Onsdag

Idag vaknade Alina kl 07:30. Bytte och matade hon. Satte igång en tvätt och lekte lite med Alina. När kl blev 10 sövade jag Alina som alltid men denna gång somnade även jag och det var så skönt. Tröttheten måste bero på förkylningen för mina ögon kunde inte hålla sig öppna.
Efter lunch lekte vi på hennes rum. 
Jonathan jobbade över så jag och Alina åt middag själv. Alina fick kokt kyckling med persilja. Ända maten som Alina tycker om är hemma gjord mat. Matbrukar kräks hon nästan av. Hehe. Första gången Alina åt kyckling var min kyckling från Max och det var så jag upptäckte att hon älskar kyckling. Bitarna måste ju självklart vara väldigt väldigt små för att dom ska godkännas av henne. 


Efter maten promenerade vi till mamma och umgicks med henne tills älskling slutade jobba 21:00. Alina fick lägga sig lite senare än vanligt men det gick så bra.

Hon har blivit så stabil på benen nu. Hon älskar att stå upp, mot ett bord, gåstolen eller i ens knän. Hon går även själv med balanshjälp från en. Man blir så stolt i hjärtat. För varje utveckling hon gör!
Älskar denna människa så mycket att det gör ont!

Bilder från dagen


Tisdag

Skönt att vara tillbaka till rutinerna. 
Älskling började jobba idag så då var det min tur att steg upp med Alina 07:30. Hyfsat pigg men med en förkylning. För ungefär en vecka sen var pappan i huset förkyld och så dum som man kan vara ibland har vi delat pussar si och så där hela tiden så nog visst blev man sjuk. Hoppas bara lillhjärtat slipper bli smittad men vi får se. Hon är då pigg och kry nu tillskillnad från mamma. Inte nog med förkylning så misstänker jag att min första mens är påväg. Har likande känningar som en mensvärk. Inte alls kul men har ändå busat runt i huset med våran aktiva Alina som aldrig vill sitta till. 

Tänkte träna idag men ställde in det och vilar mig till imorgon då jag antagit utmaningen att "komma i form" på 10 veckor. Spännande och så motiverade!
Äter en fruktsallad just nu. Uppfriskande gott! 
Jonathan lägger Alina för natten så jag väntar in dom och sedan myser jag mig ner i min stora bäbis famn. Blir en tidig kväll. Natti!


Alinas outfits

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag
Kläning med vit body under och svarta strumpbyxor

Söndag
Tog tyvärr ingen bild på outfiten

Måndag

Idag var Jonathan också ledig och det var jätte mysigt att få ha han hemma en dag till. 
Vi vaknade kl 09:00 och även Alina för ovanlighetensskull. Alla var nog slut efter helgens äventyr. Vi åt iaf frukost och även Alina. Första gången hon fått annat än bröstmjölk till frukost. Denna gång fick hon gröt och äppelmos. Hon var så nöjd hihi. 
Efter lunch gick vi ut i solen till en lekpark och lekte runt med Alina. Andra gången hon gungade men denna gång tyckte hon att det var kul och säkert pirrigt. Vi gick sedan till ica och handlade några saker och sedan hem igen. Jonathan satte igång grillen och jag förberede maten inför grillning. Vi åt tillsammans och sedan var det dags för att lägga vårat hjärta. Hon somnade fort och vi mös till en serie tills våra ögon inte orkade hålla sig uppe. #tröttaföräldrar

Bilder från måndagen



Söndag

I söndags väckte Daylan mig 06:00 sommartid. Endast 5h sömn men det var bara att hiva sig upp och göra välling till sötnosen. Väckte älskling och vi gjorde oss iordning för att åka iväg. Väckte barnen och dom åt frukt innan vi gick hem till Gladys fär jag lämnade tillbaka dom. Allt gick jätte bra och barnen är så snäll och lugn. Alina var så trött när vi väckte henne men vi var tvungen att skynda oss. 
Jonathan och Alina åkte iväg och hämtadsläpenen meskotrarnana på och hämtade sedan upp mig. Vi åkte till stan och plockade upp Eva och sedan vidare till Arvidsjaur. Ungefär 1h 30 min tog det. När kom fram mötte vi upp den andra bilen där dom andra vännerna befann sig. Grabbarna åkte iväg och jag, janina och Eva gick och stor shoppade på dollarstor. Efter ca 2h var vi klara. Vi åkte sedan och handlade för att grilla sedan mötte vi upp grabbarna. Grillade och åkte skoter. Vid middagstid åkte vi hen och kom inte hem förän 18:30. Badade med Alina och sedan somnade vi väldigt snabbt och med ett leende på våra läppar.

Bilder från dagen


Fredag och Lördag

I fredags steg Jonathan upp med Alina och åkte iväg och köpte frukost. Jag steg sedan upp och vi åt tillsammans. Efter lunch gick vi över till grannarna Janina, Daniel och flickorna och mös framför elden utanför dom. Efter kaffe och massa prat vandrade vi hem igen och åkte förbi storebror med mamma sedan följde vi med till mamma och åt middag där. 

Bilder från fredags


I lördags åt vi frukost ihop och sedan rullade vi till stan och stor handlade och lite present och skorshopping. Efter stan åkte vi till Jonathans mormor på kalas för att fira henne karl Loa. Efter tårta och lite prat åkte vi hem och packade upp det vi handlat. Lite senare åkte vi till mamma och åt påsk middag med hon och några av hennes vänner. Kl 19:30 skjutsade Jonathan mig till Gladys som är våran granne. Jag sminkade henne för party och gick sedan hem med några extra barn. Tanken var att jag skulle sitta barnvakt till hennes minsta Daylan men istället blev jag barnvakt till tre till. Deras barnvakt skulle komma så sent och barnen var trötta så erbjöd mig att sitta barnvakt till dom också. Jonathan och Alina kom förbi och vi gick hem med alla barnen hem till oss. Nattade dom minsta och satt igång en film till dom lite äldre. Dom somnade fort, även vi. 




Torsdags

I torsdags vaknade vi kl 07 och gjorde oss klara. Promenerade hem till mamma och lämnade Alina kl 10:30. Gick sedan till landläkaren där jag hade fått tid för onda tanden. Allt gick bra. Efter 1h var vi klara. Gick hem till mamma igen och blev där tills älskling slutade. Han hämtade upp jag, Alina och mamma när han slutade och vi åkte till stan för att mamma behövde stor handla inför påsken. Tillbaka till mamma igen och umgicks ett tag innan vi åkte hem och la Alina. 

Bilder från dagen 



Onsdag

Imorse vaknade lillan efter 06 nån gång och var pigg igen. Hoppas bara att detta inte håller i. Vill inte ha morgon redan vid 06. 
Vi mös iaf i sängen. Eller jag attackpussar Alina medan hos vägra ligga still och mysa med mamma sin. Hon vill bara busa. En riktig busunge är vad hon är. 
Vi steg upp 07:30 och lekte på hennes rum. 
Har fortfarande tandvärk from hell men imorgon har jag äntligen tid för att åtgärda problemet. Längtar ihjäl mig. Alina ska få vara hos mormor sin medan. 
Nu på kvällen har gick vi ut och gick en stund och sen tränade jag i 1timma.

Bilder från dagen




Hur vi uppfostrar Alina

Vi har valt att ha väldigt strikta regler på våra barn. Vi tror att genom en stark förståelse av vad som är rätt och fel redan från grunden kommer göra dom till en mer stabil människa.

Vi har dagliga rutiner på Alina för vi vet att det gör ett barn trygg och så att det sover bra. För oss är det viktigt att vi följer dom även när vi är borta. Då gör vi bara samma som att vi vore hemma. Att hon läggs vid 19- 20.00 osv.

Leka/tv?
Från att Alina föddes så bestämde vi oss ganska snabbt att vi inte ska sätta Alina framför tvn som många andra föräldrar gör. Visst det skulle underlätta jätte mycket om vi valde att ha tvn som barnvakt till Alina då och då varje dag men vi vill inte det. Vi vill att Alina ska bli en aktiv person till skillnad från dagens ungdomar som väljer att spendera hela sin barn/ungdom framför tvn eller datorn. Sen är det inte heller bra för små barn att titta in på en skärm för det förstör deras syn. Vi väljer därför att undvika att Alina ska titta på tvn. Vi vänder henne bort. Nyfikenheten på allt som rör sig på tv finns ju självklart. Vi sätter hellre en docka i hennes hand och leker med hon än att sätta hon framför tvn. Vi väljer the hard way. Men det är viktigt att poängtera att det inte finns något rätt eller fel sätt, alla uppfostrar sitt barn på det sätt dom anser vara den bästa. 

Kunna leka själv och med andra
Vi tycker att det är viktigt att hon får en chans till att bli lekfull och får fantisera sig bort från verkligheten ibland. Vi båda uppmuntrar henne till att leka själv men även med andra(oss just nu). Det gör vi för att vi vill att hon ska kunna leka själv utan att känna sig ensam och inte söka sig till vuxensaker bara för att vara kring oss. Varför vi också väljer att leka med hon är för att hon ska kunna samspela, sammarbeta, dela med sig med andra och även utvecklas i sig själv. Vi visar henne hur man kan leka och uppmuntrar henne till att utvecklas genom att öva på vissa saker tillsammans med henne.

Angående sötsaker
Vi väljer bort alla sötsaker så långt bort vi bara kan. Glass kan hon få smaka och äta nån enstacka gång när hon är över 2år. Popcorn går bort tills hon är över 3år för att minska risken att kärnorna ska fastna i halsen. Chips och ostkrokor går bra en gång på helgen över 1år beroende på hur färdig utvecklad vi anser att Alina är då. Men självklart i en väldigt liten mängd. Läsk/saft går bort över 5år. Festis över 2år kanske, beroende på vad Jonathan säger om det. Annars finns det fruktdryck för barn utan socker.
Anledning till att vi valt vara så strikt kring socker är just hennes vård och omsorg av hennes små och känsliga tänder. Det finns föräldrar som väljer att ge sitt barn cola i vällingflaskan. Man undrar då hur dom tänker. Men dom kanske har hittat någon bra anledning till varför eller så bryr dom sig helt enkelt inte. Men det gör vi därför är vi hårda där. 

Hur måltiderna ska se ut
Kring dom stora måltiderna så ska det alltid serverar och ätas grönsaker till maten. Vi kommer äta det och genom det hoppas vi att hon tar efter och tycker om det lika mycket som vi gör. Vi börjar redan nu:)

Hur vi vill vara som familj
Vi vill vara en äventyrsfull familj som hittar på saker. Utforskar världen. Ser nya saker. Blir vän med skogen. Är ute mycket.
Vi kommer tidigt bege oss ut i skogen just för att det finns så mycket fridfullt där inne. Ett lugn som alla människor behöver. 

Jag anser att det finns två världar på jorden. En i skogen och en utanför. I skogen är det lungt, tyst och fridfullt. Utanför kaos, bilar, bensin, stress osv osv. Får jag henne att tycka om skogen kommer jag känna mig trygg. Då vet hon vart hon ska gå när hon behöver få vara ifred i framtiden. 
Redan i sommar ska vi gå och plocka blommor, kottar och blåbär i skogen tillsammans. Stövla, regnjacka, hink och spade och vi är där:)
En semester då och då gör alla också gott. Spänningen och att visa henne världen. Även upptäcka den tillsammans med henne. Skapa minnen som ingen kan ta ifrån oss.

Personlighet/egenskaper
Vi kommer lära henne att vara snäll, vänlig, glad, tacksam, omtänksam, familjär och kärleksfull genom att se att jag och Jonathan är det. Jag och Jonathan har så olika egenskaper och personlighet men samtidigt så bra sådan som hon kommer kunna ta efter. Jag är positiv, rättvis, ofördomsfull, omtänksam och tacksam. Jonathan är givmild, händig, smart, social, driven, charmig och kärleksfull. 

Att känna sig älskad är viktigt
Vi tycker att det är viktigt att Alina lär sig redan från spädbarn att hon är älskad. Även att hon är duktig för det kommer göra att hon får självtillit och vågar göra saker för att hon vet att hon kan bara hon vill. Att hon känner och får höra ofta att hon är älskad från början kommer göra henne trygg i sig själv och därefter få en stark självkänsla. Att hon duger precis som hon är. 
Vi hyllar och säger att vi älskar henne ofta. Vi visar våran kärlek just nu genom vår vård och omsorg och genom pussar och kramar. Lyssnar på hennes behov och tröstar när hon är ledsen.

Rosa eller blått? Bilar eller dockor? 
Just nu klär ju jag och Jonathan Alina i det vi vill. Vilket oftast bli i något flickigt men allt passar en skönhet hihi. 
Vi behåller det som det är. På det sättet vi är uppväxta på. Annat skulle kännas konstigt. Nästan lite påtvingat eftersom att vi inte tycker att den borde ändras. Givetvis stöttar jag andra som väljer att göra tvärtom eller blanda bilar och dockor i en leksakslåda. Dom gör helt rätt. Alina kommer också få några bilar varken hon vill eller ej men rummet förbli rosa och vi kommer handla från klädställningen med flickkläder. När Alina vill och kan säga själv vad hon vill ha handlar vi det hon pekar på. Inget snack om saken. Vi stöttar henne och kommer vara hennes största hejjarklackare om hon berättar en dag för oss att hon är bisexuell eller lesbisk. Det är absolut inget fel med det. Man blir av naturlig väg kär i den man fallar för. Könet finns bara där men eftersom att man relaterar personens karisma och personlighet till könet så faller även attrationen sig naturligt även där. Helt normalt anser jag. 
Men tills Alina kan säga ifrån själv blir det sött och flickigt. 

Vara försiktig eller börja i tid?
Vi har valt att börja med skoter i tid. Jag vet själv många barn som skriker och gråter hysteriskt varje gång ett fordon närmar sig dom. Till och med ett äldre barn kan reagera så och det blir svårare att lära bort det ju äldre barnet är. Vi har därför valt att Alina får vara med när vi kör/åker skoter bak i skoterpulkan. Hon har aldrig visat någon rädsla eller otrygghet i närheten av ett fordon. Eftersom att vi älskar att köra skoter och kommer varje vinter åka ut på äventyr så är det bra om hon lär sig redan nu att det inte är något farligt. Varje gång hon åkt i skoterpulkan har hon somnat i liggdelen, helt obrydd. Guppandet är ju lugnande för dom.

Vissa anser nog att vi utsätter våran dotter för fara men det anser absolut inte vi. Hon är så trygg hon bara kan bli. Betydligt mycket tryggare än i trafiken där det förekommer bilolyckor flera tusen ggr om dagen. Det förekommer även många flygolyckor om året också. Varför utsätter man då sitt barn för den sorten av fara då? Det tycker folk är helt okej, när risken är större där än att åka i en skoterpulkan i skogen.
Jonathan kör jätte försiktigt och definitivt aldrig över isen. Alina ligger ombonad med en massa mjuka gosiga filtar i liggdelen. Tryggare än så blir det inte. 








Tisdag

Imorse vaknade Alina k 06.05 och var klar vaken. Måste ha varit Jonathan som väckte henne då han for. Iaf så bärde jag över henne, försökte få henne att somna om men hon vägra så idag är jag lagomt trött så idag stannade vi inne och lekte på hennes rum. Numera sitter Alina helt själv på golvet utan att ramla. Om hon skulle råka ramla är hon så duktig att hon stödjer armen åt det håll hon faller mot av reflex. Mamma är så stolt över dig lillan. Du börjar bli stor nu och lite självständig. Det känns som att det hände över en dag. ;(
Men det är kul att få vara med dig varje dag och sekund och få följa varje utveckling du fullföljer. 
Då pappa kom hem var maten klar. Köttfärssås och spagetti med sallad. Nu mot kvällskvisten har Alina varit gnällig och väldigt trött men nu sover hon och jag cyklar på motionscykeln. 

Bilder från dagen


Alinas böcker

Alina har massor med barnböcker och man märker tydligt att hon fått ett stort intresse av att höra oss läsa böcker och titta i dom samtidigt. Alina är väldigt aktiv och sprattlig som bebis men när vi läser för henne blir hon helt lugn och lyssnar/tittar nyfiket. Ibland kan hon babbla med samtidigt som man läser eller tappa fokuset tvärt och titta upp på dom andra böckerna för att se vad vi kommer välja efter "denna" bok. Hon brukar även hjälpa till att bläddra. 
Om hon själv får välja mellan en docka och en bok så väljer hon alltid boken. Det finns så mycket roliga saker att se där i.
Jag tycker det är så kul att hon älskar böcker. Vi har ju valde ju att preminera på "barnens bokklubb" för några månader sedan. Det är lika kul varje gång det kommer ny böcker i brevlådan. 

Lika vig som mamma när jag var som liten. Hon blir kanske en liten ballerina som jag var hihi.

Alla böcker och ett pussel från "barnens bokklubb"

Alinas bokhylla med böcker hon fått från oss och av andra.

Några böcker för lite äldre ålder finns i garderoben och väntar på henne.

Alinas favoritbok

Alinas hår

Alinas hår växer så snabbt just nu. Från födseln har hon alltid haft kort och tunnhårig men på senare dar har håret växt massor. Titta själva!

Inom loppet av lite mer än en månad.

15 Mars

3 Mars


9 Mars

21 Mars

Alinas outfits

Ska bli bättre på ta bilder på outfitsen. Jag lovar:)

Måndag
Tunika från Lindex. Svarta strumbyxor från HM

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag
Svart body och svart stumpbyxa med glittrig spets kjol på.

Lördag
En vit blommigklänning med blått sidenband i mitten och en rosett på ryggen. Vit tunn kofta på.

Söndag
Styling: Jonathan

Måndag

Idag har vi tagit allt i slowmotion. Ingen stress. Bara jag och mitt hjärta. Vi saknade självklart pappa som var på jobbet. Men vi har iaf lekt på morgonen. Övat på att gå och det ser ut som att det är flera månader bort innan denna donna går helt själv och det känns ju helt perfekt. Krypa först. Det blir nog jobbigt att hålla reda på en krypande bebis som kommer stoppa allt hon hittar på golvet i munnen. 

Alina var jätte mammig hela morgonen så fick absolut inte lämna henne själv i hennes rum. Nån enstaka gång gick det bra. När pappa kom hem gick det bra för han att hålla men hon tittar alltid åt mitt håll, vart jag är och vad jag gör. 
Efter kroketter och kassler gick vi en liten promenad innan solen gick ner. 

När vi kom hem badade Jonathan Alina och jag tränade i numera gymrummet/tidigare gästrummet. 1h på motionscykeln. Kändes bra. Nu är jag tillbaka för att stanna hihi.
Ligger i badet nu och älskling är ute i garaget och bökar med skotern. Ska stiga upp nu strax och sedan blir det tidig kväll för mig. Har tandvärk from hell. Vill bara sova bort smärtan. Har tid hos tandläkaren på torsdag. Har aldrig längtat så mycket!!

Bilder från dagen

Alina sitter helt själv och är jätte stabil. Ramlar väldigt väldigt sällan. 


Söndagen

Alina väckte oss runt 08. Jag var inte alls bakis, bara trött. Jonathan steg upp med henne, gjorde en helkroppsrengöring, klädde på hon och gav hon mat sedan kom dom tillbaka till sängen och vi låg och mös alla tre hela morgonen till kl 11:45 tror jag. Alina låg mellan oss och vi låg och små prata/busa. Så underbart! <3 Och vi har så fin och underbar flicka. Hon har en riktigt fin och busig personlighet. 

Gårkvällen hade gått bra men hon hade varit lite gring. Båda somnade snabbt. Mina sömntutor!

Vi lämnade iaf sängen vid 12 tiden och åt lunch tillsammans. 
Kl 15 åkte Jonathan och Alina till ica och handlade till maten sedan hämtade dom upp Alinas mormor som vi bjudit över på middag. Vi bjöd på sovasrullar med renskav i. Till efterrätt serverade vi hajkbanan. Alltså ungsteckt banan med choklad och krokant glass till. Mumma!
Efter middagen mös vi i soffan till serien "barn som mördar". En favorit hos oss alla. Då vi skulle skjutsa hem hon åkte vi tvärt förbi hos min storebror sedan vidare hem där vi alla somnade tidigt.

Alina var väldigt mammig igår. Bara jag som fick hålla. Jag vet ju att detta är helt normalt men jag vill ju inte att hon bara ska kunna vara hos mig. Läste på google att det är en normal fas för alla bäbisar och det brukar komma i denna ålder och eskalera. Detta är också ett tydligt tecken att hon fått en anknytning till mig vilket jag varit orolig att hon inte skulle få. Att den starka anknytning bara fäst sig vid mig beror nog på att det är jag som är mest med henne och tar alltid upp hon när hon är ledsen. Nu mera har man fått lära sig att använda en hand för andra handen är nu alltid upptagen med att bära lilla Alina. Seperationsångest. Helt normalt vid 7mån ålder men öva öva mera "tittut" lekar osv så ska det nog gå att lämna ett litet tag iaf.

Några bilder från våran söndag

Alina är väldigt svår att ta kort på nuförtiden för hon rör sig hit och dit och kan absolut inte sitta still. Hon älskar att utforsta och se nya saker. Lillälsklingen.

Lördagen

Lördag
På lördagen vaknade Alina och Jonathan upp kl 07:20 och steg upp. Jag fick sova ut till 09 och det kanske låter lite men 1-2 timmar extra gör så mycket! När jag steg upp hade älskling dukat fram frukost så vi åt tillsammans sedan busade vi med våran älskade dotter. Hon var riktigt gnällig, grinig och mammig! Vart det kom ifrån vet vi inte...
På eftermiddag gjorde vi oss klara för att fara på en middagsbjudning. Kl 17 var vi klara men väntade in mamma som vi hämtade upp 18. Vidare mot tant Carola hihi. Där befann sig alla hennes vänninor. Carola hade lagat olika pajer. Riktigt gott! Alina gosade med några innan Jonathan och Alina åkte hem för att sova. Jag stannade och unnade mig några glas vin. Efter en massa dans, skratt och trevligt snack hämtade Jonathans kompis Rickard upp oss. Vi hämtade upp några andra och sedan vidare hem till mina älsklingar som låg och sov.

Bilder från lördagen


Fredags

I fredags vaknade vi upp yttligare en dag hos mamma men denna gång sov både jag och Alina i mammas säng. Älskling fick lov att sova ute i vardagsrummet på madrass men det gjorde inte han nått. 

Jag ammade Alina då hon vaknade och sedan steg vi upp. Busade i tvrummet och sjöng till alla möjliga barnvisor innan det var dags för lunch. Efter lunch. Älskling kom hem på lunch med blöjor. Vi hade råkat packat för lite så nästan hela morgonen fick hon vara blöjfri. Tänkte perfekt då kan hon få ligga och lufta rumpan i ungefär 2h. Men inom det loppet så kissade hon ner sig sammanlagt 4 gånger....en gång på mig. Då älskling äntligen kom satt vi i badet. Det fick bli så hihi. 
När älskling sedan slutade jobba gick vi till ica med mamma och handlade inför middagen. Vi skulle fira storebrors födelsedag som var dagen innan.
Christoffer kom och även mammas kompis Carmen och hennes karl Jörgen. Vi åt tacos som Christoffer hade önskat och glass/marängtårta. Jätte gott!
Vi hade jätte trevligt, skrattade en massa och hade det helt underbart. Runt 20:00 rundade vi av och begav oss hemmåt. Vi skjutsade först hem storebror som var nöjd med firande.
Väl hem somnade vi alla tre fort. 


7 månaders bebis

Om barnet: Rullar runt från rygg till mage
Barnet blir allt bättre på att gripa tag i saker. Vid 7 månader kan det lyfta upp en kula som ligger på golvet eller bordet.

Ryggen blir starkare och balansen utvecklas märkbart. Vissa barn försöker nu dra sig upp i sittande ställning.

Från att ligga på ryggen och leka med sina tår kommer nu barnet att försöka rulla runt från rygg till mage. När man lägger barnet på mage börjar det ofta åla framåt eller bakåt. Benen är nu starka nog att bära kroppens vikt och barnet gillar att resa sig upp och dansar gärna lite när man håller det i händerna på knäet.

Många barn i denna åldern har separationsångest. De gråter när de blir lämnade och ibland också när föräldrarna kommer tillbaka. Att kunna skiljas är en del av självständighetsprocessen och kan vara skrämmande för barnet. Om ditt barn reagerar starkt är det viktigt att prioritera barnet i denna period; försök undvika många och långa onödiga separationer. Att åka på semester utan barnet under denna tid är till exempel inte att rekommendera. Ju fortare barnet känner sig försäkrad om att det inte kommer att bli övergivet desto snabbare går denna period över.

Barnet förstår nu cirka 6-8 ord. Att hantera ett "nej" kan ta tid, men gradvis förstår barnet att det ibland är nödvändigt att vänta på något och att det inte kan få allt det vill ha. Vid 7 månaders ålder sker det en större utveckling i barnets korttidsminne.

Nu kräver barnet fler leksaker. Hon/han drar, slår, klämmer och utforskar det mesta. Man kan ge barnet ofarliga saker att leka med: grytor, kartonger, plastredskap, slevar och vispar. Nedersta kökslådan kan man fylla med barnvänliga köksredskap -det blir roligt för barnet att öppna, utforska och stänga.

Många barn gillar att stå i knäet på en vuxen och hoppa. Vissa gillar babysittern och hoppgunga, andra inte. Nycklar är för de flesta barn väldigt intressanta. Barnet kan vara upptaget av en nyckelknippa i långa perioder.

 

Till föräldrarna: Barnet på väg ut i världen!
Det är viktigt att ge barnet mycket beröm och uppmuntran nu - det stärker självtilliten.

Barnet kan nu vara väldigt socialt och aktivt i denna period -  hon/han är på väg ut i världen! Ge barnet chansen att stilla sin nyfikenhet i lugn och ro utan för mycket inblandning. Det är viktigt att hitta en bra balans i barnets glädje att lära sig själv och att som föräldrar vara aktiv och själv visa och lära barnet saker.

Allteftersom barnet nu beger sig mer ut i världen på egen hand är det extra viktigt med tryggheten ni representerar. Hon/han kommer fortfarande att föredra ert sällskap framför andras. Barnet börjar nu peka på det hon/han vill ha. Om du försöker leda uppmärksamheten i en speciell riktning genom att peka på saker eller personer så uppfattar barnet det nu.

Kommunikation och social utveckling

  • Barnet har nu hittat sin plats i familjen. Det har gärna sin egen plats vid matbordet och sin egen krok till leksaker.
  • Separationsångest. Undvik många och långa separationer.
  • Reagerar på sitt namn.
  • Klappar sin spegelbild.
  • Studerar föräldrarnas reaktioner för att förstå vad som sker i nya situationer

Sinnen och motorik

  • Kan rulla från rygg till mage.
  • Barnet er fascinerat av små saker, men har ännu inget klockrent pincettgrepp. Barnet klarar att kontrollera sina handrörelser bra nog för att kunna ringa med en klocka eller att sätta ihop enkla saker och sedan skilja dem åt igen. Att kunna använda händerna på detta sätt är verkligen stort för barnet. Nu kan det i större utsträckning utforska omvärlden med hjälp av fingrarna.
  • Griper efter sina fötter och håller flaskan/muggen själv.
  • Snart kan barnet ta sig upp i sittande ställning utan hjälp och sitta korta stunder utan hjälp. Vissa barn vill inte sitta. Så länge det är aktivt när det ligger på golvet så är det ingen brådska med att lära det sitta själv.
  • Biter och tuggar på föremål
  • När ni lägger barnet på magen kommer det ofta börja att krypa framåt. Benen är starka nog till att bära kroppens vikt, och barnet gillar att stå i ditt knä.

Intressen och aktiviteter

  • Leker mer och lär sig hela tiden nya saker genom samspel med andra.
  • Barnet övar sig på pinsettgreppet och tycker det är kul att försöka äta själv. Bra plockmat att ge barnet är till exempel osttärningar, kokt pasta (spagetti är kul!), brödbitar med eller utan pålöägg, bitar av frukt och kokta grönsaker.
  • Undersöker saker genom att krama, vrida, vända eller slå med dem.
  • Lär sig att leta efter gömda föremål
  • När barnet kan sitta är det kul att rulla boll. Sätt er på golvet framför barnet och rulla bollen mot barnet. Snart kommer hon/han försöka rulla tillbaka bollen. Om bollen rullar förbi barnet är det också en uppmuntran att krypa efter den.
  • En boll i badkaret är också roligt!

Torsdag

Idag vaknade jag upp 07:30 och förstod ingenting. Varken Jonathan eller Alina bredvid mig. Förstod ju direkt att Jonathan var på jobbet men att Alina var inne hos sin momme stog mig inte lika fort. Efter att jag vaknat till lite kom jag på det. Tittade in och hon sov på sneden med fötterna uppe på sin mommes mage. Såg så sött ut. Tydligen hade mamma lagt till hon flera ggr under natten men hon hade vridigt sig tillbaka så hela tiden. Sötnosen. 

Steg upp med hon och vi lekte i tvrummet. Febern visade 37,2 vilken är normalt för Alina. Hon är som sin pappa, varmblodig hihi. Kl 14:30 hämtade Jonathan upp oss och vi körde till vetrinären med våran katt Buse som tappat hår på sidan av vänstra bakbenet och bitit av någon anledning så hon fått blåsor där. Dom visste inte vad det berodde på men vi fick recept på kortisonsalva som vi ska smörja morgon och kväll. Blir det inte bättre får vi åka upp igen och då ska hon undersökas djupare.
Vi åkte sedan på solbacken och handlade en födelsedags present till min storebror som blir 25år idag. Efter vi hittat det vi sökte åkte vi till Budsba och åt middag där sedan hem till mamma igen. Nu är vi här och ska sova här igen. Alina sover och vi tänkte lämna hon med momme sin och tvärt åka förbi hos bror och gratta han. 


I



Onsdag

Igår vaknade Alina 07:30 och det var skönt med 30min sovmorgon. Hon brukar ju envisas att vakna kl 07 och då brukar jag bära över hon till vår säng men nu låg hon ju redan där så det kan ju vara därför hon sov lite till. 

Febern hade gått ner litegran på morgonen. Den visade 37,9 så vi steg upp och lekte lite på hennes rum några ggr under dagen. Hon åt väldigt dåligt då. Innan middagsdags gick vi hem till mamma och Jonathan var i stan och gjorde äranden. Väl hos mamma kom Jonathan med mat från salladsbaren så mummsade i oss den sen gick vi på ica med mamma. Riktigt härligt kvällsväder ute. Det kändes som en typisk sommarkväll. När vi kom tillbaka till mamma bestämde vi oss för att sova över. Vi sövde Alina i mommes rum så dom sov tillsammans och jag och Jonathan i tvrummet. 

Några få bilder från onsdagen



Tisdag

På tisdag morgon, 10:30 hade vi tid hos bvc för att vaccinera lillgumman. Jonathan lämnade jobbet och hämtade upp oss hemma. Lillan vägdes och mättes. 7709 kg och 68cm lång. En huvudkrets på 42,5cm. Storflickan. Nu är du inte längre sådär pytteliten utan nu är du en bäbis. Vaccinationen gick bra med hon panikgrät efter sticken. Jonathan höll i hon och jag stod invänd mot väggen. Denna gång gick det lite bättre för mammahjärtat mitt. Jag vände mig om direkt och trösta. Tycker ju sånt där är jätte jobbigt men försökte verkligen intala mig själv om att det nog inte gör så ont som man kan tror. Det är nog bara hela grejen som är obehaglig och det känns nog väldigt konstigt för hon som är väldigt oveten om allt. Hon gick iaf trösta tillslut, efter kanske 1minut och distrikssköterskan blåse såpbubblor som var väldigt intressant hihi. 
Jonathan skjutsade oss iaf hem igen och sedan tillbaka till jobbet. Vi mös hemma i lugnet. Tog det väldigt lugnt eftersom att benen ömmade lite osv. Väldigt tråkigt för solen och värmen var med oss den dagen men lyckades skotta fram en solplats yta på altan.
På kvällen steg febertempen till 38,7 och Alina var väldigt varm och svettades vid närkontakt. Hon vaknade flera gånger efter nattning.
Vi klädde av hon och hon fick ligga i endast blöja och fönstret lite öppet bredvid mig. Hon fick ipren för bäbisar som Alina tyckte smakade gott. Jonathan sov på soffan så Alina kunde ta hans plats. Då sov hon djupt och hela natten. Mammas lillgumma...vad jag älskar och bryr mig om dig!




Måndag - Alinas 7månaders dag

Idag på Alinas 7månaders dag har vi bara tagit det lugnt. Myst hemma och övat på krypningen och vinkningen. 
Efter maten fick vi trevligt fin besök av Alinas gudmor och hennes karl som överraskade med en super god tårta som hon gjort helt själv för att fira Alinas 7månaders dag. Hur underbar och snäll får man vara! Alina kan skatta sig lycklig som har en sånn fin människa i sitt liv.
 
Vi åt tårta, fikade bullar och drack kaffe. Pratade och skrattade gott åt några minnen. Super trevligt att ni tittade förbi! <3. 
Alina sussar sött sedan länge tillbaka och pappan är i garaget och sysslar med något. Strax sängen och pussa på min stora älskling innan han snarkar ikapp Alina. Mina sömntutor. Alina är precis som sin far hihi.
 
Lite bilder från hennes 7månaders dag
 

Alinas tänder

Alina har ju fått sina två första tänder. Det ser så gulligt ut när hon ler och man ser dom. Ungefär 3 dagar efter att hon fick sin första tand och den andra så har vi borsta dom varje morgon och kväll med en mild tandkräm. Första gången tyckte hon att det var skönt då vi borsta på tänderna(säkert för att det kliade) och tyckte att tandkrämen var god. Efter första gången uttryckte hon ifrån sig en min att det kändes och smakade konstigt men inge gnäll eller skrik. Vi hoppas ju av att ständigt upprepa detta dag in och dag ut morgon och kväll att det inte ska bli skrik och bråk varje någon man ska borsta tänderna då hon kommer i trotsåldern. 
 
Lyckades få en bild på hennes små tänder för ungefär 1vecka sen. Nu idag ligger tänderna mer jämnsidigts. 
 
Så här ser hennes lilla mjuka tandborste och tandkrämen ut

Alinas outfits

Måndag
 
Tisdag
 
Onsdag
 
Torsdag
 
Fredag
 
Lördag
 
Söndag
Tyvärr ingen bild men hon hade röda byxor med hjärtan på och en röd body.
 

Exakt nu 03:46 blir Alina 7 månader!

(Tidinställt inlägg)
 
Tiden går för fort! Kommer aldrig sluta säga det för den gör verkligen det med barn. Blir lika chockad varje gång. 
 
 
Nu är mitt hjärta redan 7 månader!!
Mammas prinsessa du har tagit mig med storm. Finner inga ord på vad jag känner för dig. Kärleken är så kraftig att man nästan kan ta på den men samtidig är den omöjlig att beskriva.
Du äger mig. Jag är din. För dig gör jag precis allt. Ingenting kan stoppa mig från att skydda dig. Ett liv utan dig är inte längre ett liv. Det är dig jag har väntat på. Livet innan dig var bara en förberedelse för din ankomst. Det är inte förrän du kom till som livet började. Nu lever jag påriktigt. Det är detta alla föräldrar kallar för att leva livet. Att få barn är verkligen meningen med mitt liv. Att vara och ha en familj. En egen generation. Åh vad jag älskar DIG
 
Så här har Alina utvecklats i 7månader
Alina har alltid varit lite tidig i allt. Hon har utvecklas fort vilket är kul men samtidigt lite sorligt,vill ju att hon ska vara barn så länge det går. 
Hon springer på golvet med hjälp. Går/stampar med gåstolen och hoppgungan. Börjar försiktigt gå på golvet med hjälp. 
Babblar mer och mer för varje dag. Då hon är pigg får man alla möjliga ord och meningar. Hon står stabilt och själv mot gåvagnen, soffbordet och spjällsängen en kort stund. Hon är en riktigt babbelfia och härmar ord man upprepar flera gånger.
Börjar sedan en dag sedan vinka hej och hejdå.
Sitter länge själv tills hon sträcker sig efter något och tippar. Kan säga mamma och pappa.
Förstår då man säger. "Vars är katten". Då letar hon efter katten. Tittar och letar då man gömmer saker. Kan ibland förstå innebörden med ordet "titta".
 
Sover jätte bra. Hela nätterna. 12h i sträck på natten. Ibland letande av napp eller bara vaknat av ett ljud eller mardröm. Sover 2-3h på dagen. Stoppar in och ut nappen själv. Ålar sig runt på golvet. Bakåt och runt. Hon Älskar att titta och höra oss läsa böcker för henne. Det är verkligen super spännande. Typ höjdpunkten i hennes liv och det är kul att hon redan visar att hon har ett intresse för böcker.
Förstår "tittut" och brukar leka det själv genom att dra något tyg över huvudet och titta fram tillslut. Detta kan hon upprepa många gånger.
Hon är hela tiden glad, skrattar och ler. Endast 1h av dagen kan innehålla lite gnäll, resten av dagen är hon en ängel som sprider glädje till varenda själ. Hon är social, orädd, tuff, glad, vänlig, snäll, försiktig och bara världens bästa. Hon slåss inte, klöser inte bara sliter lite i ens hår vilket är helt normalt i hennes ålder. 
 
Vi tror av det vi redan nu ser att hon kommer gå och prata tidigt. Om barnet går tidigt så brukar det oftast ske vid 8månader så det innebär att hon kanske kan gå själv om 1mån. Hoppas inte. Hon kryper ju inte ens än och vill att hon ska förbli mammasbebis!  <3. 
 
Finaste människan jag lagt mina ögon på <3

Söndagen

Idag fick jag också sovmorgon. Kl 09:45 väckte Jonathan mig med frukost på sängen och en bukett med rosor. <3 Dom hade smygit iväg till ica och handlat. Jag har som jag alltid säger Världens bästa man! Finns absolut ingen bättre än han. Min prins! Jag och Alinas allt! Vill bara pussa upp han. 
Folk frågar om vi är less på varandra efter 9år. Verkligen inte. Det är fortfarande spänning mellan oss. Det pirrar i magen fortfarande och kärlek bara växer starkare varje dag. 
Efter lek, bus och lunch med Alina åkte vi upp till stan och träffade Jonathans mormor och hennes karl på ica maxi och åt en korv med dom sedan shoppade vi matbrukar, smooties, några fina kläder, en vårjacka, uggs och hårband till Alina. Efter shoppingturen åkte vi hem och tog det lugnt ett tag innan vi åkte vidare till mamma där hon bjöd på middag tillsammans med min storebror Christoffer och hans kvinna Elin. Mysipys. Vi kom hem för lite mer än 1h sedan. Blev lite sent men det är ingen fara. Alina sover och det ska även vi göra. Nattinatti
 
Några bilder från dagen
 
 
 
 
 

Lördag

Igår fick jag sovmorgon av älsklingen. Han steg upp med Alina och gav hon flaska. Kl 09 steg jag upp och åt frukost sedan gjorde vi oss klara för en dag ute i solen. Vi tog vagnen och promenerade till ica för att handla lite korv och annat gott sedan gick vi till isen och grillade. Vi körde även skoter. Mamma kom även dit och det var riktigt kul. Även hon körde skoter på isen och det var kul. Vid middagstid åkte vi hem och hämtade några saker för att sedan äta middag hos Jonathans syster Janina med kusinen Nicolin. Ostbiffar och potatismos. Gott gott. Till efterätt köpte Jonathan glass till oss alla. Kusinerna Nicolin och Alina busade på. Alina kan sedan nån vecka tillbaka springa på golvet med hjälp, så hon och nico sprang fram och tillbaka flera gånger tills Alina blev trött i benen och började gnälla. Det var riktigt kul att se dom leka. Hoppas att dom får en bra vänskap i varandra när dom blir större.
Vi åkte sedan hem och somnade redan innan 23. Trötta föräldrar!
 
 
 

Sätter nytt lösenord på måndag

Från och med på måndag kommer jag sätta nytt lösenord. Främsta anledningen till det är att några läsare här på bloggen inte längre är delaktiga i Alinas liv. Ni som får vara kvar skickar jag det nya lösenordet till imorgon. 
Dom som inte bryr sig om Alina, hälsar på henne eller ens hör hur det är med henne behöver inte läsa om henne heller. 
 
Mammas hjärtegull, jag ska försöka skydda dig mot allt ont<3.
 
 

Fredag

Idag fick vi fin besök av inte mindre än Laura och söta Kira. Våra fina vänner. Dom åt middag här och vi lekte och delade en massa tankar.
Jätte mysig dag med dom! <3
 
Alina idag
 
Lite bilder från våran dag med dom
 
Så här såg det ut när dom for. Mysigt:). Inte alla gånger man uppskattar att städa hihi.

Nya nappar

För ungefär tre veckor sedan slutade Alina med sina 0-6 månaders nappar. Vi har sedan innan övat på att få henne att använda den större modellen men hon har vägrat ta dom. För 3v sedan så bestämde vi oss för att bara sluta ge henne dom helt enkelt. Största anledningen var för att hon lätt fick in dom i munnen. 
Det är inte förrän nyss som hon börjat acceptera dom större helt. Men det är bara en modell av nappar som funkat men nu tar hon alla. Hon har dock kvar sin favorit av napp så jag köpte hem 6st nya nappar i hennes favorit modell. Alltså när jag pratar om modell menar jag själva gummit på nappen. 
Jag beställde dom med egen design. Vi älskar dom och det gör även Alina. Våran tuttlisa<3
 
Dom nya napparna
 
Hon har även en massa andra för 6-12 månader sen tidigare i nappkorgen
 
Dom gamla napparna hänger vid hennes personliga hörna. Dom får följa med tills hon blir stor.

Senaste

Bloggen har hamnat lite i kläm pga att vi gör om i köket. Vi är fortfarande inte klara. Det som är kvar är att sätta dekorplast på kaklet.
Under dessa dagar har det inte hänt något mer speciellt än att hålla till i köket och vara med världens bästa familj. 
 
Bilder från Tisdag
 
Bilder från Onsdag
 
Bilder från Torsdag

Måndag

Idag har Alina blivit lite bättre i rumpan. För att det ska läcka så använder vi inga vipes då vi rengör henne där utan istället sköjer vi med ljummet vatten från kran och lufttorkar eller duttar försiktigt med handuken. Efteråt tar vi zinksalva och smörjer ett tjockt lager på det rosiga såret. Det ser betydligt mycket finare ut nu och hon är mycket gladare idag. 
Hon vaknade i natt kl 03. Bärde över henne till våran säng och ammade hon sedan sov hon bredvid mig till på morgonen. Hon vaknade 07:30 och var hungrig igen. Ammade och sedan steg vi upp. Alina är väldigt gnällig nu och vill vara i famnen hela tiden. Beror nog på att andra tanden sprickt upp. Nu har hon två tänder. Yejj! Dom är dock väldigt små för dom har inte kommit fram helt. 
 
Vi har bara lekt och myst hela dagen. Alina sov långa stunder då hon vilade under dagen. Det är faktiskt väldigt ovant nu för tiden. Då älskling kom hem åt vi kycklingwok och ris. Då lillhjärtar vårt lagt sig började vi måla igen. Nu börjar det bli klart men det är lite annat små tjafs som ska göras i köket innan vi kan kalla det klart. Bilder kommer då allt är klart. Blir hur fint som helst!
 
Vi övar mycket på "titta lampan osv", färger, djur, föremål osv. Hon börjar ju förstå lite och ännu roligare är då hon härmar än med ord man säger. Vart har liksom tiden tagit vägen? Om en vecka är hon 7månader! Jag förstår ingenting...

Alinas outfits

Tänkte börja göra ett inlägg varje Söndag där jag samlar ihop alla "dagens outfits" under en vecka. 
Då det är Jonathan som klätt henne så antecknar jag det.
 
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Söndag

Lördag/söndag

I lördags vaknade Alina som vanligt vid 07 tiden. Ammade hon och sedan steg Jonathan upp med henne så jag fick sova till 10:00. Guld värt! Det måste varit minst 2 månader sen sist. Jonathan väckte mig med frukost på sängen. Världens bästa man har jag! Steg sedan upp och gjorde oss i ordning för att fara ut och köra skoter och grilla. Kl 13 åkte vi iväg till en ö och hade det jätte trevligt med massa vänner. Grillade, körde skoter och åkte bakom skotern med ett stort bildäck. Alina sov djupt i liggdelen i en grillhytt medan vi satt utanför och grilla vid grillringen. Vilken tuff flicka vi har alltså. Det var riktigt mysigt. Vid middagstid åkte vi hem och bytte kläder sedan var vi bjudna på middag. 
 

 
Söndag
På söndag vaknade vi upp tidigt och åt frukost ihop. Alina var jätte röd i rumpan eftersom att vi varit tvungen att göra rent hela tiden under tiden hon bajsade ploppar var timme så det var jätte skört där. Hon hade jätte ont där och var ledsen och nere hela dagen. Lät hon få ligga vaken och sprattla i det fria i 1h. Så såret fick andas. Mammas hjärta var så ledsen direkt man råkade röra lite på såret. Stackars liten.. Vi gjorde ingenting speciellt på dagen mer än att rå om varandra. Mina älsklingar, vad jag älskar dom två! Ord kan inte beskriva hur mycket kärlek jag känner för dom. Och är så rädd om dom.
Efter lunch åkte vi upp till stan och köpte målar färg. Då vi kom hem började vi måla i köket. Köksluckorna ska bli vita. Från furu till vita. 
När det var middagsdags tog vi en paus och beställde hem pizza. När Alina lagt sig fortsätte vi måla. Det är så himla kul att hålla på med ett projekt med min stora älskling. Vi sammarbetar, hyllar varandra, delar mycket tankar och pussar varandra mellan varven. 
 
Alina fick ha på sig myskläder på sig för lillrumpans skull hihi <3
 

Fredag

I fredags lekte och busade vi hemma. Hon hade lika ont då som dagen innan men den dagen lyckades hon trycka ut en lite större mängd avföring vilket visa sig vara det sista hårda.
Ska aldrig utsätta henne för förstoppning igen! Ska alltid ge henne katrinplommon hädanefter! Mammas lilla hjärta hade så ont.

Jag gjorde mina allra första kroppkakor. Dom blev riktigt goda. Älskling blev jätte glad då han kom hem och såg vad hans hemmafru hade gjort. Näe jag skojjar. Jag är verkligen ingen hemmafru:).
Efter maten kom brors tjej förbi och vi hämtade upp mamma för att fara vidare till stan sedan till solbacken en sväng. På kvällen for vi till mamma och hade myskväll. 
 
Lillhjärtat hade på sig en kofta som hennes extra farmor Sandra gjort. Den är så vackert gjord! Älskar ryggen på den.
 
Bilder från fredagen
 
 

Torsdag

Igår på morgonen tog det bara lugnt. Efter lunch började helvetet. 
Alina började panik gråta helt plötsligt. Inget uppmärksamhet/orolig/rädd gråt utan ont-gråtet. Fick själv panik. Visste inte vad som hade hänt eller vars hon hade ont. Inte långt därefter såg jag hon knipa igen rumpan allt vad hon kunde och spände benen. Förstod då att hon var förstoppad. Efter ett tag lugnade det ner sig och hon blev sig själv igen. Tittade i blöjan och såg endast en liten hård plopp. Stackarn hade kämpade ut den. Under hela dagen har detta hänt om och om igen. Endast små hårda ploppar kommer. Tyckte så synd om hon ;(
Man känner sig så hjälplös. Ringde 1177 och fick några tips. Under hela dagen fick hon vara i min famn och mammagosa eller så lekte jag bredvid hon. Hon var helt slut efter varje gång. Lillhjärtat..Hade bytt med dig när som helst!  
Resterna av dagen rådde vi bara om lillgumman vår. 
 
Vi ger henne katrinplommon och blandar ut lite olja i vällingen för att hjälpa tarmen att göra avföringen mjukare. 
 
Trots jätte ont då och då var hon mellanvarven lika glad och lekfull som alltid. Hon är så duktig gumman. 
Här kommer några bilder från dagen.
 
 
 

Onsdag 02/03

Alina vaknade kl 07:30. Lät hon få leka i 20min i sin säng innan jag vakna och bärde över henne i våran säng och matade henne. 
På morgonen har lillhjärtat övat på krypningen och jag vikt tvätt. 
Efter lunchen mötte vi upp min mamma och följde henne på apoteket sen gick vi till min bror och hälsade på dom. Efter ett kort besök gick vi sedan hem till oss och åt mackor. Mamma hjälpte mig med maten. Då älskling kom hem körde han hem henne och när han kom tillbaka åt vi middag. Efter maten gick vi på en kvällspromenad med vännerna Janina och Rickard sedan hem och lägga lillan. Nu ligger jag och Jonathan och ser på en serie. Älskling tänkte gå ut i garaget nu snart och jag ska sova direkt jag uppdaterat. Är jätte trött. Lägger mig tidigt nu för tiden och det är jätte skönt för då är jag jätte pigg kl 08 då hon vaknar.
 
Alina fick sitta i sittdelen under båda promenaderna. Hon sover ju bara små stunder i vagnen nu för tiden. Hon är så nyfiken lillgumman.

Alinas utveckling

Alina är så smart och duktig. Vi är så stolta.
Nu kan hon greppa och leka med allt. 
Sedan sist jag skrev om hennes utveckling så har hon utvecklats enormt mycket!

Hennes intressen
Hon älskar att vara i famnen. Att busa och få skratta är det bästa. Mjuka stora gossedjur kan göra hon galen för att dom inte går att stoppa i mun men hon dras ändå mest till dom. Samma med ballonger. Hon kan hålla på i timmar. Rasa torn är också intressant och roligt. Hur något först står och sedan rasar då hon rör vid dom. Att pussa mammas kind är roligt och att höra mamma skratta högt. Pussar och gos kan vara mysigt bara dom inte blir för intensiva då kan hon bli arg hihi. Sova i mammas eller pappas famn är det mysigaste. Sitta och leka själv är bara roligt en stund. Det är roligare om någon är med och leker eller bara tittar på. Stå på benen är det absolut bästa. Hon börjar nu uppskatta att bada. Förrut låg hon bara där och titta runt. Nu kan hon leka med badleksakerna och sprattla med benen.
 
Händerna
Hon når allt vad hon vill ha. Hennes hand greppar allt! Man får passa sig för fort går det och allt stoppas i mun. Hon kan skaka skallra och banka saker i bordet. Hon kastar ner allt hon ligger på köksbordet på golvet. Ett piano som hon fått av sin faster i julklapp kan hon spela på (slå på). Att känna på människors ansikte älskar hon fortfarande. Man bli lugn av hennes små händer som ombonar ens kinder. Ta ut och stoppa i nappen kan hon nu själv. Ibland kan det bli fel väg men lyckas oftast hitta rättväg tillslut.
 
Fötterna
Nu kan hon sitta själv ett tag, kanske 20 sekunder. Allt beror på om hon sträcker sig efter nått eller bara håller på med en sak i handen. Hon älskar att gå/springa på golvet med någons hjälp. Hoppa i hoppgungan är fortfarande en favorit. Hon backar endast i gåstolen. Kryper(ålar) också backåt och runt. Äter ibland på sina fötter. Hon står helt stabilt på benen med endast balansen som ett hinder för att gå själv. När man byter blöja på hon och lutar sig fram sparkar hon en i luftstupen vilket gör såå ont men ändå lutar man sig ändå fram varje gång för att pussa eller prutta på magen.
 
Babblandet
Hon babblar dag in och dag ut. Hon kan säga två bokstävers ord som ma, pa, bu, mä osv osv. Det som hon just nu alltid säger är Ma ma ma ma vilket låter i verkligheten som mamma. Det roliga är ju att hon inte borde förstå innebörden med ordet men ändå tycks vi alltid se att hon tittar på mig när hon säger det. Det kommer oftast då hon är börjar bli gnällig och vill upp. Hon har väl bara lärt sig att jag reagerar mycket då jag hör henne säga så. Gounge. 
 
Äter/dricker
Hon äter och dricker väldigt bra just nu. Äter all slags mat. Älskar äpple och gröt. På morgonen äter hon ungefär 160 gram bröstmjölk direkt ur bröstet eller via flaskan. Till lunch blir det oftast en hel portion gröt med vatten. Till middag 160 bröstmjölk i flaska och tre matskedar med vanlig mat som fisk, kött eller grönsaker. Till kvällsfika dricker hon 220 välling. 
Sover
Hon sover oftast bra. På dagarna ca 3h och hela natten med endast få(letar nappen bara) eller inga uppvaknanden. Väldigt skönt. Just nu när tanden kommer ut så gråter hon litegann då vi söver hon men till läggdags somnar hon utan gnäll eller gråt. Hon älskar att sova i våran famn liggandes båda två. Oftast krävs det bara att lägg sig bredvid henne, andast djup och hålla om hon så somnar hon. 
 

Tisdag

Idag blev det en lugn dag också. Kände att vi behövde det plus att Alina börjat bli lite snuvig. Vi har sjungit och dansat till babblarna och övat med gåstolen, krypningen och tvättat. Inte så mer intressant än så. Lagade mat innan älskling kom hem och sen dess har vi bara myst tillsammans. 
 
Bilder från dagen

Måndag

Igår tog vi det bara lugnt. Så skönt att vara hemma och vara tillbaka till rutinen. Alina blir så mycket nöjdare då, men gud så roligt och nyttigt att åka iväg ibland. Det förgyller livet litegrann.

Tvättade upp all tvätt från resan och stimulerade Alina med olika lekar. Hon fick testa gåstolen och hon gillar den sådär. Det är ju nytt för henne.
Just nu kan hon bara backa med den men snart kan hon nog hela tekniken. Hon utvecklas så fort nu och hon är mycket smartare än vi tror. Varje dag överraskar hon oss med någonting nytt. Vi är så himla stolta över henne!
Då älskling kom hem åt vi middag och sedan unnade vi oss glass med cola sås och strössel till en serie. Både jag och Jonathan somnade lite efter Alina så det blev en väldigt tidig kväll för oss vilket var skönt. Alina sov hela natten. Yeeaj! Ingen var gladare än jag:)
 
Bilder från måndagen
 
 

RSS 2.0