under kniven gjorde mig ledsen. Mina katter är som mina bäbisar. Jag har ett stort hjärta för djur och ser dom lika värdefulla som människor. Nej det var verkligen jobbigt. Grät så mycket när jag jag lämnat över henne till svärmor som körde henne till vetrinären på morgonen. Jag fick tillbaka hon på eftermiddagen trött, slö och inte sig själv. Jag försökte va positiv och se fördelarna med det här och det gick bättre då. Jag gör detta främst för min dotters skull men även för att Minou ska få ett bättre liv. Redan igår kväll blev hon lite piggare och idag är hon nästan sig själv. Vilken kämpe hon är! 
 
Min älskade Minou Snart blir allt som vanligt!
 
 

Torsdagen

Idag har det varit en fullbokad dag. Först var vi hos barnmorskan kl 14.00 för näst sista kontrollen. Mitt blodvärde hade ökat till 124 från 112. Jag blev så glad när jag fick veta det. Det betyder att Niferexen har gett resultat. Magtillväxten följer sin exakta kurva. Blodtrycket såg jätte bra ut och även mitt urin, dock måste jag dricka mer! Vågen hade minskat med 0,1 kg. Hon kände att lilldonnan ligger långt nere och är helt redo att komma. Efter barnmorskan åkte vi förbi pappas grav för att hälsa från oss och bäbisen. Jag vet hur glad pappa hade varit att få bli morfar ♥. Han blir ju självklart fortfarande morfar fast hans kropp inte längre finns kvar för hans själ kommer alltid finnas runtomkring oss. Jag kommer berätta allt om hennes morfar så det kommer kännas som att hon känner han och förklara för henne att han  älskar henne så mycket. Efter graven åkte vi till mamma som bjöd på fika på balkongen. Riktigt trevligt och mysigt. Värmen idag har man inte kunna klaga på. Den har varit helt perfekt. Inte för varmt och inte för kallt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gillestugan - Före och efter

Efter (tog ingen förebild..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sänghimmel till babysängen

Så här fint blev slutresultatet. Jag har själv lust att gosa ner mig där inne. Den är så mysig och perfekt för lilla A.
 
 

Mina cravings under graviditeten

 
Jag har fått det i perioder. I början av graviditeten var det lakrits och clementiner. Nån gång var det piggilin och feferoni som gällde och nu i slutet är det melon, sura godisar, garages lukt och alkoholfria drinkar..mm. Men i det stora hela så har det mest varit lakrits och frukt. 
 
I början kunde jag inte äta kött, skinka och kyckling. Jag mådde så illa av det. Nu kan jag äta det igen men känner dock inget sug att äta det men tvingar i mig det ändå eftersom att det är viktigt med protein.
 
 
 
 
 

Amningen

I söndags beställde jag hem en amningskudde och en bröstpump. Jag måste bara berätta en rolig grej som hände i fredags. Hela dagen hade brösten ömmat och stickts men så på kvällen när jag satt och pilla på mobilen så börjar det klia på ena bröstet. Jag upptäcker då att jag läkt bröstmjölk för det var torkat och spår som att det runnit från mittenpartiet. Bröstet måste ha legat i kläm Och därefter läkt. Jag blir så farcinerad av det där som ni säkert kan förstå. Det är ju så nytt allt det här med amningen men snart faller det väl sig naturligt för mig också.
 
Här är kudden(en helt vanlig vit så den kan gå i arv) och bröstpumpen 
 
 

Tisdag

Idag har vi varit på stan och handlat tapetlim, vitfärg och roller. När vi kom hem satte vi direkt igång med att måla och tapetsera eller Jonathan målade hela gyllestugan och jag tapetserade garderoberna, damsugade/skurade hela huset och städade hela gästrummet. Jag hann klart allt idag och la mig då jag var klar i badet en stund. Jonathan har kvar en vägg sen är gyllestugan nästan klar, tvn ska bara sättas upp på väggen. Man kan se redan nu hur snyggt kommer bli!! Bilder före och efter kommer imorgon. Min uppgift är imorgon att stor städa vårat sovrum och älsklings är att måla klart, slänga skräp på skroten, sätta upp tvn och flytta frysen i gyllestugan. 
 
 
Nu är jag riktigt höggravid som ni kan se. Jag ska ta bättre bilder på magen innan veckans slut.
Tänka sig att plutten min ligger så nära men ändå känns så långt bort :*
 

Panikstäda hela veckan

 
Hela den här veckan ska vi städa, organisera, sortera och slänga saker. Vi fick lite panik idag för förlossningen kan liksom ske när som helst och ingenting var städat eller nått. Så vi bestämde oss för att vika alla kläder, vinterkläder osv i garderober i gyllestugan. Vi sorterade och slängde massor. Städade gyllestugan och förrådet så nu är vårat största bekymmer löst. Det känns så skönt!! En stor sten lättare från våra axlar. Imorgon ska vi storstäda hela huset vilket innebär damsuga/skura och städa gästrummet samt gå igenom garderoberna där inne. Rensa och lägga in påslakan, örngott osv. 

Förlossningstankar

Ni måste se den här videon. Klicka in på länken. http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/84635
 
Det är ett par som är på väg till förlossningen och har kört i flera minuter. Mannen sätter igång kameran och vattnet går. Inom loppet av en minut så föder hon ut bäbisen, I BILEN. Det kanske inte var det smartaste av mig att se den här videon för den har gjort mig lite skräckfylld. Den fick mig även att tänka på hur just min förlossning kommer starta. Det kan ju vara hur som helst. Det kanske blir panikfart in till förlossningen, hinner inte till sjukhuset och föder här hemma eller att vattnet går och vi åker in i en lugn fart till sjukhuset och där sätter värkarna igång. Man kan aldrig förutse hur det kommer gå till men man kan ändå inte låta bli att tänka på det. Vilken tid kommer det starta (natten, mitt på dagen, morgonen?), vilket datum (idag, om en vecka, +2?), hur kommer det starta (blödning, vatten, kraftiga värkar?), vart det kommer börja (hemma, ute, sovandes, i badkaret?) och hur långt tid kommer det ta (kommer jag föda snabbt eller kommer det ta en hel dag) är något jag funderar på. Tiden får bevisa helt enkelt. 
 
 

Gravid v38

Ditt barn väger nu 3200 gram och förbereder sig för att födas. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. 

 

 

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.
Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.


Helgen

Fredag
 
Efter älskling jobbat for vi till en strand här I Skelleftehamn och åkte gummibåt. Jonathan gjorde årets dopp också. Efter vi åkt runt så vart vi hungriga så då åkte vi till macken och åt middag från deras grill. Senare på kvällen körde vi Jonathans föräldras kompisar till trästocks. Vi passade på att köra runt lite efter att vi släppt av dom för att bilen blev obesiktad efter kl 12 den dagen. Senare på kvällen spela vi basket, vilket jag inte skulle gjort för det fick jag lida för igår(lördags). 
 
Lördag 

Igår hade jag så ont att vi blev hemma hela dagen. Har aldrig haft så ont i bäcknet under hela graviditeten. Jag trodde det skulle hålla i sig resten av graviditeten men efter att jag badat på kvällen så mjuknades hela bäcknet och det kändes som att jag kunde dansa, helt ärligt. Men jag testade aldrig haha. (Idag har det dock kommit tillbaka men inte lika smärtsamt). Kvällen spenderade vi iaf med att dricka mjölkdrinkar och spela kort. 
 
Söndag 

Idag ska vi hämta massa verktyg osv från Jonathans styvfars garages som han fått och kasta midsommarstången som vi ännu inte gjort. Senare fara förbi mamma som var på trästocks igår. Nä nu ska jag äta lite lunch. 
 
 
 
 
 
 

Bärsjal

Jag har hört och läst att bäbisar trivs bäst när dom får ligga så nära en som möjligt, gärna så att dom hör hjärtat dunka och helst hud mot hud. I magen så är dom ju vana att höra olika kroppsljud som puls, tarmar, nysningar, hjärttakten och att det vaggar av att man går eller rör på sig så det är ju inte så konstigt att bäbisar inte vill ligga själva helt still och helt tyst. För att våran lilla ängel ska trivas och ligga mysigt har vi köpt en bärsjal. Det känns som att den är mjukare och bekvämare än en bärsele. Den kommer vara perfekt om nån av oss är ensam med henne och har slut på energi att hålla i hon. Med den här får hon närkontakt, höra ljudet från hjärtat och samtidigt få hänga med i alla svängar om man måste städa, laga mat eller tvätta.
 
Så här ser den ut. Den går använda på 5 olika sätt. Här är två av dom. För nyfödd och lite större. 
 
 

Sista veckorna

Hittade den här texten på Google'
 
 
Vad man ska och inte ska göra de sista veckorna: Även om barnet är färdigutvecklat vid det här laget räknas det inte som fullgånget förrän efter vecka 37. Den bästa platsen för den lille är fortfarande i magen. 
 
ATT TÄNKA PÅ DE SISTA VECKORNA Nu börjar du nog känna dig lite trött på den stora tunga magen och du längtar säkert efter att snart få träffa din lilla bebis. Allt eftersom det beräknade födelsedatumet närmar sig, hoppas du kanske på att barnet skulle komma lite tidigare än beräknat. Men den sista månaden är trots allt mycket viktig. Lungorna växer till sig och blir starkare och den vikt barnet lägger på sig kan behövas för de första dagarna i världen utanför. En graviditet räknas egentligen inte som fullgången förrän vid den 37:e veckans utgång. Barnet har det trots allt bäst inne i magen ett litet tag till. För att den sista tiden ska bli så bra som möjligt kan det vara bra att tänka på:
 
BALANSGÅNG Om du känner dig lite vinglig och inte känner dig så rörlig längre, undvik vissa rörelser när du är ensam hemma. Bara att stiga i och ur badkaret, till exempel, eller att sträcka sig efter något högt upp, kan göra att man tappar balansen. Bär heller helst inte så tunga eller skrymmande saker som kan få dig att överanstränga dig eller tappa balansen och ramla. Var försiktigare än du är i vanliga fall. Om du känner dig stel och vill mjuka upp musklerna, gör lite stretchövningar hellre än ansträngande träning. Tänk på att du nu har lättare för att tappa andan eller bli yr, så anpassa bara rörelserna efter det, så du inte faller eller blir svimfärdig.
 
 
PÅ SPRÅNG Just nu kan det vara bra att också tänka på att inte bege sig för långt hemifrån. Om din förlossning skulle sätta igång tidigare än beräknat, är det bra att vara inom räckhåll för ditt BB. Att köra eller åka bil är nog inte särskilt bekvämt med tanke på magens storlek och att barnet har sjunkit så långt ned. Åk bil så lite som möjligt nu, och var noga med att använda säkerhetsbältet. Bältet ska sitta under magen, tätt över höften. Se också till att ha ordentligt med benutrymme.
 
 
PASSA PÅ Så länge inte vattnet har gått, är det helt säkert att ha sex, och dessutom bra träning för kroppen. När fosterhinnan brister och vattnet går, strax före eller under förlossningen, finns det inte längre något som skyddar barnet mot infektioner. Då bör man inte föra in någonting i slidan om det inte är nödvändigt ur medicinsk synpunkt. Undvik därför sex om fosterhinnan inte längre är intakt. Men fram till dess kan ni passa på att njuta av lugna, romantiska kvällar tillsammans innan barnet kommer. Sedan blir det lite svårare att hinna med små privata stunder. 

Nattlampa

Jag älskar lillans rum. Det är så fint. Varje dag går jag in för att längta och beundra. Idag testade jag hennes nattlampa och det vart så himla mysigt. Gud vad vi längtar efter dig vår lilla bäbis!
 
Välkommen till lilla A:s rum.
 
 

Regnskydd till vagnen

När vi köpte vagnen så följde det med ett regnskydd till den. Gud så bra. Nu behövs det bara ett myggnät också för jag kommer gå många promenader med lillan efter förlossningen. Åh jag längtar till att få träna eller åtminstone att kunna röra på mig utan hinder och kunna gå utan att det smärtar. 
 
 

Lugnet före stormen

Älskling började jobba i måndags, så hans semester är nu slut. Det betyder att resten av graviditeten kommer innebära lugna dagar för mig. Det behöver jag. Ingen förstår nog hur mycket jag har stressat i den här graviditeten. Jag är oerhört slut fysisikt men även psykiskt. Hela graviditeten har varit påfrestande, mest psykiskt. Jag har tänkt så mycket på andra att jag glömt bort mig själv. Dessa veckor som är kvar ska jag försöka njuta av att vara gravid för jag hört att man sen kommer sakna det, främst magen. Jag måste erkänna att det faktiskt är ganska mysigt att ha en rund mage och känna liv inne i magen. Men jag hade gärna skippa alla jobbiga symtomer. 
På dagarna nu försöker jag så gott det går undvika stress genom att göra saker som skapar harmoni för min själ. Jag brukar se serier, pyssla i lillansrum, njuta av sparkarna från magen, andningsöva, pyssla på gården, göra sysslor i hemmet i min egen takt, bada på kvällarna och vila så ofta jag kan. Så här kommer mina dagar då jonathan jobbar se ut. Förhoppningsvis så hjälper det här mig att vara avslappnad och redo när förlossningen startar. 
 
 

Andningslarm eller babyvakt

Jag sitter och funderar lite på vad vi ska köpa. Ett andningslarm, vanlig babyvakt eller babyvakt med kamera. Det känns som att jag måste ha nån av dom för att lugna min själ med en säkerhet. Ska höra med Jonathan vilken han tycker.
 
Så här står det om andningslarmet (kort info)
Snuza Go är ett mobilt andningslarm som fästs i blöjkanten på ditt barn. Mobila andningslarm kan du ta med dig överallt samt är lämpliga för samsovning.
 
 Så här står det om babyvakt Padwico
Padwico baby watch 850 är en funktionell och stilren babyvakt med full digital teknik. Arbetar inom 863-870 MHz utan någon som helst störning och har en räckvidd på 500 m i öppna utrymmen. 
 
Så här står det om babyvakt Babyviewer med kamera (kort info)
Med Babyviewer 4500 från TOPCOM kan du både se och höra din bebis utan att vara i samma rum. En 3,5-tums LCD-skärm ger dig skarp och färgrik videokvalitet (även i mörker) och tack vare tvåvägs-kommunikationsmöjligheten kan du tala till och lugna din bebis på avstånd.
 

Det sista som behöver handlas den här månaden

Blöjor 

Produkter som Duschcreme, shampoo, tvättskål, puder, babyolja, nagelklippare, hårborste,febertemp, barnsalva mot röd stjärt

Amningsbh 

Amningsinlägg

Amningskudde

Bröstpump 

Påsar till infrysning av bröstmjölk 

Amningsponcho 

Våtservetter 

Bärsjal

Myggnät 

Cocooanbaby 

Täcke till rottingsängen 

Fårskinn 

Fotölj 


3 veckor och 5 dagar kvar till beräknad bf

Alltså vad händer med tiden, det går så fort jag hinner inte med. Jag börjar bli väldigt stressad inför förlossningen men det är tydligen vanligt att känna så. Bäcknet utvidgar sig för fullt för dom senaste två veckorna har jag haft foglossningar, det gör främst ont framtill men jag har blivit så van att jag inte orkar klaga. Framtung är jag nå så rejält, det känns när jag spelar kubb eller ska ta upp nått från golvet haha. Det smärtar när jag går så nu går jag ännu saktare. Halsbrännan kommer i perioder, men när den väl kommer så går inget att bota förutom mjölk. Jag försöker att undervika att böja mig ner nu för att jag inte ska få mer foglossningar. Det värsta just nu är att hon ligger så trångt att mina tarmar och min magsäck snart ligger i kläm vilket resulterar i att jag mår illa nästan hela tiden. Främst när jag sitter ner. Det ända som går att bota illamåendet med är något kallt som tex glass eller melon. 
 
Förlossningen kan ske när som helst nu och varje gång nånting känns annorlunda så tror jag att det är på gång. Nu har jag börjat få förvärkar tror jag för att magen drar ihop sig ovanligt mycket. Jag har gjort en lista nu på vad som behövs göras innan bäbisen kommer. En lista till mig och en lista till Jonathan. Han får göra alla praktiska saker som att städa bilen, fixa kablarna i hennes rum, klippa gräset, städa tvättstugan/toan, fixa på gården, ta ner studsmattan osv. I min lista står det saker som ta bort ogräs från blommorna, städa lillans rum, tvätta, packa klart BB-väskan, vika kläder, göra matlådor till tiden efter förlossningen osv. Tillsammans ska vi stor städa hela huset, stor städa våran säng/rum och stänga ute katterna från rummet eftersom att hon kommer sova här och då är inga katter tillåtna. Den här månaden ska vi börja kastrera dom en efter en så dom kan få vistas ute i naturen så dom inte löser så mycket hår här inne och inte är runt bäbisen. 
 
 
 

Gravid v37

 
 

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelningdär du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer. 

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar. 

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för. 


Tvättat alla bäbiskläder osv

 
Idag har jag tvättat alla bäbiskläder, lakan, påslakan, filtar och örngott så att dom är mjuka och inte luktar nytt. Dom hänger nu ute på tork. 
 
 
 
 

Umeå visit

Igår bila vi till Umeå med mamma och storebror för att hälsa på min stora syster, hennes man och deras barn. Mina syskon barn har bott där över helgen och i veckan far dom hem så vi åkte dit för att säga Hejdå. Passade på att pussa och säga hur mycket jag älskar dom. Vi lekte och busa i lekparken. Det grillades kyckling, kött och lök till middag med hemma gjord potatissallad, ris och maccaronsallad. Åh så gott det var! Mamma är så duktig på att laga mat! Vi var tvungen att åka hem kl 23.00 för att älskling skulle jobba idag. Det var så sorligt när vi skulle säga hejdå. Vi älskar varandra så mycket att det gör ont att vi bor så långt ifrån varandra och vi hatar att separeras. Det sluta med att alla grät, även jag. Jag älskar dessa barn som om dom vore mina egna. Jag önskar att dom bodde här i Skellefteå så att jag kunde träffa dom när jag vill. 3 månader kvar innan vi ses igen min små älsklingar. Faster älskar er så mycket att det gör ont!!! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förlovade

Jonathan har och kommer alltid vara min stora kärlek. Han är min framtidsman. Det är med han jag vill bli gammal med. Mina känslor för han växer fortfarande idag och jag blir aldrig trött på han. För 9 år sedan sa det klick och vi föll för varandra direkt. Ända sen dess har vi varit oskildbara. Det är bara meningen att det ska vara vi.
 
Jag kommer alltid kämpa för oss och vara dig trogen tills jag dör. Du är min stjärna på himlen, min guldbit i gruvan och en av det dyrbaraste jag har. Jag är ingenting utan dig. Du har växt och blivit en del av mitt hjärta. Jag älskar dig mer än ord kan förklara! Tillsammans ska vi uppfostra den bästa flickan på jorden! 
 
 
Den 29/4 gick Jonathan ner på knä för mig. På min födelsedag. Min älskade prins! Vi har hållt det hemligt tills ringarna kom. Jag hade inte ens en aning om att han tänkt förlova sig med mig så det kom som en chock, men klart att jag sa Ja! Det absolut finaste var att han berättat till min mamma sen långt tillbaka och bett om hennes välsignelse. Åh jag dör så fint! 
 
 
 

Att göra det bekvämt för sig själv

Nu är det dags att förbereda för amningen. Mina bröst är redan fyllda och har blivit jätte stora. Nu börjar dom göra ont för mina bh:ar. Jag vill ha bekväma amningsbhar, amningslinnen och sköna trosor till tiden efter förlossningen. Det finns ett stort utbud av amningsbh:ar och jag har letat efter dom perfekta, som fyller mina krav. Vi får se om jag köper allihopa.
 
Från H&M 
 
Från Bonprix
 Från Glammom 
 Från Mammashop
 Från Mammashop 
 Från twilfit

Lekmattan

Så här ser lekmattan ut. Ljus rosa med hjärtan på. Den har blivit lite skrynklig från leveransen men det går väl till sig.
Vi har inte haft en tanke på att hon behöver en sånn här eftersom att vi handlat för första tiden men nu fick ju vi behålla den här så då har vi en till då hon blir lite äldre. Den kommer komma till användning om några månader då hon är stark nog att hålla upp huvudet. På den här kommer hon kunna ligga och leka och träna på att vända sig från mage till rygg osv. Den är väldigt pluffsig, mjuk och lätt rengörlig.
 
 

Bm - förlossningsbesök

Bild google. Skellefteås förlossningsrum är mycket fräschare!
 
Idag hade vi tid hos bm. Vi hade yttligare en ny barnmorska idag. Hon gav oss massa tips kring förlossningen och hur vi tillsammans ska öva på andningen inför förlossningen. Det blev mycket prat om förlossningen, vilka smärtstillande det finns, hur en förlossning kan starta, hur värkarna fungerar, hur jag ska andas när det kommer en värk och massa mer. Hon vägde mig också och det visa +1, blodvärdet hade gått ner till 112 så mina hemofer och alla mina leverpastejmackor har inte gett resultat. Hon rekomenderade att jag istället ska ta niforex för att den är mer effektiv. Det är väldigt viktigt att mitt blodvärde är bra eftersom att jag under förlossningen och efteråt kommer förlora mycket blod. Vi lyssna på hjärtljudet som slog så fint och magen växte efter sin kurva. Hon kände att bäbisen nu är fixerad, så skönt! Blodtrycket mitt såg också bra ut.
 
Efter besöket så erbjöd hon oss att följa med och göra oss mer hemstad där genom att visa oss runt i förlossningsavdelningen. Det var så mysigt och spännande. Jag gick och log hela tiden. Tanken att vi snart befinner oss där gjorde mig varm. Jag såg en nybliven mamma med sitt barn i en kuvös och bäbisar skrek så gulligt och oskyldigt från något rum lite längre bort. Åh det där besöket måste ha varit det bästa som har hänt mig på länge. Hon visa oss rummet vi kommer komma till då vi åker in. Där mäter en barnmorska hur öppen jag är, om jag får stanna eller bli hemskickad. Det andra rummet vi gick till var rummet där man kommer gå till då man ska på efterkontroll med bäbisen men vi kommer ju vara i Skelleftehamn. Sen fick vi se rummen man får efter förlossningen där vi kommer bo i några dagar för att läka, kontrollera amningen och att jag och bäbisen mår bra. Där fanns det två sängar. En till mig, en till Jonathan och en kuvös till bäbisen. Mysrum! Efter hon visat oss det så fick vi se själva förlossningsrummet. Där allt händer! Herregud! När jag såg rummet fick jag lite panik. Man förstod då verkligen att det är jag som kommer sköta själva förlossningen helt själv. Det är jag som gör själva jobbet. Jag är maskinen. Det ända barnmorskerna/läkarna kan göra är att ge mig smärtstillande men det måste väl vara nyttigt för mig att tänka så, ett slags psykiskt förberedande. Jag måste våga lita på mig själv. Min kropp kommer klara det där. Rummet såg iaf väldigt rent ut och sängen såg helt perfekt ut. Där kan man ligga lite hur som helst. Vi tittade även in i toan där det fanns en dusch. Jag hade gärna velat att det fanns ett badkar menmen. Olika hjälpmedel fick vi även se. Jag börjar redan förbereda mig mentalt vilka jag ska använda/testa, hur jag ska ligga, vad jonathan ska göra och vad mamma ska göra sen om det blir som jag tänkt mig får vi se. Sista rummet vi fick se var akutvården för dom nyförlösta bäbisarna. Dit går barnmorskan med bäbisen och partnern om bäbisen behöver få igång andningen. 
 
Åh det här besöket har gjort mig mer självsäker. Jag behövde det här! Nu känner jag mig mer redo för vad som komma skall. Jag vet hur det ser ut och vad/hur saker och ting går/kan gå till. Detta vad det absolut bästa besöket vi varit på. Jag är så glad att hon erbjöd oss att få följa med och titta in där för nu vet vi. Vi kommer inte komma dit som vilsna själar utan mer rakryggade.
Nu har vi lovat henne för min egen skull att jag ska börja med niforex istället och andningsöva med Jonathan varje dag. Nu är jag så taggad men inte absolut inte redo. Det där med andningen måste jag lära mig först. 

Resultatet av rotting babysängen

Nu är rotting babysängen klar. Det var A:s farmor som fixade den. Tack så mycket Jenny, för att du la ner tid och kraft på den! Vi är så nöjda. Den blev så himla fin och perfekt! Nu saknas det bara en bäbis som sussar sött i den. På ena handtaget har vi hängt en speldosa så att hon kan somna till lugnande musik.
 
Här har ni resultatet 
 
 

Lillans hörna

 
 
Här ovanför ultraljudsbilden fick magavgjutningen pryda väggen. Det här är hennes personliga hörna. Åh så fint det blev. Magen såg mycket mindre ut än brösten men så ser den inte ut i verkligheten, det beror att är upphängd så att brösten är framåtlutad. Vi ska lösa upphägningen på nått sätt. 

Gravidfotografering

Den 25 Juli har vi bokad tid hos en fotograf. Det kommer bli så kul. Måste köpa en finklänning att ha på mig och älskling kommer bära en uppknäppt skjorta med svarta jeans till. Det kommer säkert bli fina bilder. Huvudsaken är att det finns bilder på oss när hon är i magen för hennes skull. Vi valde att vara inomhus i hennes studio istället för att vara ute. Eller jag ville vara ute men älskling inne så då får det väl bli så. 
 
 
 
 
 
 

Skötbädd

För ett tag sen beställde vi hem en ljus rosa skötbädd till skötbordet men då skickade dom en lekmatta i samma mönster istället och ingen retursedel så Jonathan Hörde av sig till företaget. Dom bad om ursäkt och frågade om vi kunde välja en annan skötbädd för den vi ville ha var slut på lagret. Då valde vi istället en vit modell som kom idag. Det verkar inte som att dom vill ha tillbaka lekmattan för dom skicka ingen retursedel den här gången heller så vi kanske får behålla den. Hoppas för den är fin men tyvärr väldigt dyr. Jag tror på att det är sommarjobbare som orsakat felet.
 
Här är iaf skötbädden. Den är vit men skimmrar vita hjärtan.
 
 
 

Föreviga magbilden

Idag har vi förevigat magbilden genom att gipsa den. Det måste ha varit det värsta jag gjort för jag började kallsvettas, må illa, kände mig yr och svimfärdig. Sammanlagt tog det en hel timma. Har aldrig stått upp så länge på ett och samma ställe nån gång under graviditeten. Efter en halv timma var jag tvungen att pausa och gå runt lite försiktigt annars hade jag nog svimmat. Jag var ständigt tvungen att vara still så tillslut börja det svartna för ögonen och då var jag tvungen att sätta mig ner så gipset på magen blev lite vecklat men jag kunde inte riskera att stå längre. Resultatet blev iaf bra tillslut men nästa graviditet så sittar jag nog hela tiden. :)
 
Vi börja med att plasta in magen och brösten 
 
 
 
Sen hällde vi upp ljummet vatten i en bunke och klippte små bitar av gipset för att sedan doppa gripsbitarna i vattnet och lägga på magen. När Jonathan gipsat klart klippte han sönder plasten på sidan för att kunna ta av mig den. Så här blev resultatet.
 
 
 

Längtan och väntan

Åh idag kom Laura och Freds söta lilla flicka Kira. Lilla A:s kommande bästis. Hon var så fin. Jag är så avundsjuk på dom, att dom äntligen får träffa och mysa med deras mirakel. Hela dagen har jag varit förväntansfull och spänd på att få höra från dom och idag kl 12:10 kom deras lilla älskling. Vår längtan efter våran plutt blev bara värre efter vi sätt deras flicka. Nu känns väntan så oändlig. Jag vill ha min flicka här hos mig nu! Det går inte förklara så mycket jag redan älskar våran lilla tjej. Tiden går så sakta nu och varje dag är jobbig men vi är så förväntansfulla på den dagen hon känner sig redo.
 
 
Hoppas du har det bra i min mage och att du snart vill lämna mammas mage för att träffa oss
 

Gravid v36

 

Barnets utveckling

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. I stället för puffar gör fostret mer svepande rörelser.

Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilogram. 

Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan minskar snarare eftersom gravidkroppen absorberar en del av det.

I gravidkroppen

Magen kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare vilket beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

För en del läcker det råmjölk ur brösten fast bebisen ännu inte är född. Barnet får all sin näring via moderkakan. Därför är det bra att äta nyttigt och varierat. 


Söndagen

Igår gjorde vi mysigt ute på altan och drog hem några kompisar för en grill/spelkväll. Vi grilla hemma gjorda hamburgare med jonathans kompis och dom blev så goda. Det gjorde älskling bra. Det blev en riktigt bra och mysig sommarkväll med kortspel och kubb. Det kom mer vänner under kvällen. Kl 1 gick jag och bada för att jag hade så ont i kroppen, sen gick jag och la mig medans dom andra fortsatte ett tag till. Jag kände mig ovanlig pigg igår, det var kul. Idag är älskling bakis Och inte jag. :)
 

Rottingsängen - projekt

Rotting babysängen är nu vit och fin. Vi har bestämt tyg och bäddat den och det är så här vi vill klä den. Det ända som nu måste göras är att sy fast den mjuka filten runt om så den sitter fast i rottingen och klippa runt kanterna på filten. Sen behövs det bara inhandlas ett täcke och sänghimmeltyg. Den kommer bli så fin och mysig. Bilder på resultatet kommer när den är klar.
 

Lugn lördag

Idag har vi inte gjort många knop. Bara varit hemma och myst framför filmer. Helt underbart skönt har det varit. Jag har varit helt lugn och avslappnad idag. Inga måsten. Bara ja, älskling och bulan. Till middag beställde vi hem mat. Jag valde thai mat från nawaporn. Friterade räkor och kycklingfile. Åh så gott. Älskling valde som vanligt pizza. Tänk att våran vardag kommer bli så här lugn och harmonisk sen när bäbisen kommer. Jag vet att jag kommer älska det. Harmoni gör mig lycklig. Ett vanligt lugnt svensson liv passar mig så bra. I framtiden vill vi ha en sommarstuga och en båt. Så mysigt det hade varit! 
 

Picknick

 
Idag for jag och älskling till en strand för en liten picknick tillsammans. Vi gjorde iordning en varsin räkmacka och skärde några bitar honungsmelon som vi tog med. Solstolarna åkte även med.
Det har varit alldelens för varmt för att vara inne idag så efter en tur på solbacken bestämde vi oss för att fara till stranden. Tanken var att älskling skulle bada men han ångra sig då vi kom dit. Jag däremot doppade bara fötterna och det var iskallt. Jag vågar typ inte bada när det är så kallt. Det känns som det ska påverka barnet men forskarna säger ju att det inte gör det så. 

BB väskan

Nu har vi börjat packa bb väskan. I den finns det tre byxor, tre bodys, en napp, elefanten, en dreggelklapp, en blöja(ska stoppa ner några stycken till), våtservetter, en handduk, ett par sockar, mössa, skallra, nappflaska om inte amningen funkar och en overal om det blir kallt. Det som saknas är amningsinlägg, ombyte till både mig och jonathan, inneskor, nessesär med produkter, frukt, godis, matlådor till Jonathan eftersom att han inte får mat där, högtalare, kamera, filt, tidningar/böker, massageapparat, bindor och amningsbh. Vi ska försöka få ner allt i båda våra skötväskor om det går. Jag har hört att vissa tar med sig två resväskor men det känns ju lite överdrivet.
 
 
 

Min och Jonathans släkt

Så här kommer lilla A:s släkt se ut. Min släkt är lite större men det beror på att mina föräldrar är äldre än hans. Han har två små syskon och jag har bara äldre syskon därför har hon mer kusiner på min sida än hans just nu. 
 
 

5 veckor och 3 dagar kvar

Nu börjar jag bli väldigt less på att vara gravid. Varje dag är en börda. Skulle helst av allt bara vilja sova mig igenom dagarna så jag slipper känna symtomerna. Sammandragningarna som kommer nu för tiden känns rejält. Jag har svårt att andas igenom dom, måste verkligen lära mig hur jag ska ta dom för det blir betydlift mycket värre under förlossningen. Jag kan knappt sova om nätterna och att vända mig är snart omöjligt. Älskling får göra allt här hemma, tycker så synd om han men snart är det över. Vi båda längtar så mycket efter den kommande dagen. Hon känns så nära och verklig nu. Man känner verkligen nu att det en bäbis i magen nu. Hon har blivit så stor och busar så mycket. Åh vad jag älskar hon! Är så nyfiken på vem hon är och hur hon ser ut vårt lilla hjärta. 38 dagar kvar till beräknad Bf.
 
 
 

Rotting babysäng

Första tiden efter förlossningen kommer våran bäbis sova inne hos oss. Jag kommer vara så rädd för spädbarnsdöd att jag knappt kommer våga sova själv. Jag vill ha hon så nära som möjligt så jag både kan se och höra att hon andas. (Har blivit tramatiserad pga en vän till oss vars deras bäbis dog i spädbarnsdöd..).
 
När Jonathan var liten så sov han i en rotting babysäng och den kommer nu hans lilla flicka få ärva. Vi kommer ha den ståendes mot våran säng, på min sida så jag lätt kan ta upp henne då jag ska amma. Hon kommer även få variera och ligga i babynestet mellan oss ibland. På dagarna kommer jag låta henne få sova i sin själlsäng medan jag pluggar bredvid henne i hennes rum. Jag kommer aldrig våga lämna henne utan tillsyn tills hon är minst 4 månader pga spädbarnsdöd.
 
Rottingsängen var först brun med blommigt tyg runt om men vi håller på att göra om den lite, måla den vit och sätta dit nytt tyg. Det är älskling som spraymålar den. Han är inne på första varvet. Två till imorgon sen borde den va klar. Den kommer bli så fin, med sänghimmel också.
 
 

Leverans av skötväskor

 
 
Idag kom skötväskorna. Det känns så bra för det är liksom nästan viktigast innan förlossningen att ha. Vi måste ju hinna förbereda och packa den klart ganska snart för man vet aldrig när förlossningen startar. Det är ju inte länge kvar nu. Vi testade till och med bilbarnstolen igår i Bilen. Kopplade den och körde en sväng till konsum för att handla och känna känslan av att det snart ligger en bäbis där i. Känslan var så mysig. Tillbaka till skötväskorna. Båda två var gudomligt snygga! Jag skulle lätt kunna gå med jonathans också men såklart var min ett snäppt snyggare. Hans hade dock väldigt bra med fickor och jag beundrar en ficka som han har och där kan man ha välling eller annan dryck som håller tempraturen varm eller kall. Väldigt smart gjort! Vi är iaf jätte nöjda med våra skötväskor! 
 

RSS 2.0