Cocoonababy

Idag kom äntligen madrassen vi beställt för ett tag sen. Cocoonababy. Den magiska madrassen som förhoppningsvis kommer få våran lilla bäbis att sova lika tryggt här ute som inne i magen. Jag ser så mycket framemot att hon ska få pröva den. Jag vill se om den är lika bra som alla påstår. Den är ju väldigt känd och eftertraktad så då måste den ju hålla vad den lovar kan man ju tycka. Priset på den ligger på 1649:-. Väldigt mycket om ni frågar mig men det är ju faktiskt värt det om lillans första tid ute i världen blir lugn och trygg av den. 
 
Fördelar med Cocoonababy:

1. Babyn ligger på rygg, den ställning som idag anses vara den säkraste för barnet.
2. Trygghet i vuxensängen Cocoonababy är en trygg plats för babyn när den sover i vuxensängen. Du slipper oroa dig för att ni vuxna och kanske syskon av misstag ska rulla på det nyfödda barnet.
3. Den ergonomiska madrassen skapar en trygg och ombonad miljö för babyn. Barnets sömn blir längre och bättre.
4. Förhindrar att barnet anammar en ställning där ena sidan gynnas framför den andra. Barnet kan lätt ha ögonkontakt med sin omgivning och vända huvudet från ena sidan till andra sidan.
Korrigerar och förhindrar därmed uppkomsten av missformat huvud eller flathead syndrome.
5. Barnet kan röra vid sitt ansikte och suga på sin tumme på samma sätt som under fostertiden och kan utveckla sin motoriska förmåga, öga-hand kontakt.
6. Uppstötningsreflexerna minskar eller upphör helt tack vare madrassens optimala sluttning.
7. Tack vare madrassens ergonomiska utformning omfamnar den barnet och motverkar på så sätt Mororeflexerna de s.k fritt fall reflexerna, vilket också bidrar till förbättrad och längre sömn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0