Alinas utveckling

Sen långt tillbaka har Alina lärt sig att greppa medvetet saker hon vill nå. Hon älskar att ta tag i sin vänstra fot och dra den mot munnen. Hon suger nästan hela tiden på sina fingrar. Ibland stoppar hon dom så djupt att hon får kvällningar. Hon dregglar hela tiden och måste nu använda dreggelklapp. Hon sover otroligt bra nu den senaste veckan och är väldigt lätt att söva. Inge skrik eller gnäll längre. Hon gråter knappt heller utan föredrar hellre att skrika sig till uppmärksamheten. Hon är väldigt stabil när hon står. Hon kommer garanterat stå själv om nån månad. Nu brukar vi öva med att stå vid lekbågen. Där tar hon i ställningen och hänger på den medan vi bara håller under armen pga balansen. Hon är så duktig! Hoppgungan älskar hon. Hon blir helt till sig när hon sitter i den. Snurrar, pratar, skriker, skrattar och går. Allt förutom att hoppa. Det kommer väl snart. 

Hon har sedan förra veckan börjat med smakportioner som majspure och morotspure. Majspuren var ingen höjdare men det var däremot morotspuren. Hon kan snart sitta själv. Behövs bara nått litet stöd. En månad sen sitter hon nog själv. Med bumbon kan hon streka sig efter saker från lekbågen och det är kul tycker hon. 

Prutta med munnen gör hon hela tiden. Hon har lätt för att skratta och ler direkt nån ler mot henne. Skrattet kommer om man prutar henne på halsen eller på bröstet. Även om man skakar på hennes ben eller om man skakar på sitt eget huvud nära hennes ansikte så skrattar hon. 

Skaka en leksak väntar vi på att hon ska kunna men det kommer väl. Hon har nu börjat med att kasta ner leksaker på golvet så vi får plocka upp dom. Allt hon får tag på stoppar hon i munnen så nu gäller det att se upp för vad som finns runt omkring henne så hon inte får tag på nått litet. Hon har lärt sig att låtsas hosta nu så det har hon börjat göra ibland då hon leker. Man kan inte låta bli att skratta åt henne då hon göra så. En riktig buse redan. Det roligaste hon tycker att göra just nu är att leka med rösten, göra olika ljud. Lite konsonanter, vokaler, tjut, skrik, host och "prutta med tungan".

Nu orkar hon vara vaken i 2h i streck. Nätterna har varit rent ut sagt förjävlig. Hon har vaknat stup i kvarten och varit nästan omöjlig att söva om men den senaste veckan har det ljustnat till i mörkret. Senast idag sov hon 5h i streck i natt. Det kallar vi lyx med tanken på hur det annars sätt ut. Kan ha varit en jobbig period för henne bara med kanske kliande tänder och mardrömmar.

Hon tjuter, sprattlar, sparkar, pruttar med munnen och pratar när hon är lycklig. Hon gillar att bada. Sprattlar med benen och tittar sig alltid nyfiket omkring på badleksakerna.

Hon har gått upp massor i vikt känns det som iaf. Nu ger jag bröstet och sedan ersättning om hon är mer hungrig. Från och med idag så ska vi börja med att ge mat var 4:e timma och det känns så skönt! Mer frihet hihi. 

Hon ser allt nu, precis som en vuxen. När man står flera meter bort kan hon se vad man gör. 
När hon är trött kliar hon sig i ögonen och gnäller. 

Våran stortjej som utvecklas alldelens för fort.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0