Helgen

Torsdag
Hela torsdagen gick åt att ta hand om Alina, städa, packa, laga mat och förbereda allt inför bilresan. När älskling kom hem stod maten klar på bordet. Efter han ätit gick han direkt och la sig. Jag packade in allt ibilen så att vi kunde börja röra oss direkt han vakna. Det sista vi gjorde innan vi åkte var att väcka Alina och klä på henne. Stackarn hon var så trött..
Kl 24:20 plockade vi upp mamma som var redo och sedan åkte vi mot Christoffer och plocka upp han. Vi tankade i bureå och sedan var vi redo to go. Vi stannade ett x tal gånger men efter ca 9h var vi framme. Jag sov ungefär sammanlagt 30min och ungefär Christoffer också. Mamma däremot hade varit vaken hela bilresan. Alina sov inte heller så bra som vi hoppats på men hon gnällde inte så värst mycket utan var glad ändå. 
 
 
Fredag
Kl 9 nån gång var vi framme. Helt slitna. Vi plockade upp storebror och åkte direkt till lägenheten vi hyrt. Packade upp och pratade ikapp varandra. Firade även storebror med tårta. 
På dagen åkte jag, Jonathan och Alina in till Borlänge och shoppade. Alina fick en gåstol. Vi rullade hem till lägenheten vid middagstid. Mamma hade gjort en fruktansvärt god middag till oss alla. På kvällen fixade jag brödernas hår. Rakpermenent. Sen mös vi bara resten av kvällen. Blev en väldigt tidig kväll med tanken på hur trötta alla var. 
 
Natten till lördag var rent ut sagt ett helvete. Alina vaknade flera gånger och panikskrek. Hjärtskärande. Vi kände oss maktlösa. Kunde inte förstå vad som var fel. Vi tänkte att det berodde på att vi inte var hemma. Hon var iaf lättröstlig och somnade lätt om i våran famn.
 
Lördag
På morgonen var jag jätte trött men orkade mig ändå upp. Ammade Alina och sövde sen om hon. Sov till ungefär kl 08 då hon ville vara vaken. Vi åt frukost ihop. På förmiddagen upptäckte jag att Alina fått sin första tand! Wiiho! Vi förstod direkt att nattskräcken berodde på det för vi har aldrig sätt Alina så ledsen. Då på morgonen kom även en massa diarre vilket också beror på tanden. Tanden som växt ut kom på vänster framtand nere. Man kan smått se att tanden nere på höger sida även håller på att spricka ut. Så kul! Nu måste man börja med tandborstning varje dag hihi. Jobbigt men samtidigt kul!
 
Kl 14:00 åkte vi in till Borlänge igen fast denna gång för att äta på Mc donalds. Efter vi ätit åkte vi direkt tillbaka. När vi kom hem gick vi på en promenad med stora familjen runt orten. Jätte fint! Så gamla och charmiga hus. Såg precis ut som gamla stan i sthlm.
Då vi kom hem åt vi middag och sedan tog vi en lång kvällspromenad med hela familjen. Stannade vid ett känt spökhus som tidigare varit ett mentalsjukhus. Stängdes ner 1923 om jag inte minns helt fel. Där experimenterade dom på alla som dom ansåg som onormal. Dom som inte passade in i samhället. Nä fy så läskigt hus! 
Seydou lurade oss dit. Jag och mamma gick fort förbi medan killarna stannade och tittade in i en tunnel som leder in till huset. Själva dörren till huset är igen murat. Vi gick iaf hem igen sen och sedan åkte vi upp till Borlänge på kvällen. Alla förutom Seydou. Älskar att se städer på kvällen. Belysningen och krogfolket. Så mysigt! Vi stannade på icamaxi och handlade gottis och även på mc donalds igen fast denna gång med storfamiljen. När vi kom hem såg vi en film och sedan somnade vi kl 01.
Söndag
Alina sov hela natten vilket var skönt. Jag steg upp med Alina kl 07 och lät Jonathan sova till kl 10 då vi alla åt frukost. Sedan började vi städa och packa ur lägenheten. Gick och handla på willys och sedan åkte vi till spökhuset för att killarna bestämt sig för att gå in. Jag, mamma och Alina stannade i bilen utanför. Dom tog min mobil och filmade hela besöket. Dom var borta i ca 25minuter. Dom kom ut rädda för hur obehagligt det var. Just den där tunneln som dom kröp i för att komma in och ut ur huset var läskig. Inne i huset såg det precis ut som en skräckfilm. Badkar mitt i rummet och lite kvar lämnade saker. Det läskigaste är ju att staten vill riva den men gubben som köpt upp huset vägra riva den?!. När jag tittade på videon laggade det ibland och jag fick känslan av en skräckfilm. Är glad att jag inte gick in. Förstår inte hur man tänker när man väljer att göra det självmant?
Vi kramade iaf Seydou hejdå och åkte tillbaka hem till Skellefteå. Hemvägen var Alina missnöjd så vi var tvungen att lugna ner hon genom att stanna och ta upp hon och sedan efter 20 min försökte vi igen och efter ca 30min somnade hon. Hemresan brukar gå segare och va tråkigare men det var raka motsattsen. Vi hade jätte kul i bilen! Vi var framme kl 02 på söndag natt. Alla tre somnade snabbt.
Mentalsjukhuset och Jonathan
 
Själva besöket i dalarna var jätte roligt!! Att just vara med hela min familj, skratta och bara vara lyckligast i världen. Ledsamt att lämna Seydou men vi kommer tillbaka till sommaren. Det var första gången vi var i Darlarna och det var mycket finare än jag trodde. Skulle faktiskt kunna tänka mig att bo där. 
 
 

Onsdag

Alina vaknade kl 5 pigg och hungrig så ammade hon och vi sov om till kl 09. En timma över våran morgonrutin men vi båda tyckte nog att det var skönt. Under dagen har vi bara varit hemma. Tanken var att promenera med mamma men av omständigheter stannade vi hemma och pakade. Imorgon på natten kl 24 åker vi till Borlänge och hälsar på min storebror. Så kul och oj vad vi alla längtat. Älskar roadtrips! Och ännu roligare att besöka och se en ny stad. Aldrig varit där tidigare så jag ser framemot det. Då älskling kom hem åt vi mat, sen åkte vi upp till solbacken och stor handla mat, köpte nappar på lekia och handlade en present till bror.
 
Nu ligger vi i sängen och myser. Alina sover. Imorgon ska älskling sova direkt han kommer hem till kl 24 på natten så att han orkar köra hela natten. Jag kommer ta Alina hela kvällen så han får sova. Alina kommer läggas i sin babykorg kl 20:00 med pyjamas osv. Precis som vanligt. Jag kommer packa allt och när klockan närmar sig 24 på natten väcker jag älskling och Alina och börjar direkt köra. Förhoppningsvis somnar Alina om i bilen. Vi kommer vara full bil. Mamma hänger med och kanske storebror Christoffer. Längtar! :)
 
Bilder från dagen
 
 
 

Måndag och Tisdag

Måndag
Igår tog vi det jätte lugnt hela dagen. Smällte allt som hänt under helgen och bara ösa med gos och pussar. Älskar mornarna där vi ligger i 30-60min i sängen och myser/vilar tät intill varandra. 
På dagen lekte vi i massor. Men här var Alina så himla mammig. Det gick inte gå nånstans utan henne så när Jonathan kom hem avlastade han. Det blev en väldigt tidig kväll för oss alla men innan jag sussade tog jag ett behövligt kvällsbad. 
 
Bilder från måndagen
 
Tisdag
Idag vaknade Alina kl 07:00. Vi mös i sängen 1h innan vi steg upp. Idag var Alina lite tryggare och jag kunde åtminstone tvärgå till ett annat rum utan att hon direkt skrek av oro. Hon lekte lite själv i hennes rum så jag kunde städa undan lunchen. Hon tittar ju mest vart jag var men så länge jag pratade med hon fast jag var i ett annat rum så gick det bra ett tag. Jag måste även berätta och varna henne att jag går genom att alltid säga samma replik som "Alina, jag ska bara gå och hämta en sak. Jag kommer snart". Och sen jag kommer tillbaka så säger jag alltid "Hej Alina! Nu är mamma tillbaka". Det är viktigt för att hon ska känna att hon litar på att jag alltid kommer tillbaka. 
 
Kl 14:00 gick vi och hälsade på Persson/Njeri. Alinas kompis Daylan (som bara är ca 1månad och 1v mindre) och min vän Gladys. Det var riktigt trevligt som vanligt. Hon är så rolig! Skrattar alltid gott. Hela familjen var hemma och det var trevligt att träffa alla. Daylans storebröder Jaden och Loui är så busiga och Alina älskade att se dom busa. Hon blev helt till sig. Mammas fina Alina. 
Dom bjöd även på mackor och kaffe. Då älskling slutade tittade även han förbi. Han är ju även vän med Gladys karl Magnus som även var hemma. Vi snick snacka ett tag innan vi gick hem. Alina somnade direkt i vagnen så hon fick sova ute i vagnen medan pappa skottade. Vi åt sen middag och lekte ett tag alla tre i Alinas rum. Nu sover lillhjärtat gott och jag badar. Då jag skrivit klart ska jag stiga upp och sen ska jag och Jonathan se en serie och sen god natt.
 
Bilder från dagen
Skyddar huvudet från solen
 
 

Helgen som varit

Fredag
I fredags tog vi det bara lugnt på morgonen. Efter lunchen promenerade vi till Alinas mormor och umgicks med henne till älskling slutade jobba. Då han hämtat upp oss hos min mamma åkte vi och köpte blommor och ljus på coop och sedan vidare till lund där min pappa ligger och "vilar". Efter det åkte vi till Royal bamboo och åt middag där. Efter middagen gick vi förbi snöbion och tittade en kort stund innan vi åkte hem och la Alina. 
 
Lördag
På lördagen började vi morgonen ihop i sängen. Vi åt lunch ihop och sedan pakade vi Alinas väska och fixade oss. Kl 17:00 åkte vi till mamma som bjöd på en fruktansvärt god tre rätters. Efter middagen åkte vi till Alinas farmor som skulle sitta barnvakt till Alina men skulle första jobba till 22:00 så karln hennes skulle vakta tills hon kom hem. 
Vi bytte om, gav välling och la Alina för natten. Vi tog med Alinas babykorg så att hon skulle kunna sova tryggt och känna igen lukten. Alina somnade snabbt kl 20:00. Vi satt och väntade i 30 min för att se att hon sover djupt. 21:30 åkte vi tillbaka till min mamma och hann just landa innan vi fick ett samtal om att hon vaknat och skrek hysteriskt. Åh va ont det gjorde i hjärtat att höra det. Inte för att jag inte känner mig trygg med dom utan att jag vet att sånt där inte är nyttigt för Alina. 
För att få en trygg bebis så ska alltid jag eller Jonathan besvara hennes rädsla och absolut inte låta hon få skrika av rädsla i någon (för hon) okänds famn. Fick så himla dåligt samvete men vi trodde verkligen att hon skulle sova djupt som hon tidigare gjort. Vi fick hämtning och åkte fort tillbaka och då hade hon lugnat ner sig. Vi sövde om och sedan satt vi kvar där tills hennes farmor slutat jobba. Alina känner ju nu igen hennes farmor så vi lämnade Alina igen sovandes och det gick jätte bra. Vi hade så himla kul hos mamma. Bästa kvällen på länge. Väldigt gynnsamt för vårat förhållande. Sent in på natten gick vi hem till Jonathans mamma och sov där. Alina låg inne hos hennes farmor och sov gott. 
 
Söndag
Dagen efter blev vi väckta runt 11 i soffan och åt brunch ihop innan vi gick hem och gav Alina gröt. Sedan den dagen började Alina bli jätte mammig/pappig. Säkert pga lördagens händelse:(. Hon gråter hysteriskt då vi lämnar rummet hon är. Det har inte hänt tidigare så nu har hon säkert tappat tilliten för oss.. Känns inte kul att hon är otrygg. 
 
Att hon nu är väldigt fäst vid oss och alltid vill vara nära oss kan vara både bra och dålig. Bra för att det betyder att hon fått en anknytning till oss men dåligt för att hon tror att vi ska lämna henne och ibland måste man få göra annat än hålla. Vi får helt enkelt öva mer "tittut" lekar osv så hon blir trygg igen. Nu kommer detta bara eskalera tydligen. Hon är nu i en ålder där hon börjar bli reserverad och rädd för främligar. Att Alina nu fått en anknytning till oss är bra. Hon känner nu att hon har en central trygghet och att det är vi. Det är himla viktigt.
Barn som kan söka tröst hos vilken människa som helst mår inte bra. Att hon kan känna sig trygg med närstående är även viktigt men utomstående måste hon få lära känna i sin egen takt annars resulterar det i ett otryggt barn.
 
Vi måste nu bara öva på att lära hon att vi inte kommer lämna henne mer. Få tillbaka hennes tillit för oss och få in att vi inte försvinner bara för att vi lämnar rummet. 
 
Tillbaka till söndagen. På eftermiddagen åkte vi till snesan med Alinas morbror och hans tjej. Jonathan och hans kompis körde skotrarna dit och där turades vi alla om att köra. Himla kul! Till middagstid åkte vi hem och åt middag sen for vi och hälsade på min mamma tvärt innan det var god natt. En väldigt lyckad söndag! 
 
En bild som Alinas farmor tog när hon vaknade 
 
 
Bilder från dagen

Torsdagen

Alina sov hela natten inatt!! Så skönt att få vara utvilad idag. Hon vaknade kl 07 och då låg vi och drog vi oss i sängen till 07:30 då vi steg upp. Vi har lekt en massa idag, badat tillsammans och övat på krypandet. Hon kan nu åla sig runt i rummet. Är så stolt! Men samtidigt ledsen att hon nu för tiden utvecklas så snabbt. Jag satt bara och tittade på hon när hon utforskade rummet idag. Ville typ gråta. Min lilla Alina som nu kan röra sig runt på egen hand. Det tar ju sin lilla tid att komma från A till B men hon är så envis att idag kom hon på hur hon skulle göra. Hon är så smart. Krypandet är inte långt bort nu..

När älskling kom hem åt vi panerad fisk och rotmos till sen gick vi på en kvällspromenad som vanligt. Alina somnade för natten (som hon gjort varje kväll nu kl 20:15) och det är så guldvärt för det betyder att jag och älskling har tid till varandra. Vi älskar varandra så himla mycket men bland blöjor och Alinas rutiner är det väldigt lätt att man glömmer bort att varandra, det passionerade vi har tillsammans. Jag tycker iaf att vi gör det bra. Jag är stolt över oss. Vad långt vi kommit i livet tillsammans. Älskar er så högt Jonathan och Alina!
 
Bilder från torsdagen
 

 

Språng 5 (utvecklingsfas)

 
Den här fasen är Alina inne i just nu. 
Värsta fasen hon varit i...Hoppas hon snabbt kommer ur den så vi får "tillbaka" våran glada trygga Alina. 
 
26 veckor - Relationerssprånget

Kinkperioden kan börja vid omkring 23 veckors ålder och vara upp till fyra veckor. Typiskt kinkbeteende är till exmpel att ditt barn sover dåligt och verkar ha mardrömmar, är blyg för främlingar, har tappat aptiten, vill oftare ha sin "snutte" och vill inte att du byter blöja eller kläder på henne. 

Det femte språnget, som inträffar vid omkring 6 månaders ålder, kan kallas relationssprånget. Barnet lär sig att omvärlden är stor och själv är han eller hon bara en liten prick. Den leksak barnet vill leka med ligger onåbar uppe på en hylla. Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Det kan förstås kännas mycket skrämmande. Vill helst ha mamma eller pappa riktigt nära för att ha koll på att ingen försvinner. Snuttesaker är viktiga.

Nu händer det mycket - barnet börjar se och förstå alla slags relationer. Hon ser att det finns ett fysiskt avstånd mellan saker och mellan människor. Det första som barn brukar märka och reagera på är avståndet mellan sig själv och föräldrarna. Det kan vara skrämmande att inse att mamma och pappa göra detta avstånd lite för långt, och att man inte kan påverka det själv. 

Olika sakers placering i förhållande till varandra blir väldigt spännande: saker kan vara inuti, ovanpå, bakom, under osv. 

Så kan du hjälpa barnet: Visa barnet att du inte överger det. Låt det vänja sig vid nya situationer i sin egen takt. Lek tittutlekar. Det är roligt att kasta saker och att rasa torn som pappa eller mamma bygger upp. Genomskinliga saker med något inuti är spännande. En plastflaska med lite vatten och skum till exempel. Nu är det hög tid att barnsäkra hemmet. Musik, dans och ramsor brukar uppskattas.


Alinas rutiner

I måndags satte vi in nya rutiner till Alina som vi ska följa dag in och dag ut så hon vänjer sig vid dom. 
 
Så här ser rutinerna ut
 
Matrutiner
 
06:00 Amma om hon vaknar 
08:00 150 ml bröstmjölk (direkt från bröstet eller i flaska)
12:00 En portion gröttallrik med lite fruktpure till + vatten i flaska
16:00 En liten smakportion av matburk eller hemmalagad mosad mat + 150ml bröstmjölk i flaska
20:00 220 ml välling
 
 
 
Sömnrutiner
 
08:00 Stiga upp
10:00 - 11:00 Sova
14:00 - 15:00 Sova
17:00 - 18:00 Sova
20:15 - 08:00 Sova
 
Hon sover bara 3h på dagen och ungefär 12 h på natten. Precis som 6 månaders bebisar ska.
 
 

Onsdag 17/2

Inatt sov Alina väldigt dåligt igen. Hon vaknade eller letade nappen lite då och då. Kl 04 ammade jag hon och skickade Jonathan till soffan så Alina kunde ta hans plats. När hon väl somnade i sängen halverst i min famn sov hon betydligt bättre men vi fortsätter få henne att sova själv. Vi förstår ju att det främst beror på hennes fas men det kan även vara så att babykorgen känns främmande och ovanlig att ligga på. I denna fas drömmer dom även mycket mardrömmar och det har vi märkt av.  Hon kan ibland små gråta i sömnen. Man vill ta upp och trösta men det ska man inte för då kan dom istället vakna och det vill man ju inte. Vi brukar iaf göra det trygga ljudet "sch sch sch" och det funkar alltid.
Vi har iaf busat på hennes rum och sjungit visor, dansat och klappat händerna. 
När älskling kom hem var maten klar. Efter maten tog vi en promenad i 1h och 30min sen när vi kom hem körde jag mag, rump och ben övningar i 30min. Det känns att alla muskler försvann i graviditeten. 
 
En annan sak som jag märkte är att Alina nu sitter helt utan stöd länge. 17/2 en dag som ska antecknas i hennes babybok.
 
Bilder från idag

Gårdagen

Igår gjorde vi inte så mycket. Alina sov väldigt oroligt den natten så var extremt trött och hängig hela dagen. Hon är inne i en jätte jobbig fas just nu. Hon är tystlåten för det mesta, äter och sover dåligt. 
Vi busade iaf hemma och på kvällen cykla jag på motionscykeln och efter 30min så ser jag en spindel på väggen bredvid mig. Hoppar av cykeln direkt och springer därifrån. Det jag fruktar mest är verkligen att möta eller se spindlar. Är extremt rädd för dom. Jag möter typ hellre ett stort vilddjur än att ha en spindel på mig. Ryser bara av tanken. Kan knappt se en spindel utan att bli rädd att jag just då har på mig en spindel. Som ni säkert förstår så blev det inge mer träning än så. Tänker inte vistas i gyllestugan mer tills vi skaffat en spindelutdrivare på Jula. Tills vidare får det bli situps osv istället. Efter händelsen badade jag av mig rädslan. 
 
Några få bilder från dagen
 
 
 

Måndag

Alina vaknade kl 02 och gnällde efter mat. In med flaskan och så drack hon själv i sömnen och spotta ut den när hon var klar. Så duktig. Kl 06 vaknade hon igen och då ammade jag hon sen fick hon sova med mig i sängen. Så mysigt! Utan nån extra madrass pga säkerhet, som vi haft tidigare. Det känns så skönt att hon äntligen kommit över plötslig spädbarnsrisken. Nu kan man slappna av mer och samsova med hon. Som jag längtat!
 
Kl 14:20 knakade det oväntat på dörren. Där stod Alinas gudmor som skickat sms och ringt innan men som inte kommit fram förän hon väl kom. Menmen det var iaf en kul överraskning. Vi åt lite och sedan gick vi till en lekpark. Alinas gudmor drog henne i pulkan hihi. Hon förstår ju inte riktigt innebörden eller det roliga i det än menmen hon fick iaf se naturen från en helt annat vinkel. När vi nästan var framme i lekparken möttes vi av 1 meter med snö. Det var ju bara att plumsa oss fram och samtidigt dra vagnen. Lite dum ide hihi menmen Alina fick iaf testa gunga för första gången. När vi kom hem var älskling redan hemma så vi lämnade av Nazanin (gudmor) och åkte upp till solbacken och handlade ersättning, gröt,välling och matburkar från 6månaders bebisar. Väl hemma gjorde åt vi alla köttfärssås och pasta. Gick inte hem hos Alina. Hon kräktes till och med upp maten så vi tar det försiktigt med ytterst småa smakportioner. Det är ju även ovanligt att svälja bitarna som finns i burken.
Nu på kvällen tränade jag i 1h och 30min och Jonathan fixade skotern i garaget. Alina sov så bra hela kvällen så vi båda kunde få tid till att göra det vi tycker om. Sånt är så värdefullt och energigivande!
 
Bilder från dagen

Helgen

Fredag
I fredags tränade jag i 30 minuter på motionscykeln medan Alina lekte i bumbon bredvid. Första gången och det gick bra i 30min sen började hon gnälla pga bajs i blöjan så blev inte så värst mycke träningen men bättre än inget. Då älskling kom hem satt jag och Alina och badade. Vi gjorde mat och sen åkte vi och hälsade på min mamma. Såg att hon dekorerat så fint inför alla-hjärtansdagen. 
Efter några timmar åkte vi hem och nattade lillsnuttan. En mysig och lugn dag helt enkelt.

Lördag
Dagen började så tidigt som 07:00 för mig och Alina. Jag ammade och bytte blöja på hon sedan tog Jonathan över 08:30 och klädde hon osv. Vi åt lunch ihop och sedan gick vi ut och skottade. Jag och Alina gick även en väldigt kort promenad i hopp om att hon skulle hon skulle somna men hon ville inte. Kl 18 åkte vi till mamma som bjöd på en tre rättersmiddag för att det var alla hjärtansdag. Min bror och hans tjej var även bjudna dit. Super kul att träffa dom. Vi hade det väldigt mysigt. Pratade om bland annat spöken som är vår allas intresse hihi. En jätte trevlig och mysig allahjärtansdag blev det iaf! :D
Vi åkte hem vid 12 på natten och somnade väldigt snabbt.

Söndag
På söndagen väckte Alina mig och ville ha bröstet. Amma och sedan somnade vi om ett tag till ungefär 08:00 då älskling tog henne. Jag fick sova ut. När jag vaknade 10:00 hade dom badat tillsammans. Så mysigt! Hon tycker inte om att bada själv längre eller hon föredrar att sitta upp och bada och då måste ju någon sitta med hon i badkaret. Dom kom iaf och la sig i sängen med mig igen och vi busade med Alina som denna dag blev 6månader(igår). Kl 12 åt vi lunch ihop och sedan började vi städa. 

Kl 18:00 traskade vår främmande in. Alinas farmor, faster och farbror. Alinas mormor kom redan vid 17 och hjälpte lite med maten. Vi firade att Alina blev ett halv år. Vi hade en väldigt trevlig kväll med mycket skratt. Alina somnade nöjdare än nöjdast i sin baby korg för första gången på natten. Annars har vi alltid haft henne vid sidan av mig så hon varit nära till hands. Vår milstolpe var att hon skulle sova själv i babykorgen vid 6månader och hon sover typ bättre där än i sängen. Vi är typ överlyckliga att det än så länge gått så bra och vi får hela sängen för oss själva. En annan grej vi började med var smootie för 6månaders bebisar och hon gjorde som vanligt en grimars som hon alltid gör vid smakportioner. Hon kommer säkert älska den snart.

Alina 6 månader idag!!

Idag blev våran prinsessa 6 månader! Tiden går så fort...
Dessa 6 månader har varit dom bästa i mitt liv. Jag svävar på moln varje. Kärleken jag känner för henne är obeskrivlig. Mitt hjärta slår för henne, jag lever för henne. Hon är mitt liv, mitt allt! Ser framemot att få fortsätta följa hennes utveckling och få uppfostra henne till en kärleksfull, klok och snäll liten människa som bryr sig om sina medmänniskor. Jag älskar dig hjärtat!!
 
 
Mormor, farmor, faster och farbror var här och firade Alinas halvår. Mamma hade marinerat hästkött och Jonathan tillagade kycklinggryta. Till det bjöd vi på pommes och ris med mammas brunsås. Till efterätt bjöd mamma på marängtårta. Mycket gott!
Vi är så glada att ni finns i vårat och Alinas liv. Tack för att ni kom och firade Alina. Vi älskar er allihopa!
 
Bilder från firandet
 

Torsdag

8:30 vaknade Alina idag också. Men även flera gånger under natten. Ville skjuta mig själv då älskling åkte på jobbet och jag var kvar tröttare än någonsin. Nätterna är mina så det var bara att bita ihop alla gånger hon vakna inatt. Det var länge sen hon sov så här oroligt. Hoppas hon kommer ur denna fas snart för jag vill gärna ha en utvilad och glad Alina och mamma. 
Det är tur att jag fortfarande ammar för då lillan vaknade drog jag fram bröstet(trots att hon inte ska äta på natten) och tuttade sen somna vid bröstet. Tack och lov. Fick lite sömn iaf. Bättre än inget. 
Vi har lekt, ätit och jag har pysslat lite till hennes rum. Gjorde en planch med bara glada ansikten på för att ge Alina något som speglar glädje för henne då hon leker. Den är dock inte klar än. Mer ansikten får plats.
Då älskling kom hem hade jag maten klar. Det blev kasslergratäng och ris. Efter maten åkte vi upp på stan och handla nödvändiga små saker till Alina. Då vi kom hem igen var det redan dags för Alina att tagga ner och så småningom läggas. Varför är det så lite tid på dygnet och varför ska man behöva jobba så länge om dagarna att man bara hinner umgås med sitt barn ca 3-4 h om dagen. Vad är det för liv vi lever...
På kvällen gick jag och även sprang lite på löpbandet i 1h. Dusch efter och nu ska jag lägga mig i älsklings famn och vakna upp pigg imorgon beroende på om Alina sover hela natten.



Onsdagen

Idag vaknade vi kl 08:30 och steg upp. Skönt att man fick lite sovmorgon. Hon sov hela natten till kl 05 då hon ville äta lite för att sedan somna om själv till uppstigning. 

Alina sover så himla dåligt på dagen. Hon sover endast 30-40 min ungefär 4 ggr om dagen. Det är skönt att hon iaf sover bra på natten för det är ju nätterna som är viktigast. 
Hon blir ju 6 mån på söndag och då ska dom ju inte sova mer än 3h på dagen utspritt, en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Hon kanske börjar bli stor helt enkelt eller kan det vara utvecklingsfasen som hon är inne i just nu. Hm, ja det måste nog vara så.
Kl 10:50 sövde jag om hon iaf och då vaknade hon 11:20 och vägra somna om. Så upp och leka igen. Hon åt gröt som hon älskar mer än bröstmjölk och ersättning typ. Hon skulle nog lätt äta en hel portion med gröt men vi väntar till helgen med det. Hon avskyr fortfarande äppeldricka haha.
 
På eftermiddagen lekte vi på hennes rum länge. Lekte att Bubbe(stora mjuka tigern) och Lolly(mjuka dockan) var på skolan och spelade instrument. Vi vill att Alina ska gilla musik som sin mamma och pappa.
Jag spelade på flöjtleksaken, bubbe skaka skallran och lolly dansade och sjöng. Oj vad Alina skrattade åt dockan Lolly när hon dansade. Det är så kul att få hon att gapskratta. Känslan är underbar. Sen skulle Lolly hem så jag gömde dockan och oj vad hon letade. Tittut så kom hon tillbaka. "Hej Alina,nu är jag tillbaka". Då gapskratta hon igen för att hennes ben dinglar när hon går. Haha.
Jag upprepade några ggr och det var lika kul varje gång hon kom gåendes tillbaka. Hjärtat mitt smälte nästan av glädje. 
Det är tydligen bra att gömma saker och lära/låta dom leta efter den. Hon gjorde det den här gången. Kändes så bra att vi äntligen lyckats lära henne att det som försvinner ur sikte inte är borta föralltid. 

Jag vill att hon ska känna sig trygg i alla situationer och miljöer och inte behöva få separationsångest över att vi är borta ur sikte. Största målet är att hon alltid ska va trygg i hennes uppväxt, att hon litar på att vi alltid är nära tillhands och aldrig lämnar henne.

Då älskling kom hem åt vi korv och mackaroner som jag lagat sen gick vi ut och gick. Då vi hade gått i 1h gick vi till Jonathans familj och firade stora Natalie påriktigt med tårta och paket. Alina fick mysa med släkten en stund innan vi kilade hem för att lägga lillhjärtat. Ammade henne innan läggdags och det gick super bra! Hon har äntligen kommit över nyfikenhetsperioden och kan nu äntligen finna ro när hon äter. Skönt!

Då älskling sövde henne smög jag ut till gyllestugan och svettades i 1h. Och nu ligger jag i badet och slappar. Jag vet, jag badar ofta men det är faktiskt som terapi för mig. En lugn stund på dagen förtjänar alla, om det så är i badet och kostar så får det va hihi. Imorgon blir det dock bara dusch. :)

Dagens bilder

Inte alls trött då vi kom hem...

Tisdagen

Idag började vi morgonen kl 08. Steg upp, klädde hon sedan fick hon leka lite på lekmattan. Hon sov sen en stund innan vi åt lunch. Hon fick testa dricka ur mugg och dricka äppeldricka för första gången. Hon avskydde det men nu får hon smaka lite varje dag. Att dricka ur mugg gick iaf jätte bra. Nästan inge utanför.
På eftermiddagen gick jag en promenad. Alina somnade ganska snabbt den här gången. När vi kom hem lekte hon lite och sedan badade jag henne. Innan pappa kom hem gjorde jag maten klar. Han sövde hon och vi åt mat ihop. Efter maten lekte/mös dom. Vid läggning tog jag henne så älskling kunde fara iväg och köpa en ny napp till flaskan. Den hon hade hade alldelens för litet hål. Inte undra på att hon ätit dåligt. Klart hon blir utmattad av det hårda sugandet. När han kom tillbaka hade vi läst och tagit på pyjamasen. Vi gav hon ersättning med den nya nappen och jo så bra hon åt! Kände en sånn lättnad men fick samtidigt dåligt samvete att vi inte kommit på tidigare att byta nappen till större. Då älskling la henne gick jag och tränade 1h på motionscykeln sedan ett bad på det. Underbart!

Lite bilder från dagen

Måndag

Igår mös vi hemma. Kände mig riktigt slut i kroppen av någon andledning. Var helt enkelt väldigt lat och trött. Kan vara en förkylning påväg.
Jag gick iaf igenom Alinas garderob och rensade ut alla kläder som blivit för små. Jag tror jag fick ihop ungefär 20 st...buhuhu. Väldigt blandade känslor...mest ledsamt faktiskt, om jag ska vara helt ärligt. Tiden går ju så fort och det känns som jag man bara hinner blunda så är hon snart utflugen ur hemmet. Näe usch nu måste jag vara positiv. Jag kommer nog hinna njuta tillräkligt och kanske ledsna lite hehe innan det händer.

Vi gjorde nog inte så mer intressant än så. Älskling kom hem. Maten hade jag gjort klart. Han städade och vi gick ut och gick på kvällen. Vi somnade väldigt tidigt och det var skönt att vara utvilad idag. 

Åh vad jag älskar denna lilla människa! Tänk att hon är ny här på jorden och redan är hon världens bästa för mig. Kärleken är obeskrivlig!



Helgen

I fredags tog vi det lugnt på morgondet finnn. Badade Alina. Städade och tvättade även lite. Efter eftermiddagen tog vi 1 timmes promenad. Alina var vaken typ 20 min innan hon somna. Kanske dags att byta till sittdelen snart. 
När älskling kom hem gjorde vi middag och på kvällen satt vi alla tre och lekte tillsammans i Alinas rum. Sedan tog vi yttligare en kvällspromenad innan det var läggdags för Alina.

På lördagmorgon åt vi frukost och sedan gick vi direkt och hälsade på grannarna Magnus, Gladys och barnen Jaden, Lui och Daylan. Så himla fina namn! 
Dom bjöd på kaffe. Dom skulle iväg på bröllop på eftermiddagen så jag sminkade Gladys och hjälpte även hennes kompis litegrann. Dom blev så fina!
Gladys son Daylan är ju Alinas kompis. Dom kunde tyvärr inte leka för han var förkyld. 
Dom dom åkte iväg gick vi hem igen och sövde Alina. Då hon vaknade igen åkte vi till mamma som bjöd på middag och efterätt. Min vän Eva kom förbi en stund och det var kul. Efter en jätte rolig och trevlig kväll ihop var det dags att rulla hem. Då vi just skulle hem kom Eva och hennes kille Jean förbi tvärt och försökte dra med oss på fest. Det är inte riktigt aktuellt med ett barn hehe. 

På söndagen vaknade vi tidigt. Åt vi frukost ihop sedan åkte vi till Alinas mormor och lämnade henne där för att åka ut med skotern med vänner. Det var riktigt roligt. Första gången i Skellefteå och kanske sista...
Vi åkte runt och burkade på isarna. Hatar verkligen att åka på isen. Litar sällan på den. Särskilt inte nu när det varit plus grader några gånger. Efter ungefär 2-3 h ute lämnade vi skotern hemma och åkte och hämtade Alina. Allt hade gått bra.


2månader vs 1v till 6månader

Samma byxor
Dags att vika bort dom...
Ser ni nu hur fort det går...

Lugn torsdag

Igår vaknade hjärtat så tidigt som kl 5 så jag ammade henne i typ sömnen och vi sov vidare till typ 07. Var så himla trött så lät hon busa och leka själv ett tag medan jag blundade till. Efter ca 40 min började hon gnälla. Kunde känna en doft av bajs i blöjan så jag tittar och jomen visst var det så. Upp och hoppa. Fick inte sova mer..
Hon sov så extremt dåligt just nu. Vi gissar på att hon förbereder sig för utvecklingsprånget som kommer nästa veckan (fasen). Bara att bita ihop. Det är iaf inte lika jobbigt längre att stiga upp när hon vaknar trots lite sömn. 
Jag minns tidigt i spädbarnstiden hur slut man var fysiskt och lite psykiskt eftersom att man bara ammade hela tiden. Varje timme, 30min per gång. Sjukt när jag tänker tillbaka. Jag är glad att jag lyckades genomför den tiden. Nu ammar/pumpar jag ungefär 4-5 ggr per dag och oj vad skönt det är. Mer frihet. 
Tillbaka till morgonen...Klädde hon och matade henne med gröt sedan tog vi det bara lugnt hemma. Det är viktigt att variera vardagen med ett barn. Vissa dagar hittar man på mycket saker och andra dagar myser och leker man hemma. 

Pappa kom hem tidigare än tänkt. "Stoppet" tog slut så han smög in i huset och tänkte skrämma oss men jag hör då hur dörren slår igen försiktigt med vindens hjälp. Vi sitter och leker i Alinas rum på golvet. Blir rädd och tänker att någon okänd är i huset och är inte här för att hälsa på hehe. Men sedan lugnar själen min när jag kommer på att katterna har en tendens ibland att hoppa på handtaget så det öppnas. Hör sedan hur golvet knackar så kommer då på att det inte är katterna eftersom att vi alla har låst ytterdörren. Adrenalinden kickar in och jag tittar fort ut i halsen och ser Jonathan som tvärskrattar. Hahah jätte kul!!
Jonathan köttfärssås och spagetti som blev gudomligt god.
På kvällen gick vi ut och gick en sväng till Ica och hem igen. Höll på att frysa ihjäl som bara bar ett par tunna byxor så hädan efter blir det täckbyxor som gäller! 

Bilder från dagen

När blev hon så här stor!!? Nästa vecka blir hon 6 månader! Snälla gud stanna tiden lite..Det går för fort! Vill behålla Alina liten lite längre...



Våran onsdag

Min och Alinas onsdag började kl 07:30 idag också. Klädde hon osv, amma och hon sov till 10 om jag inte minns fel. Gjorde ordning gröt till mig och hon. Eller rättare sagt vuxen vällning till mig och bebis gröt till hon. Alltså älskar välling!! Är uppväxt med att dricka vuxen välling varje morgon man sov över hos faster Susanne i lite äldre barnsben. 


Klädde sedan på oss ytterkläderna och började gå en promenad i rask takt i solen. Tycker dock att det var kallt men själva solen gör ändå mycket med humöret. Hade även bra musik i öronen. Underbart!


Efter 45 minuters power walk stannade vi hos Alinas faster för att hälsa på henne. Vi gick direkt och hämtade upp kusinen Nicolin på hennes dagis. Hon blev så glad att lilla Alina kom och hämtade henne på dagis. Hon berättade stolt för sina dagisfröknar att Alina är hennes kusin och att dom ska leka när dom kommer hem. Alltså sötnosen! 
Vi mös iaf alla fyra med kaffe, prat, bus, lek och mys. Det var kul att träffa dom. 
Tycker så synd om Jonathans familj som träffar Alina mer sällan än min eftersom att jag umgås mer med min och är barnledig. Så jag kan tänka mig att ställa upp för Jonathan och Alina så hon får träffa sin släkt på sin pappas sida oftare. Jonathan blir så glad när jag gör det och det kan jag förstå. Skulle velat att han gjorde detsamma för mig om jag inte hade tid för att ta Alina till min familj så ofta pga jobb. 

Efter vi hälsat på dom vandrade jag vidare till min mamma där hon bjöd på middag och massa kärlek. Jag dör för hon och Alina. Det är för dom jag lever! Dom kan få mitt liv alla dagar i veckan. Älskar er! Och min prins också självklart! Älskling kom och hämtade oss då han slutat och då åkte vi hem och gjorde tidig kväll för Alina. Nu lägger vi henne en timma tidigare(21) om kvällarna just för att trappa ner hela vägen till kl 19 till hon är 6månader. 

Jag gick och tränade i ungefär 1h då älskling la Alina för kvällen. 35 min på cykeln och 15 på löpbandet i rask fart. Stretch efteråt och ett bad på det. Älskar kombinationen av att få vakna och umgås med Alina hela dagen och få träna och bada i lugn och ro på kvällen. Njuter av att vara föräldraledig! <3

Löpbandet och motionscykeln har fått vara med om hårda träningspass. Särskilt cykeln. (Märket är dock från flytten). Sliten men håller än. Mina diamanter! 





Dagen

Idag vaknade Alina 07:30. Dock även en gång inatt men blev sövd om av pappa sin. Jag ammade iaf och sedan somnade vi om och vaknade inte förän kl 11 och det var skönt. Tack gumman för lång sovmorgon. 
Vi åt lunch, busade och tog en promenad i det sköna vindstilla vädret. Längtar så mycket till våren!! 
Lattemorsan i mig steg fram idag. Tog på mig brillorna, promenerade med vagnen och drack kaffe samtidigt. Hihi såå mysigt! Saknades bara lite musik i öronen. Vi gick i ungefär 35 min. Älskling kom hem 18:40 och då hade jag hunnit med mycket. Städa, tvätta, pumpa några ggr, stimulera Alina, ge hon mat och mata mig själv. (Hon äter smakportioner av gröt två ggr nu för tiden). Blir imponerad på mig själv hur jag klarar av det. Alina är vaken oftare nu vilket gör att jag knappt har tid till mig själv så idag bestämde vi oss för att ändra lite på rutinen. Nu tar Jonathan kvällarna och jag nätterna och det innebär att jag hinner träna, bada och tänka på mig själv några timmar om dygnet. Tack älskling! 

Idag gick jag i rask takt på löpbandet i 25min och cykla på motionscykeln i 30min i normalfart. Kändes underbart efteråt. All träning är bättre än ingen. Nu ska morsan tighta till sin kropp lite efter graviditeten/förlossningen. :)
Efter passet kröp jag ner i badet och njöt av lugnet. Endordinen kickade in och jag svävade lite på moln. Hihi. 
Nu ska jag sova. Hoppas lillan sover hela natten. 

Bilder från dagen



Måndagen

Igår tog vi det bara lungt hemma och det behövdes, dock så kliade det i benen på mig. Har blivit så rastlös sedan Alina kom till. Vill hitta på något varje dag men måste tänka på Alinas behov först och då finns det oftast ingen tid till annat. Men bättre på att hitta på saker ska jag bli. 
Packade upp all packning och det är alltid så jobbigt och tråkigt men det måste ju göras.
Kl 16 gick vi till min mamma som saknat oss så och även vi henne. Hon bjöd på middag och fick mysas med Alina. Då älskling slutat kom även han förbi. Han jobbade över och kommer göra det resten av veckan också. Vi umgicks en stund och sedan skjutsade vi min storebror Christoffer till stan. 

Helgen

I torsdags packade jag för fullt på dagen. När älskling kom hem skjutsade han jag och Alina till min mamma där vi umgicks med min lilla älskade mamma/alinas mormor. Vi hade jätte kul som vanligt. Hon överraskade även med lite mat. Älskling åkte till hans väns garaget då han släppt av oss för att fixa det sista på skoterpulkan och skotern. Dom lastade även skotrarna och pulkan klart på släpen. Då älskling var klar hämtade han oss och vi kramade momme hejdå och for hem och sov.








Är så besviken och arg på mig själv att jag glömde att ta mycket bilder från helgen, det var ju trots allt Alinas första äventyrsresa men några bilder och videos fick jag iaf.

Dagen efter på fredagen vaknade vi redan vi 07:30 och slängde i oss frukosten, packade det sista och hämtade vännen rickard. Senare vidare för att hämta den redan lastade släpen i rickards garages. Kl 10 rullade vi från Skellefteå mot Malå taggade och glada. När vi kom fram kastade vi in all pakning och lastade av allt från släpen, klädde oss och for direkt ut på en liten skotertrip. Premiär i pulkan och Alina tycks gilla den för hon somnade gott i den efter ett tag. Vi stannade vid en äng och körde lite skoter. Rullade sedan hem igen och efter 1-2 h ute för att äta på frasses. Efter vi ätit gick vi till Ica och handlade lite gott och lite frukost till stugan. När vi kom tillbaka till stugan spela vi kort och mös i stugan som var mycket varm och mysig. Kl 21 traskade familjen Pettersson/Johansson in och inte långt därefter kom Jonathans moster, hennes karl och dottern in i stugan och överraskade. Ingen hade en aning om att dom var i Malå. Väldigt kul överraskning eftersom att vi gärna hade velat att dom skulle följa. Det blev en tidig fredagskväll då alla var rätt så slut.

Dagen därpå, på lördagen vaknade Alina tidigt. Kl 5:30. Amma och hon somnade om. Tanken var att vi skulle äta hotelfrukost men vi skippade det och sov till kl 9. Åt frukost i stugan och åkte sedan ut med skotern. Denna gång åkte vi en lång sväng ut i skogen. Alina somnade även den här färden också. Soligt och härligt väder var det! Efter några timmar åkte vi tillbaka och lämnade Alina till farmor och plockade upp Jonathans lillebror Alexander som ville åka madrass bakom skotern. Vi svängde först förbi macken där vi köpte med oss kaffe/latte sedan ut på isen där vi alla åkte madrass bakom varandra. Jätte kul var det! Vi åkte tillbaka efter nån timma och gick och kollade på Jonathans familj som åkte i skidbacken. Efter tag så gick vi tillbaka för att vila en stund i stugan. Innan middagen gick vi med Jonathans lillasyster Natalie och åkte madrass i skidbacken när dom stängt. Jobbigt var det att gå upp men kul att åka ner igen hihi. Sedan var det dags för middag. Grillat med potatisgratäng. Bästa var den ölmarinerade köttet. För mig perfekt i smaken. Efter middagen unnade jag mig en alkoholhaltig dryck. Dom andra drack lite mer än mig. Det blev även här en tidig kväll men innan läggdags åt vi tårta och firade Natalie som blivit 8år. Lite sent men hon var nöjd ändå som gjort sin egen födelsedagstårta. 


söndagen vaknade vi tidigt och åt hotellfrukost med dom resterande. Efter frukosten gjorde vi oss klara och åkte ut på en lång färd. Jonathans kusin Maja följde med och det var mycket trevligt! Vi stannade några ggr och lekte även jag och Maja körde flera ggr. Fastnade lite men sånt är ju bara kul hihi. Efter flera timmar åkte vi hela vägen tillbaka igen och packade/städade ur stugan. Innan hemgång stannade vi på frasses allihopa och åt middag. Vägen hem gick fort för grabbarna var busiga och prilliga vilket var kul. Väl hemma lämnade vi pakningen, slängde i mig och Alina i ett upptappat bad och gick sedan direkt efter och la oss. Alina blev mycket glad då hon insåg att hon var hemma och allt var som det ska igen. 



RSS 2.0