Alinas utveckling

Alina är så smart och duktig. Vi är så stolta.
Nu kan hon greppa och leka med allt. 
Sedan sist jag skrev om hennes utveckling så har hon utvecklats enormt mycket!

Hennes intressen
Hon älskar att vara i famnen. Att busa och få skratta är det bästa. Mjuka stora gossedjur kan göra hon galen för att dom inte går att stoppa i mun men hon dras ändå mest till dom. Samma med ballonger. Hon kan hålla på i timmar. Rasa torn är också intressant och roligt. Hur något först står och sedan rasar då hon rör vid dom. Att pussa mammas kind är roligt och att höra mamma skratta högt. Pussar och gos kan vara mysigt bara dom inte blir för intensiva då kan hon bli arg hihi. Sova i mammas eller pappas famn är det mysigaste. Sitta och leka själv är bara roligt en stund. Det är roligare om någon är med och leker eller bara tittar på. Stå på benen är det absolut bästa. Hon börjar nu uppskatta att bada. Förrut låg hon bara där och titta runt. Nu kan hon leka med badleksakerna och sprattla med benen.
 
Händerna
Hon når allt vad hon vill ha. Hennes hand greppar allt! Man får passa sig för fort går det och allt stoppas i mun. Hon kan skaka skallra och banka saker i bordet. Hon kastar ner allt hon ligger på köksbordet på golvet. Ett piano som hon fått av sin faster i julklapp kan hon spela på (slå på). Att känna på människors ansikte älskar hon fortfarande. Man bli lugn av hennes små händer som ombonar ens kinder. Ta ut och stoppa i nappen kan hon nu själv. Ibland kan det bli fel väg men lyckas oftast hitta rättväg tillslut.
 
Fötterna
Nu kan hon sitta själv ett tag, kanske 20 sekunder. Allt beror på om hon sträcker sig efter nått eller bara håller på med en sak i handen. Hon älskar att gå/springa på golvet med någons hjälp. Hoppa i hoppgungan är fortfarande en favorit. Hon backar endast i gåstolen. Kryper(ålar) också backåt och runt. Äter ibland på sina fötter. Hon står helt stabilt på benen med endast balansen som ett hinder för att gå själv. När man byter blöja på hon och lutar sig fram sparkar hon en i luftstupen vilket gör såå ont men ändå lutar man sig ändå fram varje gång för att pussa eller prutta på magen.
 
Babblandet
Hon babblar dag in och dag ut. Hon kan säga två bokstävers ord som ma, pa, bu, mä osv osv. Det som hon just nu alltid säger är Ma ma ma ma vilket låter i verkligheten som mamma. Det roliga är ju att hon inte borde förstå innebörden med ordet men ändå tycks vi alltid se att hon tittar på mig när hon säger det. Det kommer oftast då hon är börjar bli gnällig och vill upp. Hon har väl bara lärt sig att jag reagerar mycket då jag hör henne säga så. Gounge. 
 
Äter/dricker
Hon äter och dricker väldigt bra just nu. Äter all slags mat. Älskar äpple och gröt. På morgonen äter hon ungefär 160 gram bröstmjölk direkt ur bröstet eller via flaskan. Till lunch blir det oftast en hel portion gröt med vatten. Till middag 160 bröstmjölk i flaska och tre matskedar med vanlig mat som fisk, kött eller grönsaker. Till kvällsfika dricker hon 220 välling. 
Sover
Hon sover oftast bra. På dagarna ca 3h och hela natten med endast få(letar nappen bara) eller inga uppvaknanden. Väldigt skönt. Just nu när tanden kommer ut så gråter hon litegann då vi söver hon men till läggdags somnar hon utan gnäll eller gråt. Hon älskar att sova i våran famn liggandes båda två. Oftast krävs det bara att lägg sig bredvid henne, andast djup och hålla om hon så somnar hon. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0