Tisdag

Idag steg vi upp kl 08:00. Alinas förkylning var inte längre snorig utan nu hörde man slem i halsen och hotar mycket. En för mig bättre förkylning än gårdagen och Alina var något piggare och lekfullare idag. Åt mycket bättre än gårdagen. Fick dock inte i hennes vatten och smörgåsrån så få värmde jag mjölk och gav hon små skinkbitar att själv plocka och det uppskattade hon mycket. Runt 11:30 var hon extremt trött. Hon somnade sittandes på min höft och sov ända till 14:30. Hon måste ha känt sig riktigt slut. Under tiden hon sov tvättade jag en maskin, fixa tvättstugan lite och "datarummet" på övervåningen. Då hon vakna lekte vi lite sedan började jag med middagen. Kycklingfile i currysås med ris och broccoli. Det uppskattade mina älsklingar. Det är så roligt att Alina nu kan äta det vi äter. Alltså kryddade/söta saker. Dock kommer hon inte få nått sött tills den dagen vi inte kan hålla henne borta från det.
Eftermaten lekte vi på hennes rum medan pappa rivde vardagsrums väggen. Jag tog nattningen eftersom att han håll på med väggen. 
Hon fick bada innan läggdags och jag tror inte att jag sagt det här tidigare men hon älskar verkligen att bada. Det är det bästa hon vet! Precis som mamma. Jätte kul! 



Gårdagen

Natten till måndag vart näst intill sömnlös. Alina vaknade flera gånger, panikgrät i sömnen och var allmänt svår sövd. 
På måndagen började Alina bli jätte sjuk. Snorig, ögon som tårar, hes, kläning, närhetssökande och lite hostig. Det var en jobbig dag för henne. Trött hela tiden, svårt att sova kliande ögon, jobbigt med andingen och varm. Vi lekte så mycket hon orkade men som mest blev vi sängliggandes och myste till olika program.
På kvällen hade jag myskväll och under natten bestämde vi oss för att låta Alina sova mellan oss. Hon sov så gott då hihi. 



Veckan som varit

Tisdag



Onsdag


Torsdag

Främmande av Michaela, dottern Minou och Gladys och sonen Daylan. Mycket trevligt!!!
 My ket

Fredag

På dagen hängde vi på gården och på kvällen sov Alina över hos hennes låtsas mormor och morfar. Vi grillade med vänner och for sedan och chill drack hemma hos några i ursviken.


Lördag

I lördags lärde sig Alina att gå helt själv utan stöd när vi åt suris osh mamma. Hon gick precis dit hon ville. Från köket till hennes rum och tillbaka. Sååå kul! En viktif milstolpe är nu nådd.

Söndag


Fre, Lör, Sön, Mån

Fredag
I fredag kom mamma förbi efter att hon varit hod en vän i Bureå. Vi umgicks, skrattade, fotade och hade det som vanligt sååå kul! Jag lagade middag och bjöd på det. Kl 21:30 skjutsade Jonathan hem hon. När han kom tillbaka hade vi myskväll.

Min vackra mamma!!

Lördag
I lördags mös vi på gården. Jonathan klippte gräset med ny köpta fast begagnade åkgräsklipparen. Alina fick gunga och gå ut och gå på gatan och plocka kottar. Sedan stoppa jag hon i vagnen och vi gick ut på en promenad. Hon slocknade snabbt. När jag kom tillbaka fick jag besök av en granne som jag träffat en gång när jag var ungdom. Idag har hon en son på snart 2år, så det är bara 1år mellan våra barn. Väldigt kul att man redan lärt känna någon här i Bureå och att man har någon att hänga med ibland på dagarna.
Efter det åkte Jonathan och lämna Alina till hennes mormor för övernattning. Jag och Jonathan fick sedan egentid med vänner. Först grillade vi utanför vilket var så mysigt! Vi fick sedan skjuts till en "svart bilklubb" vilket också var så kul! En väldigt rolig men även nyttig kväll tillsammans! Kl 03-04 nån gång, vinglade vi in hos mamma. Somnade direkt!


Söndag
I söndags vaknade vi upp hos mamma. Båda två bakis och slitna men vi har ju en dotter att ta hand om så det var bara att stiga upp. Ja gjorde i ordning lunch till mig och mamma. Sedan gick jag och Alina ut på en promenad ner till älven. Alltså hon gick själv och höll mig i handen. Såå mysigt. Jonathan gick på ica och handla gröt så vi satte oss på en parkbänk för stt vänta in han. Både påvägen dit och hem stannade Alina varje gång hon såg ett löv för att plocka upp den. Tillslut hade hon handen full av löv och tappade allt. Alltså hon är så söt pluttisen! 
Då vi kom hem åt Alina gröt sedan sov hon med pappa sin och jag passade på att ta ett skönt varmt bad.
Mamma gjorde gomat som hon bjöd på till middag.
Mot kvällen duschade Jonathan Alina och sedan åkte vi hem.





Måndag
Igår var det regnigt ute så vi stanna inne och lekte hela dagen. Då Jonathan kom hem åt vi middag sedan åkte vi till stan och handla en ljusslinga, gardinhängare och två kläder till Alina. Vi läggning av Alina gick det inte alls som hoppats. Hon somnade inte förän 23...Hon dregglar extremt mycket så anting kommer 8tanden eller växer 7tanden. Vi fick iaf lite gjort i hemmet innan vi själva la oss.


Torsdag

Idag steg vi upp kl 09. På förmiddagen lekt vi inne. Då Alina sov fixade jag mitt "sminkrum". Då Alina vaknade kl 15:00 började jag med middagen. Kyckling med krocketter och till Alina panerad fisk, morötter och krocketter. Nu på kvällen blev det sol så vi satte upp gungställningen och gungade Alina. Lekte och plockade även blommor på gården med Alina.


Onsdagen

Idag har det små regnat hela dagen. Jätte tråkigt men fick lite saker gjort då. Har tvättat två maskiner, packat in alla mina kläder i garderober och plockat upp lite annat. 
Då Alina varit vaken har vi lekt på hennes rum sen på efter middagen satte jag igång matlagningen. Gjorde hemma gjorda paltar vilket tog evigheter så gjorde lite snabb middag till lillhjärtat som var så hungrig. Hon fick min hemma gjorda pasta carbonara med fläskfile. Det var gott gott tyckte hon. Då älskling kom hem åt vi palt middag sedan började vi böka på lite i huset. Innan det var läggdags för Alina så invigde hon hennes nya badbalja som hon fick av hennes extra farmor. 
 
Alina kan hålla balansen jätte länge och ta ungefär 6 steg själv. Detta började på hennes 1års dag. Hur coolt är inte det hihi. Nu ställer hon sig upp hela tiden. Hon är dock fortfarande lite försiktig.



Förra veckan, helgen, måndag och tisdag

Igår flyttade vi in till vårt nya hus i bureå. Det har varit långa, stessiga veckor men nu har vi flyttat in och slipper stress. Dock har vi inte packat upp allt än. Köket, tvrummet, Alinas rum, lill toan och nästan sovrummet och övervåningen är klar. Idag gick älskling tillbaka till jobbet efter 4 v semester. Det har varit skönt att ha han hemma men samtidigt har min kropp skrikit efter rutiner.

Det har varit tyst här på bloggen i en veckas tid men nu blir det serriöst igen. 

Ett dös med bilder sedan sist jag skrev får ni iaf.


Blandade bilder från olika dagar


Alinas 1 års dag

En underbar dag med massa gott och roligt fika som mamma gjort, tre tårtor (en från hennes mormor), filbullar från farmor, rosa inredning/tema, ballonger, piniata och skattjacks lek för dom äldre barnen.
Tusen tack för allt alla ni underbara som kom för att fira Alinas första födelsedag. I bilen påväg hem somnade hon snabbt men såå njöd!! <3
Idag gick hon några steg för första gången! Mellan Sandra och Jenny hihi. Hon är såå duktig!


Måndag

Idag har vi varit på stan och handlat inför Alinas 1års kalas på söndag. Efter det en tväris till mamma och hjälpa henne med lite saker för att hon inte kan använda högra handen pga svullnad och smärta. När vi kom hem fortsätte Jonathan flytta tungre lass med hjälp av en kompis. Vi följde med första lassen men stannade hemma sista för att natta lillgullan.








Veckan som varit

I veckan har vi hållt på flytta varje dag och mellan varven köpt tapeter till nya huset, hälsat på Alinas kompis familj Alina, hälsat på mammas vän, ätit hos mamma, handlat på solbacken med mamma, flyttat cykelskjulet, varit barnvakt till Alinas kompis Daylan, promenerat och spelat lite pocemon.

Bilderna kan vara lite huller om buller varje dag.

Tisdag



Onsdag


Torsdag

Fredag


Lördag

Söndag


Måndag

Idag har vi varit till skrottippen med mamma och kastat en släp full med skräp sen även kört ett flyttlass till nya huset. Bortsätt från det har vi bara myst hemma och busat med våran underbara dotter. 


Uppdate: Idag höll hon balansen i ungefär 5 sekunder utan att ramla. Hon är såå duktig! Har även glömt nämna att Alina kan gå själv med bara en hjälpande hand en kort bit. Äter själv med mat på skeden och dricker helt själv. Lilla hjärtegullet börjar snart närma sig sitt 1års kalas och nu är hon inte längre en bäbis utan ett barn. Det märks verkligen. 6 tanden håller även på komma ut nu så en gnällig och klängig Alina har vi numera här hemma. Mysigt men inte passande nu med flytten. Men nu är det bara 2 veckor kvar tills vi flyttar! Wiho!




Fredag, Lördag, Söndag

Fredag


Lördag


Söndag


Onsdag, Torsdag, Fredag

Eftersom att vi just nu håller på flytta så finns inte tiden till att blogga. Bilderna får tala.

Tisdag


Onsdag




Torsdag




RSS 2.0