Halloween veckan

Vi har blivit helt friska sen förra veckan. Väldigt skönt! Alina träffade på och lekte med en pojke som hade vattkoppor i hopp om att Alina ska göra bort vattkoppor. Nu har det gått en veckan men jag antar att det tar ett tag innan den bryter lös för jag har än så länge inte sätt en ända prick. I veckan har vi handlat två gånger i stan, varit hos mamma några gånger, varit hos tandläkaren, renoverat i hemmet lite, storstädat, sätt Idol hos vänner, bjudit hem Jonathans familj/släkt hem till oss på halloween middag och på kvällen gick jag och Jonathan ut på bureå puben med vänner, hade två som övernattade hos oss över natten.


Vad som hänt sedan Alina blev 1år

Hon kan nu gå stabilt, ramlar endast då hon snublar över nått eller går/springer för fort. Hon babblar eller snarare "pratar" hela tiden. Använder alla vokaler och konsonanterna. Något som får oss ofta att tappa hakan är när vi ber henne om nått eller bara pratar med hon är att hon väldigt ofta förstår oss och gör som vi säger eller hämtar det vi ber om. Hon är även väldigt självständig och går runt i huset och leker själv, även i sitt rum. Det roligaste hon vet är fortfarande att gunga och bada. Att leka med äldre barn är jätte roligt. Särskilt hennes kusin Nicolin tycker hon är jätte rolig. Alina får då ofta skrattattacker vilket är så roligt att se! Vårt lilla hjärta är väldigt lugn i sig men kan ändå ibland få trotsattacker men det är ju då vi som föräldrar ska visa vart gränsen går. Vi använder dock inga konsekvenser på henne än eftersom att hennes förståelse inte är så stort. Är det nått som hela tiden vill gå till så gömmer vi bara undan den eller sysselsätter henne med annat.

Nu har vi fått oss ett litet matvak. Alina har alltid varit dålig på äta mycket men nu på sistone smakar hon gärna på allt. Särskilt det som jag äter på. Hon har fått börja äta ostkrokar som helgamys men endast i en liten mängd. Risifrutti, bullar och tårta har hon också fått smaka nån gång. Sen förra veckan har Alina börjar äta havregryns gröt eller mannagryns gröt istället för "bäbis" gröt.

Alina har vuxit väldigt snabbt på sistone. Sist vi var på bvc var hon 76,5cm lång. Jag undrar vad hon kan tänkas vara nu?
Klädstorlekar hon kan ha nu är 86-92.

Något Alina tycker är jätte kul är att dansa och snurra runt. Direkt hon hör musik dansar hon och nu även snurrar runt, runt runt och klappar händerna. Pussar får man aldrig. Ett undan tag gör hon om jag och Jonathan pussas. Då vill hon gärna vara med och då vill hon plötsligt pussas. Men kramar ger hon hela tiden. Självmant också! Jätte mysigt och samtidigt klappar hon en på ryggen. Vi tror hon ser det som en trygghetsgest. Hon blir trygg av det.

Vi läggning får hon två nappar. En i munnen och en i handen. Eftersom att hon inte fäst sig vid nån filt eller nått gossedjur så har det visat sig att detta är varför. Hon blir trygg och lugn då hon får två nappar. Då kan hon byta emellan dom. Hon kan fortfarande gråta då vi lämnar hon i sängen vid läggning men oftast är hon tyst och somnar själv då hon vill. På senaste dagarna har hon vaknat vid 08:40. Hur skönt som helst för annars har hon vaknat vid 06:00...

Alina leker väldigt bra. Hon tar efter hur vi leker med henne och leker så själv. Jag blir så överlycklig då hon leker själv. Böckerna är hon fortfarande väldigt intresserad av. Sitt själv på rummet och tittar igenom dom. Barn program älskar hon men oftast leker hon hellre så det är skönt att hon inte blivit fäst vid det.


Senaste veckorna

Under dom senaste 3 veckorna har schemat varit fullspeckad.
Det som hänt sen sist är att Alina nu kan små springa, säga mamma och pappa tydligt, blivit mammig, håller renovera tvspelsrummet, bygga en kattbur på övervåningen, satt ut ute belysningar på kortsidan, Alina tar sig upp och ner från soffan och ner från våran säng, över på att äta själv och ibland går det och ibland inte, vi har varit med grannen några gånger, jag har börjat träna, Alina har fått sin 7tand och snart spricker även 8 tanden upp. Det finns mycket mer jag som hänt men det här är det viktigaste att nämna iaf.


3 veckors frånvarande

Hej på dig bloggen! Min ursäkt till min frånvaro är pga att jag fått virus på mobilen. Jag har nästan inte kunnat göra nått. Nu har jag formatera om mobilen och skaffat antivirus. Det har hjälpt. Det verkar som viruset är helt borta. Nu ska jag försöka komma tillbaka till mitt bloggande.

Det som hänt sist är att vi varit till lycksele på en senegalesträff/fest. Vi klädde upp oss i senegal kläder, åt godmat och dansa in till natten. Vi sov över hos mammas kompis. På veckorna har vi tapetsera klart vardagsrummet, målat trappen och trappväggen helt vita. En vägg har vi hunnit tapetsera vit i sovrummet. Vi har även varit många svängar till mamma och mys. Har även varit och hälsat på Alinas gudmor. Dom bjöd på lunch och Alina fick busa en massa med gudmor. Vi har också hunnit hälsat på hos Michaela och Minou med Laura och Kira. Det bjöds på kaffe och fika sen gick vi till lekparken en stund. Sen har det inte hänt så mycket speciellt förutom att Alina nästan kan springa, hon har blivit mammig, äter mat som är lite större bitar, börjat äta ostkrokar till lördagsmys. Vi har även börjat handla dom flesta julklapparna.

Några bilder jag har nu på mobilen sen jag formaterade om den. Alla andra bilder ligger på datorn.


RSS 2.0