Uppdatering om Alina

Alinas beteende
Alina är väldigt klängig, mammig och gnällig. Hon kan sällan leka själv ett tag, blir jätte lätt rastlös, vill nästan hela tiden vara i min famn. Jonathan blir ju självklart påverkad då det bara är mig hon vill till men jag har sagt att han inte ska ta det personligt. Det viktigaste är att hon hittat en trygghet. När hon blir lite äldre så kommer det ibland bara vara pappa som gäller och ibland tvärtom. Just nu är hon påväg in i en fas och behöver därför extra mycket bekräftelse och kärlek. Eftersom att jag är den som tillbringar mest tid med henne så är det mig som ser som största trygghet. Hon har ju en stor trygghet hos sin pappa också men ibland, få gånger under dagen så är det bara jag som gäller. 


Alinas sömn
Hon sover väldigt väldigt dåligt just nu. Nästan sömnlösa nätter. Vi har iaf löst det så gott det går genom att låta hon få sova bredvid mig i min famn. Men vi lägger henne alltid först i sin babykorg under läggningen just för att hon inte ska vänja sig vid närhet under läggning. Vaknar hon upp efter 00:00 bär vi över henne just för att vi ska få nån sömn under natten.

Alinas apetit
Hon äter fortfarande bra under alla måltider utom vid middagsdags. Då går det bara ner lite mat och lite bröstmjölk. Däremot så måste jag få berätta att hon börjat äta hemlagad mat som köttfärs, kyckling, korv, potatis, päron och äpple och hon älskar allt förutom köttfärs! Vi har upptäckt att hon tycker mer om hemlagad mat än färdig barn burksmat.

Alinas utveckling
Alina har utvecklats så mycket och nu går det fort! Hon åler sig snabbt runt dit hon vill. Kryper inte men vi övar på att ställa hon på alla fyra nu när hennes knän klarar av det. Hon går jätte bra om man håller i hon, har en ganska bra balans, sitter helt perfekt med en nästan helt perfekt balans. Lutar hon sig åt sidan så lägger hon sig i krypning. Så duktig! 
Det hon vill nå kämpar hon att nå. Om hon inte når så skriker om i ilska hihi. 
Hon rullar runt för att nå saker. Det är hon väldigt duktig på. Från mage, till rygg och tillbaka. 

När hon leker så leker hon såå bra! Man blir så stolt! Hon älskar fortfarande böcker mycket men hon kan även leka med allt annat, speciellt dockan Lolly och mjuka leksaker pussas/kramas hon med. 
I badet sprattlas det och plaskas för fullt. Att ställa sig upp och titta över kanten på katterna är jätte roligt.
Hon vinkar hej och hejdå väldigt bra. 
Förstår vad lampa och katten betyder. Tittar dit då man frågar vars den är.
Älskar tittutlekar och försöker hitta vart leksaken/människan gömmer sig.
Går nästan vart hon vill med gåstolen. Framåt, på sidan och bak. 
Hon förstår när vi säger "nejnej" men lyssnar sällan. Istället härmar hon oss genom att skaka på huvudet som vi gör och små ler. En riktig busfia!

Hon älskar att leka med köksredskap, klappa händerna låten och att äta äpple/päron själv i en "matsil" för barn. 
Hon stoppar nappen rätt väg utan problem. Ställer sig upp om man håller i hennes händer då hon sitter. Försöker dra sig upp genom att dra i saker men har inte lyckats än. Försöker sätta sig upp själv från ryggläge. Hon älskar fortfarande att busa. Skittlig under armen, på sidan av magen, vissa punkter på magen, lite under foten, mycket på låren och på halsen. Annars skrattar hon vid fart. Om man tex snurrar henne runt eller flyga flygplan försiktigt. Hoppa och då mjuka nallar skakar är också jätte kul. Roligast är då jag sneglar busigt på henne, säger bånk eller skakar huvudet så håret flyger överallt. 
Hon är fortfarande orädd för människor vilket är skönt. Det ända som är lite otäckt är damsugaren och tvättmaskinen. 

Vi har slutat använda liggdelen till vagnen. Hon sitter endast i sittdelen eller i bärselen. Tittar nyfiket runt. Är hon vaken och ligger gnäller om för att hon vill se ut. Hon älskar att titta runt, se många människor, följa oss i affärer. Babblar massor! Just nu kan hon säga 4 bokstaver som tex dada, nada, baba, heda och mycket mycket mer. Mamma och pappa är så stolta över dig hjärtat!
Att få följa din utveckling är så roligt<3



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0