Dom senaste besöken

Förra veckan på torsdagen fick vi fin besök av Alinas gudmor, hennes syster och deras mamma som ville träffa och mysa med lilla Alina. Dom kom med en jätte fin orkidee och två ljushållare. Allt var i precis min stil. Jätte fina. Tack bästa ni! 


Igår bjöd vi över mamma på grillat och efterrätt. Vi tog kort, såg repris på idolavsnitt, skämtade och hade jätte roligt. Hon passade även på att plocka hallon, vinbär och rabarber på våran gård. Mamma är helt förtjust i Alina. Hon saknar henne varje dag, ringer och hör hur det går varje dag, vill träffa henne och mysa varje dag. Vi tycker det är jätte roligt, att hon inte bara är älskad av oss utan av andra också.

Alina imorse

Gosfia

Måndag

Idag började älskling jobba. Vi har haft två helt underbara veckor av massa kärlek, familjemys och besök men nu börjar verkligheten. Jag som mammaledig och Jonathan som working man. Att vara ensam med Alina har gått bra. Hon var lite svår tröstad imorse men efter nån timma så somna hon och sov till 12:30, då badade jag henne, smorde in henne med olja, tvätta en tvätt och mös resten av dagen tills älskling kom hem. Jag hade förvänta mig en mycket jobbigare dag med lite sömn men det gick så bra. Dock kan en annan dag bli värre än den andra. När älskling kom hem lagade jag middag. Kyckling och ris med currysås. 


Att vara mammaledig känns jätte kul. Nu får jag tillfälle att lära känna min finaste dotter. Mor och dotter tid. 

Jag har just ammat lillhjärtat och la upp henne på axeln för att rapa men som vanligt somnar hon istället. Vi har fått en riktig sömntuta hihi. 


Matfestivalen och Besök hos gammelfaster

Igår for vi på matfesten och köpte oss något gott att äta, det blev en souvas sedan gick vi runt på stan ett tag och träffa folk innan vi åkte vidare för ett besök hos min faster. Dom bjöd på kaffe och en jätte god semla. Det var riktigt trevligt där! Vi prata gamla minnen, skrattade och njöt av varandras sällskap eftersom att vi inte träffas så ofta. Människor som dom växer inte på träd, dom är helt underbara. Faster hade handlat massor med fina saker till Alina och även tre sena inflyttningspresenter. Till Alina var det en klänning för finare tillfällen i lite större storlek, 6 par sockar, tre barnböcker, ett sminkbord och en tillhörande stol, en docksäng, en body och en mössa. Min farmor skickade med rosa gardiner till Alina och några gamla böcker till mig som pappa hade när han var liten. Som inflyttningspresent fick vi en stor glasljusskål, fjädrar och ett hjärta där det står kram. Jätte fina. Jag fick även ett par klackskor i äkta skinn och en poncho. Min faster har lätt att skämma bort människor som hon älskar och jag har svårt att ta emot. Får lätt dåligt samvete då men hon är en helt underbar som människa med ett hjärta av guld. Så ödmjuk och äkta. En person som henne borde alla få ha i sitt liv.

Bilder från matfesten





I gamfasters famn

Finaste Alina

Finaste Alina i en klänning Alinas extra farmor gjort helt själv. Helt perfekt klänning i en perfekt liten tjej. Hon blev så fin hjärtat mitt.



Alinas pappa

Jonathan har chockerat mig. Jag visste att han skulle bli en jätte bra pappa men inte så här bra direkt. Han är redan helt perfekt för Alina och även så hjälpsam med mig. Vi samarbetar jätte bra. Han vaknar på nätterna för att byta hennes blöja då hon bajsat vilket brukar ske i samband med amning vilket blir minst två ggr per natt för att avlasta för mig. 
Han ger Alina jätte mycket kärlek genom närhet, gos och pussar. Man märker att han redan blivit fäst vid henne. Det är så fint att se. 

Här hemma är det nästan bara bäbisprat och vi använder nästan bara bäbisröster hihi.

För mig är det viktigt att Alina står sin pappa nära eftersom att min pappa gick bort tidigt under min barndom. Jag är så glad och överlycklig att Alina har fått världens bästa pappa.

Det vackraste jag vet är att se er tillsammans

Alina idag


Alina två veckor gammal

Exakt nu 03:46 torsdag för två veckor sedan krystade jag ut lilla Alina. En underbar förlossning jag lätt skulle kunna göra om. Att vi fått ha dig nu i två veckor känns overkligt. Dagarna går för fort! Jag kommer aldrig glömma dagen du kom till världen, så vacker och helt perfekt skapad liten bäbis som fortfarande är en liten bäbis. Vill inte att tiden ska gå så här fort. Jag försöker njuta och ta vara på varje sekund med dig. Mamma och pappas finaste prinsessa. Så älskad från första sekund! 

Bild på Alina Nu och Då. 

Myskväll

Lillhjärtat sover just nu för kvällen. Medan jag ammade så plockade älskling fram kvällsfika och tände ljus så nu ska vi gotta oss till nya filmerna av Johan falk



Första badet

Så här såg Alinas första bad ut. Badstolen var första presenten Alina fick som gavs under graviditeten från Alinas farmor. Jätte praktiskt och funkar jätte bra.
 
 

Överraskning

Jonathans fina familj kom på besök direkt vi kom hem från bb och överraskade oss med en jätte stor fin blöjtårta. Blöjtårtan innehöll 500 blöjor! Plus att vi fick med några blöjpacket för nyfödda och för lite större bäbisar. Själva blöjtårtan bestod inte bara av blöjor utan även lite smått och gott som tre par byxor i större storlek, tre bodysar, fyra par sockar, badleksaker, vatten temp, nappflaska, två tuttar, en nalle, en skallra och en hårborste. Jonathans moster hade även prytt blöjtårtan med en massa fina virkade saker från henne, som en klänning, en kofta, en mössa, ett par skor, en krona, en flodhäst, en giraff, en snuttefilt och flera små blommor som dekoration på tårtan. Det var en väldigt fin överraskning som gjorde mig verkligen jätte glad! Blöjor som är så dyrt. Det kommer räcka hur länge som helst och det underlättar jätte mycket för oss. Dom virkade sakerna var så himla fina och välgjorda. Att dom var handgjorda av Alinas extra farmor gjorde det bara mer speciellt. Kläder i större stolekar uppskattas så mycket och allt smått och gott. Tusen tusen tack igen för er fina gest och tanke! Det betyder verkligen så mycket ska ni veta <3.
 
 

Ny mobil ~ Huawei

Idag kom min nya mobil, en vit huawei. Min gamla har skärmen sprukit på (Jonathans fel) och nätverket försvinner hela tiden på den så ibland funkar inte internet och ibland kan ingen ringa till mig. Jag har lust att slänga mobilen i vattnet helt ärligt..så less är jag på den. Tillbaka till min nya mobil. Nu kommer jag kunna uppdatera mycket oftare här på bloggen. Jag har laddat ner blogg.se appen så det kommer underlätta mycket. Då Alina sover så ska jag försöka blogga. Vill ju spara hennes första tid dokumenterat med bilder så man kan titta och minnas tillbaka. 

God natt min skatt

Sista amningen innan vi säger god natt men det verkar som att lilla Alina bestämt sig för att vara vaken ett tag till. Hon ligger i min famn just nu och tittar sig omkring med sina grönbruna ögon. 
Dagen har bestått av besök hos Alinas farmor som idag kom hem från turkiet och hade med sig en jätte fin klänning och ett hårband till Alina. Efter vi varit där åkte vi hem till Alinas mormor och åt hamburgare och tittade på Idol.
 
 

Mammas fina Alina

Finns inte tillräckligt med ord för att jag ska kunna förklara hur mycket jag älskar dig Alina. Jag blir tårögd bara tanken av hur rädd jag är om dig. Du har gjort att mitt liv fått en mening. Jag förstår inte hur jag kunnat leva utan dig. Du är en självklarhet för mig nu. Jag kommer alltid ta dig först, finnas för dig oavsätt vad, alltid älska dig mest och behandla dig med högsta värde. Tänk att du var plusset på stickan för flera månader sen. Att behålla dig var det bästa valet jag tagit. Jag har aldrig älskat en människa så här mycket. Kärleken är oövervinlig. Mammas fina Alina. Du är det bästa som någonsin hänt mig!
 
 

Våran dag

Idag hade vi tid hos bvc för en kontroll på Alina. Hon hade gått upp till 3435 kg och växt till 52cm. Hon var så duktig. Mitt under vägningen så kissade hon hihi. Vår lille buse. Jag kollade även upp en blodfylld blåsa jag haft sen två månader tillbaka. Det var tydligen en symtom gravida kunde få. Helt ofarligt...puuh! Skönt att få höra det. En remiss har skickats så nu väntar jag bara på att kirurgiskt ta bort den. 
Imorse fick lillhjärtat bada. Detta var tredje gången. Hon börjar tycka om det nu. Första gången var det inte lika roligt. Efter bvc åkte vi till solbacken och stor handla. När vi kom hem laga vi lassage och resten av kvällen har vi bara gosats, pussats och myst i soffan alla tre.
 
Sötproppen i sin nya handduks poncho som är jätte för stor men då kan hon växa i den.
 
 

Gos bäbis

 

Alina idag

Idag fick hon inviga ett hårband som vi köpte till henne dagarna innan hon kom. Den är dock lite för stor för henne men kunde inte låta bli att ta på henne den. Hon blev så fin!

Lillans första roadtrip

Igår bila vi till piteå och stor shoppade massa nödvändigheter till hemmet och kläder i storlek 56 till Alina och ett par jeans till pappa jonathan. Det gick bra att köra till Pireå med henne. Hon sov hela vägen. 
 
 
 
 

Snart en vecka gammal

Lillhjärtat växer så bra nu. På bb hade hon gått ner från 3395g till 3009g och det var ganska mycket men det berodde på att amningen inte hade kommit igång helt. Igår fick vi besök av våran nya barnmorska som vi kommer gå till med Alina för att väga och mäta osv. Hon hade med sig en våg och vägde Alina. Hon hade gått upp till 3300. Nästan till sin födelsevikt. Det kändes så bra att bröstmjölken som kommit igång visat resultat. Hon gav oss också massa broschyer, tittade hur vi bodde och frågade hur allt gått osv.
 
Om 31 minuter så var det en vecka sedan våran fina lilla prinsessa föddes. Kan inte förstå att det redan gått en vecka. Det har gått så fort samtidigt som det känns som att hon alltid har funnits med oss. Hon är så fin våran Alina. Denna vecka har varit den bästa i mitt liv!
 
Lite bilder på Alinas första levnadsvecka (Mobil bilder)
 

Bjuden på tacos av gudmor


 
 
I förrgår blev vi bjudna på tacos med älgfärs och daimtårta med grädde som efterätt hos Alinas gudmor. Jag har nog inte berättat vem Alinas gudmor är här på bloggen. Vi valde tillsammans jag och Jonathan min närmaste vän Nazanin. Av en känsla att hon skulle ta bäst hand om våran flicka, göra allt för henne och ge henne massa kärlek som gjorde att vi valde henne. Jag och hon har varit vänner sen vi var riktigt små så hon är som en syster för mig så det var som en självklarhet i valet av gudmor. Man vet aldrig hur livet vänder så det känns tryggt att ha en plan för våran Alina. 
På min babyshower hade hon köpt ett halsband med en liten skyddsängel på. Hur fin som helst!!
 
 

Babysense - Andningslarm

Då vi kom hem från bb så fick vi ett väldigt fint besök av Alinas släkt på pappans sida. Dom överraskade med en stor blöjtårta som var så fint dekorerad med olika presenter till Alina. Ni ska få bilder på den sen men nu tänkte jag istället hylla en till grej dom överraskade oss med, nämligen ett andningsalarm. Alltså det betydde så mycket!! Ni vet att jag tidigare skrivit att vi tänkt köpa ett men det blev aldrig av innan hon föddes. Det blev sömnlösa dagar på bb pga att jag inte vågade lämna Alina utan tillsyn att hon andades pga rädsla för spädbarnsdöd.
Jonathans moster med familj hade köpt ett andningsalarm till oss pga sömnlöshet och oro. Jag blev så rörd! Det måste helt ärligt ha varit en av det finaste sakerna någon gjort för mig! Andningsalarmet är den bästa uppfinnigen någonsin. Den funkar hur bra som helst och nu kan jag sova med ro i själen. Tusen tusen tusen tack Sandra, Jimmie Och Maja <3
 

Mysdagar

Sen vi kom hem har vi haft så himla mysiga dagar. Livet med en bäbis är mycket roligare än jag trodde. Hon är redan en självklarhet i vårat liv. Skulle inte kunna tänka mig ett liv utan henne. Hon gör mig så himla lycklig! Kärleken till henne är större än själva jorden och mammaoron har redan hunnit ikapp mig. När hon gråter skär det i hjärtat och när hon är nöjd värms mitt hjärta av glädje. Dagarna med henne har varit dom bästa i mitt liv. Det ska bli roligt att se henne utvecklas och bli en liten individ med personlighet. 
 
 

3 dagar sen vi lämna bb

Den 16 Augusti fick vi komma hem. Det var så himla skönt för helt ärligt kändes det lite som ett fängelse på bb. Det kändes som att man inte kunde röra sig fritt och att dom hade koll på en hela tiden. Inget fel med det men det var lite jobbigt.
 
Under tiden vi var där så for vi på olika kontroller med Alina där dom kollade hörseln, synen, reflex, känsel, skallen osv. Dom tog även ett blodprov och det gick jätte bra. Sista kvällen tog vi för första gången ut henne till friska luften och tog bilen till Ica kvantum för att handla gottis. De gick jätte bra men det var ovanligt men mysigt att frakta på en bäbis inne i affären.
På söndagen lämnade vi bb ungefär kl 12 på dagen och känslan var underbar. Vi kom dit utan ett bäbis och for hem med en bäbis hihi. 
På BB

Fortfarande kvar på bb

Förlossningen gick jätte bra. Jag kommer berätta om den en annan dag när jag orkar. Vi är fortfarande kvar på bb men vi åker äntligen hem imorgon. Det ska bli så roligt att komma hem och introducera henne för allt. 
Lyckan jag känner just nu går inte beskriva. Hon är helt perfekt. Jag kan inte förstå att det var hon som hela tiden bodde i min mage och sparkade. Jag måste nypa mig själv i armen ibland för att se att jag inte drömmer. Allting känns som en underbar dröm. Det här är väl bäbisbubblan alla pratar om:).
Kan inte sluta titta på hon. Allt hon gör är så himla gulligt. Mamma älskar dig så mycket att det gör ont i mitt hjärta hela tiden! 
 
Just nu ligger hon och sover på mitt bröst. Hur mysigt som helst.
 
 

Uppdatering från bb

I natt 03:46 blev jag mamma till världens finaste flicka Alina. 3395 gram och 49 cm lång. 
Jag kan inte sluta titta på hon. Hon är så perfekt mitt lillhjärta. Mamma och pappa älskar dig redan mer än allt annat! <3
 
 

Påväg in till förlossningen

Snart ses vi lillhjärtat!
 
 

4 dagar över tiden

Ingen bäbis än... Vi går varje dag och väntar på att något ska hända. För första gången i mitt liv längtar jag efter att känna smärta. Varje gång det kommer en förvärk hoppas jag att den ska hålla i sig och göra mer ont men den avtar alltid i sin smärtnivå. Oerhört tröttsamt att gå över tiden men hon kommer när hon kommer, våran plutt. Idag fick jag värsta ryket och höll igång nästan hela dagen med att tvätta, klippa gräset, plocka ur disken, hänga tvätt, städa toan och damsuga lite. Jag vill ju såklart att det ska hända nånting nu. Vi längtar ju efter att få träffa hon och se vad hon är för en liten myspropp. Vi fick även oväntat mysigt besök av gudmor och hennes kille. Det blev en kopp kaffe, kortspel och lite prat. Efter dom for så tog vi en kvällspromenad bara jag och Jonathan. Åh det är så mysigt att promenera på kvällen, särskilt nu när det är så mörkt. Belysningen från gatan och husen gör det hela så mysigt på något sätt. 
Nu har jag gått över 4 dagar..Vi får se när hon bestämmer sig för att komma ut. Imorgon har vi iaf tid hos barnmorskan..kanske ska be om en hinnsvepning om jag vågar. Det sägs göra väldigt ont men det är kanske värt det.
 
 

Effektiv dag

Idag har vi storstädat huset yttligare en gång. När bäbisen kommer så har vi bestämt att det behövs storstädas minst en gång i veckan för att det inte ska hinna bli så smutsigt. Våran säng är nu genom städad och fri från hår så vi har ställt in babysängen nu och stängt ute katterna från rummet.
Idag när älskling slutade jobba så köpte han med sig hallonblads te och färsk ananas så det har jag testat idag. Vi får se om det kommer någon bäbis snart hihi. 
 
 
 
 

Bilbarnstolen

Förra veckan så koppla vi in bilbarnstolsfästet i bilen så när det är dags behöver vi bara ta med bilbarnsstolen ut till bilen. 
 
 
 
 Jag är riktigt nöjd med valet av babyskydd. Den känns så säker och trygg i trafiken. 
 

Kastrering av våran andra katt

Idag kastrerades våran andra katt Cocous. Den här gången kändes det inte lika jobbigt eftersom att det gick så bra med Minous sist att mitt förtroende för vetrinärerna ökat. Innan vi kastrerade Minou så hade jag inte så bra minnen från dom för att dom gjorde min äldsta katt Nosen sämre, som ledde till att hon var tvungen att avlivas. Det har iaf gått hur bra som helst med Minou. I två dagar har hon nu fått vara ute helt själv och hon kommer ganska snabbt hem efter några timmar så det känns så bra att vi kastrerat henne. Hon kommer få ett mycket roligare liv och snart kommer Cocous också få vara ute och jaga möss. Hon kommer bli överlycklig för hon älskar att vara ute. Mina hjärtegull. En katt kvar nu sen är alla katter kastrerade och det känns så oerhört bra i mitt hjärta. 
 
 
 
 

Gravid v41

 
  
Mamman

Visst är det är jobbigt att bara vänta, men det finns fördelar med att vara gravid länge. Din livmodertapp hinner mogna och hormonet relaxin mjukar upp dina bäckenfogar ytterligare. Ett barn anses inte som överburet förrän graviditeten passerat vecka 41+6. Först då brukar man börja överväga att starta förlossningen. Försök att vila så mycket du kan. Stressa inte, gör trevliga saker och sov när du behöver, vare sig det är på natten eller på dagen. Snart är resan över och en spännande tid väntar. 

Barnet

Otålig? Vissa barn vill helt enkelt inte komma ut efter 40 veckor... De stannar, av någon anledning som vi inte känner, ett tag till i magen. Barnet fortsätter att öka i vikt och samla på sig energi. Ett barn anses inte som överburet förrän graviditeten passerat vecka 41+6. Det är först då som man brukar börja överväga att hjälpa till med att starta förlossningen. Och har du redan fått ditt barn – grattis till det nya livet!


Helgen

I fredags fotograferades vi på en strand. Det vart jätte fina bilder som vi ska framkalla till lillans fotoalbum. Här får ni ett smakprov, resten behåller vi för oss själva och till våra närmaste. Efter vi fotograferats åkte vi hem till mamma som bjöd på go middag. Hos henne försökte jag hålla igång genom att hjälpa henne att måla hennes toa.
 
På lördag grillade vi ute utanför mamma, lyssna på musik och umgicks med familjen. Riktigt mysig sen sommarkväll. Älskling tog en "sista" bild på mig om hon nu skulle dyka upp under natten eller idag. Efter han fotat mig bestämde vi oss för att ta en lång promenad för att sätta igång värkarna men inga resultat under natten. Det var iaf mysigt att promenera i friska luften med älskling och prata om framtiden. 
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Lagat tacogratäng, börjat se serien fjällbackamorden, tagit ut katterna och bara myst. Vi kommer nog avsluta söndagen med en till skön kvällspromenad.

Beräknat förlossningsdatum - 9 Augusti

Idag är det beräknat förlossningsdatum för vår lilla bäbis men än har det inte hänt nått. Jag har sedan några dagar tillbaka börjat känna en mensliknande smärta i magen som är dov och ilande ibland och även att det strålar i nedre ryggen. Jag har såklart googlat och denna smärta kan vara ett tecken på att dagarna närmar sig. Kroppen förbereder sig för förlossningen. Igår när jag badade märke jag en jätte liten blodig slemig klump i vattnet som kan ha varit slemproppen, eller iaf en del av det. Jag hoppas det var det. Annars så är jag ovanligt trött hela tiden. Skulle kunna sova en hel dag om jag fick bestämma men jag måste röra på mig också. Lillan busar på mycket mer än vanligt om nätterna och det gör så ont. Hon måste ha blivit jätte stark för sparkarna hon ger ifrån sig och hur hon hoppar på huvudet känns nå så rejält mycket. Det ilar och ömmar. Jag undrar hur långt bort hon är nu. Hoppar hon några ggr till måste väl vattnet gå kan jag tycka.
 
Jag kan inte förstå att jag nått 100% nu och varit gravid i 280 dagar. 9 månader som både varit fantastisk och förjävlig. Om högst 2 veckor så får vi äntligen träffa hon som myst och tillverkats i min mage så länge. Jag lovar att jag kommer meddela här på bloggen när det är dags. Håll utkik. 
 
 

Skor och vantar

Lilla A fick en present av sin mormor. Ett par jätte fina skor med matchande vantar. Hur fina som helst! Mormors lilla prinsessa
 
 

Torsdag

 
Idag har jag inte gjort många knop. Älskling jobbar natt så det känns som att jag aldrig hinner umgås med han men snart kommer bäbis och då får han ledigt i två veckor. Just nu ligger jag mest i sängen eller soffan och ser på serier, jag försöker aktivera mig lite varje dag men sover så dåligt på natten för att hon rör sig mest då så jag passar på att sova på morgonen och vaknar inte förän typ 14.00 på dagen. Det spelar ingen roll när jag sover utan det viktigaste just nu är att få mycket sömn och vila. Älskling åker och jobbar kl 18.00 varje dag och kommer inte hem förän 06.40 och då behöver han sova till kl 15.00 så han orkar en till natt, så vi hinner knappt umgås men han är så duktig som kämpar för att vi ska ha det så bra som möjligt. Varje dag är jag så stolt över han. Min stora kärlek. Jag tvivlar inte en sekund på att han kommer vara världens bästa pappa och göra allt för hans lilla älskling. Idag åkte vi tvärt till stan för att göra några ärenden. När vi kom hem gjorde vi mat sen åkte han iväg och jobba igen. Sent på kvällen mötte mamma upp mig och just nu sover jag hos henne. Känns inge bra att vara ensam. Älskling hämtar upp mig då han slutar sen är han ledig till på lördag. Skönt! Då får vi äntligen tid för varandra. Det blir pusskrig och gos med magen. 2 dagar kvar till beräknad födelsedatum, spännande.
 

Våran bb väska

Bara nya kläder åker ner i bb väskan.
 
I våran bb väska finns det ett par tofflor till mig, en amningsbh, ett amningslinne, en cardigan, ett par mjuka leggings, en handduk, deo, duschcream, två par bekväma trosor, sminkväskan, hårborste och två gummisnodd.Till Jonathan är det packat ombyte till han, deo, handduk och duschcream.
 
Övrigt som åker ner är ipaden, datorn och kameran. Vi kommer även ta med två matlådor till Jonathan, godispåse, chips, jucie till mig, en dricka till Jonathan, två baguetter och i dom ska det finnas dallassallad, lök, färdiga kyckling och gurka i. Allting är handlat och väntar bara på avfärd.
 

Det vi handlade i stan

Från stan handlade vi ett nagelkit för bäbisar, två nya nappar, puder för lillrumpan, magolja och en sacksäck till lillans rum. 
 
 

Sista kontrollen

Imorse var vi hos barnmorskan för sista kontroll. Allting såg bra ut. Det blev ett snabbt besök på kanske 20min. Vi pratade lite om sömn också eftersom att jag sover extremt dåligt. Niferexen fortsätter jag att ta men idag låg den på 127 vilket är jätte bra. Då slipper jag oroa mig över det. Magen växer fortfarande bra men såg att pricken hamna lite lägre men hon såg iaf att den växt. Vågen visa 0,8 plus. Efter besöket for vi som vanligt till solbacken och handla lite. Fick panik springa in på toan för att tömma och nu i efterhand så krampar det lite i magen. Kan det vara så att det snart är dags. Hoppas!
Vi har även varit till Vetrinären för att ta bort stygnen på Minou och det gick bra. Imorgon får hon äntligen ta bort tratten och vara ute. Nervöst!
 
 
 

Blåbär

Ikväll tog jag och älskling en promenad ut till skogen för att plocka blåbär. Det var mycket roligare än vi trodde. Rogivande att vara ute i naturen med bästa sällskapet. Vi gjorde detta till en tävling. Den som plockade mest blåbär får massage ikväll. Jag plockade lite mer än han hihi. Vi var ute i 1h och 20min sen blev jag less. Älskling hade gärna velat plocka mer men vi får ta resten i helgen. Min kropp orkade inte mer. Tanken bakom plockandet var främst för att skynda på starten på förlossningen men även för att vi vill göra blåbärspaj till gästerna som hälsar på när vi kommit hem från bb och för att göra blåbärssylt till plättar som älskling älskar. Vi har fryst in blåbären för att göra pajen och sylten i helgen. 
 
 
 

Gåvorna från babyshower

Vi är så tacksamma över alla gåvor våran bäbis fick! 
 
 
Jag hoppas att jag inte glömt någonting. Detta är vad lilla A fick. 
 
Ett blöjpaket, två par vantar, ett par tofflor i större storlek, ett par sockar, två söta små rosetter, ett band med blommor på, fyra hel bodys i liten storlek, tio vanliga bodys i liten storlek, fyra klänningar i större storlek, ett par skjorts i större storlek, två par mjukisbyxor i större storlek, sex byxor/ tights i större storlek, fyra linnen i större storlek, ett par byxor och en tröja i stickat material, två tröjor i liten storlek, sju par byxor i liten storlek, en finklänning, en nalle som går använda som kudde, en liten magnet nalle, en stor tygnapp som man kan lägga in tex ett äpple som bäbisen kan suga på och lära sig smaka utan att det fastnar i halsen, fyra våtservettpaket, en hakklapp, en nappflaska, fyra små skedar, en olja, en bodylotion, en duschcream, en salva för torrhud, ett halsband med en liten fin ängel på, en babybok, två rosa galjor, fyra kuverthälsningar, fyra vackra blommor och 500:- som vi spara till lilla A.
Mamma och pappa fick även en liten gåva. Jag fick ett halsband med ett stort och ett litet hjärta på och Jonathan fick två tshirtar och en kalsong.

När jag låg i mammas mage

Nu har boken "När jag låg i mammas mage" kommit hem i brevlådan så detta ska jag underhålla mig med dom närmaste dagarna. Måste även framkalla massa bilder som vi kan stoppa in i boken. Jag tycker det är jätte roligt att läsa och titta i min babybok så jag tror nog att även hon kommer uppskatta det. Vi har även en babybok till henne som vi fick på babyshowern men som vi kommer börja skriva i när hon tittat ut. 
 
 

Få igång förlossningen på naturlig väg

 
Nu har jag mindre än en vecka kvar så jag tänkte försöka skynda på förlossningen på egen hand. Alltså framkalla att den startar. Jonathan vill gärna att jag ska knipa tills då hon är beräknad så att han kan jobba sina 12 h i veckan men jag orkar inte vänta, längtar så mycket efter hon. Jag börjar bli väldigt rastlös, slut i kroppen och vill gärna leva som vanligt igen. Tanken att man varit gravid i 9 hela månader är otroligt. Tiden har gått så fort. 
 
Jag har iaf googlat efter tips på hur man kan få igång förlossningen så nu ska jag testa allt hela veckan så får vi se om det funkar.
Dom här sakerna sägs skynda på starten på förlossningen. Jag tror dock inte på det men det är värt att testa, vill verkligen inte gå över tiden. 
 
  • Stark mat
  • Färsk annanas
  • Sex - orgasm och sperma gör tydligen under
  • Promenader
  • Städa - röra på sig
  • Massera bröstvårtorna
  • Hallonblads te
  • Gå i trappor

Gravid v40

 

Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra.Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar. 

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett.Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större. 


Babyshower

Igår blev jag överraskad med en babyshower. Åh jag har så fina människor jag har runt omkring mig och som snart kommer finnas i vår dotters liv också. Gårdagen blev minst sagt tårfylld för mig.
Speciellt tack till min mor som lagat massa mat, hyrt lokal och gjort en fantastiskt fin babyshower till mig. Jag är lyckligt lottad som har dig som mamma. Jag vet att du gör allt för mig. Även tack till min stora älskling för att du också hjälpt till att ordna den här babyshowern och tårtan du överraska med var så fin! Jag älskar dig! Vår bäbis gudmor var också där och överraskade och jag känner verkligen att vi valt rätt gudmor. Världens bästa gudmor! Våran bäbis är lyckligt lottad som kommer få ha dig i hennes liv. Tack för att du alltid finns för mig. Också måste jag även tacka min underbara svärmor som hade fixat babyshower dekorationen. Det var så fint!! Sen ni andra som kom är också helt underbara. Ni alla gör mig till världens lyckligaste mamma och vän. Verkligen tack för allt!
 
Bilder från babyshowern
 
 

RSS 2.0