Torsdag

I torsdags var älskling hemma sjuk. Vi åkte och hämtade ut ett paket till Alina i stan och in på jacks en sväng. När vi kom hem slipade jonathan väggarna och jag lekte med bäbis på rummet. Efter middagen gick vi till lekparken med Alina. Det var mysigt! När vi kom hem natta vi Alina. Ang hur det går där så gråter hon bara då vi lämnar henne i sängen. Ibland kan hon gråta nån gång mer men högst 3ggr innan hon lugnar ner sig själv och somnar. Underbart!
När hon somnat fortsätte vi. Jonathan slipade och jag drog ut trappmattorna.   


Onsdag

Idag har vi bara varit inne och lekt. Har haft en fruktansvärd ryggskott. Har svårt att bära Alina, böja mig ner och även att för att gå. Inte alls kul när jag vill allt annat än att inte göra nått alls. Lite lek på Alinas rum har vi gjort iaf och busat i sängen. Efter maten så tog Jonathan över och gick ut på gården med hon så att hon iaf gjort nått annat än att vara inne med mig. Kl 18:30 la vi Alina för att hon varit så trött idag (blev endast 30min vila idag). Hon somnade dock inte förän kl 20:00. Nu när vi lägger henne gråter hon dock inte lika länge. Hon gråter då vi lämnar hon men slutar direkt. Väldigt skönt att hon lärt sig att lugna ner sig själv. Vi hade som tidigare på lugnande musik inne på hennes rum men låtarna laggade ibland så kl 20:00 stängde jag av och vips så somnade hon på sin kudde för första gången. Annars har hon sen vi börjat med sova själv metoden somnat av utmattning lutande mot spjällsängs skyddet. 

Tyvärr har jag bara dom här bilderna från idag pga min ryggsmärta och bristande energi..


Tisdag

Idag vaknade Alina 07:30 inne på hennes rum för första gången. Hon fick komma och dricka välling i våran säng och mysa lite innan vi steg upp. Frukost och lite lek på rummet. Idag har jag haft extremt ont i ryggslutet. Kan knappt böja mig. Men jag sket i det för Alinas dag är värdefull. Efter lunch vila hon själv på rummet. Ett skrick och sedan lugnade hon ner sig i 5min och somnade sen. Underbart! Kl 13 vaknade hon efter 1,30min vila gick vi ner till skogen för att hämta en kvist. (Ni får se sen vad jag ska ha den till). Efter det gick vi hem lämnade pinnen och sedan till bureå parkens lekpark. Då lekte vi länge. Gungan och hästen är favoriter för Alina. Särskilt gungan. Hon vägra gå ner. Hihi.
Kl 15 gick vi ner till älven och sedan en längre väg hem. Lagade chili con carne och brummade sedan till mamma för att hämta min cykel och vitfärg. Hem igen efter ett tag och lägga Alina.


Måndag

Igår efter lunch gick jag på en lång promme för att få Alina att somna. Stannade och satte mig ner i den vackra parken. Efter 15 min gick jag tillbaka hem och målade Alinas rum klart medan hon fortsätte sova ute i vagnen. Då hon vakna började jag med maten. Efter vi alla ätit satte Jonathan ny el i Alinas rum. Satte upp nattlampan, bokhyllan och flyttade in Alinas säng i hennes rum. Denna kväll hade vi bestämt oss för att lära henne somna helt själv i hennes rum. Skrik, gråt och lek. Varje 5min gick nån av oss in och sa att hon ska sova, att det går bra, att vi sitter bara här ute, god natt, älska dig och stoppa in tutten och gav henne grisen(favorit gossedjuret). Efter 1h var hon helt tyst och hade somnat. Yejj, såå skönt! Vi klarade det men det var extremt jobbigt! Man får sånn ångest då hon sträcker armarna uppåt och gråter samtidigt då man går in för att lugna ner hon. Måste tänka positivt. Desto äldre hon blir ju svårare kommer vi ha det och ju jobbigare blir det för henne. Hon kommer sova bättre också om hon lär sig att lugna ner sig själv. 



Helgen

Fredag
I fredagstilck vi ut och gick med vagnen, handlade lite och satte mig på Bureå parken när Alina somnat. Efter ett tag vandrade jag hem och satte igång en tvättmaskin sen vaknade Alina och vi lekte på gården. Efter middagen myste vi bara inne sedan åkte Jonathan iväg med hon till hamn och jag fortsätte tvätta klart alla sängkläder.


Lördag
På lördag morgon lekte vi på gården. Efter Alina ätit lunch åkte Jonathan och Alina på nån bilutställning på gocart banan. Medan dom var iväg städade jag lite och fixade mig. Innan dom kom hem plockade dom upp mamma. Sedan åkte vi till Kiras försenade 1års kalas. Efter bus, lek och tårta åkte vi hem till mamma och lämnade Alina där. Kl 21 åkte vi tillbaka till dom men nu hade dom en inflyttningsfest också. Jätte roligt var det att få umgås med några av mina favoriter samtidigt. Kl 04 vinglade vi in och somnade direkt.


Söndag

Vaknade upp kl 10 lite bakis men ändå relativt pigg. Lillhjärtat vaknade också då och hade sovit jätte bra hela natten. Vi lekte inne hos mamma. Hon bjöd på gooo middag sen senare på kvällen åkte vi hem.



Torsdag

Idag har vi varit inne och lekt en massa. Har tvättst och städat lite. Sånt måste ju också göras. Mellan varven har vi busat, lekt på hennes rum och bara haft det bäst. Hon är så rolig att vara med! Hon är så tokig. Nästan allt hon gör får mig alltid att gapskratta.
Till middag gjorde jag ungsteckt kyckling, currysås och ris. Gottgott! Jag har märkt att Alina gillar typ samma saker som mig. Ganska kul faktiskt! 
Alinas favoriter är korv, köttbullar, kyckling, potatis, ärtor, sallad, gurka, morötter, fiskpinnar och mycket mer. Jag varjerar väldigt mycket när jag gör mat till henne. Jag vill att hon ska kunna äta allt och även alla grönsaker. Matglad helt enkelt:)






Onsdag

Idag väckte Alina mig runt 07 tiden. Gav henne välling och vi snoozade till 09. Underbart! Steg upp och åt frulle sen lekte vi en massa på hennes rum. Efter lunch sussa hon till 14. Då slängde vi på oss ytterkläderna för att vi skulle hänga med grannarna. Vi hämtade upp hennes son Leo på dagis sen vidare till coop för att handla mellis till våra småbarn. Efter det gick vi till lekparken där hon åt mellis och busade runt. Det är så mycket roligare nu när Alina kan gå själv. Hon vill testa allt. Och Leo som är nästan 1år äldre springer aktivt runt och Alina försöker ta efter. Så kul att se hihi. Jag har nu vänt vagnen så nu tittar inte Alina mot mig utan bortfrån mig. Blir nog mycket roligare än att jag täcker hennes syn hela tiden hihi.
Då vi kom hem gjorde jag middag. Snitzel och räfflad potatis med sallad till. Alina älskade det. Runt kvällis tog jag och Alina ett skönt varmt bad tillsammans med alla badleksaker. Hon sover så mycket bättre om hon får bada innan har jag märkt. Kl 19:30 somnade hon för natten. Mammas lilla bästis! Hon är verkligen det <3




Söndag, Måndag, Tisdag

Söndag
I söndags gick jonathan och Alina en promenad då hon skulle sova. Då hon vakna åkte vi till mamma för att sova över där pga att jag hade tid hos tandläkaren dagen efter och hon skulle sitta barnvakt. Vi kunde ju stanna hemma och vaknat tidigt på måndagen med Jonathan men det kände jag att jag inte orkade. Först bjöd hon på middag sedan gick vi och hälsade på två vänner sedan hem till mamma igen.





Måndag
Igår vaknade vi upp hos mamma. Hon bjöd på go brunch. Efter lillan ätit lunch fick hon bada. Som hon älskar att bada hon mormor. Som vill alltid gå in i hennes toa och då ställer hon sig vid badkaret och pekar på badleksakerna. Man ser verkligen lyckan då hon får bada med dom. Hon plaskar och är helt busig. Nackdelen är att hon börjat ställa sig upp hela tiden mot kanten. 
Kl 13 cyklade jag till tandis och lagade en tand. Det gick fin fint. Mötte upp mamma och Alina vid parken. Vi satt där ett tag och pratade sedan gick vi hem till mami igen. Hon började baka och laga mat, medan gick jag och min snutta ut och lekte på gården i sandlådan med två grann barn och en mamma. Jag och Alina gick sedan vidare till strandpromenaden och plockade några blommor/gräs.
Mamma bjöd på middag då vi kom in och som vanligt avundas Alina sin mormors goda mat. (Mamma brukar göra någon annan mat till henne).
På kvällen lekte vi inne sedan gick vi en kvällsprommis och hejjade en vän. Jonathan hämtade upp oss och körde oss sedan hem till Bureå.


Tisdag
Idag har vi lekt ute på gården. Gungat, busat en massor, sparkat boll och gått runt. Efter Alina sovit eftermiddag åt vi middag. Kycklinggryta och pommes. Efter maten gick vi förbi grannarna en stund så Alina skulle få träffa sonen Leo. Innan läggdags badade Alina sen var det dags för nattning. Alina vaknade kl 16;30 idag då hon sov eftermiddag så ni kan ju tänka er att hon var jätte pigg vid läggning 19:45. Hon somnade inte förän kl 22:00. 





Fredag och Lördag

Fredag
I fredags bjöd vi några vänner på grillat. Dom stannade en stund på kvällen men åkte sedan hem runt 23. Alinas gudmor var en av dom som kom och med sig hade hon två fina ljusstackar som kommer passa så fint in i vårat hem. Hon överraskade även med ett presentkort på friskvårds. 3 veckors träning på friskvårds. Alltså hur underbar får man vara! Hon har just gjort det möjligt för mig att börja träna! Älskade vän!!

Har tyvärr ingen mer bild från dagen/kvällen..

Lördag
Igår åkte vi hem till mamma efter lite brunch hemma. Vi hjälpte henne att fixa hennes diskmaskin. Efter det åkte vi upp till stan och handlade lite nödvändigheter sedan hem till henne igen och satte upp en tv i hennes rum. Hon gjorde i ordning en god middag till Alina sedan åkte vi hem och gjorde mysmiddag till mig och älskling. Souvas fick det bli. Jonathan spaklade lite i vardagsrummet sedan sussa vi ihop.



Torsdag

Ännu en dag med hosta och snor hihi. Men en något piggare Alina. Idag har vi busat och lekt på hennes rum, tvättat och städat lite. Kl 15 kom underbara Maja och hämtade Alina för att sitta barnvakt så vi kunde hålla på med huset. Medan jag målade Alinas rum, Jonathan fixa vardagsrummet för tapetsering så var Alina med maja och hennes kompis. Dom hade även varit på lekparken och lek. Så kul för Alina hihi!
Kl 19 fick vi tillbaka hon och då var det läggdags för lilltrollet vårt. 



Onsdag

Igår var Alina fortfarande jätte sjuk så vi stannade i yttligare en dag och lekte på hennes rum. Alina har blivit såå mysig som person. Hon älskar att kramas och det är så underbart att ständigt få kramar från hon. Det känns som att hon på så sätt kan visa med handling att hon älskar oss. Lilla hjärtat! Dagarna nu är så roliga! Jag har aldrig tråkigt med Alina. Hon är mer lekfull, förstår mer, kan gå själv, äta med fingrarna och lite med sked själv, dricker från flaska själv och härmar ord och rörelser. 

Jag hann även baka scones och laga köttfärssås och spagetti innan papi kom hem. Efter maten satte han och hans kompis upp gipsskivor på väggarna i vardagsrummet. Jag nattade lillhjärtat och såg sen idol innan vi sussade.



RSS 2.0