Helgen som varit

Fredag
I fredags tog vi det bara lugnt på morgonen. Efter lunchen promenerade vi till Alinas mormor och umgicks med henne till älskling slutade jobba. Då han hämtat upp oss hos min mamma åkte vi och köpte blommor och ljus på coop och sedan vidare till lund där min pappa ligger och "vilar". Efter det åkte vi till Royal bamboo och åt middag där. Efter middagen gick vi förbi snöbion och tittade en kort stund innan vi åkte hem och la Alina. 
 
Lördag
På lördagen började vi morgonen ihop i sängen. Vi åt lunch ihop och sedan pakade vi Alinas väska och fixade oss. Kl 17:00 åkte vi till mamma som bjöd på en fruktansvärt god tre rätters. Efter middagen åkte vi till Alinas farmor som skulle sitta barnvakt till Alina men skulle första jobba till 22:00 så karln hennes skulle vakta tills hon kom hem. 
Vi bytte om, gav välling och la Alina för natten. Vi tog med Alinas babykorg så att hon skulle kunna sova tryggt och känna igen lukten. Alina somnade snabbt kl 20:00. Vi satt och väntade i 30 min för att se att hon sover djupt. 21:30 åkte vi tillbaka till min mamma och hann just landa innan vi fick ett samtal om att hon vaknat och skrek hysteriskt. Åh va ont det gjorde i hjärtat att höra det. Inte för att jag inte känner mig trygg med dom utan att jag vet att sånt där inte är nyttigt för Alina. 
För att få en trygg bebis så ska alltid jag eller Jonathan besvara hennes rädsla och absolut inte låta hon få skrika av rädsla i någon (för hon) okänds famn. Fick så himla dåligt samvete men vi trodde verkligen att hon skulle sova djupt som hon tidigare gjort. Vi fick hämtning och åkte fort tillbaka och då hade hon lugnat ner sig. Vi sövde om och sedan satt vi kvar där tills hennes farmor slutat jobba. Alina känner ju nu igen hennes farmor så vi lämnade Alina igen sovandes och det gick jätte bra. Vi hade så himla kul hos mamma. Bästa kvällen på länge. Väldigt gynnsamt för vårat förhållande. Sent in på natten gick vi hem till Jonathans mamma och sov där. Alina låg inne hos hennes farmor och sov gott. 
 
Söndag
Dagen efter blev vi väckta runt 11 i soffan och åt brunch ihop innan vi gick hem och gav Alina gröt. Sedan den dagen började Alina bli jätte mammig/pappig. Säkert pga lördagens händelse:(. Hon gråter hysteriskt då vi lämnar rummet hon är. Det har inte hänt tidigare så nu har hon säkert tappat tilliten för oss.. Känns inte kul att hon är otrygg. 
 
Att hon nu är väldigt fäst vid oss och alltid vill vara nära oss kan vara både bra och dålig. Bra för att det betyder att hon fått en anknytning till oss men dåligt för att hon tror att vi ska lämna henne och ibland måste man få göra annat än hålla. Vi får helt enkelt öva mer "tittut" lekar osv så hon blir trygg igen. Nu kommer detta bara eskalera tydligen. Hon är nu i en ålder där hon börjar bli reserverad och rädd för främligar. Att Alina nu fått en anknytning till oss är bra. Hon känner nu att hon har en central trygghet och att det är vi. Det är himla viktigt.
Barn som kan söka tröst hos vilken människa som helst mår inte bra. Att hon kan känna sig trygg med närstående är även viktigt men utomstående måste hon få lära känna i sin egen takt annars resulterar det i ett otryggt barn.
 
Vi måste nu bara öva på att lära hon att vi inte kommer lämna henne mer. Få tillbaka hennes tillit för oss och få in att vi inte försvinner bara för att vi lämnar rummet. 
 
Tillbaka till söndagen. På eftermiddagen åkte vi till snesan med Alinas morbror och hans tjej. Jonathan och hans kompis körde skotrarna dit och där turades vi alla om att köra. Himla kul! Till middagstid åkte vi hem och åt middag sen for vi och hälsade på min mamma tvärt innan det var god natt. En väldigt lyckad söndag! 
 
En bild som Alinas farmor tog när hon vaknade 
 
 
Bilder från dagen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0