Alinas utveckling

Just nu står det faktiskt ganska still i Alinas utveckling. Det här med att vända sig går verkligen aldrig framåt. Hon krälar, sprattlar och sedan ger hon upp. Hon tycker verkligen inte om att ligga på mage för länge så det gäller för oss att lägga henne ofta men med korta stunder. Hon har fyra lekstunder under dagen och det är då som hon kan träna. Lekstunderna brukar vara mellan 30 -60minuter och då varierar vi från rygg till mage.
Rutinerna flyter på bra. Alina verkar trivas bra med att vi satt en daglig rutin åt hon. Hon äter och vaknar alltid samma tider. Ibland kan det skilja en timme men oftast är det var 3dje timma från 06:00 på morgonen. Äter en gång per natt. Hon vaknar oftast vid 2 eller 3 på natten. Gråter gör hon mycket mer sällan. 

Att stå och hoppa är fortfarande en favorit och ibland lyckas hon hålla benen rakt en stund, så där går det framåt. 
Skratta har hon som tidigare sagt också börjat göra och det är så himla kul då hon gör det för annars är det bara ett leende man får fram.
Lekbågen har verkligen blivit en favorit. Där kan hon ligga länge och hon vet exakt vart hon ska röra för att det ska plinga och det är kul. 
Nu har hon börjat suga bra igen, trots att man ibland varit tvungen att ge flaska och det är ju ett tecken att hon åldras. 
Att läsa böcker tycker hon är kul, både att titta och att lyssna. Då jag sjunger för hon brukar hon somna till nån vaggvisa. 
Vi har märkt en sak och det är att när hon badar så blir hon piggare så nu badar vi henne bara på morgonen.
Hon ser nu jätte bra. Allt som är jätte nära kan hon se. Att röra på ansikten är väldigt intressant. Känna på ögon, mun och näsa.
Jollra har hon typ slutat med eller det kan komma nått ibland, vilket är oftast på natten. Hon älskar att hålla på med sin egen mun och göra luftbubblor med dregglet. Ja, hon har börjat små dreggla lite. 
Greppa kan hon nu men det är inte alltid det går men snart så.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0